URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Ianuarie 2014, 07:50

Directoarea Mână Lungă: Fosta directoare de la Colegiul Şaguna a ajuns pe mâna procurorilor, pentru delapidare şi corupţie

Directoarea Mână Lungă: Fosta directoare de la Colegiul Şaguna a ajuns pe mâna procurorilor, pentru delapidare şi corupţie BOALĂ VECHE... Învârtelile financiare au băgat-o în boală pe Antiana Lung (foto), fosta directoare a Colegiului Andrei Şaguna (fundal). Prinsă că a dat cu dedicaţie un contract de 200.000 lei, că şi-a însuşit 6 smartphone-uri de serviciu sau că a plătit peste 50.000 lei pentru lucrări neexecutate, femeia s-a retras, strategic, într-un concediu medical prelungit
Directoarea Mână Lungă: Fosta directoare de la Colegiul Şaguna a ajuns pe mâna procurorilor, pentru delapidare şi corupţie BOLNAVĂ ÎNCHIPUITĂ. Acuzând o spondiloză care a "lovit-o" taman după ce fusese luată la întrebări pentru hoţii, Antiana Lung s-a ascuns în concediu medical, ceea ce n-o împiedică să-şi conducă salonul de coafură şi masaj amenajat la parterul propriei case
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

De când a preluat funcţia n-a făcut decât să se intereseze câţi bani sunt în fondul şcolii şi când primeşte telefon de serviciu. Aşa se pronunţa primarul Ilie Bolojan în septembrie 2009, nemulţumit de directoarea Colegiului Tehnic Andrei Şaguna, Antiana Lung, ce tocmai fusese promovată de şeful de atunci al Inspectoratului Şcolar, Dorel Luca.

Până la urmă, profesoara a dat de bani, dar i-a tocat fără discernământ, luându-şi, evident, şi mult doritul telefon de serviciu. De fapt şase, toate pe măsura funcţiei, cele mai scumpe! Fosta directoare avea însă şi metehne mult mai grave, dezvăluite chiar de colegii ei, cărora le-a cerut să falsifice note şi s-o ajute la fraudarea examenelor de Bacalaureat, fapte pentru care a şi ajuns în atenţia procurorilor.

Să vină auditul!

05_Razvan_Voinea_bihoreanul.jpgLa Colegiul Şaguna e fierbere mare după ce un audit dispus de inspectorul şcolar general Daniel Negrean a relevat un prejudiciu de peste 60.000 lei produs de fosta directoare Antiana Lung. Verificările au fost solicitate de actualul director, Răzvan Vonea (foto), care a descoperit numeroase nereguli în contabilitate imediat după preluarea funcţiei, în septembrie 2013.

"Lipsesc tot felul de bunuri, sunt probleme cu unele achiziţii, iar doamna Lung refuză să colaboreze, să explice ce a făcut. Şi-a scos concediu medical şi nu răspunde la telefoane. O vedeam doar când venea să ceară adeverinţă pentru prelungirea concediului şi îşi depunea noile acte medicale", a explicat Vonea pentru BIHOREANUL.

Verificările auditorilor, care au analizat toate actele contabile pe perioada mandatului fostei directoare, au constatat o pagubă de 57.703 lei şi 672 euro, "sumă supusă spre imputare doamnei Antiana Lung", după cum arată documentul.

Achiziţii pe şest

Pe ce s-au dus banii? Deşi în şcoală exista sistem de supraveghere video, Lung a mai cumpărat unul, printr-un contract de peste 200.000 lei ce prevedea, în plus faţă de primul, posibilitatea accesului pe bază de amprentă digitală, precum şi instalarea unei reţele de intranet şi a nu mai puţin de 6 copiatoare color!

Potrivit auditului, contractul a fost încheiat de Antiana Lung în septembrie 2009, fără aprobarea Consiliului de Administraţie şi divizând lucrările pentru a evita obligaţia de a le anunţa pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice. Nimeni nu ştie cum a ales firma Floruţ Emil SRL, patronată de soţul unei profesoare de la Şcoala Dacia, pe care Lung îl cunoştea din vremea când fusese directoare adjunctă la Colegiul Economic.

Ia-le de unde nu-s!

Cert e că în baza contractului directoarea a plătit în octombrie 2009 bunuri şi servicii care, în realitate, nu există: 9.800 lei pentru întocmirea unui studiu de fezabilitate care n-a fost găsit în şcoală, 29.450 lei pentru montarea a 20 de camere video color, a 10 senzori antiefracţie şi a 5 detectoare de fum, care nici acestea nu sunt de găsit.

Alţi 12.500 lei i-a spart pe şase laptopuri, dintre care în şcoală există, de fapt, doar patru. Celelalte două, preluate personal de directoare, apar în acte ca fiind casate şi au dispărut, fără ca cineva să ştie unde sunt. Asta deşi casarea putea fi făcută abia după 4 ani şi cu condiţia să fi fost predate cu acte în regulă.

Auditorii n-au găsit nici serverul pentru care şcoala plătise aproape 1.000 euro. "Nici n-am ştiut că avem aşa ceva. Am sunat-o pe doamna Lung în timpul controlului şi a apărut cu calculatorul de acasă", explică Vonea.

Unde sunt celelalte bunuri? Le-a luat înapoi Emil Floruţ, afaceristul care le livrase şi care motiva că şcoala i-a comandat 6 copiatoare, dar nu i le-a plătit integral. "Trebuia să-mi recuperez cumva paguba", a declarat Floruţ BIHOREANULUI, recunoscând însă că unele facturi erau "umflate", pentru a ascunde, zice el, şi alte lucrări de manoperă.

Abonată la... telefoane

O altă neregulă a fostei directoare identificată de auditorii IŞJ este achiziţia, în aprilie 2013, a două stick-uri USB pentru internet şi a şase telefoane mobile (cinci Iphone 5 şi un Samsung Galaxy S3), fiecare cu abonament lunar de câte 112 euro, care dispăruseră.

"De ce i-au trebuit doamnei Lung şase telefoane, nu ştiu. Cu chiu, cu vai, a înapoiat şcolii un Iphone şi Samsung-ul. A spus că un alt Iphone i-a fost furat de la copilul ei, la sala de sport, dar n-a explicat ce căuta telefonul plătit de şcoală la fiul dânsei. Despre celelalte trei telefoane a zis să n-o zoresc, că le aduce", declară Vonea care, după audit, pe 20 decembrie, a depus la Parchetul Oradea o plângere penală, pentru delapidare, împotriva predecesoarei care în octombrie s-a refugiat în concediu medical.

Chemată în faţa Consiliului de Administraţie, ca să i se aducă la cunoştinţă acuzaţiile, fosta directoare a preferat să tragă chiulul, revenind la şcoală la începutul acestei luni, dar numai pentru a lua raportul de audit, fără a da şi răspunsuri cu privire la neregulile imputate. După care şi-a prelungit din nou concediul...

Probleme multe

Acestea nu sunt, însă, singurele motive pentru care Lung este cercetată de procurori. În 2012, de pildă, Lung şi-a angajat soţul ca tehnician în atelierul şcolii, iar în 2013 şi fiul, ca paznic, fără ca în prealabil posturile să fi fost anunţate ca vacante. În primăvara anului trecut, a golit o încăpere a şcolii pentru a-şi amenaja un cabinet privat de... masaj.

De asemenea, spun chiar colegii ei, fosta directoare i-a obligat pe diriginţi să strângă câte 60 lei de la elevii înscrişi la învăţământul de zi şi 80 lei de la seralişti, pentru aşa-zisul "fond al şcolii", fără însă să dea vreodată socoteală câţi bani a colectat şi cum i-a cheltuit. Tot profesorii zic că Lung îi obliga să motiveze absenţele chiulangiilor şi chiar să dea note de trecere corigenţilor. Mai ales celor care urmau să dea Bacalaureatul şi care, ca peste tot, cotizau la "fondul de protocol" pentru supraveghetori şi examinatori.

Fraudă!

Potrivit surselor BIHOREANULUI, în 2011, deşi au cotizat cu câte 300 lei la "protocol", unii elevi de la secţia "Estetica şi îngrijirea corpului omenesc" au picat Bac-ul, motiv pentru care, nemulţumiţi, părinţii au denunţat-o pe diriginta care luase banii la indicaţiile directoarei fără să-şi fi "onorat" obligaţiile, astfel încât cazul a ajuns în atenţia Parchetului Bihor, unde procurorii au demarat o anchetă, încă nefinalizată.

Deşi se ştia că ancheta era pe rol, la Bacalaureatul de anul trecut directoarea s-a pitit într-o încăpere de la subsolul şcolii, unde, după ce a făcut rost de subiecte, a făcut cu mâna ei copiuţe pe care, apoi, au fost plasate în toaletă, pentru a fi preluate de piloşii care plătiseră acest "serviciu". "Elevii se cereau la toaletă tot la câteva minute, ca să se inspire", explică un dascăl implicat în desfăşurarea examenului.

"Ce atâta tevatură?"

Căutată de BIHOREANUL pentru a-şi spune punctul de vedere, Antiana Lung s-a declarat "nevinovată şi hărţuită". "Nu înţeleg de unde au calculat prejudiciul cei de la audit. Totul e o neînţelegere care, până la urmă, se va lămuri", a declarat ea. Cât despre bunurile pe care le-ar fi achiziţionat pe banii şcolii, în condiţii nelegale, iar apoi şi le-a însuşit, fosta directoare recunoaşte doar telefoanele. "Ce atâta tevatură pentru nişte telefoane? Le-am luat, unele le-am dat înapoi, le voi preda şi pe celelalte, le-am spus să nu mă preseze!", zice cu tupeu femeia, refuzând să explice de ce îi plătea şcoala abonamentele pentru şase mobile.

Lung a admis doar ceea ce era evident, şi anume că şi-a angajat soţul şi fiul, susţinând însă că procedura ar fi fost "legală", la fel ca schimbarea destinaţiei unei săli din şcoală pentru a-şi amenaja... salonul de masaj. Atât doar că nu vrea să detalieze această chestiune, pentru că "trebuie să-mi formulez un punct de vedere".

Cât despre colectele de bani de la elevi şi părinţi, neagă că ar fi cerut aşa ceva, după cum neagă şi că şi-ar fi determinat colegii să falsifice note: "Cum să-i forţez eu la ceva? E o minciună!".

"Nu-i face cinste"

05_Daniel_Negrean_bihoreanul.jpgAcuzaţiile de fraudă au ajuns şi la urechile inspectorului general şcolar, şi-ncă de anul trecut, dar acesta le-a păstrat sub tăcere până acum. "Doamna directoare a avut, într-adevăr, un comportament care nu-i face cinste. Am auzit despre problemele de la Bacalaureat dar târziu, în august, când nu se mai putea face nimic. Trebuiau să sune atunci, în timpul examenului, când au prins-o", explică Daniel Negrean (foto), recunoscând însă că a dispus înlăturarea directoarei, prin neprelungirea mandatului, tocmai în baza informaţiilor primite.

Sancţiunea s-a dovedit, însă, una mult prea blândă în raport cu modul în care femeia a înţeles să-şi exercite funcţia. Lung n-a avut nicio jenă ca, după pierderea funcţiei, să se întorcă la catedră pentru a preda contabilitate. Asta până când matrapazlâcurile i-au fost descoperite şi, abia atunci, s-a ascuns într-un nesfârşit concediu medical. De unde singura lecţie pe care o predă este "aşa nu!"...


BAC FORŢAT
Înscrişi fraudulos la Bacalaureat

La Bacalaureatul de anul trecut, pentru a strânge cei 250 de elevi necesari pentru ca unitatea să poată fi luată în calcul ca Centru de examinare, fosta directoare a Colegiului Şaguna i-a forţat pe profesori să falsifice situaţiile şcolare ale elevilor care aveau mediile neîncheiate, pentru absenţe ori corigenţe.

Cu toate că cel puţin şase dintre dascăli i s-au împotrivit, refuzând să măsluiască documentele, în final dorinţa i s-a împlinit, în examen înscriindu-se 253 de persoane. Dintre acestea, însă, potrivit scriptelor, 61 au picat prin "neprezentare", cei mai mulţi fiind tocmai elevii înscrişi fraudulos. "Dacă cineva îi întreabă de sănătate, se va vedea că n-au ştiut nimic că au fost înscrişi", spune unul din profesori.

Profesorii care au refuzat să falsifice situaţia şcolară a elevilor s-au trezit peste vară că, deşi sunt titulari de catedră, trebuie să-şi caute de lucru. "Ne-a spus că e reducere de activitate, se comasează clase. În realitate, orele au fost alocate unor suplinitori. Doar ca să se răzbune", a explicat sursa BIHOREANULUI.

Cum era de aşteptat, Antiana Lung neagă tot. "Să demonstreze. De ce n-au spus nimic atunci? După război, mulţi viteji se arată"...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
23 Comentarii
cancan
Când te uiţi la ea zici că dă să-mpungă.
Postat 30 Ianuarie 2014, 17:28 de can
a dus-o bine ...
S-a facut cat o batoza stand atatia ani ca director, fara sa munceasca nimic. Gloaba va trebui sa alerge de aici inainte pentru a cauta mancare ... Salariul de profesor era pentru ea doar maruntis!
Postat 24 Ianuarie 2014, 16:59 de ciudat
garda
Poate cu evenimentele astea isi schimba parerea despre "prostocii" de politisti (cum ii califica) cu care nu statea de vorba de la inaltul fostei sale functii de director. Le spunea sa nu o deranjeze ca nu are timp de prostiile cu prevenirea si cu promovatul in scoala ei a asemenea lucruri. Acum are posibilitatea sa vada si o alta parte a politiei, care documenteaza activitatea celor ce savarsesc infractiuni.
Postat 24 Ianuarie 2014, 00:04 de ...
de ce n-au spus nimic atunci
Madam stai lejera totul se arata ..., insa nu cand si cum vrei tu. Asa-i cu pacatele ...!
Postat 23 Ianuarie 2014, 23:14 de prietenii
Bruxelles
Iata ce scrie in presa:\" Sarcină de la Bruxelles.Raportul MCV trimite procurorii după medici și profesori\".Voi astia care sunteti pe veci directori sas,martin,varga,hava,mitran,burta,ca toti aveti bube in cap,grabiti-va si puneti-va la naftalina banii menegeriati cu atata truda,ca sa nu-i gaseasca procurorii.
Postat 23 Ianuarie 2014, 22:45 de costica argint
Experti directori
Despre fondul scolii,despre presedinti de comitete de parinti,care uneori sunt tinuti si dupa ce nu mai au copii la liceu(sunt buni colectori dar mai ales distribuitori) in functii onorifice de ce nu vorbiti? Da,va este frica!!!de acel amarit de salar.Va complaceti si va meritati intr-un fel soarta.
Postat 23 Ianuarie 2014, 20:29 de alex
Si ceilalti?
Asta a fost praf in ochii opiniei publice, sa se spele Negrean (crede el) Pe ceilalti de ce-i tine la naftalina? De sus pute domnilor dascali,vezi amatori,Sas Marcel,Martin,Antiana,Hava,Mitran dupa cum zicea cineva mai jos......
Postat 23 Ianuarie 2014, 19:02 de ioana
fomista
Despre produsele achizitionate zilnic pentru cantina in ultimii 2 ani nu zice nimeni nimic ... ? Cum s-ar putea explica DIFERENTA zilnica enorma intre cantitatea de produse stabilita de femeia care prepara mancarea si cantitatea de produse asa-zis \"achizitionate\" prin dispozitia scrisa directoarei sau mai bine spus de banii insusiti, in locul produselor ... Ar fi interesant de masurat totalul resturilor \"comandate\" zilnic ...
Postat 23 Ianuarie 2014, 17:44 de BAU
jeguri
minciuni cu bac...uitati-va la promovabilitate!cine sa ia bac-ul daca vine la scoala doar cu mobilul?aici s-a ajuns ca sa fie toti promovati doar pt a avea si noi o paine....si parintii au doar o singura grija sa nu fie stresati
Postat 23 Ianuarie 2014, 13:41 de jojo
glume cu schimbarea
Nimic situatia fara politica..atata timp cat esti sustinut de un partid,care inchide ochii la "necurate",lucrurile nu se vor schimba...doar se vor inversa prin numirea altor persoane..niciodata nu va fi lasat pe functie un profesor care se va implica doar pt scoala..trebuie politica,politica si iar politica
Postat 23 Ianuarie 2014, 13:39 de gigi
ce explicatii naive!
si pana acum s-a mai "luat" si se va lua in continuare..aceste cazuri ,vezi amatori,Sas Marcel,Martin,Antiana,Hava,Mitran nu vor aranja cu nimic sistemul...morala:cu cat furi mai mult,cu ata ramai in functie
Postat 23 Ianuarie 2014, 13:37 de chinezu
asa da?
o va schimba din postul de directoare in cel de Inspectoare..ca pe dna de la Pedagogic,Martin..au furat atat de bine ,ca trebuie avansate
Postat 23 Ianuarie 2014, 13:35 de io
promovabilitate
Asa se explica procentul "mare" de promovabilitate din Bihor! Cu o asemenea "inteleapta" la conducerea unei scoli .... Se lauda prin şcoală ca are spatele asigurat de conducerea partidului .... Probabil s-a auzit ca a furat mult prea mult in raport cu cat a cotizat, astfel incat si-a luat ocrotitorul mana de pe creştetul ei!
Postat 23 Ianuarie 2014, 06:35 de cititor
N-am vazut, n-am auzit
doamna asta, desi nu arata a varf, este doar varful aisbergului. nu poti sa iei nici o decizie de achizitie intr-o scoala fara acceptul consiliului de administratie, nu poti sa platesti nimic fara contabil. sa dea toti socoteala, fie pentru complicitate, fie pentru incompetenta. da` urjent! - Negrean, chiar nu stii chestiile astea? haidi`bre... ce sa spun de Vonea, supereroul, care la economic se lega de eleve cu faze expirate de copil retard - cica s-ar mai fi potolit, dar probabil doar a constatat ca pur si simplu nu are talent.
Postat 22 Ianuarie 2014, 20:30 de Cadou
gogule
SA TRAITI SI SA CONDUCETI INVATAMANTUL BIHOREAN TOT ASA NEGREAN ,HAVA ,FILIMON ETC.DE CE SA FIE SCHIMBATI ?A-TI AUZIT DE PROFESORI NEMULTUMITI? NU EXISTA ASA CEVA.PROFESORII SUNT DEMNI,CORECTI SI TE INVATA SA FII CORECT IN VIATA?TRAIASCA PROFESORII BIHORENI ,,,CA LA NOI TOTI SUNT O APA SI UN PAMANT.
Postat 22 Ianuarie 2014, 18:48 de gica
rasi
JOS INSPECTORUL GENERAL,DIRECTORII HAVA - FAMILIA DACIA SRL- TUPEU,AROGANTA SI SPAGA ,FILIMON- INVESTITII SRL. UNDE NAIBA SUNT AUTORITATILE STATULUI CA NE-AM SATURAT.VOI DRAGI PROFESORI SA NU CREDETI CA SCAPATI. SUNTETI NISTE CARPE FARA PERSONALITATE CU CARE SE STREGE FIECARE DIRECTOR LA C...R!!! MERITATI TOT CE VI SE INTAMPLA .FARA COLOANA VERTEBRALA E GREU..TOT MAI GREU.ERASER
Postat 22 Ianuarie 2014, 18:41 de eraser
javra
Din cate a facut aceasta javra s-a descoperit doar o mica parte. Asteptam sa vedem cum ii merg afacerile !!! Probabil zilele astea taie bonuri fiscale.
Postat 22 Ianuarie 2014, 17:29 de cititor
cand
dar clica hava de la scoala dacia cand va fi schimbata?
Postat 22 Ianuarie 2014, 14:11 de toni
@ alex
Da , dar Filimon Ruben , Mitran si Hava vor ramane . Ei sunt eterni . Stiti de ce ?
Postat 22 Ianuarie 2014, 13:52 de science fiction
cutremur
Daca directorii ar fi pusi pe competente, ar fi un cutremur in invatamant!! Toti ar disparea, ca toti sunt incompetenti.Calitatea lor este ca stiu sa fure si sa imparta cu altii de mai sus.
Postat 22 Ianuarie 2014, 12:05 de dorel
OeNGica
Chiar asa, mare descoperire..... doar toata lumea stie ce se intampla in tot invatamantul din Bihor.!!! Domnul negrean, om bun are grija de toti "necajitii" de directori.Saracii, cum au necazuri cu banii sau cu auditul domnul inspector sare in ajutorul lor, pai cum sa-i lase la necaz! Fosta directoare de la Pedagogic, acum inspectoare......hahahaha, ca doar nu degeaba a pus de un buisness impreuna cu negrean......
Postat 22 Ianuarie 2014, 11:43 de simo
VESNICIA S-A NASCUT LA STEI...
Mai, ce descoperire epocala...! BURTA VOICU SI MATEUTA fac asta la STEI de 20 de ani,si TOATA LUMEA STIE, chiar si NEGREAN ,CHIAR SI MINISTERUL EDUCATIEI.(si ce daca au pus camere video fara sunet...) Si ce daca!Astia sunt ofiteri ai securitatii comuniste si nimeni nu se poate atige de ei.Nu-i asa Negrene? MAI ALES DACA SI COTIZEAZA...
Postat 22 Ianuarie 2014, 09:37 de bihoreanu
Invatamint
Asa este cam peste tot in invatamintul bihorean,dar vrem sa ne ascundem dupa deget! Negrean; nu am stiut!!! etc. Directori incompetenti la mai toate liceele din Oradea.Poate ca intr-o zi se va schimba si inspectorul general si toti directorii numiti politic! Doamne ajuta!
Postat 22 Ianuarie 2014, 08:59 de alex
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON