URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Iulie 2016, 12:01

Dacian Palladi şi-a dat demisia din funcţia de viceprimar

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dacian Palladi şi-a depus luni dimineaţă demisia din funcţia de viceprimar la secretariatul Consiliului Local.

Oficial, Palladi s-a retras din Primărie pentru că funcţia de viceprimar este incompatibilă cu cea de administrator de firmă, liberalul având un PFA în domeniul consultanţei în afaceri şi managementului.

"Este vorba de ieşirea din starea de incompatibilitate. A trebuit să aleg şi am ales să plec din Primărie", a declarat Dacian Palladi.

Neoficial, liberalul s-a retras conform înţelegerii făcute cu colegii din PNL că va elibera locul din Primărie în cazul în care colegul său de partid Mircea Mălan va opta să revină pe funcţia viceprimar.

"Am demisionat pentru că fac parte dintr-o echipă responsabilă în care angajamentele se respectă", a declarat Palladi.

Mălan a pierdut cursa pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean şi a preferat să revină în Consiliul Local, dominat de liberali, decât să facă opoziţie la "judeţ".

Chiar dacă a demisionat din funcţia de viceprimar, Dacian Palladi va rămâne în continuare consilier local. Succesorul lui urmează să fie ales în cadrul unei şedinţe ordinare a Consiliului Local care va avea loc săptămâna viitoare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
rusine ilie bolojan
Jocul acesta de=a primăria si de-a viceprimarul arata cit de seriosi sunt liberali si numitul Bolojan Ilie. Nu binele oradenilor ii preocupa, ci ciolanul. Rusine, PNL! RUSINE ILIE BOLOJAN!
Postat 06 Iulie 2016, 07:59 de andreimagheru
@TDS,ai dreptate,am omis ghilimelele de rigoare.
"Anvergura" personajului invitat cu regularitate in emisiunile d-lui Haragos,Vocile Bihorului, de la tv Digi24,unde dl.Paladi nu concepea prosperitatea si reusita in afaceri fara o relationare euharistica (ortodoxa !!??),in comuniune cu Dumnezeu.Teoria ca teoria ,dar practica "lucrului bine facut" la Oradea, inoculata de ispita numita Bolojan,a fost de nerefuzat. Nici o problema. Flacarile Iadului vor fi "purificatoare" pentru unii.. .asa ne mai cita dl.Paladi din Cartea Cartilor.Deci,sa vina parjolul.
Postat 05 Iulie 2016, 15:23 de platona
pa...malan(i)
apoi am trait si am vazuto si pe asta, nu ca nu stiam...doar nu stiam exact cand, amu daca nu poti calarii pe cal ai bun si magaru numa sa fiu mai sus nu conteaza cum si pe ce! umbla o vorba prin bobor ,,pasarea malai(n) viseaza" si uite asa luptam noi pana la capat ca sa avem; functii, sa ne mearga bine afacerile, grupul de interese sa se intareasca etc... apoi peste 4 ani om vedea noi cu ce ai mai prostim pe muritorii de rand ca doar ei oricum nu au un bun consultant si daca al au ai incompatibil si nu conteaza decat cateva zile, apoi tot noi......sa traiti si sa munciti ca de nu apoi vin ,,a-- comunistii"
Postat 05 Iulie 2016, 10:06 de Ardeleanul
?
@platona: Care anvergura?
Postat 05 Iulie 2016, 07:33 de TDS
Stati linistit,dom' Paladi .E plina primaria Oradea de ...incompatibili. Unde-s mai multi...puterea creste ,si dusmanul(contribuabilul oradean ) nu sporeste !.
Cum este posibil ca un consultant pe domeniu de afaceri si management, de anvergura lui Paladi, sa nu fi stiut ca ocupand scaunul de viceprimar, v-a intra in incompatibilitate cu firma privata detinuta. Pai,daca,Anamaria Sava poate, spiritul de "gasca" trebuie intretinut si de mai noii,deveniti membri ai "fratiei de cruce". Deci,domnule Paladi stati linistit pe scaun,nu o sa va deranjeze nimeni,poate doar unul, Bolojan,care precum papusarul plictisit si el de slugarnicia unora,ii mai inghionteste cu piciorul. Oricum,Malan inca nu si-a refacut fatada...casei.
Postat 04 Iulie 2016, 20:42 de platona
sincer ?.....
ma asteptam sa plece profu de educatie fizica ...... bolovan are nevoie doar de oameni de paie , paie prin care sa i se sufle in cu.. ca sa prinda viteza !! Se lauda cu lucrari noi in conditiile in care si acum (in luna 07) se lucreaza , se mai lucreaza la lucrari declarate inchise la 31.12.2015 !!! Da cu educatia fizica poate o sa reuseasca sa dee un nou avant !
Postat 04 Iulie 2016, 17:35 de scortosul
te-ai facut de...
...kakaO dl. Palladi ! Cine-ai fost si ce-ai ajuns :)))) Pai tu te vezi facand sluj in fatza unuia ca Birta, care poate nici sa scrie nu stie bine ? Serios ? Pentru ASTA ai catindat matale, sa fii marioneta unui specimen ca Balbajan ? :)
Postat 04 Iulie 2016, 16:30 de AgentulTermic
Hammm.....
Te-ai facut de ras....toata lumea stia ca nu-ti merge afacerea..dar oricum aveai minte mai multa decat Malan martoaga..
Postat 04 Iulie 2016, 16:00 de Tinas
OPERA DE TREI PARALE
Aș ! Așa a fost tot mersul făcut ! Dacian Salvator, fă-te că ești viceprimar câteva zile până vedem ce și cum la C. J. Dacă nu ne iese, nen’ tu Mălan se întoarce iar tu zici că preferi PFA-ul ! PFA – ul nu știu ce realizări a avut că nu apar pe site-ul M. F.! În schimb a avut și un SRL ! Ei da, aici un profițel de toată jena! 28.745 lei ( în 2013 ). PALLADI DACIAN-CONSULTANȚĂ ÎN AFACERI SRL dizolvată cu radiere de la 02.03.2015.....
Postat 04 Iulie 2016, 14:25 de TDS
?????????????????????
Risu..plinsu!El salvatore... a fugit,afacerea personala e mai presus decit primaria!!Il luam pe Malan sa faca treaba atotstiutorului...Pacat ca mozaicul de la VN nu mai trebuie spart....Penelistii nu se dezic,azi in apa,maine-n barca..Fripturisti taica nu gluma...caldura mare,fierbinteli,ameteli...Cine oare mai crede in ei???????????????????????????????????????????????????
Postat 04 Iulie 2016, 13:13 de grigore
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON