URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Aprilie 2013, 19:18

Decizie definitivă: vânzătorii de etnobotanice sunt liberi!

Decizie definitivă: vânzătorii de etnobotanice sunt liberi! GENEROSUL. Aurel Gavriş (foto) le-a deschis uşa fraţilor Iova, angajându-se să le dea un job la firma sa, pentru a-i scăpa din arest
0 clipuri
0 audio
0 fisiere
După aproape 6 luni petrecuţi în arest preventiv, fraţii Ciprian şi Ovidiu Iova, patronii fostului magazin de etnobotanice Euphoria, au fost puşi în libertate, joi, de către judecătorii Tribunalului Bihor.

Magistraţii au avut de analizat recursul formulat de procurorii DIICOT împotriva deciziei luate, marţi, de Judecătoria Oradea, care a decis eliberarea celor doi afacerişti în schimbul unei cauţiuni de 100.000 lei.

În urma dezbaterilor, judecătorii Tribunalului au menţinut decizia instanţei inferioare, cconsiderând-o legală şi temeinică, şi au dispus eliberarea imediată din arest a fraţilor Iova, până la pronunţarea unei sentinţe definitive în procesul lor.

După cum se ştie, Judecătoria Oradea a admis, marţi, cererea de eliberare pe cauţiune a traficanţilor de etnobotanice. Cei doi au promis în faţa instanţei că, odată lăsaţi în libertate, nu vor mai încălca vreodată legea şi vor putea să se susţină financiar până la finalizarea procesului ca angajaţi ai firmei de pază şi protecţie Laguna Guard, patronată de Aurel Gavriş, fostul asociat al lui Mihai Gabor, zis Grecu, celebrul consilier local PNL din Sântandrei.

De altfel, avocatul celor doi a şi depus la dosarul instanţei o adeverinţă venită din partea Laguna Guard, potrivit căreia celor doi li se oferă locuri de muncă în cadrul societăţii.

Decizia luată de judecătorul Rareş Şerban e motivată prin faptul că Ciprian şi Ovidiu Iova sunt în arest preventiv de mai mult de 5 luni, ambii au recunoscut faptele şi au depus cauţiunea, fapt care, în opinia judecătorului, este o garanţie că nu vor încerca să se sustragă de la proces, să altereze probele ori să influenţeze martorii.

Judecătorul le-a pus în vedere celor doi ca, pe timpul cât sunt în stare de libertate, să nu părăsească judeţul, să se prezinte în instanţă de câte ori vor fi citaţi, să nu ia legătura cu martorii din dosar şi, de asemenea, să nu desfăşoare vreo activitate care să aibă legătură cu substanţele cu potential efect psihoactiv.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, reţeaua coordonată de fraţii Ciprian (30 ani) şi Ovidiu (28 ani) Iova, doi foşti profesori de sport, a fost destructurată în toamna anului trecut, în cadrul unei anchete coordonate de procurorii DIICOT Oradea.

Anchetatorii au reuşit să identifice peste 120 de clienţi ai grupării şi au descoperit că fraţii Iova au obţinut, doar într-un singur an, un profit net de 1.242.122 lei din comercializarea ilicită a produselor psihotrope.

Pe 25 octombrie, fraţii Iova au fost arestaţi împreună cu complicii lor, Călin Lucian Martin, Lucian Heveşi, Iosif Daniel Lingurar şi Andrei Cristian Eremia, măsură menţinută şi după trimiterea lor în judecată, pe 3 martie. Ulterior, pe 18 martie, judecătorii au decis eliberarea sub control judiciar a celor patru complici.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
botanistii
magistratii au fost cumparati deja, saracii, tre sa si cumpere si ei niste vile, masini si alte nimicuri de lux, ca etnobotanicile si drogurile li se livreaza gratis de catre inculpati....
Postat 06 Aprilie 2013, 20:20 de etno
Relu
UNUI AURELU IN ORASU ASTA :-)))))))))) Oare cum a fost Aurel sa se prezinte dupa frati Iova ? ALB PE la nari cu fiul sau Pit-Miauuuu!!! :-)))))) care saracul a suferit 3 operatii cu surub in maxilar sa nuu ii mai PATINEZE MAXILARUL .Intrebare 10 Puncte !!! Oare de ce are Aurel ticurile cu gura si mainile si capul asa accentuate ? A- asa sa nascut ? B-Din acelasi motiv ca si Pit-Miauuuuu (zis Pit -Bull.) ? C.De la bautura ca Droguri el nu consuma ;) ?Daca raspundeti corect puteti ajunge sa il cunoasteti pe unicul aspirator uman Aiurel din incinta WC-ului la The One !!! Bafta !!!
Postat 06 Aprilie 2013, 14:20 de Relu
comentariu
SA FII ANGAJAT AL FIRMEI DE PAZA TREBUIE SA RESPECTE D-NUL GRECUUUUUUU PREVEDERILE LEGI 333/2003. RESPECTA LEGEA GRECULE SAU NE INTREBAM NOI ..... DACA LEGEA ESTE PT TOATA LUMEA???????????????? MAGISTRATILOR NU VA LASTI PROSTITI.
Postat 05 Aprilie 2013, 22:47 de oradean
botanisti
pai nu v am spus ca asa se va intimpla? din milionu ala de euro pe care l au facut din vinzarea de etnobotanice au cumparat toti judecatorii din oras, au avut de unde sa dea, iar acum sentinta definitiva se va da peste 100 de ani... Pot sa isi inceapa iar afacerile, oricum doar copiii vostri de bani gata le vor fi clienti.
Postat 05 Aprilie 2013, 19:37 de etno
vai, vai asa frumuseti la puscarie e pacat !!
au avocati buni, felicitari !!!! ce va obliga ei sa consumati etnobotanice vi le baga ei forta , copii vostri dau iama dupa ce va fura banii din casa si de la atii au vazut in casa cum se fura si dati vina pe alcool, curve, etnobotanice, se reflecta in societatea educatia si familia , griji la acuzatii ca legea ar trebui sa permita si prostitutia sa va vedeti copii cu se prostitueaza indiferent de sex, tot ce e interzis ii atrage, schimbati fenomenul , lasati sa faca si nu mai vor , ca nu e interesant !!
Postat 05 Aprilie 2013, 15:47 de ATENTIE !!!
SPAGA
ANCHETA DNA....CEVA NU MIROASE A BINE !?nu trebuiau eliberati dupa ce au vindut atitea droguri si gavris aurel a luat parte din vinzari ....normal ca sa folosit de relatiile lui sai scoata pe fratii astia de la puscarie.....la final vor primii si suspendare...............STRIGATOR LA CER ......DNA NU DORMITI SAU MERGETI CU EI PE O MANA CETATENII ASTEAPTA MAI MULT DE LA VOI....NU NUMAI CU PRAFURI IN OKI EX,CLANUL TIGANESC .....ASTIA SUNT ADEVARATII INTERLOPI AI ORASULUI.....
Postat 05 Aprilie 2013, 10:54 de SPARTAN
hahaha pt fraieri
Muritzi de ciuda fraierilor ca iese lumea de la puscarie:))) lo bagat si pe grecu in subiect normal ca numa prostii scrie:))))))) sugetzi *
Postat 05 Aprilie 2013, 08:25 de hahaha
nu inteleg
Nu inteleg de ce faceti referire la Grecu ,ca el nu are nici-un amestec in treaba asta.Sau vreti sa demonstrati voi ceva ?
Postat 05 Aprilie 2013, 07:17 de unul
noah
INFRACTORII SALARIAŢI????????????? ÎN VECI, AMIN !!!!!!!!!!!! ASTEA-S BANCURI, cînd LA UNUL cînd LA ALTUL ,,, şi ce ştiu Iovii să facă? amu or să livreze securizat
Postat 05 Aprilie 2013, 01:32 de bulă
SPAGA
au dat spaga .....alo dna....relatiila lui gavris laguna guard ,,,,ANCHETATI CAZUL DNA
Postat 04 Aprilie 2013, 22:22 de SPARTANUL
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON