URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.

"Născătoarea" de tragedii: Ginecoloaga Lacziko Szidonia lasă în urmă copii handicapaţi şi mame mutilate

"Născătoarea" de tragedii: Ginecoloaga Lacziko Szidonia lasă în urmă copii handicapaţi şi mame mutilate FERIŢI-VĂ DE EA! Cel mai recent malpraxis extrem comis de doctoriţa Lacziko Szidonia (foto) a avut loc pe 11 martie. Deşi generos plătită de familia Cristinei Duluş timp de nouă luni, şi-a părăsit pacienta în sala de travaliu fiindcă avea programare la coafor! Când s-a întors, a ţinut fătul fără oxigen minute în şir, până i-a necrozat o parte a creierului. Copilul s-a ales cu o encefalopatie hipoxic-ischemică, cea mai comună cauză de handicap neurologic pe termen lung. Coafura doamnei doctor, însă, rezistă!
"Născătoarea" de tragedii: Ginecoloaga Lacziko Szidonia lasă în urmă copii handicapaţi şi mame mutilate PE VIAŢĂ. La asistarea naşterii Corinei Berea (foto), dr. Lacziko Szidonia a făcut aceeaşi greşeală ca în cazul Duluş, singura diferenţă fiind că pe ea doctoriţa a amânat-o ca să-şi termine treaba la cabinetul privat al şefului de secţie, Doru Crăiuţ. Fetiţa adusă pe lume a suferit tot o hipoxie severă şi s-a născut tot cu Apgar 1/2. Acum, Ştefania Berea are 4 ani. Nu vorbeşte, nu stă în fund, nu poate să meargă şi nici să mestece. Mama a devenit asistentul propriului copil handicapat, pe care îl poartă prin spitale cu nădejdea într-un miracol care nu se mai produce
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La aşa maeştri, aşa ucenică! Devenită cea mai activă reprezentantă a clanului "sorboneilor" din Maternitate după ce fosta manageriţă Liana Antal s-a refugiat într-un spital din Germania cu care Universitatea Oradea are o colaborare, iar celălalt protector, Doru Crăiuţ, s-a "dat la fund" după ce s-a descoperit că făcea operaţii frauduloase soldate cu eşecuri, doctoriţa Lacziko Szidonia a ajuns însă şi campioana plângerilor de malpraxis din spital.

BIHOREANUL a descoperit că în numai o lună doctoriţa a strâns trei reclamaţii, fiind găsită vinovată de grave greşeli profesionale chiar şi de către Comisia de Calitate a Maternităţii. Tragic este că, din cauza sa, mai multe femei au rămas mutilate pe viaţă, iar copiii de a căror naştere s-a ocupat vor rămâne cu sechele intratabile, condamnaţi la destine vegetale.

Mama şi copilul, după coafură!

Vineri, 11 martie 2011, ora 8. Cristina Duluş, 30 de ani, intelectuală, sportivă, sănătoasă, era internată pentru a naşte cu doctoriţa Lacziko Szidonia, cea care îi supraveghease întreaga sarcină, derulată fără nicio problemă. Acum e mama unui băieţel născut cu scor Apgar 1/2 şi purtat cu disperare pe la neurologii din Cluj şi Timişoara, în căutarea unei minuni care să-l scape de soarta pe care doctoriţa i-a hărăzit-o: aceea de handicapat neuro-psihic. Din neglijenţă, nepricepere, vanitate şi iresponsabilitate. Dar să nu anticipăm...

Două ore după internare, fără să i se facă nicio ecografie care să indice dacă dimensiunea şi poziţia fătului erau sau nu propice unei naşteri naturale, gravida era mutată în sala de travaliu. "Doctoriţa m-a vizitat pe la ora 13. Nu am fost examinată medical. Mi-a comunicat doar că se schimbă moaşele. Pe la 14.30 a plecat la coafor. Mi-a spus că are programare. Avea să se întoarcă în jurul orei 17,30", povesteşte Cristina.

Între timp, femeia rămăsese singura pacientă fără perfuzie pe durata travaliului. "Toate celelalte au fost trecute pe perfuzii imediat ce au ajuns în sală. Sunt încredinţată că eu nu am fost perfuzată pentru a nu-i deranja doamnei doctor programul de coafor printr-o naştere ce putea surveni la o oră nepotrivită pentru dânsa", acuză tânăra.

Marş la naştere!

Femeii i-a fost pusă perfuzia abia după ce Lacziko s-a întors. După o oră a început expulzia şi totul părea în regulă. La un moment dat, însă, nu s-au mai auzit bătăile de inimă ale copilului. Apoi s-a întâmplat un alt lucru incredibil: a fost pusă să se mute în sala de naşteri pe propriile picioare. "Trebuia să fiu dusă pe targă, nu să mă deplasez singură în travaliu. Până am ajuns în sala de naşteri au trecut cam 5 minute, pentru că între timp am şi vărsat", spune Cristina.

Odată ajunsă pe masă, copilul nici nu ieşea, şi nici nu i se auzea, în continuare, inima. "Nu ştiu de ce s-a blocat. Fie pentru că m-au pus să mă merg singură şi s-a blocat în pelvis, fie pentru că nu era poziţionat corect de la început, aspect care nu a fost verificat ecografic sau în alt mod după ce am fost internată".

Manevre cu nervi

Cristina îşi aminteşte că "s-a creat o agitaţie foarte mare", doctoriţa Lacziko apelând la diferite persoane pentru a o "apăsa pe burtă" şi a facilita expulzia. O auzea cum striga: "Haideţi, ajutaţi-mă careva. Hai tu, că eşti mai expertă!"...

"Doamna doctor mişca fătul în mine, nu ştiu dacă îl rotea sau dacă îl împingea înapoi pentru a-l bloca, pentru că nu-mi mai simţeam contracţiile", spune femeia. "Atmosfera devenea tot mai tensionată, doctoriţa îmi spunea din când în când că fătul e deja prea jos pentru a-l mai scoate prin cezariană şi că va suferi".

O asistentă i-a secţionat mucoasa vaginală şi muşchii perineului, pentru a lărgi vulva şi uşura expulzia. "Până mi-au început, totuşi, cezariana, au mai trecut alte multe minute extrem de preţioase", îşi aminteşte tânăra.

Creier ucis

Naşterea băieţelului de 3.400 de grame a fost declarată la 19,15. Ulterior, o doctoriţă al cărei nume Cristina nu îl poate divulga, i-a destăinuit că participanţii la raportul de gardă de a doua zi comentau: "A fost culpă medicală evidentă".

De atunci, se perindă la neurologii din Cluj şi Timişoara, cu speranţa că băieţelul nu va rămâne cu sechele. Iar asta întrucât toţi i-au spus la fel: pentru că intervenţiile la naştere au fost tardive şi greşite, copilul a suferit o hipoxie severă, creierul fiindu-i privat de oxigen. Diagnosticul complet: "leziuni necrotice în nucleii bazali şi talamus bilateral, şi de mai mică amploare cortical-frontal bilateral convexitar, encefalopatie hipoxică ischemică severă, deficienţe ale căii piramidale şi extrapiramidale, retard". Pe înţelesul tuturor, porţiuni întregi din creier au "murit" definitiv!

De altfel, spune Cristina, a doua zi după naştere, doctoriţa Lacziko şi-a recunoscut greşelile, dar fără a părea afectată. "Nu ştiu de ce nu ţi-am făcut direct cezariană şi terminam povestea!", i-a trântit doctoriţa. Tânăra a întrebat-o cât a rămas copilul fără aer. "Mi-a răspuns stupefiant: "Cristina, dar tu crezi că am stat să cronometrez cât n-a respirat copilul?""...

Greşeli în lanţ

În sesizarea adresată conducerii Maternităţii, familia Duluş a incriminat seria greşelilor comise: "travaliul prea lung, lipsa unei ecografii care să releve dimensiunea şi poziţia fătului, cezariana făcută prea târziu, perfuzia administrată doar după ce doamna doctor s-a întors de la coafor, încetineala incredibilă cu care au fost luate deciziile medicale după ce s-a constatat că inimioara copilului nu mai bătea cum trebuia, nu s-a apreciat corespunzător gradul de suferinţă fetală în timpul travaliului, lipsa oricărei etici profesionale din partea unui medic care socoteşte necesară prezenţa la coafor în timp ce două vieţi depindeau de ea".

Cristina mărturiseşte: "Suntem frustraţi şi consternaţi că nimeni nu intervenit în timpul naşterii cu un sfat care să îndrepte sau măcar să reducă durata şocului hipoxic. De ce nimeni, medicul ginecolog Lacziko Szidonia în principal, dar şi medicul de gardă, neonatologul sau moaşele nu au cerut efectuarea cezarienei la timp, ştiind că semnele vitale ale copilului nu mai erau percepute de multă vreme?"...

Tenace în greşeli

Toate aceste greşeli sunt identice cu cele făcute de Lacziko asupra unei alte paciente, cu patru ani înainte şi cu aceleaşi urmări: un copil care, după o sarcină fără probleme, s-a născut tot cu Apgar 1/2, şi tot din cauza unei hipoxii după o intervenţie prost calculată, tardivă şi plină de ezitări. Acum suferă de "tetrapareză flască, paravertebral şi spastică la extremităţi, sindrom extrapiramidal, retard neuromotor şi de limbaj sever". Brutal spus, e o "legumă": nu poate nici să stea în fund, să meargă, să vorbească ori să mestece, fiind hrănit în continuare cu mâncare paserată.

Corina Berea spune că sarcina din 2007 i-a fost monitorizată de Lacziko la cabinetul privat al şefului de secţie, Doru Crăiuţ. "Toate analizele erau bune. Nimic nu prevestea ce urma să ni se întâmple", povesteşte femeia, revoltată că viaţa sa şi a fetiţei au fost puse ireversibil sub semnul suferinţei de un medic superficial.

"Travaliul mi-a fost prelungit până seara la 18, când mi s-a spus că sunt suficient dilatată şi am fost urcată pe masă", îşi aminteşte tânăra. La fel ca şi Cristina, incriminează că "doctoriţa nu mi-a făcut la internare o examinare ca să observe că fetiţa nu avea o poziţie favorabilă naşterii naturale". A stat 45 de minute pe masă, deşi o expulzie nu durează peste 10 minute. "În acel timp am împins non-stop, iar pe burta mea s-au urcat nu ştiu câte persoane", spune femeia. La un moment dat, doctoriţa a sesizat că inima fătului nu mai bătea regulat şi l-a chemat pe doctorul de gardă, Dan Crihană. "Însă pentru copilul meu era deja prea târziu"...

"Data viitoare"

Fetiţa Corinei era blocată între oasele bazinului şi, fiindu-i presat căpşorul prea mult timp, creierul nu i s-a mai oxigenat. "Deşi doctoriţa a văzut că fătul nu iese la timp şi că era depăşită, a luat cu mare întârziere decizia să cheme medicul de gardă. Acel travaliu e coşmarul vieţii mele. Şi acum îl visez în fiecare noapte".

Ştefania nu avea după naştere niciun reflex. "Nici nu mi-au arătat-o, au dus-o direct la Terapie Intensivă. Noaptea a făcut hemoragie cerebrală din cauza hipoxiei severe. Auzeam şoptindu-se că "dacă trece noaptea, va supravieţui". Mă simţeam şocată, dar nu realizam că eram personajele unui coşmar care abia începea", se confesează mama.

Doctoriţa a vizitat-o după naştere. "Mi-a zis că-i pare rău şi că la următorul copil îmi face cezariană. Îşi făcea iluzii că voi mai merge la ea!", spune femeia, deschizând o paranteză: "Anul trecut am mai născut o fetiţă, dar nu m-am mai lăsat pe mâna ei. L-am ales pe medicul care fusese de gardă acum patru ani, Dan Crihană".

De la naşterea asistată de Lacziko suferă neîncetat. "Am renunţat la postul de contabil-şef adjunct la cea mai mare companie din Bihor şi, după ce i-am dat doctoriţei 100 de milioane de lei în total, ca să fie totul bine, acum sunt asistenta unui copil cu handicap. Zilnic facem tratamente, luăm medicamente din Franţa şi Germania, umblăm în marile centre universitare, unde ni s-a spus acelaşi lucru: a fost vina doctoriţei la naştere, care nu a apreciat corect greutatea fătului (a spus 3.000 de grame în loc de 3.900) şi poziţia nefavorabilă naşterii naturale", spune Corina.

"Îi mulţumesc doctorului Crihană că mi-a salvat copilul, dar regret că printre cei care practică această nobilă meserie există medici ca Lacziko Szidonia. Sper să nu mai frângă şi aripile altor îngeraşi...", îşi încheie femeia istorisirea.

Mutilată

Un alt caz dramatic s-a petrecut cu trei ani în urmă şi era cât pe ce să se sfârşească cu moartea tinerei mame, rămase "doar" mutilată pe tot restul vieţii. Ca prin minune, a fost salvată tot prin intervenţia unui alt medic, Petru Chitulea.

"În 2008 aveam 26 de ani. Eram însărcinată cu gemeni şi am făcut o alegere nefericită, care mă putea costa totul: pe doctoriţa Lacziko Szidonia", spune Mădălina Iancu. Femeia a fost internată pe 5 martie, dimineaţa, dar doctoriţa a apărut să-i facă cezariana abia seara la 20, după programul de la cabinetul privat. Operaţia a fost neglijentă, doctoriţa lăsându-i nesuturată o venă. "Am născut miercuri, iar sâmbătă am fost găsită leşinată în salon. Aveam burta umflată şi vânătă. Mai târziu am aflat că eram plină de sânge şi puroi. Când a fost chemată de acasă de anestezista Teodorescu, doamna Lacziko era ofticată că i-am stricat programul".

Lacziko a re-operat-o, dar tot greşit. Starea i s-a înrăutăţit şi doar prezenţa de spirit a anestezistei şi promptitudinea doctorului Chitulea, pe care aceasta îl chemase de acasă, a scăpat-o de un deznodământ fatal. "Am aflat ulterior că Lacziko spunea că nu aveam nimic, că eram isterică şi mi-am provocat singură hemoragia fiindcă m-am ridicat din pat".

Mădălina va resimţi urmările pe viaţă: a trebuit să-i fie extirpat uterul (la 26 de ani), funcţiile ovarelor i-au fost compromise, iar în plus s-a ales cu probleme cardiace şi hormonale. A zăcut încă trei săptămâni. După externare, a vrut s-o dea în judecată pe Lacziko, dar a renunţat. "Avocata mea lucra cu Mihai Carp, care era avocatul directoarei Liana Antal şi al directoarei medicale Valeria Filip, aşa că m-am lăsat păgubaşă. Îi mulţumesc doar doctorului Chitulea, fără de care cei doi băieţei mi-ar fi acum orfani de mamă", încheie Mădălina.

Între resemnare şi răzbunare

Nici unul din aceste cazuri de malpraxis nu au fost sesizate Colegiului Medicilor, ci doar conducerii Maternităţii, însă abia în acest an. Întrebată de ce cu atâta întârziere, Corina Berea spune că după naştere era copleşită de durere şi preocupată doar de copil. În plus, fiindcă bunele relaţii ale doctoriţei Lacziko cu fosta conducere a spitalului erau notorii, nici şansele unei cercetări corecte nu ar fi fost prea mari. "Am depus o reclamaţie anul acesta, după ce am aflat despre cazul doamnei Duluş. Eu am şi încurajat-o să nu lase lucrurile ca mine", spune Corina.

04 Mircea Dulus.jpgSe pare că a fost convingătoare, fiindcă Mircea Duluş (foto), tatăl micuţului nenorocit acum două luni pentru o coafură, e decis să ceară tragerea la răspundere a doctoriţei Lacziko.

"Ne-am sfătuit deja cu un avocat din Cluj şi pregătim un proces pe cale penală. Câteodată îmi vine să-i fac nu ştiu ce, dar mă abţin. Vrem doar atât: să răspundă în faţa legii şi să nu mai distrugă pe nimeni!".

Fugară după model

BIHOREANUL a contactat-o, fireşte, şi pe doctoriţa incriminată, dar Lacziko Szidonia, la fel ca înaintea ei Liana Antal ori Doru Crăiuţ, a refuzat categoric să facă o declaraţie şi chiar să încerce să se disculpe.

04 Petru Chitulea.jpgCeva mai puţin zgârcit în explicaţii a fost directorul medical Petru Chitulea (foto), singurul rămas din echipa de conducere a Maternităţii după comasarea, la începutul acestei luni, cu Spitalul Judeţean. "Prea multe nu pot spune public, deocamdată, ca să nu fiu acuzat că lezez prestigiul colegilor, aşa cum a păţit fostul manager Gavril Grebenişan, sancţionat de Comisia de Etică a Universităţii pentru vina de a fi încercat să pună lucrurile în ordine. Dar vă pot confirma că eu însumi am sesizat greşelile doamnei doctor Lacziko şi că, pentru cazul Duluş, a fost găsită vinovată de către Comisia de Calitate a spitalului. Subliniez: toţi membrii Comisiei de Calitate, în unanimitate, au considerat că este responsabilă de grave greşeli profesionale în managementul travaliului şi luarea deciziilor medicale", spune Chitulea.

De sancţiuni, însă, doctoriţa Lacziko tot a scăpat fiindcă, înainte de a se întruni Comisia de Discplină, a intrat brusc în concediu medical, aşa cum procedaseră înaintea ei atât fosta manageriţă Liana Antal, cât şi şeful secţiei OB IV, Doru Crăiuţ. O "îmbolnăvire" subită, dar salvatoare, din care a revenit abia după ce spitalul a rămas fără manager.

Acum, pentru că Maternitatea e condusă de echipa de la Judeţean, formată tot din cadre didactice, speră probabil că aceasta, din "solidaritate universitară", nu se va mai grăbi s-o cerceteze. Şi că, la fel ca în trecut, nimeni nu se va mai băga în oala "sorboneilor", oricât de multe cadavre ar lăsa în spate...


RECORD
Trei într-o lună

În afara cazului Cristinei Duluş, din 11 martie, în decurs de numai o lună Lacziko Szidonia a mai avut alte două eşecuri imputabile, cu tot atâtea paciente, care însă nu au dorit să-şi facă publică identitatea, probabil şi pentru că au scăpat mai uşor.

Pe 14 martie, doctoriţa i-a făcut cezariană unei femei, dar din neglijenţă a lăsat-o cu o hemoragie ce a necesitat intervenţia unui alt doctor. Pe 4 aprilie, a comis-o din nou, efectuând o cezariană unei tinere de 21 de ani "fără nicio patologie preexistentă" (deci fără probleme), dar suturându-i neglijent vasele sanguine. La cinci ore după cezariană, tânăra a trebuit re-operată, cu multiple transfuzii de sânge.

Potrivit informaţiilor BIHOREANULUI, doctoriţei i s-au cerut note explicative, la prima răspunzând că îşi recunoaşte greşelile şi că nu le va mai repeta, pentru ca la a doua să acuze că este discriminată... pe motive etnice.


PORTRET DE "SORBONICĂ"
La înaintare

Angajată la Maternitate prin integrare clinică, adică fără concurs, datorită gradului de asistent universitar şi protecţiei asigurate de şeful de catedră de la Facultatea de Medicină, Doru Crăiuţ (pentru care colegii spun că a tradus lucrări numai bune de "surse de inspiraţie"), Lacziko Szidonia a devenit unul din cei mai importanţi pioni în războiul pe care "sorboneii" îl duceau contra conducerii Maternităţii.

Doctoriţei Lacziko i se datorează prima acuză adusă fostului manager Gavril Grebenişan, în baza căruia acesta a şi fost sancţionat la începutul lunii de Comisia de Etică a Universităţii pentru "lipsă de loialitate" faţă de colegii universitari. Concret, femeia l-a acuzat că "a obstrucţionat procesul de învăţământ cu studenţii al medicilor cadre didactice", deoarece "a confiscat" o imprimantă care se afla în Biblioteca Maternităţii, dar care nu aparţinea unităţii, ci era "în custodia unor cadre didactice, prin bunăvoinţa unor sponsori".

Dincolo de ridicolul pretenţiei că procesul didactic atârna de o imprimantă, ceea ce n-a scris Lacziko în jalbă e că "sponsorii" erau companii farmaceutice pentru care "sorboneii" conduşi de Crăiuţ au experimentat medicamente, fără a prezenta acordul pacientelor folosite pe post de cobai. De asemenea, împreună cu fosta directoare Liana Antal, Lacziko a fost folosită de acelaşi Crăiuţ ca "mâna a doua" în câteva din operaţiile laparoscopice făcute fraudulos ani la rândul, fără să aibă nicio competenţă atestată în domeniu. Aşadar, încă o dată: la aşa maeştri, aşa discipol...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
187 Comentarii
Investigati-o
Se intampla in 2007 sau 2008 nu mai tin minte exact anul. Eu si sotia ne pregateam sa avem primul copil! Testul de sarcina e pozitiv! Bucurie mare, suntem indrumati spre dna de o cunoatinta. La cabinet se face ecograf, o bulinuta de 6 mm confirma asteptarile, bucurie mare! Peste doua saptamani, sotia lesina, apare o sangerare, ajungem la spital si peste cateva ore bataile inimii fetale inceteaza, se trimite sotia in sala de operatii pt chiuretaj terapeutic. Pana aici... Nimic iesit din comun. Mergem acasa, sangerarea continua zile in sir, mergem la cabinet la control, cand aude ca nu s-a oprit sangerarea pe mine ma scoate afara, pe sotie o urca pe masa! De afara eu imi musc pumnii in timp ce alte paciente privesc in jur oarecum ingrozite in timp ce nevasta mea gemea de durere inauntru, in timp ce doctorita ii face un nou chiuretaj pe viu fara anestezie pt ca nu a curatat-o bine prima oara. Apoi ne trimite acasa. Peate inca cateva zile de sangerare la aprox o saptamana de la externarea din spital se porneste o hemoragie puternica. Chemam ambulanta si mergem la spital. Nimerim la schimbarea de garda, i se pune o perfuzie sotiei si o lasa sa zaca in pat cu balta de sange sub ea. La un pas de coma hemoragica incep sa urlu pe hol si sa cobor dumnezai din cer! Femeia de servici imi cheama un medic: - S-a intamplat ceva? - Pai nvastamea moare aici si voi nimic? - Pai asteptam analizele de laborator! - Dal in plm delaborator! Uite aici rezultate de saptamana trecuta de la externare! - Vai de mine! Sotia dvs e foarte anemica! - Da si de atunci a sangerat continuu in fiecare zi iar in ultimile 3 ore a facut hemoragie abundenta! E palida, letargica, zice ca ii ieste frig, e clar in soc hipovolemic! Ce plm asteptati, sa intre in coma ca sa confirmati?! - Sunteti cumva medic?! - Sunt asistent medical pe urgente si daca pateste ceva nevasta va ftye Dzo pa toti in puscarie! - Vai dar calmativa, va asigur ca ne ocupam de doamna! -Cum plm va ocupati de ea ca de o ora stam degeaba si curge sangele din ea ca din porc! Cand ii puneti odata o transfuzie?! Macar aveti sange in spital sau ii dau eu direct?! - Nu cred sa fie nevoie de transfuzie, hai sa facem un mic test TSTC. O inteapa in deget, nu iese nimica! O strange putin, iese doar ser de la perfuzie! Se uita la mine mirat! - Da nu sta si te holba la mine dute-n plm si adui o transfuzie! Iese medicul precipitat, o transfera pe sotia la ATI! Vine Antal: - Am inteles ca sunteti nemultumit de cum o tratam pe doamna?! - Cum sa nu fiu?! Sii ii zic prin ce am trecut! - Pai va asigur ca nu e din cauza doamnei dr Laciko, doamna are o problema de coagulare! - Normal ca are problema de coagulare cad pierzi 2/3 din volum sanguin nu mai are ce sa se coaguleze! Sa nu faca coagulare intradiseminata acuma! - Sunteti medic cumva?! - Nu! sunt asistent medical pe urgente si cum i-am zis si medicului de dinainte daca pateste ceva nevasta va ftye Dzo pa toti in puscarie! - Nu e nevoie de amenintari! - Nu e amenintare! E promisiune ca altceva nu am ce pierde asa ca mor cu voi de gat daca trebuie! - Linistiti-va am trimis-o la ATI, i se va face o punga de sange si va fi bine! Medicul ATI: - De ce plm ati asteptat asa de mult sa mi-o trimiteti?! Voi nu vedeti in ce hal e biata femeie?! Trei plasme si doua pungi de sange mai in colo sotia era stabila. Si acum surpriza: mi se spune ca sotia are retroversie uterina si din aceasta cauza nu a putut sa o curete bine iar suspiciunea mea e confirmata. A fost din nou raclata de un alt medic si insfarsit se opreste hemoragia. Daca era in acest caz altcineva fara educatie medicala necesara in locul meu, nevasta mea ar fi murit in spital. Din pacate nu am avut nici banii si nici timpul care sa imi permita sa o dau in judecata pe aceasta femeie care din pacate continua sa distruga vieti omenesti facand greseli imensurabile! Rog pe aceasta cale ca organele competente sa revizuiasca istoricul tutror pacientelor care au fost pe mana acestei femei si vor constata ca numarul de complicatii si chiar morti va fi mult peste media altor medici adevarati si competenti! Va rog frumos macar luati-i licenta daca nu o bagati la puscarie, sa nu mai nenoroceasca vieti inocente!
Postat 22 Octombrie 2018, 18:12 de Bucurpopa
mama
A JO ISTEN ÁLDJA MEG MINDEN EGYES LÉPTÉT LACZIKO SZIDONIA DRNÖNEK! ÉN NEKI KÖSZÖNHETEM A GYÖNYÖRÜ EGÉSZSÉGES FIAMAT! ABSZOLULT ELVÉGEZTE A KÖTELESSÉGÉT MINDENRE FIGYELMEZTETETT ÉS NEM HAGYTA , HOGY ÖNFEJÜ TAPASZTALATLAN KISMAMA LÉTEMRE BUTA DÖNTÉSEKET HOZZAK! MELYIK AZ AZ ORVOS AKI NEM KÖVET EL HIBÁT???????????????????? KÖSZÖNÖM DR LACZIKO SZIDONIA
Postat 09 Iulie 2014, 15:35 de ERIKA
Mama
Si eu am nascut cu dansa. Eram multumita pe tot parcursul zilei in care am nascut. Am sunat-o dimineata ca ceva nu e in regula. M-a chemat la spital. M-a consultat si m-a linistit ca mergem sa nastem. Mi-a spus exact greutatea copilului. M-a internat si dupa inceperea durerilor din 10 in 10 minute venea si ma intreba cum suntem, cum sunt durerile, punea mana pe burta mea, mi-a spus ce arata aparatul de langa mine. Adica cum batea inima fiicei mele, etc. etc. Imi vorbea linistitor. SI EU MA DUCEAM PE PICIOARELE MELE IN SALA DE NASTERE. MA AJUTAU SA MA URC. Totul a decurs frumos. Ii multumesc doamnei Dr. Lacziko.
Postat 07 Iulie 2014, 23:03 de Elisabeta
idol
@Numele: te-ai trezit si tu dupa 5 luni sa scrii un comentariu! si nu se spune ïdolizat\", ci idolatrizat
Postat 12 Octombrie 2011, 10:21 de dante
Adi Cris
Despre beleaua lui Chitulea de ce nu scrii Adi Cris? Fractura de femur cu deplasare la nastere - iata ce stie sa faca medicul idolizat de tine. Copilul asta oare nu ramane cu sechele?
Postat 12 Octombrie 2011, 09:27 de Numele
DRAGI MAMICI
DRAGA MAMICA.EU NU POT SA VA DAU DECAT UN SINGUR SFAT,SI EU AM DIN PACATE UN BAIETEL NASCUT CU PROBLEME TOT DIN CAUZA UNUI MEDIC NEPRICEPUT,DAR VA SPUN UN SINGUR LUCRU.EXISTA IN UNGARIA O METODA DE TRATAMENT PT ACESTI COPII CARE ESTE FOARTE EFICIENTA IN RECUPERAREA LOR.TOTUL E SA INCEPETI ACEST TRATAMENT CAT MAI URGENT,ATAT CAT COPILUL ESTE MICUT BEBELUS.PT DETALII MA PUTETI CONTACTA LA ADRESA MEA DE E-MAIL MENTINUTA MAI SUS.NU VA LUATI DUPA SFATURI SI ALTELE,AM CAZUT IN ECEEASI GRESEALA.CU DRAG.....
Postat 11 Septembrie 2011, 10:47 de ELISA
Pt .DORINA
De ce nu spui numele doctorului la care ai pierdut sarcina?De ce numai doamnei dr LACZIKO apar greselile?Oare de ce?Toata lumea stie !!!
Postat 08 August 2011, 14:14 de Koncz
NESIMTIRE
Nu ma pot abtine sa nu scriu ceva:"ARE DREPTUL SA GRESEASCA" se exprima la in moment dat scrie Orsi ,pentru ca d-na dr "are foarte multe pacienti si munceste mult".Orsi munceste mult pentru ca a ales acest lucru nu o obliga NIMENI ,dar in Romania medicii(nu toti mai sunt si exceptii)aleg sa dea calitatea si atentia cuvenita actului medical doar la privat ,pacientul de la stat fiind obligat sa le suporte NESIMTIREA si conditionarile .Trist dar asta acest fapt este atat d efrecvent incat nu cred ca poate fi ignorat!In alta ordine de idei,cand un coleg de bresla confirma GRESELILE DIN PUNCT DE VEDERE PROFESIONAL nu cred ca mai putem spune altceva si nu aveti dreptul sa o aparati,mai ales cand greseala inseamna VIETI DISTRUSE!Ar merita sa i se ridice definitiv dreptul de a practica!Ma intreb ce poate invata studentii si ce sau cine au introdus-o in mediul universitar?Acolo ar trebui sa fie doar elitele ca sa aiba studentii ce invata>Cam atat am avut de spus cu mentiunea ca si eu am trecut prit-o trauma legata de pierderea a doua sarcini cu medici de la maternitatea din Oradea si alegerea ulterioara ultimei pierderi a fost sa aleg Ungaria si nu regret deloc.Avum a
Postat 05 August 2011, 11:58 de Dorina
PAI....
Cum sa va spun,nu este normal sa ataci pe cineva ...fara sa cunosti persoana in cauza ?!!?...Nu cred ca mai e nevoie sa cunosti acea persoana din momentul in care pe langa faptul ca nu-si cunoate meseria mai face si crime odioase ,mai chinuie si pacientii si mai si pretinde bani de la ei ....sa fim sriosi,ce dracului cauta femeia asta si-n spital si facultate si cu cabinet medical privat ?Ziceti ca munceste mult?Sa o muncesca -n viata de apoi parintii copiilor pe care i-a nenorocit si atunci sa vedem cu o sa munceasca cersind indurare dar nu o sa fie nimeni acolo sa i-o dea ...Numa cine munceste greseste ?!!?Totusi lucreaza cu oameni si pe oameni asta nu-i permite sa faca greseli daca isi cunoaste meseria ...3 cazuri de malpraxis asta i dovada clara a faptului ca nu-si cunoaste meseria .
Postat 11 Iulie 2011, 19:57 de Creber
@orsi,koncz si altele
Bucurati-va ca ati avut NOROC si gata.Daca ati fi mame de copii cu Apgar 1/2,copii scosi cu acest Apgar din vina flagranta a acestei nenorocite,v-as vedea eu cum ati mai lauda-o.Urlati ca nu sunt pedepsiti medicii pt erori medicale doar cand sunteti voi atinse.De restul va doare in cot.Copii vostri nu sunt de vina ca au mame tampite,dar tare as vrea sa traiti ce traim noi,macar o saptamana (nu o viata intreaga), asa ca aveti bunul simt si taceti naibii!!!!!!Un medic care face erori repetate,erori demonstrate tot de medici,nu de comentatori,nu are ce cauta in sistem.Cum am mai scris,bucurati-va ca ati avut noroc si nu mai comentati
Postat 30 Iunie 2011, 08:42 de mama
carp
lasa ca il pune primarul pe tacanitul de carp manager la judetean si il va falimenta complet,decand unirea maternitatii oradea cu judeteanul carp se da mare pe la maternitate.un examen psihologic pr carp dorim.In curand vor fi alegeri locale sa vedem cum vor iesi PDL pe primul loc iar atunci sa ne tinem bine ca il vor pune pe boc presedinte
Postat 22 Iunie 2011, 15:50 de carp
Doctor= Dumnezeu?
Eu cred ca articolul NU este obiectiv. Trebuie sa recunoastem ca toti facem greseli in meseria noastra ca toti suntem oameni, uneori obositi, si avem multe alte stari. Tragedia poate sa intample oricand. Doamna Lacicko are foarte multe pacienti, lucreaza foarte mult si cine lucreaza are dreptul sa greseasca. Alti care nu fac nimic au timp pentru comentarii si critici. Eu as fi curioasa cum arata o statistica obiectiva in tema asta. Poate ca doamna Laciko a avut 3-4 greseli, dar in cursul unei saptamani oare cate mame nasc la dansa? In noaptea acela cand am dat nastere fiului meu, 5 femei au nascut la dansa inafara de mine. Tragedia se intampla oriunde: in Debrecen, in London, oriunde, si oricine ar fi doctorul, uneori nu poate face nimic. Ce sunt ei? Dumnezei? Eu sunt multumita cu dansa si este doctorita superba.
Postat 20 Iunie 2011, 13:01 de orsi
Agota
Si eu am scris despre doamna dr.LACZIKO SZIDONIA un mic articol in ziarul Jurnalul Bihorean,dar nu a aparut.Oare de ce????Poate ca de aceea ca am scris adevarul despre doamna doctor!E cea mai buna doctorita din Oradea!!!!
Postat 15 Iunie 2011, 13:48 de Koncz
antal
daca esti dr lacziko sau antal si gresesti ceva esti criminala,dar daca lasi femeia fara uter si moare copilulu si te cheama dr muresan sau gabor se spune ca ai salvat cazul de la o moarte sigura.Sunt curios cat va tine si mariajul dintre muresan si chitulea pt ca muresan aista schimba taberele cam des,parca mai ieri il vorbea de rau pe chitulea si era prieten cu profesorul craiut ,iar acum e in mare dragoste cu chitulea,cu cine se mai combina oare?
Postat 08 Iunie 2011, 22:31 de antal
rom
apoi eu is romica si miam dus nevasta ca era a opta nastere la maternitate ,era de garda muresan cu gabor ,pa la 8 sara sa apuca dr gabor si sa tot impinge pa sotia mea sa nasca si zice no drace nu sa aude copilul cred ca am rupt uterul ,chemati-l pe dr muresan care cand vede minunatia zice ceeai facut fata omori femeia,hai so operam.cand o opereaza vede copilul aproape mort si uterul rupt.A doua zi il intreb pe profesorul craiut cum so rupt uterul si aflu co impins gabor prea tare amu sotia ii fara uter ,copilul mort si muresan so laudat ce bine o rezolvat cazul,eu stiu ca uterul sa rupe cand ai cezariana in rest numa daca esti prost am ce zice bihoreanul ca pa dr Lacziko a-ti facu-to criminala,dar asta cei?
Postat 08 Iunie 2011, 14:37 de rom
pt. sustinator antal
Asta asa este, dar ceea ce nu stie lumea ca daca era pacienta dr. Gabor sau a dr. Muresan nu ajungea nici la 37 de saptamani ca deja gravidei i se facea cezariana pentru diferite motive (suferinta fetala, hipotrofie fetala sau alte patologii), dar asa a fost lasata pe motiv <ca va naste ea la un moment dat>. Asa iar pentru cei care nu stiu va informez ca si dr. Gabor este tot universitara, deci nu vad care ar fi diferenta intre ea si cei la care nu li s- a prelungit contractul, asadar aceasta nu este tot o forma de DISCRIMINARE fratilor. In concluzie domnul ex- manager Grebenisan a mintit in emisiunea televizata cand a afirmat ca dintre cei 4 care au ramas nu este niciunul universitar.
Postat 08 Iunie 2011, 13:20 de alt sustinator ANTAL
sustinator antal
Antal a fost mazilita ,iar celor 4 medici nu li s-a prelungit contractul de catre fostul director Muresan pt ca Antal a terorizat-o pe colaboratoarea lui dr gabor care a impins la nastere la multipara pt care a facut scandal Profesorul Craiut in presa care s-a trezit si cu fatul mort si cu uterul scos.Dupa ce a dat cu mucii in fasole Muresan l-a bagat la inaintare pe Dr chitulea,care sa cada de fraier.Acea pacienta era tiganca si nimeni nu a facut scandal ca noroc pt muresan si gabor care acum pot opera ce vor in spital fara sa fie trasi la raspundere.Daca esti dr Lacziko si iese copilul cu apgar 1 ,dar mama traieste esti criminal,dar daca esti gabor si moare copilul ca ai impins ca proasta si se rupe uterul il chemi pe Muresan ii scoate femeii uterul ,practic e mutilata se zice in presa ca ai salvat cazul de la o moarte sigura.Daca era operata la timp pacienta putea fi salvata si ea si copilul dar muresan era atunci director medical si cei doi au iesit basma curata.
Postat 08 Iunie 2011, 12:20 de sustinator antal
udmeristi cretini
nenorociti ordinari
Postat 07 Iunie 2011, 18:41 de anca
Fraierul de Cris
Scrieti niste prostii aici ca de obicei. E un coltisor de * sectiunea asta. Miroase de la o posta. Fara respect si fara minte. Improscati cu *. Adi te-ai manjit bine. Nu voi uita niciodata ca de ex. "dr." M. D. a pus diagnostic gresit mamei mele care a decedat dupa cateva zile... Bravo! scrieti la comanda, mai bine promovati rahatul, promovati subcultura pana ramaneti singuri intr-o tara plina de ... VOI.
Postat 07 Iunie 2011, 07:37 de eu
pelicam
dupa ce au devalizat universtatea clanul minune au ajuns sa dea foc la pacienti in propriul spital privat.merge omul se opereaza si se trezeste in fum cu banii luati si evacuati de popmpieri.apropo cat costa asta 2000 euro?astia sunt mai tari ca oricine.platesti si te ard la propriu nu la figurat
Postat 05 Iunie 2011, 23:57 de pelicam
in.
daca eram in locul oricarui parinte, femeia asta era moarta deja... ii luam gitu dupa ce venea de la coafor, cum a putut tirrfffa naibii sa si bata joc de niste vieti nevinovate...
Postat 03 Iunie 2011, 21:24 de as.as.
cercetare
Fiind Clinica Universitara eu cred ca astia de la Pelican au facut ceea ce i-a invatat Universitatea Oradea ,daca nu poti salva omul desi ai cadre foarte competente macar afuma-l post mortem.Unde e domnul Ciora sa faca o comisie de etica?Pacientii speriati au migrat spre Spitalul Judetean? care e la Primarie cumva?
Postat 03 Iunie 2011, 11:19 de cercetare
niste tarani
tot prostul stie sa-si dea cu parerea despre greselile medicilor nasterea e un lucru imprevizibil.Romanii sunt pampalai si puturosi buni de gura si rai de plata.Noi ungurii le dam lectii oricand,avem sosele,autostrazi,spitale de calitate,guvern bun,gagici mai bune asa ca mars la lucru si lasati vraja.Chiar si ministru avem de la UDMR.Va trebuit ardealul ca sa-l umpleti de gropi sa-si rupa oamenii gatul in ele.
Postat 01 Iunie 2011, 16:09 de niste tarani
femeie fara suflet
Femeia asta merita data afara din sistem , habar nu are de medicina , doar bani stiu sa ceara , presupun ca nu are nici suflet nici constiinta.....
Postat 31 Mai 2011, 16:08 de femeie fara suflet
@roman-coleg
@roman-coleg - Chiar nu vorbim in necunostinta de cauza. Sotia mea a nascut cu aceasta imbecila. A fost la un pas de tragedie atit ea cat si copilul. Aceasta femeie este o criminala, este sadica, indiferenta. Chiar nu-i pasa de pacient decat aparent. Doreste doar sa ia banii si atit. In rest daca mori, mori daca copilul ramane cu urmari pe viata asta este. Fa altul. Sper din toata inima ca aceasta criminala va ajunge intr-o zi dupa gratii.
Postat 31 Mai 2011, 00:23 de euuu
nevroza colectiva
Agramatism,carente in educatie,ura fata de semeni,cuvinte dure fara a cunoaste persoana vizata si sistemul-si criminalii au dreaptul la aparare ,nu? Cum isi permite cineva sa jigneasca ,injure sa califice pe cineva necunoscut (mai ales cand nu face parte din breasla?)Daca ati fi in strada langa ea ati linsa-o fara a-i permite ceva?Nevroza colectiva decompensata si lipsa de educatie-de aceeia am ajuns aici ca natie.Dezbina si conduce o turma.Drum bun la debrecen sa va ia banii(treceti granita si va opriti in prima comuna la medici,iar cand nasteti veniti in Oradea) acolo cu tulburari de comportament ce le aveti-nu spuneti nimic,doar dati banii iar cand nu ii mai aveti veniti urland la Maternitatea Oradea (unde se rezolva orice caz indiferent de gravitate) crezand ca doar prin agresiune verbala,barfe sunteti tratati.Sa se desfiinteze ciubucul,Bolojan sa nu mai fie asa rigid iar medicii daca sunt platiti dupa valoae si muncastiu a-si face meseria.Cand s-a lasat sa se deschida atatea cabinete private ce rezolva superficial problemele de sanatate pe bani multi nimeni nu a comentat laudandu-se ca merg la medici si dau bani.De fapt tot la stat iti rezolvi pe de-a intregu bolile -simplu ,
Postat 31 Mai 2011, 00:05 de un roman-coleg
nu cred
LEO..... poate e frumoasa fetita si cuminte..... si tot a decurs bine pt ca sotia ta nu a avut probleme.... dar daca o femeie are probleme la nastere... se pierde si nu stie ce sa faca.....de ce crezi ca a chemat ajutoare ? ca se descurca singura.. nu ? :)))))))))))) ..... un medic trebuie sa stia cum sa ajute o femeie la nastere....fara ajutor ... deci....... mai bine lasa....
Postat 30 Mai 2011, 11:09 de Laura
prosti educati in " romania mare "
pt toti romanii cu bani si pile care se cred smecheri in gunoiul asta de numit romania ! santeti niste sug..ari de * care nici macar un nume nu retineti si nu stiti sa scrieti corect, totusi e un medic!!! mie mia-a dat o fetita FRUMOASA SI CUMINTE!!MULTUMIRI PT TOT! ITI TINEM PUMNII!!! daca sunteti aici de 3000 de ani cum spuneti voi , ca atata minciuni cat aveti voi in istoria voastra nu are nici un alt popor ar trebui sa invatat de la unguri un pic de omenire cateodata! SI APROPO SA NE S ne s d p
Postat 30 Mai 2011, 10:53 de leo
pt udmr
marh in pusta si faceti acolo separatism si alte mizerii izolationiste, etnice ! sa va fie de lumanari !
Postat 30 Mai 2011, 03:28 de euro
malpraxism in ungaria
sa le fie de lumanari cu taxele pt scoaterea decedatilor din spital. informati-va! cascati ochii pt nu e prea tarziu. invatati de la cei care s-au ars.
Postat 30 Mai 2011, 03:24 de euro
stil
Obezitatea si hipercolesterolemia favoriveaza accidentul vascular cerebral.E cazul sa ne punem sa tinem cura .Bun in strainatate ce se face in caz ca o gravida cu circulara de cordon naste si se strange cordonul ombilical in expulzie si moare copilul,va rog sa ne lamuriti domnule doctor Dumitrescu?
Postat 30 Mai 2011, 00:26 de stil
......
Adevarul e ca si in Oradea sunt medici buni .... trebuie doar sa ii stii alege,,...si sa ai noroc sa ii gasesti... cat despre Lacsika... mai bine s-ar lasa de meserie ... sa nu mutileze si alti copilasi .... care, daca ar fi doctorita competenta..s-ar naste sanatosi..si fara probleme.... eu am observat ca medicii barbati sunt mai interesati si se dedica mai mult sanatatii femeii si bebelusilor..mie asa imi se pare...sper sa nu mai ajunga multe femei pe mana Sidoniei ... ca nu va fi bine ... eu am vazut ca si la cabinet tratateaza pacientele de sus... si nu tine mult la ecografie gravidele.... desi are eco 3 si 4 D ... si ar putea sa arate mai multe viitoarei mamici ... imi e mila de pacientele ei :(
Postat 30 Mai 2011, 00:11 de Laura
ofelia
propunem largirea drumului spre Debrecen din oradea spre Vama Bors pt a nu crea ambuteiaje cu gravide ce merg in ungaria,casa de asjgurari bihor va deveni filiala a casei de asigurari DEBRECIN
Postat 29 Mai 2011, 21:17 de ofelia
udmr
Romanii merg la vot sa aleaga partidul cu are va guverna UDMR,asa ca ciocu mic.Pana atunci fugiti cu coada intre picioare la debrecen si ciocu mic
Postat 29 Mai 2011, 21:09 de udmr
nascatoarea de "nenorociri"
lacztiko horor
Postat 29 Mai 2011, 20:12 de zsida konceik
mda
leprele udemeriste!
Postat 29 Mai 2011, 20:05 de Anca
cezara
Am fost la DEBRECEN pt ca mi-a iesit testul de sarcina pozitiv si doream sa nasc acolo am fost si mi-a facut ecografie si mi-a zis ca e prea mica sarcina si sa revin peste 2 saptamani.La trei zile de la poveastea asta am inceput sa sangerez cu sange negru si m-am dus la un cabinet din oradea la medicul cu care nascusem primul copil,m-a consultata si mi-a spus ca am sarcina extrauterina stanga si mi-a aratat sarcina la ecograf.Speriata am sunat o prietena care era asistenta la maternitate ,a venit cu mine in sala de operatie medicul meu a pozat sarcine extrauterina.Daca mai asteptam 2 saptamani cum au zis cei din ungaria muream.Eu cred ca daca i-ti alegi bine medicul esti in siguranta in oradea.Medicul meu din oradea e foarte bun si primul copil practic el l-a salvat.Acum sunt insarcinata in 5 luni si voi naste la oradea cu deplina incredere in medicul meu.Ungurii daca esti roman te trateaza cu sictir si daca apare o complicatie esti in aer
Postat 29 Mai 2011, 18:38 de cezara
olimpia
Eu am nascut la maternitatea din Oradea si sunt foarte multumita,medicul meu a venit la spital in momentul cand l-au sunat si a stat cu mine pana am nascut si inca o ora dupa,copilul a avut 4000 gr ,nata 10.Medicul meu mi-a spus ca voi avea un copil cu greutatea de aproximativ 3900-4100gr si ca ar fi mai bine sa nasc cu cezariana,dar eu am vrut sa nasc natural,cand s-au rupt membranele a venit la spital a stat cu mine 4 ore ,am ajuns la dilatatie completa si copilul tot nu dorea sa iasa,desi a stat din vina mea pt ca i-mi era frica de cezariana a zambit si mi-a spus acum sunteti convinsa ca nu vine?A avut dreptate era prea mare copilul pt mine si mi-a facut cezariana.M-a batut si pe mine gandul sa merg in Ungaria dar cumnata mea a fost la Debrecen a inceput brusc sa sangereze si drumul era prea lung asa ca a nascut la oradea cu medicul cu care am nascut si eu si suntem foarte multumite
Postat 29 Mai 2011, 18:22 de olimpia
HOROR
Poate sa faca 100 de cursuri , si doctorate,.......si diplome, daca nenoroceste famili intregi .......
Postat 28 Mai 2011, 23:34 de SIMINA
vai de noi
e o tragedie ce s-a intamplat insa sunt convinsa ca nu doar latiko face chestii de genul asta. fetelor atentie cand va alegeti ginecologul. la majoritatea nu le pasa de voi ci vor doar banii vostri. asa ca macar daca tot le dati bani testati medicul inainte de a naste (sunati-l de ex seara sau in wkend vedeti raspunde la tel?) si interesati-va in 10 locuri inainte de a merge la el. ei isi vad doar propriul interes, banii vostri si aia sa fie cat mai multi daca se poate, fara chitanta si implicit neimpozitati
Postat 28 Mai 2011, 18:10 de just me
pt FRAIERI
Bai, fraiere, cine a vorbit despre cordoane ombilicale. Visezi sau nu stii ce scuze sa le gasesti sorboneilor din care faci parte si tu?
Postat 28 Mai 2011, 16:09 de oarecare
punct si de la capat!
@fraieri: nu inteleg de ce D-l Cris(sau oricine altcineva)ar trebui sa stie despre nu stiu ce \\"cordon ombilical\\". Eu unul(si probabil multi altii) stiu un lucru: suntem in secolul XXI si nu este permis sa se intample astfel de lucruri! tocmai ca pot ipotetic aparea, un medic(in adevaratul sens al cuvantului)trebuie sa le prevada si sa intervina din timp! despre asta e vorba pana la urma. asa ca, \\"ciocul mic\\" cu defaimarea! oricum eu nu vad care va mai fi \\"proasta\\" care sa apeleze la serviciile medicale ale \\"SIDEI\\"
Postat 28 Mai 2011, 14:15 de dan oradeanul
degeaba...
@enescu: degeaba e buna la teorie(daca e sa-ti dam crezare)! PRACTICA a demonstrat altceva!
Postat 28 Mai 2011, 14:09 de dan oradeanul
fraieri
romani sunt buni de gura niste pampalai,unguri le dau clase si la autostrazi,sanatate,medici,chiar nici ziaristi care nu stiu scrie ca inromania nu au.Domnul Cris scrie despre maternitatea oradea dar nu are cele mai elementare constinte de medicina,incita lumea sa plece in UnGARIA sa de-a spaga in ungaria si nici macar nu s-a documentat despre circulara de cordon care poate determina mortea fatului la nastere si anume in expulzie si practic uneori nici nu mai apuci sa faci cezariana.Daca acuza medicii ar trebui sa se documenteze de pe internet cate procese au fost in alte tari cum s-au finalizat.Cris e ca babele care vorbesc pe marginea santului si crede ca are un articol.Bine ca nu e doctor pt ca i-ar muri pacientele pe capete daca ar opera dupa cum scrie.Eu cred ca dr Lacziko ar trebui sa il dea in judecata pt defaimare pt ca nu stie despre ce scrie
Postat 28 Mai 2011, 13:57 de fraieri
Recalificare..
De reconversie profesionala a auzit \"doamna\" doctor.... Eu daca nu sunt bun intr-o meserie invat altceva. Nu stau sa aduc prejudicii oamenilor (sa nenorocesc oamenii in cazul ei). Vanzatoare credeti ca ar fi potrivit individei ?? Eu zic ca nu face fata..
Postat 28 Mai 2011, 13:47 de Raimond
irlandez
sotia mea a nascut in maternitatea oradea prin cezariana,nueram programati sa nastem in Romania dar s-au rupt membranele copilul a avut 4000gr si nota zece ,am fost foarte multumiti de conditiile din maternitate si doctorii au fost draguti si conditiile din irlanda nu sunt cu mult mai bune,asa ca nu vad ce va agitati atat.Cumnata mea cand a nascut al doilea copil ,avea cordonul in jurul gatului si a murit la nastere iarmedicii de acolo si-au cerut scuze i-au explicat ce s-a intamplat ,iar medicul care a asistat nasterea a primit penalizare 10% din salar pe sase luni si a trebuit sa efectueze un curs de ecografie doppler pt a depista circulara de cordon si nu am depus nici o plangere.
Postat 28 Mai 2011, 13:44 de irlandez
oameni bolnavi
Din pacate ,in Romania daca nu ai bani,mori.Oare stiu" marii conducatori" cati bani primesc cadrele medicale?Daca nu dai te trateaza cu dispret si cu incompetenta.
Postat 28 Mai 2011, 09:24 de Felicia
viena
daca e asa nemultumit de maternitatea din oradea de ce a nascut cumnata domnului Cris la maternitatea oradea.Am inteles ca unele paciente sunt nemultumite de medicii lor dar acum sa traiesti doar improscand cu noroi maternitatea oradea e cam exagerat.Directorul medical al maternitatii ar trebui sa fac ordine in maternitate pt ca au dotare chia mai buna decat debrecen
Postat 28 Mai 2011, 07:44 de viene
debrecen
va asteptam in ungaria dar sa pregatiti spaga intre 300 si 3000 de euro pt ca diferenta o plataste casa de asigurari de la fraierii de asigurati bihor care din banii lor platesc nasterile din ungaria,daca se intampla ceva nu ne puteti da in judecata.Ne pare nespus de rau pt cumnata domnului Cris de la bihoreanul care a nascut la oradea si a fost totul bine,doream sa vina la noi sa facem si noi vreo 3000 de euro.
Postat 28 Mai 2011, 07:38 de debrecen
lotiko
mare nesimtita. mare javra.
Postat 28 Mai 2011, 00:37 de lotiko
"nascatoarea" de tragedii
dar plasa aia din mana de unde si-a luat--o ? ca de freza ne-am convins. ramana tara de ea !
Postat 28 Mai 2011, 00:34 de lol
@"enescu"
kaboou-le sa dea lacziko asta peste tine si familia ta. huuuu
Postat 28 Mai 2011, 00:30 de huuu
pt /horea/
esti un kkt frustrat. e spaga mai mare la unguri.
Postat 28 Mai 2011, 00:28 de unguroci
enescu
dr Lacziko e cel mai bun cadru al universitatii oradea asa ca terminati cu prostiile,a facut studii clinice ,doctorat ,preda la studenti,face lucrari practice etc,asa ca ciocu mic si joc de glezne voi ciumpalaci comentatori
Postat 27 Mai 2011, 22:17 de enescu
horea
Va jucati cu focul,daca vede rectorul universitatii din DEBRECEN ca se fac asa multi bani de la romance o sa ii vina ideea sa o puna pe nevasta sa directoare la Maternitatea din DEBRECEN si va incepe scandalul si acolo daca o vor schimba si apoi va trebui sa nastem la VIENA ,apoi scandal si acolo ,vom naste la BERLIN,apoi la PARIS.Romanii sunt buni spagari ca doar nu pe bune ne-au bagat in comunitatea europeana ci pe spaga.Vai de unguri cand vor merge Rostas,Varga etc toate neasiguratele si boschetarele din ROmania la debrecen va fi distractie pe cinste si malpraxisul va fi la cote inalte,bihoreanul isi va deschide sediu la DEbrecen si vor invata limba maghiara.
Postat 27 Mai 2011, 20:45 de horea
romulus
Toate bune si frumoase despre Debrecen ,am inteles ca si acolo se ia spaga 300 euro,speram sa vedem in Bihoreanul si un articol despre cazurile de malpraxis din Debrecen pt ca vreo doua sau trei gravide din Oradea au dat coltul si acolo,chiar a vara de a mea cu sarcina de 26 saptamani a murit acum doi ani acolo si nu s-a scris nimic nici in Ungaria nici in Romania,au tinut-o cu membrane rutpe 2 saptamani pana a facut septicemie si a murit,acum da in judecata spitalul din DEBRECIN daca poti.Asa ca lasati cu vrajala din moment ce si acolo se ia spaga nu sunt mai brezi.
Postat 27 Mai 2011, 20:34 de nite romani
freza
Suntem niste admiratoare a dnei doctor Lacziko si am dori ,daca se poate sa ne dea numarul frizerului sau stilistului pt care si-a lasat pacienta in travaliu la sala de nasteri si s-a dus sa-si faca freza pt ca vrem sa plecam la discoteca si nu avem stilist.Va multumim mult
Postat 27 Mai 2011, 20:25 de freza
bestii
javra nesimtita, dupa cata durere ai lasat in urma ta, sa ajungi sa traiesti numai pe paturile spitalelor !!!
Postat 27 Mai 2011, 19:40 de observator
incredibil in Europa mil. trei
o famile de unguri din timisoara si-au dus baiatul la un tratament in ungaria. era un tratament de rutina si pacientul respectiv a murit cu zile in spitalul unguresc. ungurii, nu i-au lasat pa parinti sa-si scoata baiatul decedat din spital pana cand nu au achitat o taxa foarte mare. disperati de situtia fara iesire, famila resp. a cerut ajutor Statului Roman si tot ei au chemat si TVR ! E un caz tipic, in care cei care s-au ars, au atras atentia public in legatura cu astfel de pericole ! Asa tara, asa oameni, asa sistem !
Postat 27 Mai 2011, 19:35 de am vazut si eu
@unguru frustrat
ungurii sunt rasul Europei ! Toti le-au aratat degetul mijlociu, ridicat in sus ! Asta e rasplata pt necinstea si nesimtirea lor... gunoiul de \"ungaria mare\" a luat leapsa de la toti, atat de \"bravi\" sunteti ! haaaaaaaaaaaaaaaahahahahhahahhaahaaaaaaaaaaaaaaahahaha...........
Postat 27 Mai 2011, 19:23 de hahahhaha
pt "ungaria" si restul cretinilor frustrati
ungur tampit ! de ce nu mergi in ungaria daca e mai bine ? aici ar fi mult mai bine si mai frumos fara nenorociti ca tine aici. marsh in pusta ! ungurii de acolo nu va suporta, va zice bozgori ! aici romanii va dispretuiesc pt ca sunteti niste gunoaie, niste jeguri necinstite, nesimtite, pline de ura si frustrari !
Postat 27 Mai 2011, 19:15 de euro
"Nascatoarea" de tragedii...
o e nesimtita imputita. Sa-i dea Dumnezeu, taraitul sarpelui...
Postat 27 Mai 2011, 19:07 de euro
coplata
Sunt un roman din ungaria si cand s-a introdus coplata in ungaria cei de acolo nu au acceptat sa platesca suplimentar,au facut greva si au refuzat sa plateasca,in romania vom vedea cozi la coplata ca romanul sta placid la coada ca e obisnuit sa inghita orice dupa 45 de ani de comunism asa ca mai terminati cu srisul si faceti-va ordine in tara si lasati vrajeala ca sunteti penibili.
Postat 27 Mai 2011, 19:03 de coplata
epigoni
Inteleg ca salvarea gravidelor din romania este sa ciubucareasca medicii din debrecen nu din romania,ca cei 300 de euro dati doctorilor din ungaria tot spaga se numeste,tipic romanesc in loc sa luptati ca in romania,romanasul tot spagar merge in ungaria si ii ciubucareste si pe medicii din ungaria bar vor infiinta si o filiala a universitatii oradea la debrecen.Avram Iancu se invarte in mormant cand vede ce epigoni ca acum regreta cu nu a lasat Ardelul la unguri.Closca si crisan regreta ca s-au lasat trasi pe roata si Generalul Antonescu si regele Mihai regreta ca au luptat in al doilea razboi mondial.Ungurii va da lectii sunt mai buni si va iau si banii ,numai de gura sunteti buni,se vede ca au fost parte din marele imperiu cu capitala la Viena,popor razboinic nici sistemul de coplata nu l-au acceptat ,facem pariu ca romanii il accepta si se vor inghesui la cozi in policlinici si spitale?Cand nu ai sange in instalatie doar de gura mai esti bun.
Postat 27 Mai 2011, 18:53 de epigoni
jos bolojan
sa plateasca si unguroaica dar si grebenisan ! asa e corect !
Postat 27 Mai 2011, 18:51 de anca
buda
unguroaica asta nu e udemerista ? la unguri, in spitale, se moare cu zile. a patit-o si un ungur din timisoara care a mers acolo sa se trateze. mai importanta decat orice, pt cei de acolo a fost ca familia decedantului sa plateasca taxa ca sa-l scoata din spital. asa tara, asa oameni, asa sistem.
Postat 27 Mai 2011, 18:43 de bulanbator
dusmanii poporului
eu propun sa ii pedepsim pe toti doctorii pt ca sunt dusmanii poporului,din cauza lor suntem un popor de lumae a treia si suntem saraci,probabil ca in elvetia au impuscat toti doctorii si de aceea sunt asa bugati,urmeaza sa ii pedepsim pe ziaristi ,apoi pe profesori etc si raman pampalaii si frustratii care nemaiavand pe cine da vina pe viata lor de trei lei cuie se vor sinucide.Nu am vazut nici un medic miliardar,dar politicieni si oameni de afaceri da,medicina de calitate se face in tari si popoare cu coloana si pe bani multi.Ce mai urmeaza sa buzunarim doctorii la iesirea din spital ,judecatorii si procurorii la iesirea din tribunal,parlamentarii la iesirea din casa poporului si alte idei istete.Nu avem nevoie de un nivel de pregatire bun al medicilor ,salarii comparabile cu cele din ungaria sau austria,doar asa vom avea un sistem medical de calitate.
Postat 27 Mai 2011, 18:23 de dusmanii poporului
@ungaria
esti un ungur frustrat! ungurii au fost si au ramas ciuca batailor in Europa ! Din momentul in care au venit din Asia s-au tot scremut sa aiba si ei o tara mare. ungurii au fost cateii lui stalin (a doua tara comunista din Europa!!!!!) si pe urma ai lui hitler!!!!!! Au primit degetul milociu, ridicat in sus !Au tot incercat sa fure de la unii si altii si pana la urma au ramas cu o palma de pamant. Asta inseamna Justitia Divina !
Postat 27 Mai 2011, 18:11 de life
sa plateasca!!
eu cred ca nu e cazul sa-i plangem pe acesti asa-zisi doctori,trebuie sa-si asume faptele si sa plateasca.Sunt ferm convinsa ca daca s-ar face un control al buzunarelor dupa ce ies din spital...am avea in soc,deci hai sa nu-i plangem pe cei ajunsi sus.Mai grav e pt cei care chiar au invatat, s-au specializat si nu incap de incompetenti de genu' doamnei...Rusine
Postat 27 Mai 2011, 14:47 de dana
fricosi
Cand s-au taiat salariile romanasii au stat acasa si prin cluburi si au dansat dansul pinguinului,acum se vede rezultatul medici cu salarii amputate copii nascuti cu handicap,mai stati romani cu burta la soare si asteptati sa va cada doctori buni din cer.E momentul sa cereti performanta si pregari profesionala dar pt asta trebuie sa scoateti bani din buzunar si sa verificati cum sunt cheltuiti,aveti unrector care a angajat cadre universitare care va trateaza cu sictir merg la coafor in loc sa stea cu pacienta care naste,dar nu acea familie si-a ales doctorita,nu trebuia sa o lase sa plece din spital daca au platit-o,deci si pacientul are o vina.Doctoratele obtinute la Universitatea oradea incep sa dea roade din pacate pe viata si tragedia unor famili.Sunt convins ca domnul primar daca vrea sa faca ordine in sistem nu ar mai trebui sa semneze contract de coloborare intre universitatea oradea si spitalele oradene si astfel sistemul medical oradean va deveni concurential deci de calitate.
Postat 27 Mai 2011, 11:59 de fricosi
ungaria
Nu poti compara Ungaria cu ROmania,nici ungurii cu romanii.Ungurii s-au revoltat in 1956 pe cand romanii nu,sunt organizati au sosele bune si sistem de sanatate performant,dar ei si in timpul razboiului au luptat cu nemtii pana la capat nu au devenit slugile rusilor,iar acum a FMI.Granita e deschisa Debretenul e aproape drum bun si cale batuta,dar vor aparea si acolo probleme pt ca vor avea de a face cu romani si poti muri pe drum daca ai o urgenta deci tot la oradea veti naste.Dupa revolutie s-au deschis granitele deci orice pacien e liber sa-si aleaga medicul si in oradea si in debrecen sunt medici buni si medici prosti,dar romanul isi alege medicul dupa gradul didactic nu dupa pregatire,asa ca la asa pacient asa medic.
Postat 27 Mai 2011, 11:38 de ungaria
grebenisan
Grebenisan a inceput sa faca ordine la Maternitate si a fost schimbat pt ca s-a legat de cadrele universitatii oradea pe care incet vedem ce grade academice si ce pregatire,dar nu poti repara in cateva luni ce s-a distrus in ani de zile sistemul medical de stat incet va fi falimentat ca si fabricile si uzinele si doar sistemul privat bazat pe asigurari private de sanatate ,unde platesti si beneficiezi de conditii si medici bine pregatiti.Nu poti avea pretentia ca un medic cu 1500 lei salar sa fie bine pregatit.Avem drumuri proaste dar le platim mai scump ca in occident in scimb medici slab platiti dar vrem sa lucreze ca in occident.Prima data intr-o tara se fac drumuri si apoi se dezvolta restul,cad vom circula ca in germania pe autostrazi cu 3 benzi si fara gropi atunci vom avea si medicina de calitate ,asa ca nu va mai plangeti ci mergeti la vot votati cu cine trebuie si puneti biciu pe politicieni sa--si faca treaba nu tot va plangeti ca niste bebelusi.
Postat 27 Mai 2011, 11:24 de grebenisan
habarnist si nesimtit
@habarnisti mai, desteptule, cum se cheama un medic care nenoroceste un copil perfect sanatos? si de ce sa ma duc eu in Elvetia pentru nastere? stai linistit, la Debrecen rezolvi cu 300 de euro si e totul perfect. Dar de ce sa nu fie selectati doctori buni chiar aici la Oradea? de ce trebuie sa practice felecerite catastrofale ca cea din articol, in loc sa vina un doctor competent, angajat prin concurs? si ce-ar trebui sa faca presa? sa laude asemenea rateuri? nu plinge tu de mila doctorilor; ia vezi ce masini au. si mai ai nerusinarea sa-i cainezi? sau nu intelegi cum sta treaba sau esti un nesimtit!
Postat 27 Mai 2011, 11:10 de mile
elvetia
Nu putem compara Elvetia cu Romania,nici sistemul medical nici drumuri nici politicieni nici chiar poprul nu e de acelasi nivel calitativ ce nivel de trai e acolo si ce gasim in romania.Medicina de calitate se face cu bani multi ,medici bine platiti si asigurati seriosi,asa poti avea pretentii.In romania nici 25% din populatie nu e asigurata,solutia ar fi asigurari private de sanatate,la noi se fura banii din sistemul de stat spre cel privat.In curand romania va ramane fara medici de calitate,asa ca populatia care nu urmeaza sfatul domnului presedinte basescu de a pleca din tara va trebui sa se multumeasca cu medicii,avocatii,inginerii pe care ii merita si pe care ii pregateste sistemul romanesc de invatamant.deci dragi romani cum va asterneti asa dormiti aveti pretentii de Ferari si bani de Dacie,e normal cu dacie sa circulati.
Postat 27 Mai 2011, 11:06 de elvetia
habarnisti
toti habarnistii i-si dau cu parerea despre competenta medicilor ginecologi dar salariul medicilor rezidenti e jenant de mic,oricum va rog sa plecati toti sa nasteti in germania si elevetia ca precis va costa vreo 10000 euro,oricum medicii romani competenti vor pleca in occident pt ca cu astfel de sistem sanitar si atacati de presa nu merita sa mai practici medicina in romania.pacat de acel copil dar romanii isi merita soarta.La Ceausescu ii ridicau osamale acum il pupa in fund pe Boc si basescu.Asa popor ,asa medici.
Postat 27 Mai 2011, 10:49 de habarnisti
CRIMINALA!
De accea merge toata lumea la Debrecen.Medicii,mai ales Lacziko e macelar.La INCHISOARE CU NESIMTITA ASTA !Merita sa fie si EA RETRAD MENTAL,HANDICAPAT PANA LA MOARTE!
Postat 27 Mai 2011, 10:08 de Eli
profesionisti, prost platiti?
Observ ca o parte din breasla medicilor au obiectii referitoare la cat de greu e sa ajungi medic in Romania si ce salarii mizere au. Adevarul e ca nu cunosc situatia din alte tari.In State am un var care e student la medicina, si doreste sa profeseze ca medic chirurg. Acolo nu poti ajunge medic fara ca sa fii inainte asistent medical (2 ani), scoala costa, nu ca la noi, asa ca omul cu aspiratii inalte se apuca de ospatarie, de spalat vase sa-si plateasca studiile.Cumnatul meu este medic in Londra, 1 an de zile a dat tot felul de echivalente in limba engleza, facand cel putin 2 deplasari in Anglia pentru recunoasterea calificarii. Povestile astea cu profesionalismul medicilor romani sunt jenante. In Elvetia medicii sunt verificati anual de o comisie internationala tocmai pentru a evita calificative pozitive si false din motive de colegialitate sau din alte cauze. La noi, medicii participa la 3-4 "cursuri" de pregatire pe an si primesc un punctaj care certifica faptul ca sunt "pregatiti" . Cine a avut vreodata o problema medicala in strainatate, cunoaste modul in primul rand omenesc si apoi profesionist cu care esti tratat. Daca li s-ar cere sa fie evaluati de o comisie internationala
Postat 27 Mai 2011, 09:09 de ani
De acord
raz.... de acord!
Postat 27 Mai 2011, 05:11 de Viorel
pedeapsa
la inchisoare cu nesimtita asta !
Postat 27 Mai 2011, 00:57 de anca
Individa asta, lotiko, e oribila!
GREBENISAN-BOLOJANE, CUM E POSIBIL ASA CEVA ????? DEMISIA !!!!!!
Postat 27 Mai 2011, 00:44 de oradean
penibil , mursdar
ar trebui sa apara si la televizor cazul acestei taranci , zis DR LASZIKO
Postat 26 Mai 2011, 23:55 de violeta
@nicu
nene NICULE este asigurare chiar OBLIGATORIE pt tot ceea ce inseamna cadru medical...dar in istoricul malpraxisului romanesc...belitzii aia de aisguratori introduc in cauza judecatilor tot felul de MU**IURI ca sa nu plateasca banii in caz de eroare din partea medicului...te tin pe tusa cu judecata ani si chiar zeci de ani...nu stiu care e rezolvarea...stiu ca este spray pt capuse dar nu stiu cum sa spreyez peste toata ROMANIA ...ori trebe doar la guvern ? de multe ori ma rog pentru un SMOLENSK editat RO dar se vede treaba ca ne meritam soarta ....
Postat 26 Mai 2011, 23:27 de raz...
@viorel
viorele...nu percepi o iota...iar justitia de la noi ..haha..sa fim seriosi...si da cred ca ai dreptrate...sunt un BOU ca am incercat sa te LUMINEZ...cred ca ai scris CAM pe LANGA subiect inainte. sunt de parere ca astfel de cazuri trebuie incriminate...pentru ca din pacate sunt multi care vad lungimea contului si nu a suferintei. rupe-ti piciorul si du-te la urgente la judetaen sa te cheme cretinii aia de gipsari inauntru sa iti arate ce FU**TAI de model de gips au pus pe pcioare ori maini numa sa scoata banii de la tine. am muscat-o odata ca m-au prostit cu nu stiu ce inventie pusa ca sa poata calca bine respectivul dar ...* chestia aia era gratis ca omu era asigurat...si iti garantez ca daca ii ai prind vreodata pe cei 2-3 de acolo ma voi asigura ca primesc ei insisi ulterior servicii de gipsare. iar de restul...continui sa taxez ori de cate ori am ocazia strigand sus si tare pentru drepturile pe care le am ca cetatean roman platitor de taxe si impozite. DA platesc pemtru ce trebuie sa platesc dar NU pentru ceea ce am platit deja .....DE ACORD CU MINE ?????
Postat 26 Mai 2011, 23:16 de raz...
medic criminal
@medic oi fi si matale vreun nesimtit si fara constiinta, ca Loțico? Tineti de teoria complotului, ca porcul de traista. Ar fi ridicol, daca n-ar fi cinic. Alte argumente nu gasisi? Mai lipsea sa spui ca Basescu e de vina, nu madama-asta-pericol-public. Macar sa taci din gura. Ori nu te-au invatat nici macar bunul-simt la facultate?
Postat 26 Mai 2011, 23:12 de lzos
Mai raz...
D-le raz..., daca citea-i mai jos, ti-ai fi dat seama ca respect suferinta parintilor, si n-as vrea sa mai treaca nimeni prin asta. Imi pare tare rau de puiutzi, sunt parinte, nu am aceeasi nenorocire in casa ca si voi, asa ca nu stiu prin ce treceti. Daca doctorita e de vina, sunt organe abilitate sa spuna asta, daca procuratura spune ca a dorit ca acei copii sa devina suferinzi, atunci e crima...,.dar nu generalizati, nu aruncati cu pietre si nu ascultati si parerea profesionistilor. BOULE!
Postat 26 Mai 2011, 22:58 de Viorel
@doctor
iar in cazurle astea nene DOCTOR...nu e vb de specializarile pe care POTI SA LE FACI AVAND SALARIU SI VENITURI MARI...ca scroafa asta are venituri nu iti fie frica...ci e vb de MORALITATE si JURAMANTUL LUI HYPOCRATE...sau nu sti despre ce este vb ? esti in masura sa faci ceva faci..nu...mai bine te lasi de meserie...ca sa fiu un pic mai explicit si sa inteleaga si cretinatatea domniei tale: e ca si cum TU NENE DOFTOR incerci sa resoftezi computerul de bord al super bolidului de sub jamu' tau cu niste agrafe de par. nu vorbim de acelasi lucru si articolul nu trateaza DELOC subiectul PAZIT de tine...scutura-te de urechi si poate iti mai intra si niste vorbe noi in curul ala de creier..
Postat 26 Mai 2011, 22:58 de raz...
interesant
nu cred o iota din acest articol. craiut, antal, simon si acum aceasta doctorita. ghici, cine urmeaza? daca exista vreun doctor care nu are pe constiinta un pacient pentru care simte ca nu a facut tot ce trebuie sa-l salveze sa ridice mana. ca sa pricepi asta trebuie sa fii doctor macar cateva ore. in rest, aceeasi ura care ne macina viata de cativa ani. se va termina si cu asta.
Postat 26 Mai 2011, 22:43 de medic
@sanitas
sanitas tata...esti pierdut rau. chiar bou. solutia cea mai buna ar fi ca tu sa fi asistat la bagarea in pi**zda la mata de acest medic...sunt sigur ca nu reuseste :)))))))))) si astfel tu vei ramane pe acest pamant,,,iar daca nu te tratezi cu ceva siguri mori prost
Postat 26 Mai 2011, 22:27 de raz...
@viorel
@viorel....viorele draga si restul echipei PRO medici semidocti...fu**te**te**as.......pana nu simiti ce au simtit parintii (atentie e plural boule, deci nu e un caz sau doua izolate pe un termen lung...a se citit cariera....) nu ai de unde sa sti si nici sa percepi cu rahatul ala de creier ce e in inima unui parinte care a avut nenorocul de a trece prin mana uneia care cred ca daca nu isi schimba meseria va muri sigur de la blestemele sau cine stie ...glontul unui \"parinte\" \"multumit\". e grav ca ne intereseaza o programare la coafor mai mult decat un serviciul; si unde mai pui ca acel serviciu iti aduce gramezi de bani din atentiile parintilor cica. sper ca instalatorul sa iti puna tevile invers...electricianul sa iti faca o \"atentionare\" cand bagi-scoti ceva prin prize si poate isi cere scuze si te asigura ca la urmatoarea aprindere de bec pune chiar intrerupartor si nu mai lasa firele neizolate. ti-as ura o piatra in gura sau un pic de probleme in tot ceea ce faci...pana cand te lasi de meserie. preda unde vrei tu...asista nasteri de veverite in padurile din alaska dar nu in tara asta. daca iti vad mutra in oras...te asigur ca te salut cum stie eu mai bine prin natura profesiei
Postat 26 Mai 2011, 22:20 de raz...
rusineaaaaaaaaaaaaaaaaa
nici animalul nu mi-as dori sa fete cu tine
Postat 26 Mai 2011, 22:05 de meli
somn greu
atata mancare pasata sa mananci cata am pasat eu copilului
Postat 26 Mai 2011, 22:04 de luana
feriti-va!
tu poate te gandesti la concediu cu copii tai...noi la care dct sa-i mai ducem
Postat 26 Mai 2011, 22:03 de liliana
feriti-va de ea!
sper sa ai atata concediu pana se vindeca copii nostri
Postat 26 Mai 2011, 22:02 de bora
horia
eu propun discutie publica prin emisiuni la televiziunile locale despresistemul medical si sa vedm ce e de facut cu universitatea din oradea cred ca o data desfiintata macar facultatea de medicina calitatea serviciilor medicale va creste prin aparitia concurentei directe,dar ne legam doar de spitalele de stat vad la pelican nu avem nici un caz de malpraxis pt si de acolo sunt ceva semnale negative?
Postat 26 Mai 2011, 22:02 de horia
feriti-va de ea!
la ora asta i-as citi micutului,dar nu ma intelege ca din cauza nici povestile nu ii mai plac
Postat 26 Mai 2011, 22:01 de rodica
feriti-va de ea!
toate sanctiunile aplicate nu ne-ar consola
Postat 26 Mai 2011, 22:00 de valy
feriti-va de ea!
articolul ar treb as apara inca odata..aviz amatoarelor de cabinet Lotiko
Postat 26 Mai 2011, 21:59 de nina
rea
cine mai poate reface raul ei provocat noua?
Postat 26 Mai 2011, 21:58 de nina
chinurile sa le ai
Lacziko Szidonia a devenit o CRIMINALA de nou-nascuti din ultimi 10 ani
Postat 26 Mai 2011, 21:57 de mimi
tuuuuuuuu
mai multe femei au rămas mutilate pe viaţă, iar copiii de a căror naştere s-a ocupat vor rămâne cu sechele intratabile, condamnaţi la destine vegetale...asa vei ramane catalogata in judet
Postat 26 Mai 2011, 21:55 de maria
???????
tetrapareză flască, paravertebral şi spastică la extremităţi, sindrom extrapiramidal, retard neuromotor şi de limbaj sever"...asta it doresc o saptamana
Postat 26 Mai 2011, 21:54 de anca
sanitas
Cand sanitasul a iesit in strada sa ceara conditii de lucru mai bune si salarii mai mari nici unul din acesti critici care ameninta medicii nu a iesit in strada sa ceara conditii de munca si viata europene si sa-l trimita pe Boc la coasa unde ii e locul deci din pacate isi merita soarta ,chiar si presedintele a gasit solutia ,emigrarea fratilor daca vreti sa traiti bine,Cei mai isteti au plecat si a ramas o mare de prosti care isi dau cu parea despre lucruri la care nu se pricep si fac doctorii criminali iar stirea zile e Zavoranca si pepe,cu astfel de popr selectia naturala fa fi dura
Postat 26 Mai 2011, 21:53 de sanitas
of!doamne
Toate aceste greşeli sunt identice.Ne-ai ucis la fel pe toate
Postat 26 Mai 2011, 21:52 de eugenia
of!doamne
vom resimţi urmările pe viaţă...
Postat 26 Mai 2011, 21:50 de ela
da
Bine ca e de calitate invatamantul romanesc pentru spitalele din strainatate!!! Nu se poate generaliza, dar daca in Romania selectia se face cum se face, adica dupa rudenie e normal sa apara si astfel de probleme. In orice domeniu!!! Si se vor amplifica pentru ca medicii buni pleaca pentru ca nu au loc de neamurile directorilor sau a politicienilor
Postat 26 Mai 2011, 21:49 de cori 22
vai de tine
la 26 de ani ai ucis tot ce poate o mama oferi...ne-ai dat nopti de plans si rusine cand iesim cu copiii in parc
Postat 26 Mai 2011, 21:48 de ioana
gunoi
acum toti ar sanctiona-o,dar cand ati fost in postura de a o pedepsi ati avansat-o in fct
Postat 26 Mai 2011, 21:46 de dumitrita
criminala
acuze că este discriminată... pe motive etnice. ....nu ti-e rusine!dar tu inseamna ca noi toate mamele romance ne-ai ucis SUFLETUL
Postat 26 Mai 2011, 21:42 de jojo
hoata!
De sancţiuni, însă, doctoriţa Lacziko tot a scăpat fiindcă, înainte de a se întruni Comisia de Discplină, a intrat brusc în concediu medical.Atat sa stai in el cat va sta copilul meu cu medicamentatie,nu mai mult.
Postat 26 Mai 2011, 21:41 de dina
universtar
e interesant ca in aceste cazuri sunt doar cadre universitare,acum ne dam seama ca dr antal musamaliza o serie de astfel de cazuri,iar cand grebenisan a ajuns manager a incegul sa faca curateniu precum hercule in grajuri si curete mizeria ceea ce i-a speriat pe cadrele universitatii,unde e camisia lui domnul ciora ionel pt astel de cazuri,sau cand s-au facut integrari clinice fara examen sau operatii laparoscopice fara competente?rectorul e clar nepregatit pt functia pe care o detine la fel si decanii facultatii de farmacie si medicina o demisie in bloc si numirea unei conduceri de la din universitatile de traditie din tara e necesara ca oxigenul Pestele de la cap se impute,primarul sa faca ordine si sal puna pe grebenisan si sa creasca salariile medicilor pt a avea rezultate bune si scandalurile din presa nedocumentate carespunzator ar trebui sa inceteze
Postat 26 Mai 2011, 21:41 de universitar
hoata!
nicio cezariana nu esti in stare sa o duci pana la capat!
Postat 26 Mai 2011, 21:39 de tina
hoata!
ai fost folosită de acelaşi Crăiuţ ca "mâna a doua" în câteva din operaţiile laparoscopice .Ce mai tragedii ai facut si in aceasta ramura cu parasitul Craiut!
Postat 26 Mai 2011, 21:38 de tina
fui!
Medicii bine pregatiti sunt rodul unui sistem de invatamant de calitate ceea ce in Romania nu e cazul,medicii ii spagam noi ca asa i-am obisnuit
Postat 26 Mai 2011, 21:37 de fiona
doamneeeeeeeeeeee
nimeni in lumea asta nu ne mai poaet aduce fericirea si sanatatea copiilor nostri pe care tu ai luat-o oe vecie
Postat 26 Mai 2011, 21:35 de emilia
Dzeu te va ierta?
daca copiii nostri ar putea vb,urechile tale nu cred ca ar suporta toate reprosurile!
Postat 26 Mai 2011, 21:33 de edna
doctor
In romania un rezident castiga 7-800 lei pe luna iar garzile de 24 de ore(cate 3-4 pe luna )nu sunt platite,cursurile de perfectionare exemplu ecografie costa 500 de euro deci cate cursuri de perfactionare poate face un medic roman fata de un german de exemplu.Daca in loc sa le fie crescute salariile sau sa le ofere spitalul cursuri de perfectionare gratis ii vom ataca in presa si nu rezolvam problema la baza,ne vor mai muri copii si peste 50 de ani.universitatea din oradea e in * si pregatirea e de * dar daca nu schimbam conducerea in frunte cu rectorul si sa imbunatatim sistemul de invatamant5 nu am facut nimic,Unui medic in oradea i se deconteaza de la casa de asigurari 1 leu pe ora de operatie,2 ore de opratie doi lei cum e plata e si munca
Postat 26 Mai 2011, 21:24 de doctor
doctor
sistemul sanitar e ca drumul intr-o tara,daca sunt drumuri bune exista si sistem sanitar bun si nivel de trai ,in romania justitia e de proasta calitate ,conducatori prosti ,guvern prost de ce va asteptati ca sistemul sanitar sa fie bun .doctorii din oradea nu sunt mai prosti ca altii numarul de paciente care trebuie rezolvate intro garda e foarte mare ,sunt paciente foarte multe si medicii nu fac fata volumului mare de nasteri sunt multe paciente neasigurate cu sarcini neurmarite pe care medicii le salveaza zilnic .Sunt invitati toti care fac pe desteptii sa vina sa asiste in garzi sa vada cu ce cazuri se confrunta medicii din oradea mai ales cu paciente primipare sub 15 ani care fac copii pe banda rulanta.E o tragedie ce s-a intamplat cu acel copil si parintii lui dar rezolvarea in stilul romanesc sa ne punem poalele in cap si sa ne tiganim nu e o solutie.In strainatate medicii bine pregatiti sunt rodul unui sistem de invatamant de calitate ceea ce in romania nu e cazul,medicii rezidenti sunt platiti cu 3000 de euro pe luna si fac cursuri gratuite de perfectionare intimpul rezidentiatului(ecgrafie,laparoscopie etc),medicii specialisti 5-6000 de euro.
Postat 26 Mai 2011, 21:11 de doctor
rusine omului Lotiko
Niciun proces de constiinta nu ai cand citesti acest articol?
Postat 26 Mai 2011, 20:33 de tudora
de ce esti exact acum in medical?
declara ceva chiar daca esti asa bolnava
Postat 26 Mai 2011, 20:31 de patricia
ce ne doresti tu noua?
as vrea sa stea alaturi 5 minute si sa o pot jigni si sa ii pun copilul in brate sa il auda cum plange mereu
Postat 26 Mai 2011, 20:29 de nico
cat rau ai facut
ce poate fi in sufletul acelor parinti?nimeni nu si-ar dori sa treaca prin zilele in care sigur mai si cedeaza
Postat 26 Mai 2011, 20:27 de bianca
doamne ce femeie
bani dati sau nu,cert este ca acesti copii sunt mutilati pe viata
Postat 26 Mai 2011, 20:24 de bote
Bihoreanul
Aceasta asa zisa doamna \\"doctor\\"este un gunoi uman.Afara cu ea nu numai din spital ci si din lumea medicala.Rusine!!!!!!!
Postat 26 Mai 2011, 20:23 de carmen
Da
Si de bani, CC, ce sa mai zic....? Oricum, tampitzi mai sunt cei care vor da la medicina. Si in centrele mari universitare, Cluj, Iasi, Bucuresti sunt medici care au facut scoala la standarde inalte, si mai gresesc ,si sunt huliti de catre pacientii nemultumiti. Dar cam prea tare si fara nicio sansa de disculpare
Postat 26 Mai 2011, 19:31 de Viorel
Da
CC, ai dreptate, cu totul de acord. Daca ai ecograf, si in protocolul de asistenta al nasterii scrie ca trebuia sa-l folosesti in momentul X, si nu l-ai folosit, da e greseala de malepractice; dar sunt si situatii limita, asupra carora nici cel mai bun medic din lume nu are control sau putinta de repara. Si pentru acea neputinta, merita sa-l faci criminal?
Postat 26 Mai 2011, 19:24 de Viorel
pt viorel
Draga Viorel, dar pe langa cei 1500 de lei pe care spui tu ca ii iau doctorii, cate alte sute de euro primesc \"pe sub mana\" intr-o zi, zi in care pot sa aibe si 10 nasteri?! Si daca tot fac atatia ani de scoala, oare nu ar trebui sa stie sa-si faca bine meseria?! Da, suntem toti oameni si cu totii gresim, dar fii om in continuare shi daca ai gresit asuma-ti shi incearca sa nu mai gresesti si a 2-a si a n-a oara. Si DA, nasterea e un proces natural, dar daca medicina a evoluat atat cum de se intampla atatea nenororciri , si mai cu seama la sarcini fara probleme?! Iar ca sa moara un nou-nascut care e extrem de fragil, nu e nevoie sa-l strangi de gat...atat am vrut sa-ti spun.
Postat 26 Mai 2011, 18:32 de cc
raspuns:copil - rusine ORADEA SI CONDUCERII ACESTEIA
pina la urma aceasta doctorita are o vina limitata, mai mare vina are sistemul complet - si totusi nu e nimeni care e predispus sa-l schimbe cu toate ca 99% din populatia Romaniei doreste acest lucru - pina la urma, tot personalul medical din aceasta tara este desconsiderat de anumiti indivizi(si nu sunt putini), care din cauza circumstantelor ajung sa-l pingareasca - aceasta femeie merita o plata a tuturor costurilor deduse din cauza greselii acestei doctorite dar chiar nu exista avocati pe masura?DE CE? cine se va incumeta sa schimbe aceste lucruri , isi va atrage electoratul, fara grija - SI DACA NU , UNDE SUNT ASOCIATIILE,ONG-urile si atitea fundatii care papa banii de la stat - pina la urma vedem unele din aceste victime la televiziune , declarind ca nu fac fata cheltuielilor cu ingrijirea acestor copii care ajung sa fie handicapati pe toata viata (in cele mai multe cazuri) - de ce nu se pretinde o asgurarea medicilor, ca in caz de malpraxis, aceasta sa despagubeasca victimele? statul obliga lumea sa aiba asigurarea pe locuinta (care se poate construi intr-un an in romania) dar nu obliga personalul medical sa aiba asigurari in caz de malpraxis (99% ireparabil)
Postat 26 Mai 2011, 18:13 de Nicu
raspuns:copil - rusine ORADEA SI CONDUCERII ACESTEIA
Re : copil - cred ca esti un tanar care habar nu are ce inseamna o familie, o sotie gravida si implicarea acestor lucruri si imaturitatea iti e dovedita de afirmatii - am avut ocazia sa asist la 5 nasteri in strainatate (unde nici un pacient nu a aportat nici un ban doctorilor si nici o favorare) cu nota 10 (tari si orase diferite) - declaratiile ce vizeaza salariile medicilor nu sunt conforme:in primul rand aceasta doctorita are un salariu, pe linga incaseaza 100 de milioane de la acest pacient(RAMINE DE VAZUT DACA A EMIS FACTURA PE ACESTI BANI - AVIZ) CARE NU SUNT BANI PUTINI cu atit mai mult in romania, luciditatea raspunsului doctoritei catre pacient :+Mi-a zis că-i pare rău şi că la următorul copil îmi face cezariană. Îşi făcea iluzii că voi mai merge la ea+ rusine personalului medical e putin spus, de ce nu exista in Romania nici o casa de avocati care sa-i reprezinte pe acesti oameni amarati in fata justitiei asa cum exista in alte tari (contra comision ) ? acesta este motivul principal pentru care majoritatea oamenilor nici nu mai protesteaza ! de ce nu se implica administratia statului pentru identificarea si despagubirea acestor oameni din BUGETUL STATULUI?
Postat 26 Mai 2011, 17:58 de Nicu
ofelia
primarul ar trebui sa il numeasca pe Grebenisan manager la judetean pt ca e singurul care a luptat cu sistemul mafiot al universitatii oradea si nu s-a lasat intimidat de rectorul antal,erorile medicale sunt la inceput vor fi mult mai multe daca nivelul de pregatire al medicilor nu va creste si sa prevaleze pregatirea profesionala.Prea multe universitati de trei lei cuie in romania care scot medici pe banda rulanta slab pregatiti,desfiintati universitatea oradea ,facultati de medicina sa existe doar la cluj,Bucuresti ,Iasi si alte centre de traditie pt ca vom avea parte de medici absolventi de sorbonici care ne vor omora cu zile
Postat 26 Mai 2011, 17:01 de ofelia
copil
nu risti nu castigi.sarcina si apoi nasterea e un lucru riscant,orice femeie trece prin aceste etape isi risca viata.Ce se poate face este sa crestem nivelul de pregatire al medicilor si remunerarea lor,la 1500 lei noi nu poti avea pretentii sa beneficiezi de servicii de calitate,la Viena o zi de spitalizare costa 1500 euro,iar salariile medicilor sunt mai mari decat a judecatorilor.In romania s-au facut 2 greseli medicii sunt bataie de joc ca salarizare iar invatamantul e jalnic,deci si pregatirea lor precara.Solutia un invatamant de calitate nu cu rectori ca antal care integreaza medici in spitale fara examen ci inasprirea conditiilor de angajare,competenta sa fie pe primul loc nu gradele didactice,pt ca se produc astfel de tragedii iar odata angajati medicii sa fie bine platiti sa nu mai fie nevoiti sa lucreze si la spital si la cabinet,sa si predea la studenti etc.
Postat 26 Mai 2011, 16:49 de copil
sa fi ca noi
stii ce gust amar ne-ai adus in traiul zilnic...cat plangem..cum am asteptat primul copil si tu OMORAT aceea fericire,aceea clipa cand l-am luat prima data in brate si ne-a spus ca pana maine poate moare...
Postat 26 Mai 2011, 16:36 de laura t
Cu coloana dreapta
Pana cand societatea din Romania in cazul nostru din acest oras accepta ca ridicarea unui om pe scara sociala nu prin munca si cunostinte s-a se intample ci dinpotriva prin spaga,hotie,mitocanie,rudenie, apartenenta politica sau de grup nu se va schimba nimic.
Postat 26 Mai 2011, 16:35 de Szabo A
cuv fericire
as vrea ca fata mea sa imi ia rujul,sa imi ia pantofii.din CAUZA TA eu nu ma voi bucura de asta
Postat 26 Mai 2011, 16:34 de andrea
muti
niciodata copilul meu nu va putea spune nici macar cum il cheama,nici mama..i-am arata poza ta din articol si i-am spus(desi nu m-a inteles)ca esti BAU-BAU
Postat 26 Mai 2011, 16:31 de vasile
titlu nepotrivit
Titlul trebuia sa fie CRIMINALA DE COPII
Postat 26 Mai 2011, 16:29 de artist
rusine femeie
ai distrus ceva frumos,ceva uman in noi,in bunici,in unchi..nimic nu poti face mai rau
Postat 26 Mai 2011, 16:28 de mircea petrache
BRAVO!BIHOREANUL
noroc cu presa ca mai afla toata lumea ce "bunaciuni blonde"avem in spitale si culmea asta are si cabinet.Macar presa ii "toarna"ca sefii sau Parchetul nu s-ar sesiza.
Postat 26 Mai 2011, 16:27 de fely
toti sunt buni
Toti dct sunt buni pana isi iau plicul.Dar asta i-a intrecut pe toti.A primit ceva bun si pune in mana parintelui ceva nemorocit pe viata.
Postat 26 Mai 2011, 16:25 de roman
cat treb sa ii dau
as da orice sa il vad dupa jucarii nu cu ochii dupa terapeut si plangand.Lacrimile spun ca "il doare,ca nu mai vrea".Dar nu imi poate zice.Si atunci noi,2 parinti tineri,stiice facem Sidonia?PLANGEM CU EL!!!!tu cu copilul tau razi.Noi cu la nostru lacrimam zilnic.
Postat 26 Mai 2011, 16:23 de gavril
de ce plecam?
mergem in Ungaria ca sa nu fie discriminare!!!la un interviu la TVS dl Chitulea era putin ofensat ca mamicile nasc pe plaiuri straine.de ce?pt ca vor ca ele sa nu aiba copii handicapati
Postat 26 Mai 2011, 16:20 de eu
ce greu zilnic pt noi
Mi-as dori ca dimineata sa vad ca ma striga copilul meu.Copilul nostru nu ne va spune niciodata MAMI sau TATI...nu sti cum e Lotiko
Postat 26 Mai 2011, 16:17 de kimi
il visez alergand
E baiat si nu mai poate da in minge..il visam din burtica alergand cu min ein parc..sotul tau nu cunoaste aceasta DURERE
Postat 26 Mai 2011, 16:16 de billy
copiii tai sunt sanatosi
te bucuri cand ii vezi ca vin la usa sa te astepte....al meu nicicodata nu va face asta..eu nu ma pot bucura de acest moment..stii de ce?ca nu l-ai lasat!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 26 Mai 2011, 16:13 de mary
denigrare
scoase din context cazurile par clare dar orice nastere poate fi imprevizibila .Cazurile de malpraxis sunt multe si in america si in ungaria si oriunde in lume,iar faptul ca orice ziarist poate defaima medicii e penibil .Pentru familiile cu copii handicapati prin traumatism e o tragedie dar nasterea naturala are un sfarsit imprevizibil totdeauna,iar acum degeaba acuzam medicii.Ce masuri putem lua este sa creasca nivelul de pregatire al medicilor si sa ii platim la fel ca pe judecatori sau pe procurori.Problema in romania e ca invatamantul e varza ,universitatea din oradea exceleaza in prostie.
Postat 26 Mai 2011, 16:12 de denigrare
cum poti sa te uiti la tine?
nimic in lumea asta nu poate face mai rau femeia asta unui copil,decat sa il lase fara jucarii,fara copii,fara copilarie alaturi!
Postat 26 Mai 2011, 16:11 de miha
du-te in codrii
As dori 5 minute sa treci prin ce trece fetita mea la gimnastica.Unde ai depus juramantul?Ai avut o tresarire cand ai zis JUR?
Postat 26 Mai 2011, 16:08 de una
ai putea sa repari ceva?
Merg in parc cu copilul meu si ma apuca plansul ca nu vrea jos si are 4 ani si nu POATE.VREA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !nu stii cum e sa-i spui ,sau sa-i explici ca el nu va putea vreodata.Ce simtim noi ca parinti!nu cred ca ia vrea sa areci prin asta
Postat 26 Mai 2011, 16:06 de hayny
hoato de fericire
ne-ai furat fericirea si a parintilor si a copilului.Nu te-ar rabda pamantul!
Postat 26 Mai 2011, 16:03 de crys
pupinicuristii
tu esti unguroaica de nu te-a nenorocit....ca e vb in articol ca din cauza etniei apare CRIMINALA in ziare..acum am inteles totul
Postat 26 Mai 2011, 15:57 de aurica
pupinicuristii
lasati macar parintii necajiti sa isi spuna OF-ul.Mergeti l acabinet si laudati-o personal cu flori,cu bani,cu pupincurici..ca asa e obisnuita dna
Postat 26 Mai 2011, 15:55 de aurel
Pentru pacienti
Dragi pacienti, tot respectul pentru suferinta voastra. Continuati asa si veti merge sa nasteti la Pekin. Prost e tanarul care vrea sa dea la Medicina, chiar si la Oradea, cand dupa ani lungi de scoala (10-15) in care ai stat pe spatele parintilor, sau ti-ai luat si un job de vanzator ambulant ca sa supravietuiesti, termini facultatea si rezidentiatul, iti vinzi masina sai iei rate din banca ca sa iei un post intr-un spital, si statul iti da 1500 ron pe luna, si tratezi cu succes mii de pacienti, si la un moment dat gresesti, si asta poate din oboseala si truda depusa, vin 2-3 si un ziar si iti f---te toata munca depusa si esti privit ca un criminal. Rusine societatii romanesti, aveti un respect de 2 lei. Mergeti in Ungaria sau Austria sa nasteti, ca doctorii de acolo muncesc 6 ore si dupa aceea se odihnesc, stand cu cracii in sus acasa, ca au salar care nu-i mai obliga sa mai caute in timpul liber o alta sursa de venit sa poata da un colt de paine copiilor lor. Nu utati ca nasterea este un proces natural, iar medicii obstetricieni va asista si va fac viata mai confortabila. Nu cred ca aceasta doctorita si-a baga mana in uterul vreunei paciente sa-i stranga de gat copilul.Criminala?
Postat 26 Mai 2011, 15:54 de viorel
unisersitatea
dr lacziko e unul din cei bune cadre ale universitatii oradea va rog sa nu denigrati cei mai buni oameni ai univesitatii oradea.Integrarea clinica se face fara examen pt a nu avea acces in maternitate toti tocilarii fraieri si fara pile.Nu ai pile nu ai ce cauta la universitate .cadrele noastre nu pot gresi niciodata
Postat 26 Mai 2011, 15:46 de universitatea
Si Pro
Sunt un tata, ai caror copii au fost ajutati sa vina pe lume de dr. Lacziko. Fara niciun repros, o doamna aceasta doctorita. Imi pare tare rau pentru parintii ai caror copii au avut de suferit. Nu-mi vine sa cred ca d-na dr. este 100% vinovata mai ales ca deja ne-am obisnuit cu articolele vadit denigrante fata de unele cadre medicale de la Maternitatea Oradea. Nu este medic fara pata, a gresi este omeneste, inclusiv Chitulea are multe mame si copii pe constiinta. Ii va veni si lui randul, intr-o zi, dar banuiesc intr-o serie de articole pe alt site. Va repet, am o parere buna despre d-na doctor, si ca mine sunt multi altii.
Postat 26 Mai 2011, 15:39 de Ernest
recorul
va rog sa nu defaimati universitatea oradea si cadrele universitare care isi fac datoria fata de paciente si gravide,sunt super pregatite cu doctorate multe mandre si cornute,se mai si moare la nastere ca doar trebuie sa actioneze si selectia naturala(principiu darvinist ),de pe timpul lui Burebista se mai si murea la nastere.Comisia de etica a universitatii oradea o va felicita pentru conduita iraprosabila.
Postat 26 Mai 2011, 15:33 de recorul
Bun simt......
Stiu ca o sa citesti aceste comentarii. Da dovada de bun simt, caiestete public pt incompetentele repetate si vietele mutilate, pt acele suflete mici si nevinovate pe care ai avut puterea, data de sistem, sa le schilodesti si sa le sortesti chinului , da-ti demisia ca preventie pentru vietile care le mai poti distruge, fa cu viata ta altceva, decat sa intri cu "picioarele" in vietele si sufletele altor copii si mame. Am un copil, o poveste, o bucurie sufleteasca si ii multumesc Domnului ca nu am ajuns sa fii responsabila de nasterea lui..... numai cu gandul la acei parinti, ma scutura... si nu sunt sigur ca as fi fost asa calculat precum sunt ei...
Postat 26 Mai 2011, 15:15 de zzz
tu te mai rogi?
FELICITARI!cui a scris acest articol si a scos la iveala tot GENOCIDUL acestei duritati de om,
Postat 26 Mai 2011, 15:02 de crina
doamne feri de tine!
mai greseste omul,dar renunta cand simti ca nu mai poti!esti o imorala,pt bani ai fi continuat pana si omorai copii....asta la propriu
Postat 26 Mai 2011, 14:54 de gabi
huo huo
nici sa te mai injur nu pot...nici rau sa-ti mai gandesc...mi-ai distrus casinica si 2 familii...
Postat 26 Mai 2011, 14:49 de sorina
du-te la .....
cum te poti suporta femeie?culmea nici o tiganca nu ai nenorocit-o,chiar daca nu ai primit niciun leu.Si de la oamenii care ti-au platit indesat i-ai mutilat psihic si sufleteste pe viata.
Postat 26 Mai 2011, 14:47 de petro
poti sufla?
Vai si amar de Conducerea maternitatii si trecuta si actuala.Aceste lucruri s-au stiut,dar ati profitat de necazul oamenilor si zilnic ati distrus unicul lor moment de bucurie-aparitia unui copil.Si IADUL e prea usot pt voi.
Postat 26 Mai 2011, 14:45 de ovi
sanatate sa nu ai!
daca ai fi avut un sentiment matern,cat de marunt nu ai fi lasat TUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU sa omori atatia copii.
Postat 26 Mai 2011, 14:43 de tami
chinuri sa ai
Sper ca cineva se sesizeaza si ii inchide macar cabinetul!
Postat 26 Mai 2011, 14:42 de daria
chinuri sa ai
Sper ca cineva se sesizeaza si ii inchide macar cabinetul!
Postat 26 Mai 2011, 14:41 de daria
chinuri sa ai
Ai putea privi odata un copil pe care l-ai distrus?Te-ai intrebat cum dormim noi sau cate nopti ne-am rugat sa traiasca chiar daca va fi o leguma?!
Postat 26 Mai 2011, 14:40 de rada
emyrusine
tu ai nascut 2 copii si te bucuri de ei,pe cand NOI,cele pe care le-ai nenorocit te uram.Nu te invidiem!ai nostri nu umbla,nu se joaca.Nu iti doresc mai multa DURERE ca atunci cand se intinde dupa o jucarie si nu o poate tine in mana ca tu i-ai facut semipareza!
Postat 26 Mai 2011, 14:38 de emy
rusine
Mai bine te-ai lua si ai face practica pe langa un dct ,dar la vaci.Nici un animal nu ar putea suporta tratamentul tau din timpul unui travaliu.
Postat 26 Mai 2011, 14:35 de oana
rusine
Tu nu te poti incadra in specia umana de OM,De mama cred ca mai greu.Sper ca Dzeu sa iti dea atat bine copiilor tai cat ai facut tu pt al meu.
Postat 26 Mai 2011, 14:33 de ana13
rusine
Cum mai poti sa mergi la cabinet si sa te faci ca consulti si sa mai iei bani de la mame si sa LE ASIGURI CA TOTUL VA FI BINE?
Postat 26 Mai 2011, 14:32 de ana
cinism ordinar
@dr. bun, @puiu Mai, oameni nenorociti, cum puteti apara cu un asemenea cinism o catastrofa ca aceasta doctorita? Cite vieti trebuie sa mai fringa aceasta panarama? Intr-o tara normala Loczico s-ar fi pierdut definitiv dreptul de practica si ar fi fost si la racoare pentru culpa medicala. Aici nu e nici o defaimare, nici un razboi. Ca au ziaristii ceva de reglat cu Antal e secundar. Se stie cit de valoroasa e universitatea. Dar nu e asta in chestie. Faptul este ca acel copil era perfect sanatos, mama era perfect sanatoasa, si din cauza incompetentei unei nenorocite viata lor poate fi distrusa. Asta nu vreti voi sa intelegeti, apucindu-va in schimb sa aparati ceea ce nu poate fi aparat. Rusine sa va fie, oameni de mizerie ce sunteti!!!
Postat 26 Mai 2011, 13:23 de poli
Imagine universitatii
Din ce citesc aici comisia de etica va avea multa treaba! Rectorul personal va trebui sa dea socoteala pentru stricarea imaginii universitatii prin activitatea lui personala si a domnilor universitari. Pe cand iese independentul Cioara&Co iar la rampa cu declaratii complete?
Postat 26 Mai 2011, 13:11 de cici
am gasit
@un cititor: multumesc, am gasit informatia desi mi se pare ciudat ca un spital privat sa se asocieze cu UMF si de aici sa devina "universitar". poate daca si Universitatea era privata...(dar din fericire inca medicina nu se face in universitati private, asta chiar ar pune capac). eu m-am cam lamurit cu Pelican-ul in sensul ca anul trecut am facut niste analize(asa, recomandate de mine insumi, de control)la Lab. Pelican si au fost total aiurea. le-am repetat dupa 4 zile la un alt laborator si acelea au fost corecte. OK, ar putea sa spuna cineva ca analizele difera de la o zi la alta si difera de la un laborator la altul. eu insa vorbesc generic, nu vorbesc despre cifrele in sine ci daca erau sub sa peste valorile admise. la Pelican erau toate peste valori, la celalalt laborator sub. cunoscandu-mi regimul de viata stiu precis ca setul al doilea era cel corect!
Postat 26 Mai 2011, 12:59 de dan oradeanul
trist
M-am ingrozit citind articolul respectiv..sunt mama a doi copii care a nascut in Maternitatea din Oradea si din pacate nu ma mira ce citesc.Dar trist e ca sunt multi alti medici de acest fel. Principala cauza este lipsa umanitatii, a omeniei. Medicii trateaza ^pacientii ca animalele si comportamentula cestora depinde de banii care le sunt bagati in buzunare. Mi-e scarba ! si nu exista nicio scuza pentru asta. Si culmea ironiei nu li se face nimic chiar daca sunt delarati vinovati. Doar de forma. Eu le-as lua dreptul de a mai profesa vreodata si i-as inchide in inchisoare. Cu ce sunt ei mai buni decat hotii sau infractorii inchisi pt mult mai putin. Rusine domnilor doctori romani ( nu toti, dar se simt ei care) . Va imbogatiti cu nerusinare pe spinarea celor prosti care cersesc un tratament decent, ceea ce ar fi normal gratis!!!! Dar voi nu aveti inima. Si in categoria asta intra si personalul auxiliar. Din pacate sunt f pesimista; in ronaia nu se va schimba sistemul niciodata!
Postat 26 Mai 2011, 12:56 de mama
pt Dr.Bun
NU SUNT MEDIC ,NICI EXPERTA IN ALE MEDICINEI INSA ESTE FOARTE DUREROS SA STII CA COPILUL TAU 9 LUNI DE ZILE A FOST SANATOS SI DIN PACATE O NENOROCITA DE FEMEIE CARE-SI MAI SPUNE SI MEDIC ITI NENOROCESTE COPILUL PE VIATA.AR TREBUI SA AIBA O ZI ASA CUM ESTE VIATA MEA SI A COPILULUI MEU DE 4 ANI CA POATE S-AR MAI GANDI INAINTE DE A MAI ASISTA LA NASTERI.CREDETI-MA MAI SUNT SI ALTE CAZURI ,NU SUNTEM NISTE CAZURI IZOLATE ,DOAR CA ESTE DESTUL DE DIFICIL SA-TI EXPUI PROBLEMELE IN PUBLIC.DRAGA DLE DR BUN CUM AI FI REACTIONAT DC I-AR FI FACUT COPILULUI TAU ASA CEVA?pROBABIL CA TE-AI FI DUS SI I-AI FI MULTUMIT NU-I ASA?
Postat 26 Mai 2011, 12:47 de Corina Berea
pt. Sonia
daca ar fi asa, nu ar mai ramane nici un doctor in maternitate, pt. ca sa stii ca nu cred ca este vreunul care sa nu fi avut vreun caz problema in cariera de doctor, chiar si dintre cei neuniversitari (dintre care sa stii ca nu toti au intrat cu examen pe post in spital, multi au venit prin transfer sau prin alte mijloace). DOCTORII NU SUNT DUMNEZEU, EL este singurul care ne hotaraste soarta, deci nu dati crezare la tot ce se scrie prin ziare. Din acest articol se vede clar ca este scris la comanda cuiva care are interes in defaimarea Universitatii Oradea.
Postat 26 Mai 2011, 12:38 de puiu
Tupeu
Imaginativa aceasta situatie in Germania, Austria,Elvetia. Sa nu faci o ecografie inainte de nastere pentru a afla pozitia copilului? Nu exista justificare pentru asa ceva. E foarte grav faptul ca inca mai profeseaza. Astia sunt "intelectualii" nostrii: judecatori slab pregatiti, mereu in intarziere, medici absolut facuti la norma, profesori slabi, nepregatiti si fricosi in fata oricaror reforme, de politicieni ce sa mai zic.Luati pozitie oameni cu functii: STOP . Ai gresit ai platit. Strigati in gura mare oameni din posturi cheie care nu sunteti corupti, acum sa vedem curajul vostru!!! Sa iasa la iveala toti medicii suspectati de culpe medicale . Respingeti orice fel de asociere cu impostorii, incapabilii. Faceti-va treaba ca d-asta luati sute de milioane pe luna, si noi 20. Asteptam onoare de la voi, atitudine, declaratiii la parchet, initiative, nu emisiuni TV si articole de presa. Toti oradenii sustin profesionalismul. Sunteti complici cat timp din prietenie sau colegialitate pastrati tacerea si nu aveti curajul sa iesiti in fata. Judecatori,procurori, de la voi incepe schimbarea, de la voi asteapta romanii dreptate, nu de la politicieni, voi prin taraganarile si deciziile str
Postat 26 Mai 2011, 12:03 de Sonia
@ dan oradeanul
cauta ziarul on line ZIUA DE CLUJ, apoi cauta articolul (SUS IN STANGA )despre SPITALUL PRIVAT. Acolo gasesti explicatia pe care o cauti.
Postat 26 Mai 2011, 11:55 de un cititor
@the fun
Ai dreptate,asa ar trebui sa se intample si in tara noastra.La noi nu pot fi trase la raspundere incompetenta,obraznicia,neglijenta.De ce?Nu pentru ca toti au plecat spre alte meleaguri,ci pt ca cei care au autoritatea sa faca acest lucru,sunt obstructionati de:concedii medicale cand trebuie justificate culpele medicale,delegari,detasari in strainatate cand se cer explicatii,fuga la vreun partid de la putere sa le ia apararea.Acestea sunt motivele pt care nu pot fi pedepsiti nemernicii care isi bat joc de viata noastra.
Postat 26 Mai 2011, 11:27 de sorin
pt dr bun de la ...
este revoltator mesajul postat de Dr. BUN...revoltator!!!poate daca ar fi trecut prin asemenea incidente cum le numeste el nu ar mai avea nesimtirea sa ne catalogheze drept un puhoi de culpe inchipuite sau regizate!!! existam! sa-si intrebe mentorul, pe d-na dr. daca poate face apel la memorie si la consttinta si ii va spune dansa... eu nu ii port pica dar mi se pare corect ca oamenii sa fie informati...daca aveam asemenea informatii cu siguranta ocoleam cabinetul cu pricina!!!asa ca, nu da lectii d-le Dr. BUN...si nu te erija in avocatul unei d-ne care repet, isi cunoaste greselile!
Postat 26 Mai 2011, 11:23 de ...
@Dr.Bun
Este clar de ce nu ti-ai dat numele.Sa nu ne putem feri de tine.Evident,esti la fel de bine pregatit ca si asistenta ta de grupa.Ce ti se pare ciudat tie?Ca o familie,condamnata pe tot restul vietii sa ''creasca'' un copil cu asemenea diagnostic se adreseaza presei?Ca au facut declaratii si alti parinti care au patit acelasi lucru cu aceiasi doctorita?Corina Berea sesizase inca din 2008 ca aceasta paparuda,nesimtita,i-a distrus viata.Este absolut normal ca presa,imediat ce este sesizata, de catre familie,asupra unui astfel de caz,sa ceara si maternitatii explicatii si informatii despre medicul ''energic,bine pregatit si muncitor'' care a comis aceste erori medicale.Frecventa erorilor (nemaivorbind de gravitatea acestora) denota profesionalism.Asa-i?Nu ti-e rusine?
Postat 26 Mai 2011, 11:19 de dana
Dr. Rau
@Dr.Bun: e adevarat ca la nasteri se pot intampla incidente numai ca ceea ce este descris in articol nu pare a fi un "incident" insurmontabil. In prezent suntem taman in secolul XXI !!! Iar pentru tine un mesaj pe care l-am mai scris de cate ori am avut ocazia: IN SCURT TIMP SE VA AJUNGE CA INAINTE DE A APELA LA SERVICIILE UNUI MEDIC PACIENTUL VA SOLICITA SA VADA DIPLOMA ACESTUIA SI SIGUR NU SE VA DA PE MANA UNUI ABSOLVENT AL FAC. DE MEDICINA ORADEA. EU AM FOST MAI PRECOCE, AM FACUT-O DEJA. CU UN STOMATOLOG!
Postat 26 Mai 2011, 10:46 de dan oradeanul
reglare de conturi ?
Mi se pare ciudat ca apar asa, dintr-o data, puhoi de "culpe". De cand e lumea si pamantul, la nastere se produc incidente, uneori se moare, alteori se nasc copii cu probleme. Ciudat e ca dintr-odata toti sunt experti in obstetrica, in neonatologie, toti stiu cum trebuia facut, ce s-a gresit, ce nu s-a facut bine, etc. Pai in cazul asta, asistati-va unii pe altii la nasteri, nu mai dat banii la doctori... Sau mergeti toti in ungaria, austria, state, australia, china, da aveti grija ca tot in romanica ajungeti, ca pamantul, aime, e ...rotund. Tare ma tem ca ceea ce ati publicat face parte dintr-o reglare de conturi. Nu muscati din doctori, ca au carnea otravita... Si n-au nici ei contract cu Doamne-doamne ca sa le iasa totul ok. Mai au si rateuri, dar face parte din ecuatia echilibrului vietii pe pamant. Daca nu ar exista si asa numita selectie naturala, daca medicina ar salva tot, in 10 ani Terra s-ar prabusi sub povara propriilor locuitori. Puneti-va o mana pe constiinta inainte de-a improsca cu noroi... Cat despre dr. Lacziko, mi-a fost asistenta de grupa in facultate, e o persoana energica, bine-pregatita si muncitoare. Chiar se invata cu ea la stagii. O fi avand si defectele e
Postat 26 Mai 2011, 10:31 de Dr.Bun
acelasi tratament...
si eu am avut parte de momente cumplite sub "atenta monitorizare" a sarcinii de catre acest medic. am perceput-o foarte amabila si ma simteam bine sub supravegherea dansei, dar totul s-a dovedit a fi o mare minciuna...deoarece incompetenta ei era frumos ambalata...asa ca, in cele din urma am ajuns in stare grava, de urgenta la Cluj, cu un diagnostic al fatului greu de imaginat (atentie, dupa multiple analize, ecografii facute la cabinet)...am nascut si dar am ramas doar cu amintirea unui copil...n-am ales calea justitiei deoarece numai de justitie nu ne ardea in acele momente, in care nu stiam de ce ni se intampla tocmai noua asemenea lucruri...dar nu m-am ferit sa le spun cunostintelor sa plece cat mai departe de specialistii din Oradea!!!Clujul, Debretinul...orice mica localitate de peste frontiera ne ofera alt tratament, alte conditii
Postat 26 Mai 2011, 10:30 de ...
Tratament afara
Este cu adevarat o mare tragedie provocata de nepasarea unui medic care culmea, a si primit bani frumosi tocmai ca sa ii pese. Primul copil l-am nascut aici la noi, pe cel de-al doilea in Ungaria la Szeged , tocmai pentru ca am observat neclaritati in comportamentul medicilor de la maternitatea noastra.Si la Szeged, pentru ca m-am luat dupa unele cunostinte care m-au sfatuit sa merg asa pe cont propriu la nastere, am avut parte de o serie de neplaceri. Anul asta, in Ianuarie am nascut in Austria la Dobling. Am vorbit din timp cu cei de la Neoklinik, partenerii lor din Romania, si totul a decurs perfect. Stiu ca poate parea oarecum aiurea sa dai o caruta de bani pentru o nastere afara cand la noi scapi cu 1000 euro, dar dupa astfel de cazuri ma bucur ca n-am acceptat riscurile. Oarecum m-am invatat minte dupa ce primul copil a fost infectat cu bacilul proteus.
Postat 26 Mai 2011, 09:42 de Angela
incompetenta
eu cred ca in primul rand e vorba de INCOMPETENTA! cu toata programarea la coafor, chiar si cu intarziere, daca stia ce sa faca si cum sa faca, probabil tot nu se ajungea aici. trist este ca madama, acum asistenta, va urca in mod cert treptele ierarhiei universitare si va pregati "cadre de nadejde" pentru viitor. atunci sa te tii, cand nu vor mai fi langa acestia medici priceputi care sa fie chemati sa dreaga busuiocul. PS Am citit in Romania libera un articol despre "Spitalul universitar Pelican". Stie sa-mi spuna cineva de unde si pana unde titulatura de "universitar"?
Postat 26 Mai 2011, 09:25 de dan oradeanul
Malpraxis?
Într-o țară civilizată, doctorul care face asemenea măgării își pierde dreptul de a practica după primul asemenea caz. La noi nu, că toți doctorii ca lumea au plecat spre meleagurile cu mai mulți bani...
Postat 26 Mai 2011, 09:23 de The Fan
incredibil!
incredibil!
Postat 26 Mai 2011, 09:01 de ioan
Despre Lacziko Szidonia, ce ne spui "linsatule" Cornel?
"Doamne ocrotește-i pe romani" de incompetenții promovați de sistemul: "PCR&Secu&sons"!
Postat 26 Mai 2011, 08:37 de stefan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON