URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 August 2017, 08:44

Deşi a condus cu 2-0, Luceafărul Oradea a pierdut cu 3-4, jocul cu Dacia Unirea Brăila

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Degringolada în ceea ce priveşte rezultatele continuă la echipa bihoreană de fotbal Luceafărul Oradea. Deşi a evoluat pe teren propriu şi şi-a dorit foarte mult să acumuleze prima victorie din noua ediţie a campionatului Ligii a II-a, formaţia orădeană a trebuit în cele din urmă să se recunoască învinsă şi miercuri, cu scorul de 3-4 în disputa cu Dacia Unirea Brăila.

Interesant este însă că bihorenii au dominat clar prima repriză, pe care au câştigat-o cu 2-0, dar au şi ratat o serie de alte ocazii.

În schimb însă, ceea ce nimic nu prevestea la pauză, în repriza a doua oaspeţii au revenit spectaculos şi după ce au fost conduşi cu 2-0, au ajuns să conducă ei cu 4-2.

Scorul final a fost 4-3 pentru brăileni, pentru că orădenii au mai înscris o dată până la final, dar n-au reuşit mai mult, provocând o mare dezamăgire, atât în rândul clubului, dar şi a suporterilor, care au venit în număr mare la acest meci, în tribunele Stadionului Iuliu Bodola regăsindu-se peste 1000 de spectatori.

Luceafărul a marcat în prima repriză prin Herghelegiu, care a reuşit o dublă, în minutele 19 şi 30. În repriza a doua, oaspeţii au înscris patru goluri consecutiv, prin C. Mihai, în minutele 62 şi 70, G. Niţă, în minutul 64 şi S. Frunză, în minutul 75.

"Este prima dată în viaţa mea, de când sunt în fotbal, când mi-se întâmplă acest lucru. Chiar am discutat cu antrenorul principal şi am spus nu există aşa ceva, să avem aşa ghinion. După o repriză foarte bună, în care am demonstrat într-adevăr că suntem o echipă extraordinară din toate punctele de vedere, cu ocazii multe, goluri şi faze frumoase, a urmat repriza a doua în care nu pot să realizez şi să înţeleg deznodământul acesteia. Am primit nişte goluri, pe anumite faze exact ca la circ, de cascadorii râsului, lipsă de marcaj, lipsă de coordonare, lipsă de atitudine, plus acele trei goluri, pe care le-am luat în doar câteva minute, a fost deja prea mult", a declarat, la finalul partidei, antrenorul secund al Luceafărului, Florentin Petre.


Luceafărul Oradea - Dacia Unirea Brăila 3-4 (2-0)

Au marcat: Herghelegiu (min. 19 şi 30) şi Goge (min. 76) / C. Mihai (min. 62 şi 70), G. Niţă (min. 64) şi S. Frunză (min. 75)
Stadion: "Iuliu Bodola" (Oradea). Spectatori: 1200

Luceafărul: Poiană - Fl. Drăgan, Andr. Cordoş, Al. Iacob, I. Ban - Goge, Asanache (min. 81 Feher), P. Păcurar, Codoban (min. 63 Bedea) - C-tin. Roşu – cpt. (min. 67 Chiş-Toie) şi Hergheligiu. Antrenor: Cornel Ţălnar

Dacia Unirea: Bg. Olaru - Gab. Niţă, G. Lazăr (min. 60 Iosafache), Ghiocel, Stănciulescu - Covaciu (min. 80 Dima), L. Ivan - Roşoagă, Frunză (cpt.), C. Mihai (min. 82 Puia) - Costel Roşu. Antrenor: Alin Pânzaru
Au arbitrat: Mircea Ardelean (Arad) - Ferencz Tunyogi (Zalău) şi Andrei Nicolae Chiţoiu (Timişoara).


Etapa a IV-a a Ligii a II-a la fotbal:

Marţi:

Ripensia Timişoara - ASA Târgu Mureş 3-2

Miercuri:

Sportul Snagov - CS Afumaţi 2-0

Dunărea Călăraşi - CS Baloteşti 2-1

Olimpia Satu Mare - AFC Hermannstadt 2-0

UTA Arad - CS Mioveni 1-1

Pandurii Târgu Jiu - Academica Clinceni 1-2

ASU Politehnica Timişoara - Metaloglobus Bucureşti 0-2

Ştiinţa Miroslava - Chindia Târgovişte 0-9

Foresta Suceava - FC Argeş 0-2

Luceafărul Oradea - Dacia Unirea Brăila 3-4

În etapa viitoare, Luceafărul Oradea va evolua în deplasare, la Piteşti, cu FC Argeş, sâmbătă, de la ora 11.


Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON