URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Februarie 2016, 21:23

În timp ce candidatul lor la Primărie rămâne o enigmă, PSD-iştii mizează pe Mang la preşedinţia Consiliului Judeţean Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Biroul Permanent Judeţean al PSD Bihor şi-a stabilit targetul pentru alegerile locale din vară. Deşi deocamdată nu au vehiculat nici un nume pentru candidatul la Primăria Oradea, reuniţi vineri în şedinţă, liderii filialei au decis ca propunerea lor pentru Consiliul Judeţean Bihor să fie preşedintele lor, Ioan Mang.

"Pentru a-şi atinge acest obiectiv, PSD Bihor şi-a propus ca la alegerile din 5 iunie să obţină cel puţin 30 la sută din mandatele de consilieri judeţeni, precum şi 27 la sută la Consiliul local Oradea", se arată într-un comunicat transmis vineri seară de PSD Bihor.

Cum preşedintele CJ Bihor va fi ales prin votul consilierilor judeţeni, social-democraţii se pregătesc de negocieri. "PSD va demara negocieri cu forţele politice ce vor obţine mandate în viitorul for judeţean, astfel încât să se pună capăt "dictaturii" liberale", se mai arată în comunicat.

Pentru cursa la Primăria Oradea, PSD-iştii nu au dezvăluit încă numele candidaţilor pe care mizează. Liderul PSD Oradea, Liviu Sabău Popa, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că, în ceea ce priveşte propunerea pentru funcţia de primar al municipiului, filiala are "4-5 variante în lucru".

Pe de altă parte, în comunicatul transmis vineri, PSD Bihor a mai anunţat că şi-a desemnat reprezentanţii în Consiliul Naţional al partidului: preşedintele PSD Bihor Ioan Mang, europarlamentarul Emilian Pavel, senatorul Florian Bodog, deputaţii Sonia Drăghici, Ioan Sorin Roman şi Bogdan Gheorghe precum şi primarii Sarca Sorin (Borod), Tulvan Fănel (Crâştioru de Jos) şi Herman Gavril (Sârbi).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
REPLICA
ADEVAR si DREPTATE ca sa fie cunoscutde catre toti romanii simpli bihoreni.Are tot dreptul sa candideze la functia de presedinte al CJ Bihor domnul Ioan Mang PLAGIATORUL PSD Bihor numai ca dupa ultimele modificari ale legi electorale presedintele CJ Bihor este ales din randul consilierilor judeten si va castiga cel mai bogat astfel incat sa `cumpere votul celorlalti consilieri judeteni ` Malan din PNLBihor oare ? NU! Ca nu-l scoate banii din casa asa ca si pe Ioan Mang PLAGIATORUL PSD Bihor!:))=)) Da mai bine totusi unul tanar si necunoscut din PSD Bihor fara bube-n cap si hibe de coruptie la purtator sa fie cap de lista ca nu da asa la ochi asa ca si caiinii astia batranii din CJ Bihor!:))=)) Revenind la ideea ante comentatorului meu @Tinas... ADEVAR si DREPTATE ca sa fie cunoscut decatre toti romanii simpli bihoreni Consiliul Judetean si Prefectura isi suprapun functiile si responsabilitatile ad minstrari teritoriale si la o noua readmnistrare teritoriala ar trebui numai o institutie , se platesc o gramada de functionari corupti care nu fac alceva decat sa taie frunza la caini fiecare in institutia lui Ce este CJ ce este Prefectura ? Acuma o sa-mi sara in cap si o sa ma insulte incomentarii toatat functionarimea corupta taietoare de frunza la caiini ca le-am zis pe nume ce fac cu adevarat in institutiilestatului!:))=)) Aceasta este opinia lui Romanul_Simplu.
Postat 08 Februarie 2016, 09:34 de Romanul_Simplu
???
Cosiliul Judetean ar trebui desfiiiiiiiiiiiiintat...o dolce vita..nimeni nu face nimic..pardon isi iau salariile..
Postat 06 Februarie 2016, 13:57 de Tinas
D-l Xerox se vrea presedinte!
Singura mare isprava cu care D-l Mang a ramas in memoria colectiva nationala este cea de la Ministerul Educatie Nationale de unde a plecat manga, iar in memoria colectiva judeteana a ramas prin tombola al carei mare castigator a primit un home cinema. D-le Mang daca dumneatale esti precum iti este numele noi restul vedem asta. Somn usor!
Postat 06 Februarie 2016, 11:05 de Klaus_Sebastian
Sinucigasi ...
Incredibil cata nesimtire...Dupa ce ai atatea tinichele de coada sa mai iesi in fata mi se pare un act de maxima nesimtire(evident si de prostie : "prostul care nu-i fudul...") Dar si cei ce-l sustin (sigur ,de teama de a nu-si pierde privilegiile mai mari sau mai mici) sunt demni de dispret... De fapt in primul rand ei... M-am saturat de pupincuristii astia...
Postat 06 Februarie 2016, 10:47 de magicianul
primar PSD in Oradea ???
PSD-ul stie ca in Oradea nu are nici o sansa in fata lui Bolojan . De aceea nu stie pe cine sa sacrifice in aceasta batalie , oricare va fi numit va fi mancat cu fulgi cu tot . La Consiliul judetean mai au o speranta deoarece Malan nu este prea cunoscut in judet , dar si asa Mang s-ar putea s-o ia pe cocoasa urat de tot .
Postat 06 Februarie 2016, 07:28 de shumi
Asta ????
Ce porcarie ! tocmai Mangeala-CopyPaste candidat la functii??? Asta-i singurul candidat PSD ??? Vai de ei, vai de noi ca lideri avem !!!!!
Postat 05 Februarie 2016, 22:11 de scortosul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON