URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Februarie 2016, 20:44

CSM apără reputaţia şefului DNA Oradea, reclamându-l Uniunii Barourilor pe avocatul Lele

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis, joi, să apere reputaţia procurorului şef al DNA Oradea, Ciprian Man, faţă de declaraţiile avocatului Alexandru Lele, care îl acuza de interese în ancheta pornită împotriva prim-procurorului beiuşean Gligor Sabău şi finalizată, tot miercuri, prin trimiterea în judecată a celui din urmă.

Potrivit unui comunicat al instituţiei, CSM "a constatat că afirmaţiile domnului avocat Lele Alexandru, lansate în spaţiul public prin intermediul publicaţiei BIHOREANUL în data de 21 decembrie 2015 la adresa domnului Man Ciprian Florentin, procuror şef al Structurii Teritoriale Oradea din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, sunt nefondate şi i-au afectat independenţa şi reputaţia profesională".

Totodată, forul magistraturii a decis "sesizarea Uniunii Naţionale a Barourilor din România în vederea luării de măsuri potrivit competenţelor legale" împotriva avocatului orădean, el însuşi fost procuror.

Cererea de apărare a reputaţiei a fost făcută de şeful DNA Oradea pe 28 decembrie anul trecut, ca efect al declaraţiilor lui Lele preluate în articolul BIHOREANULUI intitulat "Din anchetator inculpat: Şeful Parchetului Beiuş, Gligor Sabău, a fost denunţat de prietenii săi", care aducea detalii pe marginea scandalului judiciar în care era implicat prim-procurorul beiuşean.

Declaraţiile avocatului lui Sabău insinuau că dosarul penal al lui Sabău ar fi rezultatul unui conflict personal între acesta şi procurorul Ciprian Man, având ca origine o presupusă faptă de braconaj comisă în 2009 de actualul şef al DNA, pe când era subaltern al lui Sabău la Beiuş, chiar cu îngăduinţa primarului Adrian Domocoş, azi şi el "client" al DNA. Respectiva faptă ar fi fost muşamalizată de Poliţie şi Jandarmerie, susţinea Lele, motiv pentru care a şi făcut plângeri penale împotriva oamenilor legii, în numele lui Sabău.

"Verificările Inspecţiei Judiciare au relevat că domnul procuror a constituit şi instrumentat dosarul penal menţionat cu respectarea prevederilor legale, în cauză instanţa de judecată procedând la admiterea şi prelungirea măsurii arestării preventive propuse de procurorul de caz. De asemenea, s-a constatat că domnul Lele Alexandru este implicat în cauza penală menţionată, fiind avocatul inculpatului", arată comunicatul CSM, la capătul unor verificări efectuate prin intermediul Inspecţiei Judiciare.

"S-a constatat că prin afirmaţiile virulente, nereale şi lipsite de suport obiectiv referitoare la modalitatea de constituire a dosarului penal, s-a urmărit inducerea în conştiinţa opiniei publice a ideii că acesta este o consecinţă a unui conflict personal dintre procurorul de caz şi inculpat, în scopul de a pune sub semnul îndoielii legalitatea măsurilor dispuse de domnul procuror Man în dosarul penal. Astfel de afirmaţii sunt de natură să influenţeze, în mod negativ, opinia publică cu privire la integritatea magistratului şi să îl discrediteze, afectându-i independenţa şi reputaţia profesională, cu atât mai mult cu cât acestea au fost lansate de către un profesionist al dreptului", a concluzionat Plenul CSM.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
@Alexandru LELE
Daca sunteti avocatul Lele, cele afirmate de d-voastra sunt lucruri deosebit de grave si implica mai multe persoane aflate pe diferite paliere ale sistemului represiv . Nu ma indoiesc ca aveti cunostinte solide despre cum reactioneaza sistemul cand este ,,zgandarit" si mai ales cand este vorba de unul care a fost parte a lui, un ,,tradator". Doamne fereste sa va cobesc, dar fiti cu mare grija, d-le avocat, cand traversati strada!
Postat 05 Februarie 2016, 10:06 de pinonel
Avocat Lele:
Acest caz este dovada irefutabilă că inteligența (ce să mai spun despre înțelepciune!) nu este o condiție ca un oarecare să ajungă procuror la DNA! Pentru un inspector la CSM, nici atât! Smiorcăiala procurorului Man pe la ușile inspecției CSM este cântecul lui de lebedă! Un *** care vrea să acuze alte persoane (ca procuror DNA) nu ar fi avut ce căuta la vânătoare pe timp de noapte, cu dispozitive de iluminare a vânatului, neanunțat la asociație și fără a fi însoțit de un paznic de vânătoare! Nicio autorizație nu poate acoperi astfel de circumstanțe ce constituie infracțiunea de braconaj. Dacă nu a fost tras la răspundere penală la timpul potrivit și acum ocupă o funcție în sistem este numai pentru că, se dovedește încă o data, șantajabilii au prioritate la astfel de poziții, tocmai pentru a putea fi manipulați atunci când este nevoie de prestația lor direcționată spre anumite ținte de mare calibru. Stau la dispoziția mass media cu orice alte amănunte legate de cazul braconierului (procuror) Man și, cât de curând, voi da, în acest sens, un comunicat de presă, împreună cu probe relevante ale celor afirmate mai sus, pe care a încercat să le compromită în dosarul fabricat colegului său, Gligor Sabău. Avocat Alexandru Lele
Postat 05 Februarie 2016, 08:51 de alexandru-lele
Tara arde si baba se piaptana....
Nici oprea n-a plagiat, nici ponta si nici mang_litorul. Au spus-o comitete si comiţii de tot felul... Fara sa sugerez nimic, va dau si eu un exemplu, din bransa d-voastra: parca acelasi csm l-a albit si pe procurorul emilian eva, ,,parat" prin 2009 de Daniel MORAR pt. ca ar fi ,,umblat" prin dosare, a mai pus o hartie, a mai luat doua... ce nu face omul pt. prieteni! Interesant este finalul: s-au adeverit acuzele lui MORAR, stiti unde se afla acum fostul procuror. Asa ca... Lasand la o parte chestiunile astea care-mi amintesc de gradinita, cand ne param pt. orice, eu si cercul meu de cunoscuti va reprosam lipsa de implicare in viata urbei/judetului. Si inca ceva: in lumea in care va invartiti d-voastra nu sunt prietenii, sunt doar interese! Stiu ca ati priceput corect sensul celor postate de mine. Succes!
Postat 05 Februarie 2016, 06:19 de pinonel
Ce, că e PROTAGONIST!!!
N-a fost el personaj cheie în film? Actor fain domnul av. Lele, aduce cu Alain Delon, filmare la el acasă, pe ulițele de Oradea!!!
Postat 04 Februarie 2016, 23:47 de ADINA
Opincă Ştruţ
L-e-l-e, ce nume! Ce profundă semnificaţie are în folclorul românesc!Dar ce privire tulbure are cel ce poartă acest nume! Oare are de ascuns ceva? Mai ieri, parcă era un procuror ratat. Ulterior a fost un gazetar de hazna. Acum, este ceea ce vedeţi. Mâine! Mâine, oare ce va fi ?
Postat 04 Februarie 2016, 23:27 de NeicaNimeni
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON