URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Noiembrie 2016, 13:06

Primăria Oradea a cumpărat cu 1,8 milioane lei Hotelul Tineretului, scos la licitaţie de ANAF

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria Oradea a cumpărat joi, la un preţ de 1.836.000 lei, Hotelul Tineretului din cartierul Ioşia. Imobilul a fost scos pentru a doua oară la licitaţie de către ANAF, prin Serviciul Colectare Executare Silită Persoane Juridice, în contul datoriilor de peste un milion de lei acumulate de-a lungul timpului de proprietarul acestuia, Fundaţia pentru Tineret Bihor.

Concurenţă mare

Pentru că la prima procedură de valorificare a imobilului, organizată anul trecut, nu s-a prezentat niciun doritor, licitaţia a pornit de la un preţ de 1,3 milioane lei, fără TVA, diminuat cu 25% de la suma de 1,7 milioane lei.

Pe lângă municipalitate, la licitaţia de joi au luat parte firma Prima, a dezvoltatorului imobiliar Ştefan Kopanyi, Biserica Speranţa din Oradea şi o persoană fizică.

După deschiderea ofertelor în plic, la licitaţia cu strigare cu un pas reprezentând 5% din cel mai mare preţ ofertat, au participat Biserica Speranţa, care a ofertat iniţial un preţ de 1.305.000 lei, municipalitatea orădeană (1.310.000 lei) şi persoana fizică (1.530.000 lei).

"Licitaţia cu strigare s-a încheiat la egalitate între Primărie şi Biserica Speranţa la un preţ final de 1.836.000 lei. Cum unul dintre criteriile de departajare spune că participanţii la licitaţie care au de recuperat creanţe au întâietate, Primăria a fost declarată câştigătoare", a declarat pentru BIHOREANUL viceprimarul Florin Birta.

Conducerea municipalităţii a făcut demersuri repetate pentru a prelua în proprietatea oraşului complexul fostei "Case a Ştiinţei şi Tehnicii pentru Tineret" care cuprinde sala multifuncţională cu birourile aferente şi hotelul care constituia principala sursă de venit a fundaţiei. Având în vedere proximitatea sălii polivalente, hotelul ar putea găzdui sportivii veniţi la competiţii, iar clădirea mare ar putea servi ca şi casă de cultură a studenţilor.

Ar vrea-o pe vecie

Total absent din viaţa publică, Fundaţia Română pentru Tineret Bihor a reacţionat joi, printr-un comunicat de presă, anunţând că va contesta executarea silită a Hotelului Tineretului în contul impozitelor neplătite. „Vom formula contestaţie la executare, prin care vom solicita instanţei anularea tuturor formelor de executare silită, inclusiv a licitaţiei organizată azi”, se menţionează în comunicatul semnat Consiliul de conducere.

Reprezentanţii FRT Bihor susţin că executarea silită ar fi ilegală, deoarece, potrivit Legii 146 din 2002 bunurile fostei Uniuni a Tineretului Comunist trebuie să foe cuprinse în „patrimoniul fundaţiilor judeţene pentru tineret respective sau a municipiului Bucureşti, ce se constituie ca succesoare de drept”, ele urmând să fie administrate în folosul tinerilor.

„Practic, prin aceste acte normative în vigoare bunurile imobile ale fundaţiei sunt scoase în afara circuitului civi şi sunt inalienabile”, susţine comunicatul, care nu suflă o vorbă despre datoriile acumulate de fundaţie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
@AgentulTermic
Greu cu propaganda! Nu obosesti? Ce pm de legatura este intre hotel si avaria din Nufarul?
Postat 25 Noiembrie 2016, 10:43 de User anonimizat
Ce sa zic, ne a dat pe spate!
Dupa ce s-a invartit de niste amenzi uriase (30mil+70mil euro) in calitate de broker, dupa ce s a retras de la licitatia pt cet2 (144 de ha ne costau de 15 ori cat jaful asta de ,,hotel"), gata! primarul a dat lovitura pe piata imobiliara! O primarie care are o directie juridica suprapopulata, ar fi trebuit sa puna mana pe imobil in contul datoriilor, ca le convenea sau nu celor de la anaf.
Postat 25 Noiembrie 2016, 08:41 de ili3
aha, ia te uita...
...primaria a cumparat hoteluri dar "Locuitorii de pe mai multe străzi din cartierul Nufărul, fără apă caldă şi căldură..." ! Misto !
Postat 24 Noiembrie 2016, 18:49 de AgentulTermic
scuze
poti sa ne zici altceva cum faci de obiceii, despre IMPACT!
Postat 24 Noiembrie 2016, 16:24 de User anonimizat
BA DA
@Mick : Am citit dar nu ma prea intereseaza subiectul !
Postat 24 Noiembrie 2016, 16:05 de TDS
.
Alo tds, nu ai citit articolul?
Postat 24 Noiembrie 2016, 15:16 de User anonimizat
lucru bun
ce epava a ajuns aceasta cladire care e de ani buni in paragina. E bine ca a ajuns in visteria orasului
Postat 24 Noiembrie 2016, 14:36 de suporter_oradean
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON