URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Ianuarie 2013, 12:50

Scandal în Poliţia Bihor: Un ofiţer a fost reţinut fiindcă ar fi cerut sex şi şpagă în numele unor judecători

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Oradea au dispus, miercuri, reţinerea pentru 24 de ore a unui ofiţer din cadrul Poliţiei Bihor, sub suspiciuni de corupţie.

Comisarul Florian Rob, şeful Secţiei 9 Poliţie Rurală Ciumeghiu, este anchetat de procurorii DNA pentru că ar fi pretins de la doi hoţi bani şi favoruri sexuale în numele şi beneficiul unor judecători de la Curtea de Apel Oradea, care ar fi urmat să le "rezolve" procesul.

Surse judiciare au declarat BIHOREANULUI că poliţistul ar fi cerut 1.000 de euro, sumă care să fie împărţită la doi dintre cei trei judecători ai completului care judeca procesul, iar în numele celui de-al treilea a pretins ca fiica unuia dintre hoţi să se culce cu el.

Florian Rob a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de joi să fie prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit unui comunicat făcut public, miercuri, de Biroul de presă al DNA, faptele s-au petrecut în iarna anului 2011. "La sfârşitul anului 2011 - începutul lui 2012, inculpatul Rob Florian a pretins de la două persoane denunţătoare suma de 1.000 euro şi alte foloase nepatrimoniale pentru o altă persoană. În schimb, acesta a lăsat să se înţeleagă că îşi va exercita influenţa asupra judecătorilor ce compuneau completul învestit cu judecarea recursului într-o cauză penală în care cele două persoane erau inculpate, astfel încât să pronunţe o hotărâre cu pedepse mai blânde faţă de cele ce fuseseră aplicate de instanţa de fond", se specifică în comunicat.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie a Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Florian Rob este poliţist din 1995 şi până anul trecut a lucrat ca ofiţer la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu, a declarat că anterior el fusese încadrat la Poliţia Municipiului Oradea, iniţial la Biroul de Ordine Publică, iar apoi la Biroul de Investigaţii Criminale, până în 2008, la conducerea secţiei de Poliţie Rurală aflându-se din 2012.

Interpelat despre acuzaţiile care îi sunt aduse ofiţerului, şeful Poliţiei Bihor, chestorul Liviu Popa, a refuzat să facă vreun comentariu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
22 Comentarii
Interlopii cu legitimatie de la stat trebuie pedepsiti !
Am fost batut de politisti nevinovat de mi s-au rupt dintii din gura,am fost legat in lanturi si la maini si la picioare si o bara de fier legata de lanturi,timp de 81 de zile,colegi de celula ma stergeau la fund,cand mergeam la wc,nu am avut voie sa ma spal pe corpul meu,eram plin de pureci si bube,am stat intr-o camera foarte racoroasa cu soareci prin saltea si sobolani care sareau din wc, am fost dus la proces in lanturi pe picioare si catuse la maini, am demonstrat asta la CEDO,si acum cand am depus reclamatie impotriva lor mi sa respins ,pe motiv ca s-au prescris faptele,si nu are ce sa le faca a spus judecatoarea,eu am depus cerere la CEDO in termenul legal,guvernul a fost instintat,trebuia sa suspende prescrierea pana la decizia CEDO,dar vad ca nu se tine cont nici de hotararea de la CEDO,am depus reclamatii impotriva lor si sa dat NUP,si m-au amenintat ca ma impusca.Acum dupa ce am castigat la CEDO a doua oara ,mau amenintat ca o sa mi se faca o inscenare si o sa fiu arestat si spanzurat in celula. Cand am fost eliberat nu am avut dreptul sa muncesc ,pe motiv ca aveam cazier . Acesti interlopi cu legitimatie de la stat ,politisti si magistrati care au incalcat legea cu buna stiinta ,trebuie pedepsiti urgent. Ce sa mai fac?
Postat 14 Ianuarie 2013, 01:59 de rupa vili
militianu suspect
bai papagalilor, care ii luati apararea "suspectului", probabil coleg de spaga de al vostru, stiti care e problema voastra? Nu se mai poate deosebi cine e infractorul si cine e militianul, sinteti atit de corupti incit s ar putea lua la alegere oricare militian, care la cel mai sumar control se va dovedi ca e murdar, minjit de spaga.... Ati transformat militia intr un SRL de incasat spaga de la infractorii pe care ii pastoriti si mai vreti sa fiti considerati suspecti?
Postat 12 Ianuarie 2013, 17:47 de garcea
Lamurire..??
Personal ma intreb dc se face atata valva dintr-un subiect ca asta?????Dc i se pune omului poza mare si lata in ziar??? Inca nu e demonstrat ca asa a fost, e doar suspect omul....dc i se scrie numele intreg mare si lat ,cand in multe publicatii in caz de furt sau alte cele se pun doar initialele de nume???? (ex: C.I a furat nu stiu ce...X.Y a batut pe nu stiu cine...si asa mai departe)...mai bine ati poza hoti de buzunare si i-ati pune in ziar ,ca sa stiu d cine sa ma feresc pe tramvai...si aia tot suspecti sunt...
Postat 11 Ianuarie 2013, 16:11 de Wonderman
Oare?
Flagrantul a fost demonstrat sau exista doar afirmatii ale unui arestat????? Este vorba totusi de un poitist cu o anume experienta care nu cred ca s-ar fi incurcat cu un hot renumit .Personal nu cred ca suma de 1000 de euro ar fi induplecat un ofiter de politie sau un judecator (acestia avand salarii prea consistente ca sa se manjeasca)...
Postat 11 Ianuarie 2013, 16:00 de Oare?
AGAMITA DANDANACHE
ASA-I, CAND AJUNG SUBOFITERII OFITERI. BUCUR, N-A FOST SEF DE INSPECTORAT? FUSE, FUSE SI SE DUSE! SI IGAS, PIELEA P.ULII-N DOSUL C.OAIELOR A FOST MINISTRU. MA INTREB, CE MERITE AU AVUT? N-AU AVUT NICIUNUL, DAR AU FOST OBEDIENTI SI SUGACI !!!
Postat 11 Ianuarie 2013, 01:20 de ofiter
CURAJ
Domnisoarelor politiste din Oradea .... CURAJ !!!
Postat 11 Ianuarie 2013, 00:53 de bombonel
mizerabil si deplorabil sa ai un afemeiat in casa dar si un violator !!!!!
oooo lasati teatrul ca si in Oradea sunt destui ma mir ca mai au neveste sau sufera si ele din greu de violenta domestica ca Bahmuteanca , nici daca iti fata(naste ) nevasta nu le obligi pe altele sa ti aline durerea de cap infestat de bolii venerice :))) , mizerabil si deplorabil sa ai un afemeiat in casa dar si un violator !!!!!
Postat 10 Ianuarie 2013, 22:17 de mizerabil si deplora
crudu
Ca veni vorba de Ciumeghiu..... :) La primar nu se opreste nimeni ?:) Acolo nu sunt semne de intrebare? Sau ca de obicei se asteapta o bomba de stire ca sa se poata ajunge si la el. :) Vai de capul nostru si de cei ce ne conduc....
Postat 10 Ianuarie 2013, 14:39 de calin
unde-i flagrantul ?
s-a demonstrat flagrantul, sau s-a mers doar pe "spusele" tiganilor ?
Postat 10 Ianuarie 2013, 01:06 de moonlight
În tur cu organul altuia
Laura Gal intră iarăși în antologia umorului judiciar: \"foloasele materiale\" pretinse de polițistul traficant de influență pentru cel de-al treilea membru al completului de la Curtea de Apel Oradea constau în pretenția ca \"fiica unuia dintre hoți să se culce cu el\". Conform acestei exprimări alambicate - tipică pentru madame Gal, ea însăși o veterană în frecarea coridoarelor la DNA Oradea - se înțelege că judecătorul o va f ute pe fata hoțului cu organul numit polițist. Avem astfel un promițător început de cerc, pe care-l va închide procurorul DNA când i-o va pune judecătorului ...
Postat 10 Ianuarie 2013, 00:51 de Kamasutra
DE CE?
nu cred . nu e nimic adevarat, de ce liviu popa nu a yis nimic? salontane, cred ca ai dreptate !!!!!!
Postat 09 Ianuarie 2013, 23:24 de femeie
Love story
Ce conteaza ca miroase tiganca daca-i tare calda-n ......
Postat 09 Ianuarie 2013, 20:29 de Garcea
Bulanul pe din două
Ţiganu' e cel mai tare. I-a dovedit şi pe poliţistul prost şi pe judecătorul curvar şi şpăgar. Aşa vă trebuie dacă vă puneţi mintea cu ţiganii şi vă credeţi mai deştepţi ca noi.
Postat 09 Ianuarie 2013, 19:54 de Carp III
NU
rationezi valid: profesionist bun e pleonasm, de unde stii ca va fi terfelit (deja ai preconceptii) si nu in ultimul rand, sa stii ca toti indivizii sunt frustrati, ceea ce ii diferentiaza e rezistenta (interioara/psihica) la frustrare ! si mai e ceva, fiind salontan e posibila subiectivitatea ! LA MULTI ANI !
Postat 09 Ianuarie 2013, 17:49 de ADINA
OBIECTIVITATE
Judecatorii Curtii de Apel Oradea, sunt buni profesionisti, orice ar spune unii sau altii! Personal, am toata stima si respectul pentru acestia. Daca ofiterul va fi gasit vinovat, isi va lua pedeapsa. Dar este pacat, ca pana cand se va pronunta instanta, acest om va fi terfelit in fel si chip de frustratii care comenteaza pe forum, sub protectia anonimatului.
Postat 09 Ianuarie 2013, 17:37 de salontan
MULTAM,
PRETENARE, TE-AI PRINS !!!!!!!!!!!! LA MULTI ANI !!!!!!!!!!
Postat 09 Ianuarie 2013, 17:11 de ADINA
Gangnampolice style
Dacă ar spune unii de prin oraș câte curve au dus la polițiști si magistrați, ar rămâne doua nerespectate instituții fără șefi, sefuti si sefuleti... Ca doar sunt specialiști in organizarea de sindrofii milițienii sub conducerea cabinetului medical, adică a doctorilor....
Postat 09 Ianuarie 2013, 17:04 de Pretenaru
ACCESATI
cat mai mult oricare din articole ca m-am saturat sa tot vad in TOP ala cu avocatul si cu soacra !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! multumesc !!!!!!!!!!!!!! P.S. cred ca si dumneavoastra, dragi cititori on line
Postat 09 Ianuarie 2013, 17:03 de ADINA
NU
Se lasa sa se intealga ca judecatorii is curati, iar politistul a bagat mita in buzunar, la fel a facut si cu fata pe care a bagat-o in ... in numele judecatorului :))) iar în numele celui de-al treilea a pretins ca fiica unuia dintre hoţi să se culce cu el
Postat 09 Ianuarie 2013, 16:22 de @Dia
Cu al 3-lea jud..??
din articol am inteles k doi judecatori trebuiau sa imparta o mie de euro,iar al treilea judecator se alege cu serviciile fetei...
Postat 09 Ianuarie 2013, 15:07 de Dia
???????
no ii bine,da io tat n-am intales CU CINE TREBUIA SA SE CULCE FATA?
Postat 09 Ianuarie 2013, 15:00 de ii tare greu
m
@bani online...du-te si te ca.ca online...bine? fuc'ker...
Postat 09 Ianuarie 2013, 14:38 de m
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON