URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 08 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Decembrie 2016, 21:00

Cioloş nu a confirmat că ar accepta propunerile de prorogare pentru un an a celor 3 taxe din codul Fiscal: PSD să îşi respecte promisiunile

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce liderul PSD, Liviu Dragnea, i-a cerut premierului Dacian Cioloş amânarea cu un an a modificărilor Codului Fiscal, în sensul amânării a 3 taxe, lăsând să se înţeleagă că premierul ar fi fost de acord, Guvenul a anunţat marţi seară că premierul "nu a confirmat că acceptă propunerile de prorogare" şi că primul ministru se aşteaptă "ca PSD să îşi respecte promisiunile din campanie".

Potrivit unui comunicat al Executivului, premierul Dacian Cioloş "nu a confirmat că acceptă propunerile de prorogare pentru un an a unor prevederi din Codul Fiscal", respectiv reducerea cu un punct a TVA, menţinerea taxei pe stâlp şi reducerea accizelor la carburanţi.

"În cadrul discuţiei telefonice cu domnul Liviu Dragnea, premierul Dacian Cioloş nu a confirmat că acceptă propunerile de prorogare pentru un an a unor prevederi din Codul Fiscal. Prim-Ministrul a precizat că ia notă şi analizează această propunere, dar trebuie avute în vedere mai multe aspecte legale şi de oportunitate ale deciziei", se arată într-un comunicat al guvernului.

Documentul mai punctează şi că "premierul Dacian Cioloş se aşteaptă ca Partidul Social Democrat să îşi respecte promisiunile şi programul de guvernare prezentat cetăţenilor înainte de alegerile parlamentare din 11 decembrie, asumându-şi totodată responsabilitatea politicii fiscale şi legislaţia adoptată deja în Parlament".

Potrivit cotidianul.ro, purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu, a confirmat că primul ministru a vorbit marţi dimineaţă, la telefon, cu liderul PSD, Liviu Dragnea, referitor la anumite reglementări legislative cum ar fi nivelul salariului minim pentru anul viitor, dar şi posibilitatea ca Guvernul să amâne anumite prevederi din Codul Fiscal. Dragnea i-a solicitat lui Cioloş să analizeze posibilitatea prorogării pentru un an a unor prevederi din Codul Fiscal.

"Şi premierul ia în calcul prorogarea acestor termene ale măsurilor fiscale, pentru că este nevoie de responsabilitate şi predictibilitate. Cu responsabilitate premierul Cioloş va guverna până în ultima zi a mandatului", spunea anterior purtătorul de cuvânt al Executivului, citat de cotidianul.ro.

UPDATE:

Într-o postare făcută marți seară pe Facebook, premierul Dacian Cioloș a ținut să clarifice ceea ce s-a întâmplat și chiar a spus că „acest Guvern nu se va atinge de Codul Fiscal”.

„Pentru că văd tot felul de interpretări, simt nevoia să limpezesc două aspecte:

1. În cadrul discuției nu am spus că sunt de acord cu propunerea de prorogare pentru un an a unor prevederi din Codul Fiscal. Am zis că o voi analiza, dar că trebuie avute în vedere mai multe aspecte atât legale cât și de oportunitate.

2. Analiza este limpede: acest Guvern nu se va atinge de Codul Fiscal. Cum este firesc, orice decizie de această amploare poate să fie luată, dacă se va considera necesar, doar de către viitorul guvern, legitimat de o majoritate în Parlament și de rezultatele alegerilor de duminică”, a scris Cioloș pe pagina sa de socializare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
@grigore
CENZURAT
Postat 14 Decembrie 2016, 19:28 de elev
Auleuuuuuu ..aista da ..elev!
Sa te intreb cite clase ai...nu pot..evident ca esti prost crescut! (...)
Postat 14 Decembrie 2016, 16:25 de grigore
@grigore
Grigore.....esti redus rau, incult, necioplit, badaran. Da, cu tine vb, inchide botu, iti curg balele pe tastatura.
Postat 14 Decembrie 2016, 15:16 de elev
sa dea tot ce au promis !!!!
Codul Fiscal ii asumat si de catre psd, iar reducerile de taxe si impozite au facut din hotii s demolatorii Romaniei guvernati majoritari asa ca sa dea ceea ceau promis/mintit incampanie. Toata Campania au zbierat ca sunt destui bani pentru toate ajrarile aiuristice chiar daca se vor face reducerile de taxe si impozite. Romanii nauici au pus botul a mncuni si ateapta sa primesca minciunile. Sa modifice ei cu manuta lor Codul Fiscal la numirea noului guvern mafihot s sa nu puna e altii sa o faca !!! Sa isi assume ei rspunderea si nu alti !!!
Postat 14 Decembrie 2016, 14:10 de scortosul
???
@grigore - eu l-am citat pe Cioran - vrei sa spui ca Cioran e sovin? In alta ordine de idei, asa cum am spus a castigat PSD-ul fara drept de replica. Eu te rog sa-mi raspunzi daca ce a cerut Dragnea e normal? Ii cere lui Ciolos sa modifice o lege prin OG in conditiile in care in tot acest an a sustonut ca nu e normal asa ceva. Vrea sa treaca cheltuieli din 2017 in 2016 ca sa poate justifixa erorile din bugetul propus in campanie. Aici sa-mi raspunzi. Practici exact aceeasi strategie a politicienilor (indiferent de culoare) - nu ai argumente si atunci incerci sa muti atentia pe alte subiecte. Subiectele favorite: cosul zilnic, intretinere scumpa, impozite mari, etc.
Postat 14 Decembrie 2016, 13:41 de andy
Auleuuuuuu
@romanul andy..Esti sovin tinere...Nu intelegi ca Ciolosul tau a fost?Hellou?Democratia inseamna sa accepti -si sa te supui-majoritatii!Noteaza,scrie ,tine minte..Afara sunt - 5,e frig ,latra birtinezii a ura si pustiu...!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 14 Decembrie 2016, 13:31 de grigore
o decizie corecta
PSD-ul vrea sa scoata castanele din foc cu mana lui Ciolos pe care pana acum l-au facut "troaca de porci". Au scos un exercitiu financiar peste asteptari in acest an si PSD-ul vrea sa-l mai reduca putin prin introducerea unor cheltuieli aferente lui 2017 in acest an. Asta ca se poata iesi ei mai bine. Se vede ca in spatele lui Dragnea stau evreii (Asaf Eisin si ai lui) - asa cum spunea Cioran - "evreul este mai intai evreu, adica mercantil si mercenar, si abia apoi om" si ca evreii au o "anumita bestialitate care le serveste de minune". Se pare ca Dragnea are profesori buni.
Postat 14 Decembrie 2016, 11:28 de andy
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6253 RON
  • 1 EUR = 4.9757 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON