URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Noiembrie 2013, 14:22

Sentinţă definitivă în cazul fetiţei care a murit în Ştrandul Ioşia: Şefii ADP au fost achitaţi!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Curtea de Apel Oradea a pronunţat, vineri, sentinţa definitivă în cazul fetiţei de 7 ani, Elisabeth Haidău, care a murit pe 4 iunie 2011 după ce a fost absorbită în canalul de evacuare al unui bazin din Ştrandul Ioşia.

Condamnaţi iniţial alături de angajaţii ştrandului, directorul general al Administraţiei Domeniului Public, Liviu Andrica şi directorul tehnic Bimbo Szuhai Tibor, au fost achitaţi acum de acuzaţii, judecătorii considerând că faptei care li se impută, şi anume ucidere din culpă, îi lipseşte unul din elementele constitutive ale infracţiunii.

Completul de judecată a menţinut, însă, condamnările dispuse de Judecătoria Oradea, ca instanţă de fond, în cazul administratorului ştrandului Ioşia, Gheorghe Sime, adjunctului său, Florentin Avram, respectiv pentru lăcătuşul Sorin Floruţ, care s-au ales cu câte 2 ani de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 4 ani.

În urma dezbaterilor, Curtea de Apel a majorat şi despăgubirile acordate familiei, de la 200.000 euro la 230.000 euro.

Potrivit sentinţei, fiecare părinte va primi de la cei trei inculpaţi, în solidar cu Administraţiei Domeniului Public Oradea, daune materiale de 4.322 lei, plus daune morale de 80.000 euro, echivalent în lei iar cei doi fraţi ai copilei, câte 35.000 de euro fiecare.

Hotărârea Curţii de Apel Oradea este definitivă.

Elisabeth Haidău a murit înecată pe 4 iunie, după ce a fost aspirată de şuvoiul de apă care se scurgea prin gura de evacuare a bazinului lăsat fără grilaj de angajaţii ştrandului în timpul manevrelor de golire.

În urma anchetei demarate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, cinci persoane au fost trimise în judecată pentru ucidere din culpă: directorul general Liviu Andrica, directorul tehnic Bimbo Szuhai Tibor, administratorul ştrandului, Gheorghe Sime, adjunctul său, Florentin Avram, şi lăcătuşul Sorin Floruţ.

În cazul şefilor ADP, procuroarea Adela Stamatiu le-a reproşat şi ignorarea reglementărilor privind calitatea în construcţii şi a celor privind protecţia consumatorilor, care îi obliga să dispună şi să supravegheze lucrările de întreţinere şi reparaţii pentru a asigura servicii care să nu afecteze sănătatea şi viaţa consumatorilor.

Prima sentinţă în caz a venit în luna mai a acestui an când Judecătoria Oradea a dispus condamnarea celor cinci inculpaţi la câte 2 ani de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 4 ani şi despăgubiri morale în valoare totală de 200.000 de euro către familia copilei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
o rusine!
Nu se misca nimic fara stirea lui Andreica in strand, sa fie clar! degeaba se cereau tot felul de materiale pt inbunatatiri....plateste cel ce n-are vina! ca de obicei in tara asta! RUSINE MAGISTTRATILOR ORADENI!!! ASA SA VA AJUTE DUMNEZEU!!!!
Postat 03 Decembrie 2013, 16:51 de titu
Nu va jucati
Nu va jucati cu cuvintele! ele pot strapunge, ele pot fi reale sau mincinoase, nu acuzati fara dovezi...... durerea acestor parinti ma gandesc ca a fost foarte mare, daca aveti copii bucurati-va de ei cat ii aveti......... altii nu-i mai au! nici o suma nu e prea mare pentru viata inocenta a unui copil. Moartea ei v-a striga mereu razbunare, dreptate si Cineva o va face!
Postat 08 Noiembrie 2013, 21:11 de Mesagerul
SCANDALOS
Am urmarit acest caz, fetita a murit nevinovata, iar vinovatii au scapat foarte usor....... si totusi Cineva de sus nu le va lasa lucrurile asa. Totul se plateste cand nu te astepti. Parintii fetitei sunt oamenii respectabili, nu meritau asa ceva. RUSINE celor care acuza cu rautate. daca era cineva din familia ta cum comentai?........ Gandeste!
Postat 08 Noiembrie 2013, 20:47 de Ochiul
nenorocitilor
bai trifa si roly, nu va e rusine nenorocitilor, chiar daca erau parintii la un metru de fetita nu aveau ce sa faca, apa se scurgea cu atita forta prin gaura de evacuare a bazinului incit putea trage acolo si un adult..... asta e neglijenta criminala cu atit mai mult ca se stia de problema dar nu i a interesat pe acei in cauza...
Postat 03 Noiembrie 2013, 19:52 de @trifa si roly
NESPALATILOR
Sa va fie rusine cum sa fie de vina parintii? voi va auziti ce vorbiti au luat parintii grilajul din bazin sau cu ce sunt ei vinovati? sa va fie rusine: strandului Iosia un strand NESPALAT SI HIDOS si celor responsabili de strand, JEGOSIILOR!
Postat 03 Noiembrie 2013, 13:59 de albert
Bacostea
BAh am fost in strandu ala jegos si necuratat si au mai fost cazuri cand si-au pierdut oameni viata tot in felul asta acolo sa va fie rusine HANDICAPATII!!!!! se vede ca traim in Romania sa le fie rusine la acei responsabili cu strandul!!!! RUSINE CACANARILOR SI PISATI JEGOSI
Postat 03 Noiembrie 2013, 13:51 de Aurel
.....
Am avut-o ca profesoara pe mama fetitei. ce sa spun... indiferent de religie, ceea ce s-a intamplat e o tragedie insa mi se pare putin josnic sa ceri daune in numele familiei SI a celor doi frati (adica sa incerci sa scoti cat mai multi bani), mai ales ca banii chiar nu mai pot rezolva nimic in acest caz.
Postat 03 Noiembrie 2013, 10:55 de cosmin
Trebuia sa va ia gatu !!!
Acesti jegosi de adp-isti, in fapt niste taranoi corupti si nespalati sunt perfect vinovati de moartea acelei fete. Trebuia sa le dea puscarie maxima, sa devina niste "fetite" la baieti pe celule. Nu-i bai, raman niste infractori cu acte in regula . Iar de platit, vor plati contribuabilii , bineinteles. Acesti infractori, deja oficiali, nu sunt altceva decat mizeria si puroiu din cadrul sistemului bugetar, niste nimeni platiti nesimtit de societate si care isi permit sa comenteze pe acest forum ! Bai Bimbo(ilor) (prostituata in engleza), dispareti de aici, mereti si cereti iertate la divinitate, ca in rest nu va iarta nimeni pt ce ati comis ! Si rog politicos, ca zdrentele-prostituate-infractoare trifa si roly sa-si deverseze otravurile in fata mamelor lor !
Postat 02 Noiembrie 2013, 21:56 de Lex
CORUPTIE
Tara asta, rau se duce la vale, picam in o gaura neagra fara de sfarsit in acest ritm. Aici toata lumea plateste, numai directorii nu, asa ceva incredibil. Oameni simpli daca nu luam masuri, vom fi mereu calcati in picioare, democratia inseamna puterea poporului, nu puterea unor oameni care defapt nu poti sa-i numesti oameni. Politicul si directorii sunt zeii in Romania, nu se intamplat nimic in privinta lor. Rusine Liviu Andrica si Bimbo Tibor, dar cu toti stim ca nu aveti voi rusine, n-am decat sa va felicit pentru functiile voastre si puterea asupra justitiei. Bravoooooo voua
Postat 02 Noiembrie 2013, 17:32 de JUSTITIA
Treceti pe la CASERIE
@trifa si roly: Sa nu uitati sa treceti pe la caserie.... A spus Bolojan!!!
Postat 02 Noiembrie 2013, 09:37 de Adi Oradeanul
strandul iosia
Cei mai vinovati de moartea fetitei au fost parintii care nu au supravegheat-o ,nu blestemati, nu injurati,nu aveti dreptate, de exemplu cum putea sa fie copilul supravegheat de Andrica?ce vina sa aiba acesta?sau Bolojan.Tot ce se intimpla in oras dam vina pe Bolojan.Daca betivii cind ies din cluburi distrug cosurile de gunoi legate de stilpi,de vina erste Bolojan, daca se intrerupe apa sau curentul de vina este Bolojan.DACA ORADEA ESTE CEA MAI CURATA LOCALITATE ,DE VINA ESTE INTRADEVAR BOLOJAN.
Postat 02 Noiembrie 2013, 08:51 de trifa
nu mor caii, cand vor cainii..
mucles.....ce va mananca-n dos...adp-ul e de vina pt. ca dobitocii de parinti nu-s in stare sa-si grijeasca plozii...unde era d-na ma-sa si d-nu pastor Haidau?cand a murit fata?ba sa-i bata Satana pe toti aia care se cred ei dumnezeu... alde ina, etc...da cine esti tu? te crezi judecator?sau voi astia ce va dati cu parerea sunteti deasupra legii?daca faceau astia puscarie cu executare dormeati voi mai bine noaptea sau care-i faza, ce va tot mananca-n dos?nu sunteti implicati vadeti-va naibii de treburi.....stiti voi ....musca ce se baga intre 2 formatiuni ale iepei , cu secretii , moare saturandu-se cu ,,miere"... nu mor caii , cand vor cainii...umblati voi sa acuzati pe altii, cu ce v-au gresit astia?....fiecare paduchios , mai bine s-ar uita in oglinda , inainte sa vorbeasca de altii...si-o baba la menopauza poate da cu bata-n cap, la oricine...acum...hop si voi...pe net....de ce nu mergeti sa le spune-ti in fata la aia din adp. ? sau va temeti ?sunteti penali....
Postat 02 Noiembrie 2013, 08:38 de roly
...
Bata-i Dumnezeu sa-i bata, pe toti de la ADP dimpreuna cu aia de i-o spalat si i-o facut nevinovati! sa nu aveti o noapte fara sa vedeti in fata ochilor chipul de inger al fetei!
Postat 01 Noiembrie 2013, 20:45 de ina
asta e..
PANA NU DISPARE PRESEDINTA ASTA CORUPTA MAREA PRIETENA CU BOLOJAN.....NIMENI DIN ADM. LOCALA NU VA FACE O ZI DE PUSCARIE INDIFERENT DE CE VOR FACE MIZERABILILOR.....
Postat 01 Noiembrie 2013, 17:13 de eu
pishatii din iosia
criminali nenorociti ati scapat prea ieftin, trebuia sa va dea cu executare TUTROR...
Postat 01 Noiembrie 2013, 15:34 de pishatoria din iosia
RUSINE
RUSINE justitiei . Daca am trai intr-o tara civilizata si democratica ( cum ne tinem ) nu s-ar fi dat astfel de sentinte. Vorba noastra : MORTU-I DE VINA
Postat 01 Noiembrie 2013, 15:31 de RUSINE
Cine plateste ?
Sunt 3 intrebari : 1. Cine plateste despagubirile ? 2. De ce au ramas in functii inculpatii? 3. Cine a reprezentat partea vatamata in proces? Sunt curioasa de numele avocatului. A facut o treaba foarte buna. Sper totusi ca judecatorii sa nu fi fost pocaiti. In incheiere sa nu sara toti iehovisti, penticostali, baptisti.. la atac.
Postat 01 Noiembrie 2013, 15:29 de Om sarac
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON