URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Noiembrie 2014, 14:00

Noul mesaj pe care care îl vor populariza PSD-iştii bihoreni: Iohannis "pune în pericol integritatea teritorială a României"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele executiv al PSD, vicepremierul Liviu Dragnea, a făcut duminică o vizită la Oradea, parte a unui turneu-fulger prin judeţele din Transilvania, pentru a stabili cu colegii de partid "să spună oamenilor" despre pericolul punerii "în pericol a integrităţii teritoriale", deoarece cei care sunt "în spatele domnului Iohannis stimulează dezbinarea" României, iar el însuşi "pune în pericol integritatea ţării", afirmând că acesta nu va ajunge preşedinte şi comandant suprem al Armatei.

Iohannis, dezbinatorul

"Am venit în Transilvania şi în Bihor pe de o parte să spunem ce vrea Victor Ponta să facă pentru România şi pentru Bihor, iar pe de altă parte să spunem tuturor cetăţenilor care este pericolul pe care l-a generat Klaus Iohannis, prin stilul de campanie pe care nu dumnealui, că dumnealui nu este în stare, ci cei din spatele dumnealui, din staful de campanie, l-au conceput, şi anume acest pericol uriaş prin care va stimula dezbinarea", a declarat preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, într-o conferinţă de presă susţinută duminică la Oradea, după ce s-a întâlnit cu membrii PSD Bihor.

Dragnea a afirmat că "Iohannis nu înţelege cât de periculoasă este această sămânţă a dezbinării, care - odată sădită - poate să creeze falii foarte mari în România. Noi mai avem câţiva ani de zile şi vom sărbători 100 de ani de la Marea Unire. Cum vrea să întâmpinăm această sărbătoare? Cu o ţară sfâşiată? Eu îl rog să înceteze, să ceară celor care sunt în spatele lui, să înceteze cu stimularea acestui sentiment, cu stimularea acestei dezbinări".

Nu va ajunge "comandant suprem"

Amintind că europarlamentarul Laszlo Tokes a declarat că îl va susţine pe Klaus Iohannis în turul doi al alegerilor după ce "în mod public, şi în ţară şi în străinătate, cere ruperea Transilvaniei", Dragnea a spus că reprezentantul ACL i-a mulţumit lui Tokes pentru susţinere. De asemenea, invocând faptul că la protestul organizat la Timişoara sâmbătă seară a văzut un banner inscripţionat "Republica Banat", preşedintele executiv al PSD l-a atenţionat pe Iohannis că "generează un fenomen extrem de periculos, pentru că şi ceilalţi români, care nu sunt ardeleni, încep să se uite cu atenţie la acest lucru, şi riscă să se nască un sentiment contrar în cealaltă parte a ţării".

"Nu va ajunge (n.r. - Klaus Ioahnis) preşedintele României, dar nu este în regulă să faci orice, să pui în pericol integritatea teritorială şi unitatea acestei ţări doar din dorinţa de a ajunge preşedintele României. (...) Preşedintele României ocupă cea mai înaltă poziţie din statul român, este comandantul suprem al Armatei Române, este garantul integrităţii teritoriale a României, este garantul Constituţiei, este persoana publică care poate să medieze între toate puterile statului şi între toate regiunile din ţară şi este persoana care trebuie să unească această ţară", a mai spus liderul PSD.

Cine manipulează?

Întrebat de BIHOREANUL dacă, în condiţiile în care militarii români aflaţi în teatrele de operaţiuni, care şi-au exprimat de trei ori mai multe sufragii pentru Klaus Iohannis la primul tur de scrutin decât pentru Victor Ponta, au fost manipulaţi sau "ar putea contribui la segregarea României dacă Iohannis va ajunge totuşi preşedinte şi comandant suprem al Armatei", Liviu Dragnea a afirmat că nu are asemenea date, deşi ele sunt disponibile pe site-urile Autorităţii Electorale Permanente şi Biroului Electoral Central.

"Eu nu ştiu aceste rezultate, eu nu sunt aşa informat ca dumneavoastră", a răspuns liderul PSD, adăugând că "sunt absolut convins că şi aceşti cetăţeni români au acces la internet, la toate comentariile mincinoase, care se rostogolesc pe internet, au acces la această campanie mizerabilă de manipulare şi minciună care circulă pe internet".

"Dar ce am spus eu mai devreme rămâne. Asta nu poate fi acoperit cu această întrebare a dumneavoastră, şi anume această stimulare a acestui sentiment. N-o simt numai eu, eu nu m-am trezit vorbind acum numai eu, o simt şi oamenii de aici, şi din Ardeal, cu care am vorbit, în cele patru judeţe, până astăzi. O simt şi cei din sud, din Oltenia, din Muntenia, din Banat, o simt şi cei din Dobrogea, din Moldova, din Bucureşti. De ce să ajungem în această situaţie doar pentru că cineva, disperat, prin orice mijloace, vrea să ajungă preşedintele României?", a mai spus Liviu Dragnea.

"Nu implicaţi Armata şi Biserica!"

În momentul în care BIHOREANUL a precizat că rezultatele votării din teatrele de operaţiuni nu sunt informaţii neverificate "care se rostogolesc pe internet", ci publicate de instituţii oficiale, şi întrebat dacă sugerează cumva că aceste instituţii sunt cele care manipulează, liderul PSD a negat, cerând, după ce tocmai el introdusese subiectul cu "comandantul suprem al Armatei Române", ca Armata şi Biserica să nu fie implicate în campanie.

"Eu nu sugerez, nu sugerez, şi vă rog şi pe dumneavoastră să nu implicaţi Armata Română în aceste comentarii. Vă rog foarte mult. Eu nu sugerez nimic şi mă feresc ca Satana de tămâie să vorbesc despre lucrurile astea. Măcar Armata s-o păstrăm deoparte, Armata şi Biserica".

Potrivit AEP şi BEC, în secţia de votare din Afganistan, de exemplu, unde au votat 340 de militari români aflaţi în teatrele de operaţiuni, reprezentantul ACL, Klaus Iohannis, a primit 151 voturi, Victor Ponta 61 voturi, Elena Udrea 11 voturi, Teodor Meleşcanu 13 voturi, Monica Macovei 61 voturi, Călin Popescu Tăriceanu 7 voturi, Corneliu Vadim Tudor 18 voturi, iar Kelemen Hunor şi Szilagyi Zsolt niciun vot.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Mai pe inteles
Ca sa inteleaga toata lumea, judetul Teleorman primeste cca 145 de EURO pentru fiecare 100 EURO colectati, in timp ce Bihorul primeste 50 - 60 de EURO in aceleasi conditii. Ar trebui sa fim multumiti de aceste politici? Nu sustine nimeni "superioritatea Ardealului" dar nici nu poti sa-ti bati joc de oamenii care muncesc !!! In acelasi mod se pune problema si la vot, unii voteaza pt munca si prosperitate, altii pentru ajutoare sociale si saracie.
Postat 10 Noiembrie 2014, 14:06 de Petcu
Nemultumiri in Ardeal
Oricine urmareste raportul dintre nivelul contributiilor pe judete si sumele redistribuite de la bugetul de stat, observa ca in guvernarea PSD, Ardealul a fost discriminat. Judetele Vaslui, Botoşani, Teleorman, Călăraşi, Vrancea, Caraş-Severin, Suceava, Neamţ, Mehedinţi, Dâmboviţa, Ialomiţa, Tulcea, Gorj şi Olt, altfel spus Moldova, Oltenia si Muntenia, primesc de la bugetul de stat sume mult mai mari decat valoarea taxelor şi impozitelor colectate la nivel judeţean. Nu vad ce lagatura are IOHANNIS cu aceste nemultumiri. Ca ne place sau nu, aceste nemultumiri exista si se vor accentua sub guvernarea PSD.
Postat 10 Noiembrie 2014, 13:57 de Petcu
cei ce ne vor binele
Atitudinea acestui individ, si a mai multor duri ai PSD (printre care si Olguta Vasilescu) imi aduce aminte de povestea unui inaintas al meu care in vremea colectivizarii, mai spre sfarsit asa cand rabdarea tovarasilor se cam terminase, a fost chemat pentru o discutie cu un tovaras de la judet, tovaras ce fusese scolit in Rusia. A mers la Sfat si domnul de la judet a inceput sa-i explice beneficiile colectivizarii. Stramosul meu nu prea a inteles de ce sa imparta el pamantul pe care l-a cumparat cu multa greutate pentru a lasa fiecarui copil ceva (si avea 9 copii). Atunci tovarasul i-a spus sa se gandeasca bine ca mai are prunci la scoala si tot mai multe scoli nu vor sa gazduiasca prunci de chiaburi. Pus rau pe ganduri stramosul meu a mers acasa si i-a povestit nevestei. Sa-si dea pamantul, boii si caii sau sa -si lase pruncii fara scoala? Nu a avut forta de a lua o decizie. Dupa ce s-a lasat intunericul unul dintre copii l-a gasit spanzurat. Mi se pare destul de evident ca prietenul domnului Mang are o scara a valorilor destul de clara: Ori cu noi ori dusman ce trebuie nimicit. Am vazut in Iosia la "Otelul Vest" au funie... noi cei ce nu intelegm binele...
Postat 10 Noiembrie 2014, 05:51 de spectator
Nu ne intereseaza religia sau etnia cuiva, DAR....
Daca acea persoana nu da dovada de loialitate fata de Romania, poate sa fie roman (ex. monika kakovei) si tot isi va lua scuipatii bine-meritati; iar in cazul in care mai apartine si unei minoritati, E O CHESTIE NORMALA sa apara suspiciuni la adresa respectivei persoane. In Democratia-Democratiilor, exista serioase dubii asupra lui Barak HUSSEIN Obama din partea republicanilor, ca nu ar fi complet devotat cauzei Americii. De ce? Nu pentru ca e afro-american, ci pentru acel HUSSEIN din nume; Obama e american, si are parte de asemenea tratament, unii zic justificat, altii zic ca sint doar speculatii. DAR N-AM AUZIT CA OBAMA SA FIE SPRIJINIT DE AL-BAGHDADI, psihopatul islamist care conduce Statul Islamic - Daesh, stat care doreste disparitia Americii. LA NOI DE CE SA FIE ALTFEL? Nu ma intereseaza ca Tokes e ungur, ma intereseaza ca vrea ciopirtirea Romaniei, si s-a gasit sa-l sprijine pe Onannis. Aici e nuanta pe care Bihoreanu (se face ca ) n-o intelege.
Postat 09 Noiembrie 2014, 15:25 de SLAYER
ROMANIA E UNA!
Liviu Dragnea are dreptate! S-a pus un accent prea puternic pe votul din regiuni! Din punctul meu de vedere este o TICALOSIE sa spui ca Transilvania este superioara Moldovei sau Munteniei sau mai stiu eu ce alta comparatie se poate face! Sa vorbesti despre Republica Banat este o BLASFEMIE! Cei care au realizat UNIREA din 1918 au fost animati de cu totul si cu totul alte sentimente dcat cele pe care unii incearca sa le promoveze acum! FIECARE SA VOTEZE CUM DORESTE, CUM II DICTEAZA CONSTIINTA SI LA SFARSIT VEDEM REZULTATUL! PUNCT! Rezultat cu vot din diaspora dar VOT LEGAL nu la 13 secunde!
Postat 09 Noiembrie 2014, 14:25 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON