URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Decembrie 2012, 11:55

Şeful Gărzii de Mediu, pus în libertate: Cererea de arestare făcută de DNA se va rejudeca

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Curtea de Apel Oradea a judecat, marţi, recursul declarat de comisarii de mediu Gheorghe Raţiu şi Gabriel Varga împotriva măsurii de arestare preventivă dispusă pe numele lor de Tribunalul Bihor.

În timpul dezbaterilor, avocatul Răzvan Doseanu, apărătorul lui Varga a solicitat revocarea măsurii pe motiv că judecătoarea care a dispus-o, Crina Muntean, şefa Secţiei penale din Tribunalul Bihor, s-a aflat în incompatibilitate în momentul în care a pronunţat soluţia. "Acelaşi judecător a dispus interceptarea celor doi, dar şi prelungirea respectivei proceduri, ocazie cu care s-a exprimat împotriva celor doi, susţinând că probele, iar apoi notele de redare depuse până atunci de DNA demonstrează implicarea inculpaţilor în fapte de corupţie", a explicat Doseanu.

Acuzare fără probe?

Mai mult decât atât, după cum a observat avocatul, Muntean a şi depus o cerere de abţinere înainte de judecarea solicitării de arestare preventivă formulată de procurorii DNA săptămâna trecută. „În cererea de abţinere a motivat că deja îşi spusese părerea despre cei doi, şi anume că în opinia ei sunt implicaţi în fapte de corupţie, ceea ce urma să constate încă o dată cu ocazia judecării cererii de arestare. Însă i-a fost respinsă cererea de abţinere", a arătat avocatul.

Doseanu a criticat şi unele probe din dosarul DNA. „Pozele făcute sunt neclare, în interceptări cei doi nu pretind nimic. Se mai specifică în dosar faptul că Varga a primit două mesaje pe care acuzarea le consideră probe pentru 2 fapte de corupţie. Acestea însă au rămas fără ecou. Clientul meu nu a dat curs mesajelor, există dovezi în acest sens. Pe de altă parte, oricine poate trimite mesaje, iar asta nu înseamnă că destinatarul e vinovat de ceva", a spus avocatul.

Apărătorul a mai ridicat şi problema egalităţii de tratament între cele 9 persoane cercetate în dosar. „Aici nu vorbim despre infracţiuni comise cu violenţă, ca omorul, violul, pedofilia. Sigur, corupţia ar fi şi ea o faptă gravă, însă nu după 10 luni şi fără o probă palpabilă. Mai sunt şi alte persoane cercetate în dosar, în stare de libertate. Solicităm egalitate de tratament juridic", a invocat Doseanu.

Punctul de vedere al avocatului a fost susţinut şi de Bogdan Bodea, respectiv Cristian Domocoş, apărătorii şefului interimar al Gărzii de Mediu Bihor, Gheorghe Raţiu, cei doi invocând în plus şi faptul că DNA a amânat arestarea luni de zile, cerând-o abia în momentul în care nu mai aveau probe de administrat. „De ce n-au cerut arestarea în ianurarie, februarie, şi de ce o cer acum, în decembrie, când chiar ei susţin că nu mai au probe de administrat. În acest caz, ce pericol mai reprezintă inculpaţii?", s-a întrebat avocatul Bodea.

La loc comanda

În urma dezbaterilor, judecătorii au constatat că argumentele avocaţilor referitor la incompatibilitatea judecătoarei Tribunalului Bihor care a soluţionat propunerea de arestare preventivă, era întemeiată. Ca urmare, au casat soluţia luată de magistratul incompatibil şi au dispus rejudecarea cererii de arestare de către Tribunalul Bihor.

Cum măsura arestării a fost declarată nelegală, aceasta a fost revocată, judecătorii dispunând ca Gheorghe Raţiu şi Gabriel Varga să fie puşi în libertate.

După cum se ştie, şeful interimar al Gărzii de Mediu Bihor, Gheorghe Raţiu, şi subalternul său, Gabriel Varga au fost arestaţi săptămâna trecută, joi, de Tribunalul Bihor. Cei doi fuseseră reţinuţi cu o zi mai devreme de procurorii DNA, în cadrul unei anchete în care sunt urmăriţi penal în total 5 comisari ai Gărzii de Mediu Bihor, un inspector al Agenţiei de Protecţia Mediului Bihor şi 3 oameni de afaceri, toţi pentru fapte de corupţie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
asa da magistrat
Felicitari pt. d-na Crina Muntean, un judecator cinstit, foarte bine pregatit si foarte, foarte curajos. Oricum ai lua-o nu se compara cu Ovi G & CO. Mult succes d-na judecator !
Postat 22 Decembrie 2012, 23:44 de anonim
cat profesionalism
Crina Muntean, sefa sectiei penale din Tribunalul Bihor nu a fost capabila sa-si dea seama ca e in incompatibilitate??? Sau presiunile (poate chiar indoctrinarea), au fost atat de mari incat nu a mai contat reputatia, profesionalismul, impartialitatea, ci doar executarea unui ordin? Se observa ca e o rafuiala comandata, in care nimic alceva nu mai conteaza, decat triumful celui care a dictat intreaga actiune. Din pacate e o alta pata neagra, daca mai e loc de pete, pe Tribunalul Bihor si DNA si o dovata ca acestia actioneaza la comanda...
Postat 19 Decembrie 2012, 11:27 de mihai
Muc si sfarc
Ok, am înțeles ca Ratiu, mosulica din poza, e liber, dar cel cu degetu in nas, cautand după muci, ce face pe acolo?
Postat 18 Decembrie 2012, 21:53 de Cetitor
PRIMARUL DE BEIUS
DNA cand se ocupa de primarul de Beius ; sau a renuntat ? au inceput si nu au mai terminat ! tare curios !!! Beiusenii asteapta !!!
Postat 18 Decembrie 2012, 15:46 de alex
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON