URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Septembrie 2010, 08:43

Obsedat sexual prins în flagrant

Obsedat sexual prins în flagrant LA LOCUL FAPTEI. Ionuţ Pârcălab, elev în clasa a X-a la Colegiul Traian Vuia, şi Adrian Ungur (foto), elev în a lX-a la Liceul cu Program Sportiv Bihorul, au auzit din întâmplare strigătele disperate ale victimei care era atacată pe podul CFR dintre străzile Făcliei şi Dragoş Vodă. Spre norocul ei, i-au sărit în ajutor şi, spre ghinionul perversului (medalion), l-au dat pe mâna Poliţiei
Obsedat sexual prins în flagrant MODEŞTI. Nici Adrian Ungur (foto) şi nici prietenul său, Ionuţ Pârcălab, nu au vrut să se laude cu isprava lor. "Ştiţi, eu nu-s cu astea, cu ziare, cu poze. Am făcut-o pentru că trebuia", a explicat Ionuţ. Până la urmă, Adi a acceptat să povestească BIHOREANULUI cum au reuşit să-l prindă pe violator, arătând cum şi unde s-a petrecut incidentul. "Sper că nenorocitul ăla va sta mult acolo unde îi este locul", spune adolescentul
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Săptămâna trecută, un violator recidivist, condamnat de trei ori pentru viol şi tâlhărirea victimei, abia scăpat din arest anul trecut chiar când era în plin proces pentru o nouă tentativă de viol, a comis-o din nou. A încercat să siluiască o orădeancă de 22 de ani, pe podul CFR dintre cartierul Dragoş Vodă şi strada Făcliei.

Spre norocul tinerei, scena a fost surprinsă de doi adolescenţi care au salvat-o şi l-au şi prins pe obsedat. "Dacă nu erau ei, ar fi violat-o şi ar fi tâlhărit-o. Pentru că aşa a făcut de fiecare dată", recunosc poliţiştii...

"L-am topotit oleacă"

Cristina va uita cu greu coşmarul prin care a trecut în seara zilei de sâmbătă, 11 septembrie. În jurul orei 19.00, tânăra a traversat podul CFR peste Criş dintre străzile Făcliei şi Dragoş Vodă când în faţă i-a apărut un bărbat cu penisul scos din pantaloni, care a prins-o de gât, a trântit-o la pământ şi s-a urcat pe ea. Cu o mână o ţinea de gură, ca să nu strige, iar cu cealaltă a început s-o dezbrace.

Îngrozită, fata s-a zbătut şi a ţipat până când strigătele i-au fost auzite de doi adolescenţi care se aflau în preajmă. Adrian Ungur, 14 ani, elev în clasa a lX-a la Liceul cu Program Sportiv Bihorul, şi Ionuţ Pârcălab, de 15 ani, elev în a X-a la Colegiul Traian Vuia. Cei doi locuiesc în Dragoş Vodă, iar sâmbătă voiau să joace fotbal în Parcul I.C. Brătianu. "Imediat ce am urcat pe pod, am văzut-o culcată la pământ, pe spate, iar peste ea şi pe bărbat. Când a auzit că venim, individul s-a ridicat, încheindu-şi fermoarul de la pantaloni şi luând-o la fugă. L-am prins, l-am topotit niţel şi l-am adus înapoi la locul faptei", a povestit BIHOREANULUI Adrian.

După gratii

Când au ajuns lângă fată, Adrian i-a dat drumul violatorului, ca să o ajute să se ridice. Tânăra era ameţită şi o durea capul din cauza loviturilor încasate de la atacator, însă a avut puterea să sune la 112 şi să-i anunţe pe poliţişti despre cele întâmplate.

Profitând că era ţinut de o singură persoană, individul s-a smucit şi a luat-o din nou la fugă. "L-am ţinut de haină, da' s-a smucit şi a luat-o spre strada Făcliei. Între timp, a apărut o patrulă cu care am pornit în urmărirea lui. A fost prins în zona Parcului Brătianu", a explicat Ionuţ, prietenul lui Adrian.

În aceeaşi seară, violatorul a fost identificat şi reţinut în arestul Poliţiei. "Dacă nu erau cei doi adolescenţi, individul ar fi violat-o şi ar fi tâlhărit-o pe victimă, pentru că aşa a făcut de fiecare dată", a explicat unul din poliţiştii care s-au ocupat de caz şi care îl cunoaşte pe individ ca pe un cal breaz. Căci Petru Cristea Hera, fratele unui coleg de-al lor, şef de post din comuna Tărcaia, a stat mai mult prin puşcării decât afară, cel mai adesea pentru agresiuni sexuale.

Muşcat la organ

Până în prezent, bărbatul a strâns trei condamnări, toate pentru violuri urmate de tâlhărirea victimei, ultima în 2004, când a primit 10 ani de închisoare. A fost eliberat condiţionat în aprilie 2009, cu un rest de pedeapsă de 1.310 zile - adică aproape 4 ani - pe care, în cazul încălcării condiţiilor de eliberare şi comiterii unei noi fapte penale, urma să le execute.

La nici două luni de la eliberare, bărbatul a atacat o femeie în vârstă din Rieni, culmea coincidenţelor, mamă a unui poliţist orădean. Victima s-a apărat, l-a zgâriat şi lovit. Aşa că, văzând că nu biruie, maniacul a renunţat la ideea violului şi a încercat s-o oblige la sex oral. "Mi-a băgat organul în gură iar eu l-am muşcat, moment în care s-a dat la o parte şi am reuşit să mă ridic. Nu ştiu ce s-a întâmplat, dar apoi a fugit", a explicat femeia în plângerea făcută.

Prins de poliţişti şi trimis în judecată în stare de arest preventiv, bărbatul a fost condamnat iniţial de Judecătoria Beiuş la executarea celor 1.310 zile de închisoare care i-au mai rămas după eliberarea condiţionată, plus menţinerea arestului preventiv până la rămânerea definitivă a sentinţei.

Cum a ajuns, totuşi, ca perversul să zburde din nou în libertate? Simplu: Hera a atacat sentinţa la Tribunalul Bihor, unde - la a doua şedinţă a procesului, pe 30 noiembrie - a venit surpriza: a fost pus în libertate pe considerentul că "există serioase indicii că ar putea fi incidentă o cauză de nepedepsire". Pe româneşte, că individul ar putea fi nevinovat.

Nesilit de nimeni...

Argumentele judecătorilor au venit odată cu sentinţa, dată în aprilie 2010. Pentru că bătrâna nu putea dovedi că şi-a "înmuiat" atacatorul cu strigătele ei ori pentru că l-a muşcat de penis, judecătorii au concluzionat că femeia a renunţat de bunăvoie la acuza de viol, motiv pentru care obsedatul nu putea fi pedepsit. "În opinia noastră nu se impune condamnarea inculpatului pentru tentativa de viol în condiţiile în care starea de fapt analizată relevă cu certitudine că neconsumarea infracţiunii se datorează exclusiv voinţei inculpatului", se arată în decizia Tribunalului.

Magistraţii l-au condamnat, totuşi, pentru loviturile aplicate bătrânei, în final pedeapsa fiind aceeaşi cu cea stabilită la Judecătoria Beiuş, adică de 1.310 zile. Sentinţa nu e definitivă însă, fiind atacată deja de reprezentanţii Parchetului, care o consideră prea blândă.

Pe bună dreptate, căci acum individul ar fi făcut o nouă victimă dacă nu ar fi intervenit doi adolescenţi curajoşi şi cu spirit civic. Care au salvat de astă dată nu doar o victimă, ci şi obrazul unei Justiţii mult prea blânde...


CAZIER DE VIOLATOR
Abonat la eliberări condiţionate

Petru Cristea Hera, 39 ani, a fost condamnat prima oară în 1992, pentru furt calificat, la trei ani de muncă silnică. Apoi în 1994, pentru tâlhărie, distrugere, violare de domiciliu şi viol, a primit 6 ani de închisoare, iar în 1996, alţi 6 ani pentru furt calificat.

În 1998, Hera a mai fost condamnat la 9 ani pentru tâlhărie şi viol, în 2000 la 3 ani şi 6 luni pentru furt calificat, iar în 2004 a primit 10 ani pentru tâlhărie şi viol. Plus, în acelaşi an, într-un alt dosar, 3 ani şi 6 luni pentru furt, pedeapsă contopită însă cu cea pe care începuse să o ispăşească.

De fiecare dată, bărbatul a fost eliberat condiţionat, înainte de termen. Motivul? În penitenciar era puşcăriaş model! Poate şi pentru că n-a avut nicio potenţială victimă prin preajmă...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Rusine Bolovan
Multumim politiei locale ca ne amendeaza pentru buruieni pe Grigorescu dar nu sunt in stare sa asigure siguranta copiilor in centrul orasului. Vrem demisia. Sefului politiei locale dar si a incompetejtului care l-a pus sef. Daca nu erau tinerii aia sa-l prinda pe violator putea fi victima oricine inclusiv bolovan.
Postat 23 Aprilie 2014, 21:00 de grigorescu
Bravo
Bravo! imi pare ff bine ca mai exista in ziua de astazi si oameni care nu sunt nepasatori la problemele altora .. felicitari si parintilor care v-au dat o educatie asa cum rar mai gasesti in zilele de astazi!
Postat 25 Septembrie 2010, 20:02 de vale
Felicitari
Felicitari BAIETI !!! Parintii vostrii pot fi mandri de voi !!!! Daca nu erati voi, nemernicul asta mai avea o victima...si poate nu numai... UN GEST EXTRAORDINAR !!! FELICITARI !!!
Postat 24 Septembrie 2010, 09:31 de oradean
fotbal
sa fi fost cineva din familia ta in asa situatie te mai interesa daca acei baieti voiau sa faca un fotbal?
Postat 23 Septembrie 2010, 15:24 de stakka
limbaj misto
\"voiau să facă un fotbal\"
Postat 23 Septembrie 2010, 14:21 de Alex TG
bravo
bravo justitiei romane daca adunam anii primiti ies vreo 40 de ani , din 92 pana in 2010 sunt 18, ar trebui introdus la facultatea de drept niste ore de matematica .
Postat 23 Septembrie 2010, 09:23 de wolf
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON