URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Martie 2013, 10:47

Crimă la vânătoare: Muncitor pe fondul de la Oşand împuşcat în cap de un braconier

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor caută autorul unei crime produse duminică după-amiaza în pădurea Sititelec, aparţinând Asociaţiei de Vânătoare Cociuba Mare.

Prim-procurorul Parchetului, Vasile Popa, a declarat BIHOREANULUI că victima este un tânăr de 27 ani din Husasău de Tinca, care efectua lucrări pentru Asociaţia de Vânătoare Cociuba Mare pe fondul de vânătoare Oşand.

"Victima a fost găsită moartă, în pădurea Sititelec, între localităţile Husasău de Tinca şi Oşand, de un paznic. Acesta a venit în zonă după ce a auzit un foc de armă şi a sunat imediat la 112", a declarat prim-procurorul.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au început cercetările în caz şi bănuiesc că autorul a fost un braconier surprins de tânăr. "Din primele cercetări reiese că victima a fost împuşcată în cap cu o armă de vânătoare şi destul de aproape, pentru că i-a spulberat capul", a explicat Vasile Popa.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
ptr.una
oare din familia ta nu a fost nimeni la braconaj sau la furat de lemne...oare cine ia protejat? asa ca CIOCU\' MIC...
Postat 28 Martie 2013, 14:01 de gugu
braconaj
cred ca la Sumugiu,hotii de lemne sunt protejati politiei si a primarului, la fiecare camion de lemne isi primesc partea lor, oare viceprimarul ce spune despre jaful din padure?tot ei stiu si despre braconaj, ar trebui sa fie si ei anchetati putin!
Postat 24 Martie 2013, 07:10 de una
Atentie
Nu se duce nimeni strain sa braconeze intrun fond de vinatoare,fara a fi cu cineva localnic in legatura.Asa ca stati linistit autorul e din zona,s-au sa nu se fi regizat ceva scenariu,dupa un accident devinatoare in care sa fie implicati cei care umblau continu la vinatoare pe fondul Osand.
Postat 20 Martie 2013, 13:09 de cuc
pt braconiei
perfect de acord , cu conditia de a se gasi glontul ucigas!
Postat 20 Martie 2013, 12:46 de temudjin II
braconieri
orice arma de foc lasa urme, unice, la fel ca si amprentele, asa ca e doar o chestiune de timp...
Postat 19 Martie 2013, 21:24 de mistretu
Protejati padurile,vanatul
Anul trecut din loc.SITITELEC se carau lemnele cu tirurile spre Ungaria,erau incarcate seara tarziu la marginea padurii dinspre Sauaieu,au denivelat drumul asfaltat acum 5-6 ani pe unele portiuni au aparut cratere.Se pare ca domnului primar FAUR MIHAI nu i-a pasat de investitia la drum pe care si-a revendicat-o bineinteles si s-a laudat cu ea la localnici in campanii.Scuzati pt.devierea de la subiect. Condoleante familiei tanarului.
Postat 19 Martie 2013, 04:29 de Vasile
verificatii (padurarii)
As mai dori sa trag un semnal de alarma datorita defrisarilor ce se face in zona Miarlau Sumugiu Sauaieu (zona bobostea)Sititelec,se taie padurea la greu numai raspunde nimeni face ficare ce vrea unde sunt padurari de altadata care nu te lasa sa mergi sa aduni uscaturi fara sa stie el .In ziua de azi o vand ei au angajati cu ziua pt care nu platesc nici un fel de taxa au utilajele lor sunt plini de bani chiar nu este nimeni sa-i verifice .Va rog verificati informatia toata padurea est praf gramezi de grengi lasate acolo ca nu se ia numai tulpina ,flacoanele si peturile ,si bidoanele de ulei lasate pe tot locul ,Rusine sa va fie(silvicultori) ca nu va ginditi la generatiile viitoare.Daca mergeti pe drumul dintre Miarlau si Sumugiu se vede padurea frumoasa (spre drum)dar daca va urcati in padure cam 800 m dezstru si cam asa pe tot locul numai partea de la drum se vede padurea verificati si o sa va convingeti
Postat 18 Martie 2013, 21:11 de vasile
verificatii pe toti
ar trebuii verificati toti posesori armelor de vanatoare Sumugiu,Miarlau(asa zisi iubitori de natura de fauna) deoarece cei mai mari braconieri sunt ei,acum mai nou criminali (vedeti cazul sefului politiei din salonta care tot prin zona aia sa intimplat 5Km maxim)numai ca acolo paznici de vinatoare au avut noroc ca nau primit si ei un plumb.Sincere condoleante familiei!Ma rog domnului sa fie prins autorul si sa fie pedepsit dupa fapta daca sar putea sa primeasca si el la fel .
Postat 18 Martie 2013, 20:40 de vasile
Nesiguranta
Nu inteleg de ce nu se sesizeaza nimeni o data cu chestia asta cu vanatoarea...cate nenorociri vor mai fi pana pune cineva piciorul in prag?cred ca permisele de vanatoare se obtin prea usor....sincer si mie imi e frica sa mai merg la padure , de cand cu atatia nebuni...e singurul loc unde mergi sa te relaxezi, sa te bucuri de liniste ,de natura...dar cu toate astea nici acolo nu mai ai liniste...Doamne fereste!!!!!!!!!
Postat 18 Martie 2013, 14:59 de Vivian
Ce tragedie!!!!
Primavara & vara cand e timp frumos e placut sa te plimbi prin padure cu copii..acum clar nu mai merg...Doamne ce tragedie!!!! Toti nebunii au permis de port arma. Sper sa fie gasit si pedepsit vinovatul.Condoleante familiei!!
Postat 18 Martie 2013, 14:51 de Gina
braconajul ca gest politic este permis
Frumos "sport" vanatoarea! Pe langa satisfactia de a ucide animale practic fara aparare (armele au luneta, panda se face la locurile de hranire sau adapare) mai ofera prilejul braconajului si al asasinatului "in legitima aparare" cand esti prins de paznic! Luand in considerare profilul "sportivilor" care practica vanatoarea (bosorogi, neputinciosi sadici, imbogatiti peste noapte, politicieni corupti, interlopi) putem vorbi despre o "elita" noua usor de identificat prin simpla consultare a listelor posesorilor de arme si a celor cu legitimatie de vanatoare.
Postat 18 Martie 2013, 11:50 de adrian bombo nastase
headshot.
ca-n jocuri. headshot!
Postat 18 Martie 2013, 11:32 de duke nuken
suspect
paznicul de vantoare
Postat 18 Martie 2013, 11:23 de profiler
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON