URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Martie 2013, 18:03

Ce nu văd autorităţile: "groapa neagră" care rupe în serie maşinile (FOTO)

Ce nu văd autorităţile: "groapa neagră" care rupe în serie maşinile (FOTO) ÎN SERIE. Joia trecută, pe o ploaie densă ce formase bălţi pe şosea, cinci maşini au fost trase forţat pe dreapta, după ce au intrat într-o groapă care le-a rupt roţile
Ce nu văd autorităţile: "groapa neagră" care rupe în serie maşinile (FOTO) "SEMNALISTICĂ". În lipsa oricărei implicări a autorităţilor, şoferii păţiţi au strâns crengi şi pungi de prin zonă pentru a semnaliza capcana din drum. Să n-o păţească şi alţii la fel...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Drumul Oradea-Beiuş poate fi străbătut în siguranţă doar pe platformă! Nu de alta, dar gropile din carosabil fac victime zilnic zeci de maşini ai căror şoferi se pomenesc cu roţile rupte şi cu piese distruse.

Fiindcă lucrările de reparaţii au fost abandonate, trecerea iernii scoate la iveală adevărate "cratere". Numai joia trecută, în doar 10 minute, cinci şoferi au oprit forţat, după ce, încercând să evite o groapă, au nimerit în alta, la fel de adâncă.

Lucrări aşteptate

Pentru şoferi, DN 76 Oradea-Beiuş e un coşmar vechi. Situaţia celui mai distrus drum din judeţ a fost dezbătută îndelung, fiindcă licitaţia pentru reabilitarea sa a fost mult tărăgănată, din 2008 până în 2012. Când, într-un final, lucrările au fost adjudecate anul trecut, şoferii au crezut că pot respira uşuraţi.

Modernizarea tronsonului Oradea-Răbăgani a revenit firmei CCCF Drumuri şi Poduri Timişoara, în asociere cu alte două companii, pentru suma de 161.037.987 lei (fără TVA), printr-un proiect finanţat de Banca Europeană de Investiţii şi de Guvernul României, având termen de finalizare aprilie 2014. Se spera că se va intra cu lucrările în linie dreaptă, dar ghinion! Anul acesta, Guvernul Ponta n-a mai cuprins lucrarea în buget, provocând numeroase reacţii din partea politicienilor locali. În teren, situaţia e mai gravă ca oricând...

Nervi întinşi

Odată cu venirea primăverii, şoseaua s-a transformat într-o capcană, mai ales pe sensul de mers dinspre Beiuş spre Oradea, unde şoferii fac slalom printre gropi, sperând s-o nimerească pe cea mai mică. Cunoscătorii spun că, dintre toate, porţiunea dintre Hidişelu de Jos până la ieşirea din Hidişelu de Sus e cea mai sinistră: aici maşinile sunt distruse în "cascadă".

02 janta.jpgNumai joia trecută, în jurul orei 9 dimineaţa, în doar câteva minute, au păţit-o cinci şoferi. Un Ford Mondeo şi o Dacia Solenza s-au ales cu jantele îndoite şi au necesitat transportarea pe platformă către service, iar alte trei maşini, o Dacie 1300, un Logan (maşina unei şcoli de şoferi care avea cursanţi la bord) şi un Opel, au făcut pană într-o groapă în care intraseră încercând, culmea, să evite o alta!

"Veneam liniştită spre Oradea şi nu aveam viteză, dar nu am văzut groapa din cauza ploii. Nu era semnalizată, nici n-aveai cum să-ţi dai seama ce e acolo. Câţiva metri mai încolo, m-am trezit că am pană la amândouă roţile de pe partea dreaptă, şi cea din faţă, şi cea din spate! Trebuia să ajung la o şedinţă, am şi întârziat, iar acum trebuie să şi cumpăr cauciucuri noi. Şi n-am nicio garanţie că nu mi-a afectat şi planetara. E revoltător că toată lumea ştie de problemă, dar nimeni nu face nimic. Bine că plătim rovinietă!", a povestit revoltată şoferiţa Opelului.

Afaceri pe seama gropilor

Situaţia nu e defel singulară. Localnicii din Hidişelu de Jos cunosc problema şi ridică din umeri când îi întrebi de starea drumului. "La un moment dat or venit unii şi or astupat cu ceva pietriş, dar vedeţi cum arată", spune un bărbat.

vulcanizator Gheorghe Galea.jpgÎn vreme ce unele maşini sunt avariate serios şi nu pot fi transportate decât pe platformă, şoferii mai norocoşi ajung la vulcanizarea de la ieşirea din sat spre Oradea, alegându-se doar cu cauciucurile tăiate şi cu jantele deformate. "Cam de trei zile au început să vină mai des. Pe zi, am câte 5-6 clienţi. Dar mulţi şoferi îşi duc maşinile cu platforma, că se rup. În dimineaţa asta am avut deja cinci maşini cu roţile tăiate, dar sigur sunt mai multe, pentru că unii îşi dau seama că au făcut pană abia câţiva kilometri mai încolo", spune Gheorghe Galea (foto), proprietarul atelierului din Hidişelu de Jos.

Proprietarul firmei RO-Asist, care asigură şi servicii de tractare şi de transport pe platformă a maşinilor avariate, susţine că situaţia s-a înrăutăţit încă din iarnă. "Drumul a mai fost stricat, dar gropile au fost acoperite. Însă acum e sub orice critică. Când plouă, gropile sunt acoperite cu apă şi nu ştii ce te aşteaptă. Joi, toţi o evitau pe prima şi dădeau în a doua, rupându-şi maşinile", spune Lucian Bonaciu. "Ca norocul, loviturile au fost la roata dreapta faţă, căci dacă erau pe stânga maşinile ar fi fost aruncate pe contrasens, şi putea oricând să se întâmple un accident frontal, cu victime", adaugă el.

Bonaciu afirmă că în ianuarie chiar şi el s-a ales cu pană la două roţi, iar câteva ore mai târziu a fost solicitat să intervină cu platforma la alte câteva maşini: "Veneam de la Arieşeni, pe la ora 18, şi chiar eu am sunat la 112, să trimită cineva un echipaj ca să pună măcar un con reflectorizant în gropi, să le semnalizeze cumva. Am plecat, dar de când am trecut eu pe acolo şi până la 10 seara nu s-a întâmplat nimic! Nimeni nu semnalizase gropile. Am sunat şi eu, şi alţi şoferi, la 112, şi la un moment dat ni s-a răspuns că firma care se ocupă de drum nu lucrează în week-end. Păi, cum vine asta?".

Ca dracu' de tămâie

Chestionate, autorităţile ridică din umeri. Reprezentantul local al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR), Ioan Piţurcă, spune că e legat de mâini, căci această porţiune de şosea a fost atribuită spre reabilitare firmei CCCF Timişoara, care e totalmente responsabilă atât de starea drumului, cât şi de indicatoare. "Răspunderea o poartă firma constructoare", spune Piţurcă, susţinând că a semnalat situaţia din teren şefilor săi şi că mai multe detalii pot furniza cei de la Regionala din Cluj. Care, la rându-le, au pasat reporterul spre biroul de presă de la Bucureşti....

Ceea ce stârneşte revolta în acest caz e indolenţa cu care statul, prin reprezentanţii săi, refuză să intervină, cu investiţii minime - simpla acoperire a unor gropi - care ar putea fi apoi recuperate de la constructor, pentru rezolvarea unor probleme, până la urmă, de viaţă şi de moarte. Căci, odată predate constructorilor privaţi, drumurile publice devin ale nimănui: proprietarul nici nu le întreţine singur, nici nu alocă fonduri pentru întreţinerea lor, nici nu urmăreşte obligaţia celui plătit să le îngrijească ori să le repare.

Singura instituţie care a făcut ceva - dar tot fără vreun efect concret - este Poliţia Rutieră, care în ultimele două luni, mai exact în februarie şi chiar joia trecută, a amendat firma CCCF cu câte 1.575 lei, pentru faptul că gropile pun în pericol siguranţa circulaţiei. BIHOREANUL a încercat să ia legătura şi cu reprezentanţii CCCF, dar vineri nimeni n-a fost de găsit. Numerele de telefon afişate pe site-ul companiei fie nu mai sunt valabile, fie "răspundea" în cel mai bun caz un robot. De unde concluzia că la firma respectivă weekend-ul începe mult mai devreme...

În concluzie, tot ce le rămâne de făcut şoferilor păgubiţi e să dea în judecată CNADNR, care, la rândul său îşi va recupera, cândva, banii de la constructor. Dar cum procesele durează ani întregi, cea mai sigură variantă rămâne sfatul popular: feriţi-vă! Şi mai votaţi-i, dacă vă dă mâna!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
36 Comentarii
!!!
si drumul ORADEA-PIATRA CRAIULUI si ORADEA MARGHITA se afla acum in aceasi stare .
Postat 01 Aprilie 2013, 10:58 de !!!!
GAVRIL
sa le opreasca dumnezo inima acuma in sf post.AMIN
Postat 31 Martie 2013, 21:06 de ALEX
Hai la vot!
POPA CORNEL ,BLAGA VASILE ,BAR MIHAI ,MIHAELA BRUCHENTAL,COSTIN,(fostulPrimar de la Draganesti-nici nu stiu cum se numeste ) pe unde calatoresc astia?n-au insomnii?au deja elicoptere?
Postat 31 Martie 2013, 20:10 de pesimist
Tara cu pretentii de U.E.
Ganditi-va la bolnavi in stare critica ce trebuie sa ajunga urgent cu ambulanta la Oradea...am o prietena ce a avut un accident si a trebuit dusa repede de la Beius la Oradea de urgenta. din cauza drumului si-a pierdut cunostinta de 4 ori pe drum!!!!!!!!
Postat 31 Martie 2013, 19:23 de Remus
Asa nu se mai poate!
Sa le fie rusine celor care stau la birou si decid ca nu mai sunt fonduri si opresc lucrarile...sa le fie rusine politistilor care unbla sa pescuiasca sa prinda pe cei care nu mai platesc rovineta scarbiti de starea drumului....nu inteleg pt ce firma respectiva a primit o suma din bani pt ca nu au facut nimic la drumul dintre Oradea-Deva ba mai rau l-au stricat!!!cei care acum stau in birouri si nu ii intereseaza de dejastrul pe care l-au declansat imi doresc sa iti piarda pe rand scaunul caldut dar aceea nu se va intampla daca noi nu o sa ne unim si impreuna sa ne facem auziti...sa chemam televiziunile si sa iesim in strada blocand drumu sau alte forme de protest!!.NU VOM RAMANE INDIFERENTI LA INDIFERENTA AUTORITATILOR!!
Postat 31 Martie 2013, 19:01 de Asa nu se mai poate!
drum praf
Da drumu din Biharia - Chiribis a-ti vazut cum arata? e la fel ca cel spre Beius. Cel mai important e ca te salta politisti pentru neplata rovinietei cu sute de roni amenda si alte minuni care le mai trec prin cap, dar faptu ca noi (soferi) facem slalom printre gropi si ne rugam la ala de sus sa nu nimerim intrunu din craterele din strazi nu ii intereseaza pe nimeni de la conducere sau cine e responsabil de ele. Ce e interesant e ca se prefera "peticirea" drumului in loc sa se refaca partea distrusa ca in tarile CIVILIZATE, urmand ca dupa un mic inghet sau ploaie sa se "nasca" in loc de groapa initiala inca una la fel daca nu mai mare ca si ea. Drumurile noastre arata ca dupa razboi (mai ceva ca in Afganistan) unde nu e groapa sau crater e o denivelare de speri sa nu iti prinda baia de ulei.
Postat 27 Martie 2013, 16:44 de Pedro
CNADNR a sistat lucrarile
CNADNR a sistat toate lucrarile pe sectorul Deva-Oradea pe motivul lipsei de fonduri. Pe tronsonul Oradea-Beius ,firma care a castigat licitatia si anume C** Timisoara a fost scoasa de pe contract(solutia fiind ca drumul sa ramana in stare de conservare -adica nici dracu nu o sa mai carpeasca gropile astea). Solutia lor pentru a scapa de procese cu soferii pagubiti este sa umble drumul de indicatoare (Drum cu denivelari-Etc). Singura solutie este sa trimita plangeri peste plangeri la CNADNR.
Postat 25 Martie 2013, 11:28 de Andrew
JIGODI A PETI
B AI POPA NU AI GASIT ALT GUNOI , PENTRU A.R.R. DECAT TEPARUL ASTA ORDINAR CARE A INSELAT CU BANI O MULTIME DE OAMENI DATOR LA TOATA LUMEA ,UN EXCROC NOTORIU ,UN TRAFICANT DE ALCOOL UN CAMATAR IMPUTIT CARE A LUAT CASA DE LA OAMENI PENTRU SUME DERIZORII ,IN TIMP CE EL NU-SI PLATESTE DATORIILE .CE S-A CRED ,CINE SE ASEAMANA SE ADUNA ,MI-AM SCHIMBAT PAREREA SI TOTODATA SI OPTIUNEA DE VOT VIZ-AVI DE PERSOANA CORNEL POPA .NU O S-A VA MAI VOTEZ NICIODATA !
Postat 25 Martie 2013, 07:28 de un fost sustinator
D.N.76
S-A mergem la protest si s-a blocam drumul .S-A le fie rusine lui POPA si pupincuristii .MAI votati U.S.L.---SA-I IA DRACU!
Postat 25 Martie 2013, 06:09 de POPA CORNEL
Incercati aici...
http://romaniateiubesc.stirileprotv.ro/trimite_un_pont/
Postat 22 Martie 2013, 18:43 de andrei
1 vot pierdut
nu mi-au placut pdl-isti. au cercul lor, inchis, unde e greu sa ajungi. nu puteai face mare lucru fara sa cotizezi. dar era mult mai bine decat acum. cu parere de rau, d-le popa si pnl-isti bihoreni, va transmit ca ati pierdut un vot. sunteti mult mai rai decat pdl-isti. toate promisiunile care au fost atat de convingatoare in campania electorala, s-au dovedit minciuni. minciuni urate, care ne lovesc pe noi, cei ce v-am sustinut. ca si mine mai sunt si altii, care v-au sustinut si acum se intreaba de ce au facut-o. odata ce ati ajuns in functii de conducere nu v-a mai interesat de cei ce v-au ales, ati uitat de promisiuni, de durerile oamenilor, de ceea ce are nevoie acest judet. pe langa acestea, la orice lucrare care o intreprindeti, in afara de cele ce pot fi facute de Selina, favorizati firme din alte judete sau chiar din capitala, in loc sa lucrati cu firme oradene, care aduc aport bugetului local. rusine sa va fie
Postat 22 Martie 2013, 08:40 de fost sustinator
23
POPA ASTA ESTE DRUMUL PE CARE LAI PROMIS BRAVO ESTI TARE
Postat 21 Martie 2013, 15:19 de 1
DEMOLATORII !
Demolatorii 2013 ! 1. BOLOJAN ILIE DEMOLEAZA ORADEA ! 2.POPA CORNEL DEMOLEAZA JUDETUL BIHOR ! Iar cateii de pe langa ei restul ! Ne-am reintors in EPOCA DE AUR A DEMOLATORILOR . Mai bine si-ar demola fiecare acasa unde s-a nascut si nu sa ii demoleze pa altii sa vedem cum le-ar pica .
Postat 21 Martie 2013, 09:12 de rautacios
Rusine popa...
Asa va trebuie...nu l'ati mai vrut pe Radu Tirle...ati pus un porc , un hot si cel mai mare gunoi sa conduca bihorul....
Postat 20 Martie 2013, 17:09 de BIHOR
vai vai
mda...punem bihorul pe primul loc....
Postat 20 Martie 2013, 13:14 de efsun
Oamenii raman oameni
Imi aduc aminte ca pe vremea lui Radu Tarle erau aici oameni care comentau pe seama faptului ca este penticostal si ca nu-si face treaba bine, nu este om politic si asa mai departe. Acuma Cornel Popa pe care toata lumea la laudat si nu are obicieiuri religioase tot nu-i bun. Un singur om nu poate fi raspunzator pentru gropi. Cum spunea regretatul Octavian Pavel \" Haita de lupi dinauntru si dinafara care manca tot\" Vladimir Pustan \"Toata lumea fura dar Romania continua sa ramana bogata\"
Postat 20 Martie 2013, 11:16 de Alexandru
Unde-i Popa e si Groapa
Rusine si demisia de onoare (mare cuvant pentru unii ) pentru POPA CORNEL ca nu ne-o facut drumu de Bins cum o promisu. Undei POPA e si GROAPA !
Postat 20 Martie 2013, 10:02 de POPA CORNEL
PNL
cornel popa cel care a promis in campania electorala de toate numai sa castige acum sta bine mersi in fotoliu.Voi cei care ati votat iesiti cu lopata si astupati gropile caci acest drum nu va avea finantare de la ponta niciodata. De ce nu ai spus adevarul POPA cand guvernul PONTA abia instalat a taiat finatarea la DN76 si a tranferat bani spre Moldova.RUSINE ACESTEI CONDUCERI DE JUDET .Lasati pe alti sa ne conduca judetul care au autoritate la BUCURESTI.
Postat 20 Martie 2013, 09:12 de cris
...
postati va rog cand se face protest in apropiere de oradea...abia astept sa injur gunoaiele in fata. sa blocheze circulatia!!!!!!
Postat 20 Martie 2013, 00:35 de andrei
pacat
PACAT...,SI..SA VA FIE RUSINE LA TOTI POLITICIENII BIHORENI! MANCATI CAC.T IN CONTINUARE.SA VA STEA IN GAT.
Postat 19 Martie 2013, 23:45 de titi
pacat
PACAT...,SI..SA VA FIE RUSINE LA TOTI POLITICIENII BIHORENI!
Postat 19 Martie 2013, 23:43 de titi
prostilor
De unde stii ca esti in Rromania?Atunci cand incerci sa eviti o groapa intri in alte doua :-))) Multumim patriotilor care i-au votat, si pentru toti prostii care platesc rovinieta le doresc drum intins :-)))
Postat 19 Martie 2013, 22:18 de esculaie
dn 76
Sa mai vina zdranta asta de popa cornel sa pune pe pancartele de pe dn76 "impreuna pentru un bihor puternic",el impreuna cu toata clica pe care acum nu-i mai vezi,iar noi ne rupem masinile.Nu mai circulati noaptea oameni buni ca ramaneti fara masini sau mai rau fara viata.Ar trebui scosi din birouri toti milogii astia ce se rugau sa-i alegem si sa-i urcam in masini sa le conduca pe dn 76. Las ca mai vin ele alegerile.Iar la treaba cu blocatul drumului o sustin,legal sau nelegal, cum o fi.Nici revolutia din 1989 n-a fost legala.Cersetori de voturi ce sunteti, acum nu va mai intereseaza asa-i?Stati bine mersi in birouri...trebuie ziaristii sa sune pe la timisoara.D-lor de la Bihoreanul, sesizati oficial DNA sa se verifice ce s-a facut cu banii pt dn 76 si cam care au fost spagile.
Postat 19 Martie 2013, 21:15 de alegatoru
protest
Unde-i POPA CORNEL ,acuma s-a vina s-a mai scrie pe D.N. 76 CU VOPSEA PORTOCALIE ,numai ca acum ar trebui s-a scrie cu vopsea rosie-galben ,unde -ti sunt zdrentele si lingai U.S.L.-ului ,acum nu mai scot capul ,cred ca pana si lor le este rusine de promisiunile facute ,ai numit o zdreanta la A.R.R. care a marit spaga in timp ce soseaua D.N.76 DISPARE ,apropo d-le POPA ,nu ai gasit un gunoi mai mare ca si PETI in BIHOR CA SA-L FACI COLECTOR DE SPAGA ,AI GRIJA IN CURAND O S-A VA CERTATI DE LA BANI ,CA ASTA NICI CU TAICA-SAU NU FACE CASA .DRAGI SOFERI VA INVIT S-A NE ORGANIZAM SI S-A IESIM LA PROTEST ,o s-a revin cu detalii despre protest ,respectiv ora ,data si locatia .
Postat 19 Martie 2013, 20:46 de sofer
un alcolist
pai da asta cornel popa dupa ce ne ,imtit in fel si chip amu are treaba mare de facut, obiectivul lui si al doamnei ministresa sa puna la directia silvica pe popica din bins care a mai fost si a dat rau cu stangu in dreptu da asta e obiectivul lui cornel popa acum, nici vorba de drum.... cica e suparat pe actualul director pentru ca sa pus pe confiscat lemne si ar fi confiscat lemne de la prieteni lui din pietroasa si amu e tare suparat dar daca nu repara drumu oare pe unde fura ei lemne daca il pune pe acel popica?????
Postat 19 Martie 2013, 20:35 de oradea
Promisiunile lui Popa
Popa de ce nu mai iese in conferinte de presa sa spuna ce este cu acest drum. * de taran de sudrigiu. Si-a facut campanie cu Autostrada si cu acest drum, iar acum ca e la putere sta prin carciumi cu Chivari et co in loc sa si vada de treaba. Si il mai tine si pe Piturca mustaciosu ca sa taie iarba la caini pe 55 de milioane de lei in mana plus spaga de la firme, ca na, se circula ca in palma pe drumurile din Bihor. Sa va bata Dumnezeu de profitori. Poate daca ar muri pruncii lui Popa sau al lui Fenechiu pe drumul asta, atunci ar face ceva. Zdrente
Postat 19 Martie 2013, 20:03 de claudiu
Rovigneta
sa *** autoritatile din romania, bine ca stiu sa stea sa te amendeze pt rovigneta in timp ce ai viata in pericol pe drumul asta de kkt, mai rau ca un drum de carute.
Postat 19 Martie 2013, 19:53 de ***
Definire corecta
Sigur ca autoritatile dovedesc INDOLENTA.Termenu-i corect...Poate c-ar trebui invitat Victoras la un raliu pe astfel de drumuri.
Postat 19 Martie 2013, 19:50 de gyorgy tozser
dar marghita?
dar la marghita cum e cand mergi? multumim nastase, boc, ponta. nenorocitilor! voi si kiss, ghilea, rus - niste orori. rusinile istoriei judeteului.
Postat 19 Martie 2013, 19:46 de bingo
Florin
Adaug la lista drumurilor proaste din Bihor si drumul Oradea - Salard Like & Share pls.
Postat 19 Martie 2013, 19:27 de Alexie
poate...
...umbla un zvon prin zona Beiusului, cum ca se pregateste un protest \"spontan\" si de amploare al soferilor nemultumiti de starea drumului. hmmm, n-ar fi rau...probabil doar asa vom putea atrage atentia asupra situatiei si, de ce nu, sa fortam putin autoritatile...ramane de vazut
Postat 19 Martie 2013, 18:58 de alex
Asta-i Romania ? Nu ! Asta-i guvernarea uslamistilor !
Cum de nu merge nimeni sa protesteze la popa ciordel ? Sau la mang_litorul ? Ca penalii cu psdistii conduc, pardon, fura tara.
Postat 19 Martie 2013, 18:42 de .
Drumurile judeţene sunt şi mai distruse ...
Şi care este firma privată care are în administrare acest drum ? Bihoreanul ştie foarte bine, dar nu subscrie cu informaţia, ca să nu deranjeze pe Popa Prostu, pe Bolojan şi pe toţi cei care reprezintă haita USL Bihor !?!
Postat 19 Martie 2013, 18:41 de Ioana Fâşie
Asta-i Romania!!!
Asta este tara noastra iubita!!!....de s-ar fi intamplat treaba asta intr-o alta tara (ex. Ungaria, Austria, Bulgaria chiar etc), pina acum multi erau trasi la raspundere, insa la noi incompetenta, nerusinarea si nesimtirea autoritatilor sunt ridicate la rang de lege. In Romania e un atu sa fii incompetent si sa te doara in cot de semeni...astfel se obtin contractele cu statul. RUSINE autoritatilor bihorene...niste incompetentzi!!! Vezi si drumul EUROPEAN Oradea - Cluj Napoca!!!
Postat 19 Martie 2013, 18:32 de ionut
???
Cu dovada ca ati platit taxa de drum puteti primi despagubiri in instanta,dureaza ceva dar daca sinteti mai multi merita incercat poate cineva se sesizeza cind statul va avea de platit reparatiile si stationarea masinilor,firma constructoare nu are nici o obligatie din moment ce nu e platita,contractul de lucrari devine nul cind una din parti nu-l respecta asa ca Popa Ciordel mai poate masura gropile pina la alegerile viitoare cind va asfalta 2-3 km cu citeva luni inainte de campania electorala
Postat 19 Martie 2013, 18:24 de luky
tot penali conduc
dupa un an de guvernare ce au facut penali bihoreni ? apoi cel care era cu lopata pe Tarlea acum este mai marele peste BIHOR ,rusinei ,rusine,unde sant promisiunile BANDITILOR?CORNEL POPA SPRAY !!!!!!!!!!!!!!
Postat 19 Martie 2013, 18:22 de un. u
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON