URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Octombrie 2017, 10:25

Scandalul din Consiliul Judeţean, din nou la Tribunal: Adrian Szatmari cere instanţei să-i oblige pe consilierii PNL să-l valideze

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce, miercuri, consilierii judeţeni PNL au lipsit, din nou, de la şedinţa convocată de preşedintele Pásztor Sándor pentru confirmarea mandatului pentru Adrian Szatmari, care va lua locul fostei PSD-iste Ana Maria Tiron, acesta a dat Consiliul Judeţean, dar şi pe cei 17 consilieri liberali în judecată, cerând Tribunalului Bhor "obligarea lor să facă validarea lui în funcţie".

Acţiunea a fost înregistrată, miercuri, la secţia de Contencios Administrativ din Tribunalul Bihor, şi se află în procedură prealabilă, adică instanţa va analiza dacă solicitarea îndeplineşte cerinţele legale de chemare în judecată.

Contactat de BIHOREANUL, vicepreşedintele CJ Bihor, Ioan Mang, lider al PSD Bihor, susţine demersul colegului său de partid. "Consiliul Judeţean a trecut pe ordinea de zi, în mai multe rânduri, validarea calităţii de consilier judeţean a domnului Szatmari, ordine de zi pe care consilierii liberali nu au votat-o. E dreptul domnului Szatmari să se adreseze Justiţiei", a declarat Mang.

Liderul PSD Bihor este convins că demersul acestuia va avea câştig de cauză. "Au fost mai multe situaţii similare în ţară, iar instanţele au dat câştig de cauză consilierilor, obligând consiliile locale sau judeţene, după caz, să valideze mandatele", a mai spus liderul PSD Bihor.

De cealaltă parte, Ionel Avrigeanu, liderul grupului de consilieri judeţeni PNL e convins că acţiunea PSD-istului va fi respinsă. "Foarte bine a făcut. Ce pot să comentez eu? Noi nu ne-am exprimat în niciun moment votul privind validarea domnului Szatmari. Deci domnul Szatmari nu a fost nici validat, nici invalidat. Nu are niciun fundament să ne acţioneze în instanţă", a comentat Avrigeanu.

Nu este pentru prima oară când disputele politice dintre consilierii din alianţa PSD-UDMR-ALDE pe de o parte şi PNL, pe de alta, se tranşează în instanţă. 

După cum se ştie, în ianuarie, PNL Bihor a dat în judecată Consiliul Judeţean şi conducerea instituţiei, invocând faptul că la şedinţa de constituire a CJ Bihor preşedintele de şedinţă a fost ales "în mod nelegal" deoarece nu a fost respectat secretul votului consilierilor. Iniţial, Tribunalul Bihor le-a dat dreptate liberalilor, însă hotărârea instanţei a fost atacată la Curtea de Apel Oradea şi strămutată la Timişoara unde acţiunea liberalilor a fost, în final, respinsă.

Pe de altă parte, şi Consiliul Judeţean a dat PNL Bihor în judecată, pe motiv că aleşii PNL blochează "în mod abuziv" proiectele judeţului. Şefii CJ Bihor au anunţat, însă, luni, că vor să renunţe la procesul împotriva PNL. "Noi demonstrăm acum că suntem gentlemeni şi retragem procesul. Dar cât timp va mai trebui să înţelegem că rezultatul a fost 18 versus 17?", a spus preşedintele Pasztor Sandor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
nici validat nici invalidat
Ionica,de ce vrei tu,mama,sa demonstrezi ca numele tau,conform credintei populare, este nume de prost ?De ce va invalidati singuri si va bateti joc de votul meu,vot cu care nu va mai intalniti ?! EVER!!!
Postat 05 Octombrie 2017, 16:06 de nealiniat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON