URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Septembrie 2018, 17:55

Mang plusează: "Primarii din Bihor 100% consideră că trebuie să mergem înainte cu Liviu Dragnea"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, rămâne în barca prietenului său Liviu Dragnea, chiar dacă aceasta dă semne că ia apă. După ce săptămâna trecută se arăta convins că ştirile despre o scrisoare a nemulţumiţilor în PSD este "o ştire falsă", miercuri el a declarat BIHOREANULUI că este convins că scrisoarea cu pricina a fost scrisă între timp.

Totuşi, Mang nu este de acord cu reproşurile care i se aduc lui Liviu Dragnea. "Noi nu putem merge înainte fără Liviu Dragnea. Liviu Dragnea nu poate fi demis, că avem un statut. Poate doar să-şi dea demisia, dacă îşi doreşte asta", a declarat Ioan Mang.

Totodată, şeful PSD Bihor a aruncat cu săgeţi spre fostul prefect Claudiu Pop, care anterior a declarat BIHOREANULUI că 90% din primarii din Bihor îşi doresc o schimbare în partid.

"Pop este într-o totală eroare. Mang a discutat cu primarii. Ieri (n.r. marţi) am avut o întâlnire doar cu primarii şi primarii din Bihor, 100% consideră că trebuie să rămânem în aceeaşi formulă, să mergem înainte, să finalizăm ce am promis în programul de guvernare. Să facem politica PNL nu vrea nimeni", a declarat Mang.

Într-un mesaj din 14 septembrie, şeful PSD Bihor susţinea: "Referitor la minciunile care au apărut recent în spațiul public privind Partidul Social Democrat, doresc să-i asigur pe toți membrii PSD Bihor, pe toți simpatizanții și pe toți votanții noștri, pe toți cei care au încredere în măsurile bune adoptate de noi – pentru că le văd și le simt în viețile lor, că în PSD nu este dezbinare, nu sunt tabere și nu există nicio scrisoare a președinților de organizații județene prin care s-ar solicita demisia președintelui Liviu Dragnea".

Liderii PSD se vor reuni vineri, la Bucureşti, la un Consiliul Executiv Naţional, pentru a decide cum reacţionează faţă de scrisoarea publicată miercuri de Gabriela Firea, Adrian Ţuţuianu şi Paul Stănescu, în care Liviu Dragnea este criticat pentru modul în care conduce partidul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
zeeee
Mangaul pune covorul pe tambal. Rusinea judetului in materie de politica are zilele numarate si el stie undeva in adanc ca e nime'n drum si plin de praf daca "pretenii" lui de la centru cad. Ce viitor are el? Nimic glorios cu siguranta.
Postat 20 Septembrie 2018, 09:44 de alexcuce
Daca pleci, ia-ma si pe mine...!
Un lucru este foarte clar, singura sansa ca PSD sa nu piarda majorutatea parlamentara si coalitia de guvernare este ca Dragnea si sustinatorii lui sa plece. Orice alta varianta va duce la ruperea #PSD, mai multi deputati PSD anuntand deja ca vor pleca din partid daca Dragnea nu pleaca. Astfel avem trei variante: 1. Dragnea pleaca, PSD se reformeaza, toti acolitii lui Dragnea pleaca si ei. PSD pastreaza majoritatea in parlament si implicit va ramane la guvernare, deci la CIOLAN 2. Dragnea nu pleaca dupa CEXn de vineri, PSD se rupe, aproape 30 de filiale se dezic de actuala conducere, zeci de deputati pleaca din PSD, iar la motiunea de cenzura pregatita de PNL, Dragnea pierde guvernarea, majoritatea in parlament, si implicit CIOLANUL. 3. Dragnea nu pleaca, mazileste cele 30 de organizatii, ramane la putere, santajeaza parlamentarii PSD si tot acest scandal va fasai ca un balon de 2 lei dezumflat. Dar, PSD se va eroda maxim, Dragnea isi va salva pielea dar va distruge partidul, pana acolo incat la alegerile care urmeaza in 2019 si 2020, PSD sa nu treaca de 15-20%, deci cu #CIOLAN, dar #FALITI pe termen lung In concluzie, PSD trebuie sa aleaga, CIOLAN sau FARA CIOLAN sau FALITI
Postat 19 Septembrie 2018, 22:38 de vineri
Doi..
Doi sobolani in poza! Sobolani zambareti!
Postat 19 Septembrie 2018, 21:09 de scortosul
Șobolanii fug din calea "apelor" ...
... simțind "viitura" ce va urma condamnării lui Dragnea în cel de-al doilea dosar, care îi va asigura executarea în primul dosar penal !?! Că acești "șobolani" au fost complici la situațiile invocate doar pentru Dragnea, nici nu mai contează ... mai important fiind părăsirea "corabiei" !?! Ce nu înțeleg ei este că, dacă părăsești "ambarcațiunea" pe motiv de scufundare ... nu mai ai dreptul să urci din nou la bord, dacă vezi că plutește în continuare fără mari probleme !?! Ce nu mai înțeleg "șobolanii" e că scenariul "eșuării" pare a fi chiar "creația" lui Dragnea, care vrea să se scape astfel de toți "rozătorii" ... el personal făcând pasul negocierii păcii cu "Statul Paralel" !?!
Postat 19 Septembrie 2018, 20:29 de CrisDumi
Nelutu minteeeee!!! Tradatorule!
Claudiu P, fii binevenit! Dumnezeu sa te binecuvanteze! Iti suntem alaturi!!!
Postat 19 Septembrie 2018, 19:26 de vineri
Cine te mai crede?
Domnu' Janoș, cine credeți că vă mai crede??? Pe 14 sept ați scris pe pagina de facebook că ''în PSD nu este dezbinare, nu sunt tabere și nu există nicio scrisoare a președinților de organizații județene prin care s-ar solicita demisia președintelui Liviu Dragnea.'' Când ne-ați mințit? Atunci, pe 14? Sau acum? Cică ați vorbit cu primarii dacă susțin sau nu o scrisoare care ziceați că nu există. Și ați vorbit cu ei înainte să apară scrisoarea, deși ea nu exista. Nu v-ar fi rușine?!?
Postat 19 Septembrie 2018, 19:24 de Smiley
mangalitza mincinoasa
cum teai intalnit tu cu primarii ieri cand scrisoarea decat azi o aparut??? nu sustin primarii nimic, nu mai minti. si hai cu strategia aia de dezvoltare a orasului, ca asteptam de 2 ani. sau si cu aia ai mintit?
Postat 19 Septembrie 2018, 19:11 de Clauditza
Nu va cere nimeni...
... sa faceti politica PNL, faceti ce trebuie pentru tara!
Postat 19 Septembrie 2018, 18:23 de ineuanul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON