URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Iunie 2018, 10:41

Peste 2.000 de PSD-iști din Bihor vor participa la mitingul lui Dragnea „împotriva abuzurilor”. Vezi cât costă!

Peste 2.000 de PSD-iști din Bihor vor participa la mitingul lui Dragnea „împotriva abuzurilor”. Vezi cât costă! foto: sputnik.md
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aproximativ 2.000 de membri de partid din Bihor vor participa sâmbătă, pe 9 iunie, la mitingul „împotriva abuzurilor”, convocat de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, spune liderul organizaţiei judeţene, Ioan Mang.

Argument de la liderul... PNL

Contactat de BIHOREANUL pentru a furniza informaţii în legătură cu aportul filialei la mitingul programat în Piaţa Victoriei, Mang a spus că scopul adunării este acela ca PSD-iştii să se pronunţe în masă „împotriva abuzurilor”: „Este un miting împotriva abuzurilor. Noi nu suntem de acord cu abuzurile şi vrem să se stopeze toate abuzurile şi vrem respectarea legii”.

Solicitat să ofere câteva exemple, Mang a spus că „sunt destule, dar vă dau unul singur”. „Dl Ludovic Orban (n.r. – preşedintele PNL) n-a putut candida la nimic pentru că lumea a spus că-i vinovat şi apoi s-a dovedit că nu-i vinovat”, a spus Mang, referindu-se la faptul că în 2016, cu puţin timp înaintea alegerilor locale pentru Primăria Bucureşti, şeful PNL a fost învinuit de DNA că ar fi solicitat unui om de afaceri o sumă de bani cu care să-şi plătească prezenţa la mai multe televiziuni. Ulterior, liderul PNL a fost trimis în judecată de procurorii DNA, iar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a achitat, definitiv şi irevocabil.

„Noi vrem să fie respectată legea, vrem să trăim bine, să trăim ca oameni liberi, nu sub presiunea aceasta că se porneşte un dosar împotriva cuiva nevinovat”, a mai spus Mang, fără a comenta, deşi BIHOREANUL i-a cerut-o, faptul că vinovăţia sau nevinovăţia unei persoane nu o poate stabili decât o instanţă de judecată.

„N-am făcut totalul”

Pe de altă parte, preşedintele PSD Bihor a declarat că numărul participanţilor din judeţ la miting se ridică la aproximativ 2.000 de persoane, care vor fi deplasate în Capitală organizat, cu autocare şi microbuze deja închiriate. „Vor fi peste 2.000 de persoane din Bihor, care se vor deplasa cu microbuze, cu autocare”, a spus Mang.

Întrebat despre cheltuieli, acesta a afirmat că „n-am făcut încă totalul”, deci volumul acestora nu este deocamdată cunoscut, dar a precizat că pentru închirierea unui mijloc de transport de acest fel tariful este de „5.000 - 6.000 lei, inclusiv TVA”.

Un calcul sumar arată că dacă din Bihor vor pleca 2.000 de PSD-işti, iar închirierea unei maşini în care încap 40 de oameni este de aproximativ 5.500 lei, costul total se ridică la aproape 300.000 lei, adică circa 64.000 euro, sumă la care se vor adăuga „diurnele” pentru ca nimeni să nu sufere de foame şi de sete.

„La întoarcere o să facem o conferinţă de presă la care o să vă invităm şi pe dumneavoastră”, a promis preşedintele PSD Bihor, în contextul în care, aşa cum BIHOREANUL a mai relatat, reporterii redacţiei au fost declarați la începutul acestui an persoane non-grata la întâlnirile conducerii filialei cu mass media locală.

Şefi de grupe, grupuri şi detaşamente

După cum se știe, preşedintele PSD Liviu Dragnea a planificat un „mare miting” al partidului încă de anul trecut, scopul fiind ba de susţinere a programului de guvernare, ba a familiei tradiţionale, ba de protest împotriva „abuzurilor Justiţiei”, ba - mai recent - de sprijinire a Guvernului Dăncilă, conducerea partidului anunţând iniţial participarea unui milion de persoane, după care cifra a fost progresiv scăzută până s-a ajuns la "câteva sute de mii".

Pe reţelele de socializare a fost distribuit (inclusiv de către PSD Constanţa) un "regulament" conform căruia membrii PSD care vor participa la miting trebuie să se grupeze pe sectoare în funcţie de judeţul de provenienţă, la fiecare 10 persoane trebuie să existe câte un steag tricolor şi la fiecare 50 de persoane o pancartă cu numele judeţului. De asemenea, participanţii trebuie să fie îmbrăcaţi în cămăşi, bluze sau tricouri albe, să poarte steguleţe mici, la fiecare 10 oameni trebuie să existe un „şef de grupă”, la 40 un „şef de grup”, iar la 100 un „şef de detaşament”.

Mitingul a fost programat să înceapă sâmbătă seară la ora 20, în condiţiile în care vineri Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ar putea pronunţa primul verdict în procesul intentat de DNA lui Liviu Dragnea pentru angajarea fictivă la Direcţia pentru Protecţia Copilului Teleorman a unor membre PSD care, de fapt, lucrau pentru partid.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
Crissdumi
Challenge accepted. Eu zic sa te calmezi ca nu esti buricul pamantului. Voebim de date cu caracter personal incluse acolo si aici pici 679/2016. Ca DPA ce sunt din 25 mai o sa ne auzim curand sa vedem acordul celor din PNL ca tu sa expui astfel de date. Tine cont 679/16 suprascrie legislatia națională, fiind la nivel de uniune. Si pana facem parte din EU as zice sa ai grija ce scuipi nu de alta da 20m€ la ziarul pt care lucrezi inseamna pus de lacat si implict somaj
Postat 07 Iunie 2018, 12:51 de poiu
Re: poiu
Profesia imi permite sa am acces la orice informatie de genul celei de care intrebi. Mai mult chiar, e obligatie de serviciu si se numeste "ancheta jurnalistica" sau "cercetare de interes public". Iar ca "reprezentant legal" cunosc intregul sistem judiciar, legislativ, executiv, mediatic si general valabil conf. L544. Asa ca, vezi-ti de ale tale, pentru ca unde visezi tu sa ajungi, ca drepturi civile, eu am fost demult.
Postat 07 Iunie 2018, 08:39 de CrisDumi
Opozitia e slaba si ingramadita la minte, criticand actiunea.
Daca ar avea minte ar participa toate partidele la treaba asta, de la PSD-isti la PNL-isti si de la UDMR-isti la USR-isti, pentru ca tot neamul acesta de traista e impotriva abuzurilor. Asa insa, pare ca opozitia vrea abuzuri. Nu exista partid fara corupti sau potential corupti, asa ca discutia despre bani e puerila.
Postat 07 Iunie 2018, 08:33 de CrisDumi
Crisdumi
Da.soferul lui mang angajat pe masina platita de tine cine il plateste? Da mang cu beletu de tarom la clasa 1 in ATR cine il plateste? Si mang e o gioarsa de sefut local nu national. Aia ti se pare normal? Daca nu crezi aia cu șoferul iti trimit filmulete zilnice cum il asteapta, urmand ca in weekend sa batjocoreasca mang masina aia, deci e fara sofer. Stii tu ca Bolojan sta la Radison sa iti e ciuda ca tu nu iti permiti sa stai acolo? Vrei sa știi ca deplasarile in interes de serviciu au un buget alocat dar nu trebuie sa fie cheltuieli de lix gen clasa business sau premium la avion, gen hotel de mai mult de 4 stele sau la rent a car sa nu treci de clasa c. Stiai astea, nu? Sunt in legea muncii la limita pt deduceri. Waaa, nu stiai ca mang încalcă legea? Pt tine o fi ceva de neacceptat, pt astia ce gandesc si mai cunosc 1 2 chestii e deja ceva obisnuit. A, uitasem, mang are si loc de parcare la aeroport separat de tarani unde ii sta soferu sa il astepte, probabil e din ala pt dizabilitati mentale, zic si eu. Mai adun filmulete cu el si cu bodea (micul Schumacher ce nu a gasit inca maneta de semnalizare si care nu stie citi vitezometrul din bord) iar mai apoi o sa le fac publice cui o vrea sa le faca stiri. Ultima intrebare, de unde ai acces la contabilitatea PNL? Intreb pt un prieten, Penal il cheama (uraste tatucu-tau cuvantul asta bestial pt a-l descrie), daca ai acces si le expui public. (Este spatiu public aici)
Postat 07 Iunie 2018, 07:07 de poiu
@CrisDumi
Banii or fi de la marii corupti din cel mai mare si corupt partid sau de la guvern ca doar acolo sunt banii in aceasta socialdemocracacatie nu la cei ce muncesc cinstit.
Postat 06 Iunie 2018, 08:31 de Ducustrigacucu
Cine merge, plateste din buzunar transport, masa si dormitul pe drum.
Eu am o curiozitate de alt gen. Bolojan se deplaseaza saptamanal la Bucuresti, in calitate de prim-vice la PNL. Din care buzunar se fac cheltuielile, ca la PNL Bihor nu apare nimic in contabilitate, iar venitul de primar nu i-ar ajunge, cu muschiuletul impanat si somnul de frumuseste de la Radison, nici daca s-ar deplasa trimestrial.
Postat 05 Iunie 2018, 21:52 de CrisDumi
the flock
Een kudde achterlijke schulden. Waardig van genade en waardig spugen tussen de ogen. PS e de bine ceea ce am scris :)PPS Daca de la brau in sus vor fi albi........de la brau in jos cum vor fi ?
Postat 05 Iunie 2018, 15:43 de elev
??
as dori sa intreb pe dl Mang de unde banii pentru plata transport , , sau acum se deconteaza niste facturi la CJ cumva
Postat 05 Iunie 2018, 13:13 de sarbi
Multi, da'...precum se vede!
Propun traseul prin Caracal! Iar cei care mai raman "nerasturnati",sa se "lepede de Satana", sa revina acasa si sa faca treaba!
Postat 05 Iunie 2018, 12:05 de eraclid
.
o adunatura de analfabeti plagiatori :)) ei nici nu stiu pentru ce protesteaza, stiu doar ca au primit bani pentru ai iesi in strada
Postat 05 Iunie 2018, 11:39 de David
de-ar veni
inapoi cand ii voi chema eu.
Postat 05 Iunie 2018, 11:31 de User anonimizat
bihorean
mergeti ma cu penalii vostri cu tot la Bucuresti si acolo sa ramaneti cum puteti sa l sustineti pe Dragnea Ceausescu oare. aveti un guvern adevarat ce mai Dancila fara Ceausescu nu raspunde la nici o intrebare fain guvern sustineti.
Postat 05 Iunie 2018, 11:21 de oradea
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON