URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Ianuarie 2012, 13:49

Biro la DNA: Viceprimăriţa a pierdut prima bătălie cu ANI

Biro la DNA: Viceprimăriţa a pierdut prima bătălie cu ANI PENTRU UNII CIUMĂ... După ce a obţinut printr-o licitaţie cu dedicaţie fosta Bibliotecă CFR (foto), Fundaţia Partium n-a preluat imobilul şi nici n-a plătit chirie timp de 5 ani până când proprietarul, adică Primăria, nu a alocat 500.000 lei ca să i-l predea la cheie. "Ne-am bucurat că Partium nu ne-a dat în judecată fiindcă n-a putut folosi spaţiul", spune cu nonşalanţă viceprimarul Rozalia Biro (medalion), de parcă nu ar fi vorba de fundaţia UDMR-ului
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Acuzată de conflict de interese şi de abuz în funcţie de către Agenţia Naţională de Integritate, situaţia viceprimarului Rozalia Biro se complică, îngrijorător pentru ea.

Pe 16 ianuarie, Curtea de Apel Oradea i-a respins cererea de suspendare a intrării în executare a raportului prin care ANI o acuză de fapte de corupţie, document considerat prin lege ca act de sesizare penală îndreptată împotriva ei. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată la Înalta Curte, iar în paralel se judecă şi cererea viceprimăriţei pentru anularea întregului raport.

BIHOREANUL a studiat cele două dosare şi prezintă în premieră apărarea viceprimăriţei care, în 2006, a semnat actele pentru închirierea pe bani de nimic a unui imobil către Fundaţia Partium, ONG în care ea însăşi este membru fondator, precum şi cele pentru renovarea lui pe banii oraşului.

Trânteală udemeristă

Rozalia Biro a intrat în colimatorul inspectorilor de integritate anul trecut, după un articol publicat de BIHOREANUL în 2008 despre modul în care somptuoasa vilă din strada Republicii 59 în care a funcţionat Biblioteca CFR şi apoi localul Roma Bar a fost atribuită Fundaţiei Partium, un ONG la a cărui înfiinţare a contribuit şi Biro, şi care activează sub steagul UDMR.

Articolul arăta că închirierea imobilului s-a făcut printr-o licitaţie anunţată pe 30 decembrie 2005, în ajun de Revelion, şi desfăşurată două săptămâni mai târziu, pe 11 ianuarie 2006, cu doi falşi concurenţi, înţeleşi între ei: Fundaţia Partium şi Asociaţia Tinerilor Maghiari, organizaţii surori, având în vedere că "Tinerii" stăteau în chirie la Partium. După "licitaţie", imobilul a fost atribuit Fundaţiei Partium pe 10 ani, cu posibilitate de prelungire şi drept de întâietate la cumpărare, contra unei chirii de doar 150 lei pe lună plus TVA, iar asta deşi are 231 metri pătraţi, curte, grădină şi tot ce îi mai trebuie unei vile!

În final, deşi era direct interesată în chestiune, viceprimăriţa nu s-a abţinut şi a semnat, pe 14 februarie 2006, contractul de închiriere în locul primarului Petru Filip, care lipsea şi îi delegase aceste atribuţii. Culmea e că la data respectivă imobilul nici măcar nu figura în patrimoniul oraşului, fiind preluat abia în 2007 de la Ministerul Transporturilor. Mai mult, ulterior, fundaţia n-a plătit nici un leu din chiria modică, şi cu toate acestea contractul nu a fost reziliat, aşa cum se procedează în alte situaţii similare. Ba din contră, pentru a-şi mulţumi chiriaşii, Primăria a renovat clădirea pe banii oraşului, cheltuind în acest scop peste 500.000 lei din bugetul local.

În proces!

Dezvăluirile BIHOREANULUI au fost confirmate punct cu punct de ANI, iar astă-toamnă inspectorii de integritate au întocmit un raport pe care au anunţat că-l vor înainta DNA, pentru ca procurorii anticorupţie să înceapă urmărirea penală a viceprimăriţei. "Agenţia a constatat indicii referitoare la posibila săvârşire de către doamna Biro Rozalia-Ibolya a infracţiunii de conflict de interese", au specificat inspectorii, arătând că, odată ce acuzaţiile vor fi confirmate în justiţie, "fapta persoanei constituie temei pentru eliberarea din funcţie, precum şi interdicţia de a mai ocupa o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani".

Imediat însă, Biro a atacat raportul la Curtea de Apel, cerând anularea lui, ca nelegal. În paralel, a cerut şi suspendarea intrării în executare a documentului, considerat ca act de sesizare penală, în urma căruia DNA poate începe imediat ancheta. Dacă cererea de anulare încă se judecă, cea de suspendare a fost respinsă deja, ca neîntemeiată. BIHOREANUL a studiat ambele dosare şi a constatat că prima decizie, încă nedefinitivă, poate fi justificată prin faptul că viceprimăriţa nu a adus argumente solide în favoarea ei. Nici în timpul anchetei inspectorilor de integritate, desfăşurate anul trecut, nici în timpul procesului.

De altfel, deşi public declara că nu ştia de ea, Biro a ignorat ancheta ANI, demarată pe 20 iulie anul trecut şi finalizată pe 3 noiembrie. Informată încă din 26 iulie şi invitată la sediul ANI pe 12 octombrie pentru a-şi susţine punctul de vedere, viceprimăriţa nu s-a prezentat niciodată, invocând ultima dată "incidente medicale grave ale soţului", în urma cărora ar fi rămas "singura membră a familiei care putea să se ocupe de un soţ proaspăt operat şi nedeplasabil, precum şi de cei doi copii minori". În realitate, era vorba de o ruptură de ligament, iar Biro n-a fost obligată să stea la căpătâiul soţului, ori să îngrijească de copii, dovadă fiind tocmai articolele de presă din respectiva perioadă, care arată că viceprimăriţa îşi vedea de slujbă şi avea apariţii publice.

"Dacă voiam, o făceam"

03 Filip.jpgÎn apărarea sa, Biro a afirmat că acuzaţiile ce-i sunt aduse nu sunt "obiective", şi nu s-a sfiit să arăte cu degetul spre primarul de atunci, Petru Filip (foto), împreună cu care a condus oraşul timp de două mandate. Biro dezvăluie că el încercase să dea acelaşi imobil PSD-ului, şi încă prin încredinţare directă, aspect "ignorat" acum de ANI doar pentru că Filip e membru marcant al partidului de guvernământ.

"Este extrem de ciudat că pârâta (n.r. - ANI) n-a observat că imediat înaintea contractului cu Fundaţia Partium, spaţiul a fost închiriat de primarul de atunci, prin ordin de repartizare directă, către PSD Bihor. Oare "vederea slabă" a pârâtei s-a datorat faptului că persoana respectivă este un ilustru membru PDL, europarlamentar?", arată Biro în plângerea ei, omiţând să menţioneze faptul că, prin lege, partidele politice au dreptul la atribuirea directă a unui spaţiu unde să-şi desfăşoare activitatea.

Pe de altă parte, arăta UDMR-ista, "nu subsemnata am dispus ca acel spaţiu să fie închiriat Fundaţiei. Nu am făcut decât să confirm un act decizional al comisiei de licitaţie. Tocmai refuzul de a semna contractul ar fi constituit o ilegalitate", zice Biro, menţionând - atenţie! - că "dacă chiar voiam să am grijă de interesul meu, o făceam ca la carte, întrucât legea permitea acest lucru".

Ruine pentru "naivi"

Rozalia Biro are o explicaţie şocantă şi pentru amănuntul că Primăria a menţinut contractul cu Partium deşi Fundaţia n-a plătit deloc chirie, iar vila a fost renovată între timp pe banii oraşului.

"Nu e treaba mea să urmăresc cine plăteşte chiria şi cine nu. Dar adevărul e că toate spaţiile închiriate ale statului sunt într-o stare îngrozitoare, astfel că, într-o manieră abuzivă, noi, statul, încercăm să ne scoatem pârleala pe spinarea chiriaşilor, sperând că aceştia vor fi suficient de naivi încât să investească în ele, pentru ca apoi să ni le lase gata reparate. Ei bine, 99% dintre ei sunt", s-a apărat Biro.

Ea vorbeşte pe şleau de abuzurile pe care municipalitatea le face, ca şi cum nu ea ar fi fost chemată să le elimine: "clauze ambigue reluate şi reformulate în încercarea noastră de a-i duce de nas, ca să execute ei lucrări care cad în sarcina noastră, şi pentru care noi (n.r. - Primăria) nu aveam bani".

Se interpretează

În cazul Fundaţiei Partium, recunoaşte totuşi viceprimăriţa, situaţia a fost diferită. Asta pentru că, "în momentul în care chiriaşul a refuzat să intre în spaţiu datorită stării mizerabile în care se afla, ne-am bucurat că nu ne-a dat în judecată pentru a ne obliga să i-l predăm aşa cum cere legea. Aşa că nu am zgândărit o situaţie explozivă, ci am încercat să-l ducem cu vorba, promiţându-i că vom lua măsuri pentru reabilitare". Iar pentru aceste lucrări, ca să vezi, s-au găsit bani...

Contactată de BIHOREANUL, Rozalia Biro a refuzat categoric să discute despre cele spuse în faţa judecătorilor. Nu a vrut să explice nici motivul pentru care l-a atacat pe ex-primarul Filip, cu care a colaborat fructuos, şi nici diferenţa dintre contractele chiriaşilor "fraieri" şi ale "băieţilor deştepţi". "Orice aş spune s-ar interpreta. Aşa, mai bine nu spun nimic", a argumentat viceprimăriţa, uitând că, uneori, şi tăcerea spune multe. În acest caz, despre o trânteală clară, menită să dea plocon o clădire emblematică a urbei unei fundaţii de partid. Iar Biro nici măcar nu poate spune că a semnat ca primarul, ci doar că a semnat în locul lui şi pentru ea...


MĂMICI GRIJULII
"Integrii" la proces

Viceprimarul Rozalia Biro nu e singurul ales în proces cu ANI. Laurenţiu Păşcuţi (PNL), găsit tot anul trecut în incompatibilitate pentru că îndeplinea concomitent atât calitatea de consilier judeţean cât şi funcţia de director de cabinet al preşedintelui CJ Bihor Radu Ţîrle, a pierdut deja procesul deschis la Curtea de Apel Oradea pentru anularea actului ANI şi a demisionat din funcţie.

Deputatele Sonia Drăghici (PSD) şi Peto Csilla (UDMR) au fost găsite şi ele în conflict de interese deoarece şi-au angajat propriii copii la Birourile parlamentare. Atât Drăghici, cât şi Peto se judecă acum cu ANI, solicitând anularea actelor pe motiv că ele nu sunt funcţionari publici. Peto a cerut totodată ca până la o sentinţă definitivă să nu fie obligată să-şi demită fiica întrucât "urmează campania electorală şi am nevoie de un şef de cabinet de loialitate maximă". Cererea ei a fost respinsă, însă, de judecători, ca neîntemeiată.

Mai sunt cercetaţi, la cererea ANI, pentru neconcordanţe în declaraţiile de avere, prefectul Gavrilă Ghilea, acuzat că nu a trecut în document valoarea reală a unor contracte pe care firma sa, Construcţii Bihor, le are cu diverse instituţii publice, deputatul UDMR Lakatos Peter, care nu poate explica provenienţa a peste 15.000 euro, şi Claudiu Pop, fost deputat PSD, acuzat că nu poate justifica 150.000 euro.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
25 Comentarii
@.
Scuze "majestate"! Nu esti bou, esti o paracopitata (poate cautand cuvantul prin dex nu mai ai timp sa postezi tampenii pe net)! De unde stii ce statut social am eu? Poate ca nu am nici o situatie materiala, nici sociala si nici politica buna. Iar a presupune ca a ajunge in compania ta "selecta" la oras este o avansare spre o patura sociala inalta este cel putin un afront adus bunului simt. Asa ca citarea din dex nu te scuza de prostie: e clar ca nu stiai sensul cuvantului si acum incerci sa dregi busuiocul. Esti infantil de-a dreptul; dar dai dovada nu de infantilism naiv ci de unul din acela cu retard.
Postat 02 Februarie 2012, 09:18 de oradean
@parvenit
PARVENÍ, parvín, vb. IV. Intranz. 1. A ajunge, fără merite deosebite, prin mijloace neoneste sau printr-un concurs favorabil de împrejurări, la o bună situație materială, politică sau socială; a pătrunde într-o pătură socială înaltă; a se ajunge. Adica tu, un biet taran, sluga din neam de sluga, ai parvenit !
Postat 01 Februarie 2012, 19:41 de .
fomistii
hudemeristii, cei mai fomisti dintre fomisti...
Postat 01 Februarie 2012, 19:23 de roujii cu gasca
@monarhie
du-te mah dracului , boule,cu monarhia ta cu tot. daca vin parazitii aia la putere, nu mai platesti taxe ?
Postat 01 Februarie 2012, 19:12 de WALK
focul sa va nenorocesca vietiile ca ati nenorocit romani ca sa traiti voi bine
focul de v ar manca paraziti sociali traiti din sudoarea romanului, sa vina regele, vrem rege fara politica care ingrasa ferma de porci si saraceste poporul, amin!
Postat 01 Februarie 2012, 16:24 de arza v ar focul pe
@.
Imi confirmi ce scriam mai jos despre tine: esti o nulitate. Daca tu ai timp sa-ti citesti si recitesti postarile (lasand greseli grosolane), poate altii nu au. Nici macar sensul cuvantului "parvenit" nu-l cunosti; iti suna tie ceva cu "venit" si te-ai gandit ca o fi insemnand ceva legat de venitul de undeva in Oradea. :))) Mare bou, .... da are-o calitate: se crede oradean! :)))
Postat 01 Februarie 2012, 15:58 de oradean
@parvenit
Ceva tot ai invatat ! Chiar daca mai latri aiurea, te recunosti in apelativul de ,,parvenit'' (si nu gresesti ! ,,oradean'' e o tampenie si corecteaz-o, tu estii si vei fi DOAR un parvenit ) si incerci sa comunici. Tine-o tot asa, esti pe calea (auto)cunoasterii ! P.S. Se scrie ,,in afara''. Scuza cu graba, bla, bla, arata cat te respecti si cat respecti ! Cine te impiedica sa-ti citesti si re-citesti laturile? Numai ca de unde nu-i, nici Dumnezeu nu ia !
Postat 01 Februarie 2012, 15:41 de .
@.
Evident ca tu dai calificative legat de ortografia si semantica celor scrise de altii, insa uiti sa te analizezi pe tine!! Vorba ceea: \"prostu nu e prost destul daca nu e si fudul\". Cred ca, dincolo de inerentele greseli cauzate de graba si neatentie, important este mesajul. Ori tu niciodata nu prea ai nimic a spune; acuze fara continut, supozitii nefondate, injuraturi, arogante de prost gust: asta ti-e tot arsenalul. Campion la improscat laturi, asta esti! Chiar nu meriti a fi bagat in seama; cu un cioban ca tine nu se poate polemiza cu argumente, ca nu-i cu cine.
Postat 01 Februarie 2012, 15:22 de oradean
@parvenit
Recunosc, pt. un neica-nimeni scrii binisor in limba romana...retine:binisor, nu bine ! Mai uiti cate o virgula, mai folosesti ,,ca'' in loc de ,,decat'', dar nu vreau sa fiu cusurgiu ! Oricat ai luat tu varul de pe peretii scolii, tot iti iese porumbelul. Tine minte, taranul e viclean, nu destept. Citez din rabufnirea ta de sinceritate : ,,... [bolovan]....face ceva pentru acest oras si ca-i pasa de el.'' De acord cu tine, primarul tau face ce face dar nu uita o clipa ,,sa-i pese de el'' ! Citind articolele de azi vad ca-i pasa si de pupincuristii cu care s-a inconjurat. Te pomenesti ca faci si tu parte din alaiul intaiului ales, ca ti-a aruncat si tie vreo ciozvarta ?!
Postat 01 Februarie 2012, 12:29 de .
@.
Vad ca alta "calitate" inafara de popularea cimitirelor Oradiei cu ascendenti nu ai. Atitudine tipica de nulitate complexata: arogarea de merite si calitati inchipuite. Degeaba te-a facut mama ta in Oradea daca nu ti-a dat si minte si bun simt. Ramai tot o cantitate infinitezimala ca om. In alta ordine de idei, Bolojan e de o mie de ori mai oradean ca tine, prin faptul ca face ceva pentru acest oras si ca-i pasa de el. Esti si prost in demersul tau de a-l blama doar pentru ca e de la tara: majoritatea locuitorilor orasului sunt la prima sau la cel mult a doua generatie oradeni; asa ca prin atitudinea ta nu faci decat sa-i jignesti si sa-i faci sa-l simpatizeze tot pe Bolojan, identificandu-se cu el nu cu tine.
Postat 01 Februarie 2012, 10:03 de oradean
slobozia-voluntari, un traseu cu impact 2
pentru depăşirea preţului LICITAT PUBLIC, sancţiunea era rezilierea contractului dintre CLO şi dezvoltator. ce răspuns credeţi că am primit sub semnăturile FILIP-BOLOŞ? că nu e oportună rezilierea! adică nişte funcţionari publici hotărăsc singuri că o sancţiune prevăzută de un contract încheiat urmare UNEI LICITAŢII PUBLICE se aplică doar dacă vor muşchii lor! Asta în condiţiile în care ei erau puşi acolo SĂ APERE INTERESELE ORAŞULUI)IN GENERAL)ŞI ALE CLIENŢILOR(ÎN PARTICULAR). După 2008 BOLOJAN a recunoscut că este aşa cum spun eu(există dovezi în toată presa locală). Ce ramânea de făcut pentru un cetăţean obişnuit? Să apeleze la justiţie. dar coana justiţica se pare că la acel moment uitase de DOL(în toate formele lui, inclusiv DOL RETICENT)aşa că au zis: Pa, te mai aşteptăm pe la noi! CEL TARE INVINGE! PS Primăria a fost parte în proces dar potrivit unor surse din interior a acţionat tot în favoarea dezvoltatorului la comanda expressa a cuiva(cine oare cine? Ghici ghicitoarea mea!). Dupa 2008 Bolojan a acţionat corect dar era prea târziu!
Postat 01 Februarie 2012, 08:38 de TDS
slobozia-voluntari, un traseu cu impact 1
Sunt curios ce părere are FILIP despre situaţia pe care singur a creat-o(mă rog, cu sprijinul unora din Administraţia Imobiliară Oradea)închizând ochii la ilegalităţile comise de dezvoltatorul IMPACT în perioada mandatului său? Deşi am sesizat DNA-ul, concluzi a fost că nimeni nu se face vinovat că Primăria nu a controlat dacă IMPACT respectă termenii LICITAŢIEI PUBLICE organizată de ea însăşi! ba mai mult, reprezentanţii AIO au spus clar: clienţii care au cumpărat sunt de vină, noi nu puteam interveni în relaţia client-dezvoltator. şi asta în condiţiile în care conform asocierii dintre Consiliul Local şi IMPACT existau trei categorii de raporturi juridice ai căror titulari erau: Consiliul Local, dezvoltatorul şi potenţialul client. deci în mod normal aceste categorii de raporturi erau inter-dependente!!!!! presupunând că celor de la AIO "le-a scăpat"această problemă, din momentul în care eu le-am pus-o pe tavă NU MAI AU NICI O SCUZĂ! ba mai mult, contractul de asociere dintre Consiliul Local şi IMPACT prevedea(absolut firesc)sancţiuni pentru nerespectarea lui!
Postat 01 Februarie 2012, 08:37 de TDS
sediu
@Z: imi explici si mie de unde rezulta ca acea incredintare directa catre PSD era ca "sediu"de partid?
Postat 01 Februarie 2012, 08:20 de dante
BUN ! AU CONSTATA CA E CORUPTA !
LA PARNAIE CU EA ! SA-I DEA ANI GREI DE PUSCARIE. IN VREME CE MAJORITATEA POPULATIEI TRAIESTE GREU, INDIVIDA ASTA TRAGEA SPUZA PE TURTA EI. PE A. KISS CAND IL LUATI LA INTREBARI ?
Postat 01 Februarie 2012, 05:26 de ABET
bani :D:D:D
FACETI BANI :)))...vedem daca functioneaza..am primit si yo... :D:D:D Google castiga miliarde de dolari anual din reclama fara sa imparta nimic cu noi. Insa din 9 aprilie 2012, noul motor de cautare Wazzub va oferi 50% din profituri utilizatorilor!!! Pentru aceasta trebuie doar sa va inregistrati gratis. Daca veti invita si alte persoane castigul dvs. va spori pe masura. Inscrierile se fac doar pana pe 9 aprilie 2012, numai pe baza de invitatii de la alte persoane inscrise deja. Nu pierde aceasta ocazie! Cei interesati pot accesa linkul-invitatie de mai jos pentru inscriere: http://signup.wazzub.info/​?lrRef=020ee
Postat 01 Februarie 2012, 01:19 de alex
Gluma sinistra
Afirmatia doamnei Rozalia Biro cum ca impreuna cu Petru Filip a(u) condus orasul timp de doua mandate nu poate fi decat o gluma sinistra.Ar fi bine de retinut ca exista tineri care au deja notiunile de baza ale managementului si ranjesc la astfel de afirmatii nesabuite...Intre "a organiza" si "a conduce" e mare diferenta...Diferenta pe care d-na Biro a demonstrat ca n-o cunoaste.Pe pielea oradenilor.
Postat 31 Ianuarie 2012, 21:21 de gyorgy tozser
de unde i se trage?
pai, daca a insistat sa participe anul trecut la congresul PSD, ceea ce pt. PDL a fost un semn al unei eventuale tradari a UDMR in favoarea USL-ului, culege doar ce-a semanat.
Postat 31 Ianuarie 2012, 20:55 de ioan si nu ion
Unde-s pacalicii PeNaLi, varga luciana si popa cornel ?
Ma uitam prin presa si n-am vazut nicaieri ca varga luciana si popa cornel, aia ce zbierau mai deunazi ca fac, ca dreg sa-si fi dat demisia ! Nici ala, ,,fostul'' de la transporturi, carutasul ludovic orban, nici el n-a demisionat ! Toti vor protesta din ,,interior'' ! Tot respectul fata de d-na SAFTOIU, o femeie care le-a aratat multor barbati ce inseamna sa ai CUVANT !
Postat 31 Ianuarie 2012, 19:58 de aiurel
UDEMERISTA UDREA!
Udemerista BIRO & PDL-ISTA UDREA ar trebui incarecerate pe viata,si,confiscate averile!
Postat 31 Ianuarie 2012, 19:19 de morosanu
@parvenit
Te las pe tine, tarane, sa-i musti de c_r pe inaintasii multiubitului tau consatean ! Acum strict la tema : bagi tu mana in foc ca sub domnia lui bolovan unguroaica asta si ungurii in general, n-au (mai) ciupit nimic ?! Apoi de ce ti-e frica de lege ?! A fi cercetat de DNA nu inseamna automat a fi l condamnat ! Totusi, asa, ca o paranteza, daca-ti agata ,,alesul'' si doar pt. o amenda de parcare, salut ! dracu-i pe el cat casa ! P.S. oradean ai putea fi daca stramosii tai s-ar odihni prin cimitirele Oradiei, altminteri esti si tu vreun oplosit, venit pe aici sa inhate ceva, precum ,,alesul'' tau !
Postat 31 Ianuarie 2012, 17:42 de .
Ghici cine e reclamantul
In primul rind ca incredintarea directa de care vorbeste Biro, catre PSD este legata de faptul ca sediile partidelor, prin lege, se atribuie direct si nu prin licitatie. In acest caz, Filip nu a gresit cu nimic, mai ales ca dadea un imobil care trebuia reparat din greu. Al doilea aspect tine de faptul ca sesizarea ANI a fost facuta nu prin prisma articolului Bihoreanului ci de catre un parlamentar PNL, solicitat de catre grupul consilierilor liberali din acea perioada. Daca priviti inapoi cu atentie veti putea, la o simpla lecturare a procesului verbal al consiliului local de la data acelei sedinte care a dat hotarirea buclucasa, afla si care consilier a emis verbal amenintarea cu ANI. Nu la adresa lui Biro ci la adresa intregului grup de consilieri ai UDMR. Asadar puteti afla cine a facut sesizarea si cine a dus-o la inregistrat la Bucuresti. Vorba lui Traian: ''... ghici ghicitoarea mea ....
Postat 31 Ianuarie 2012, 17:38 de Z
@.
Mai cantitate infinitezimala iar latri ca prostu pe langa subiect? Musai fu sa sari pe Bolojan ca turbatu, fara argumente, fara logica, fara dovezi! De ce nu te legi de multiubitul si stimatul tau confrate portocaliu Filip, ca doar pe vremea lui s-a petrecut boroboata (si cate altele ca astea s-or mai fi intamplat pe atunci!)?
Postat 31 Ianuarie 2012, 16:44 de ORADEAN
Femei, femei, femei!
Rozi = Udrea in varianta udemerista. Asteptam varianta uselista pentru a vota in cunostinta de cauza.
Postat 31 Ianuarie 2012, 15:28 de SAFE
Bolovane, tu urmezi !
Birtinul se va mandri cu tine cand te va vedea tot satul la televizor ! O sa fii o saptamana in prime time, la break news, precum primarul Apostu ! Astept sa vad cum ii vei turna pe toti apropiatii !
Postat 31 Ianuarie 2012, 15:15 de .
hmmmm
cate imobile au ajuns asa pe mana UDMR !!!!!!!!!!! astea cine le verifica ?????
Postat 31 Ianuarie 2012, 14:32 de
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON