URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Mai 2016, 15:01

PMP Bihor acuză: Prin atacarea Referendumului, "ciuma roşie PSD-istă blochează dezvoltarea locală" în Oradea şi Sînmartin

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Demersul făcut de preşedintele PSD, Liviu Dragnea cu privire la Referendumul programat în Oradea pentru consultarea populaţiei privind unificarea cu Sînmartinul odată cu scrutinul local din 5 iunie, este considerat de reprezentanţii PMP Bihor drept firesc, deoarece se înscrie în stilul PSD-ist de a "bloca dezvoltarea".

Mai mult, preşedintele PMP Bihor, Daniel Meze, este convins că decizia lui Dragnea de a-l fi sesizat pe Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, aşa încât acesta să sesizeze Curtea Constituţională, a fost luată la cererea expresă a şefului PSD Bihor, Ioan Mang.

"Domnul Mang cu siguranţă i-a dat un telefon domnului Dragnea. Iată un exemplu clar de ciumă roşie PSD-istă, care blochează dezvoltarea acestei ţări de douăzeci şi ceva de ani. Este (n.r. – intenţia de blocare a Referendumului) un exemplu clar prin care se blochează activitatea administraţiei publice locale, pentru că în mentalitatea lor de retrograzi ce sunt, asta fac pesediştii, blochează dezvoltarea", a spus şeful PMP Bihor, Daniel Meze, într-o conferinţă de presă desfăşurată luni.

De asemenea, Meze a amintit că, deşi se află în opoziţie faţă de administraţia liberală a Oradiei, PMP a susţinut fuziunea cu Sînmartin încă de anul trecut. El a şi ţinut să-i transmită primarului Ilie Bolojan "felicitări" pentru că l-a convins pe premierul Dacian Cioloş să emită săptămâna trecută Ordonanţa criticată de PSD ce permite desfăşurarea unui referendum local simultan cu alegerile locale.

"Noi îi îndemnăm pe cei 3.129 de orădeni care la alegerile prezidenţiale au votat candidatul nostru să meargă la vot pe 5 iunie, să voteze DA la Referendum, pentru unirea cu Sînmartin, şi - bineînţeles - pe Horea Vuşcan la Primărie şi listele PMP la Consiliul Local şi la Consiliul Judeţean", a spus Meze.

Pe de altă parte, Horea Vuşcan a declarat că Liviu Dragnea, condamnat pentru fraudarea Referendumului din 2012, ar trebui să se retragă din politică, nu să se pronunţe cu privire la un referendum local precum cel de la Oradea. "Dragnea trebuie să iasă din politică. Atunci când eşti condamnat că ai măsluit un referendum, nu mai ai ce căuta în politică".

Amintim că după ce miercurea trecută Guvernul Dacian Cioloş a completat printr-o Ordonanţă de Urgenţă legea privind alegerile locale, aşa încât să fie posibilă organizarea referendumurilor locale simultan cu aceste alegeri, şeful PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că îi cere Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituţională, pe motiv că Ordonanţa ar contraveni Constituţiei, deoarece desfăşurarea referendumului nu ar fi urgentă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Drogatul și limbricul
Limbaj de mahala caracteristic celor doi bețivi needucațiț. Duhniți de la o poștă, vă potriviți cu Berbecali și eVanghelie.
Postat 17 Mai 2016, 06:51 de caragiale
esti penibil...
...Meze, nici la scoala nu erai vreun inteligent da' ai prins repede cum sta treaba cu limbutzele in funduletzul hirsut al stapanului.
Postat 16 Mai 2016, 22:59 de AgentulTermic
BAI PUSCARIE PIMPITA
Ti-ai prins parul la strung si-acum gindesti circular? Ia uite cum se dau de gol pimpitii lui besina cu "ciuma rosie". E un cretin pe net care o tot da cu "ciuma rosie", credeam ca e de la PeDeLepre, cind colo e de la basimi. Bai besina puscaribila, ai terminat cu Bitcoinu'? Si cu beletele pe care nu le vinzi dar umfli mangotii? ...
Postat 16 Mai 2016, 19:11 de Aghaurr
Altă gașcă de ignoranți !!!
Ca proprietar de casă în Sânmartin, vă spun și vouă tembeli profunzi de-ai lui Băsescu, că nu mă interesează unificarea cu Oradea. Odată că vreau să rămân la nivelul actual de taxe și impozite în comună, nicidecum de 3x ca la voi, orădenii. Apoi pentru că locuiesc în cea mai bogată comună din Bihor și nu vreau să aparțin de un oraș aproape falimentar, fără căldură, apă caldă și străzi murdare ca la voi, orădenii. Nu în ultimul rând, născut fiind în Oradea, știu bine cât sunt de primitivi locuitorii orașului și cât de șmecheri se cred edilii voștri care vor să se scoată pe banii mei !!!
Postat 16 Mai 2016, 18:37 de WinDos
.
subscriu OradeaCivitas. Sunt uimit ca aud ceva constructiv de la ei
Postat 16 Mai 2016, 16:30 de David
Incredibil!
Este prima oara cand Vuscan & Co. vin efectiv cu niste idei la obiect si utile. Aia da! Am trait sa o vad si pe asta...
Postat 16 Mai 2016, 15:44 de OradeaCivitas
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON