URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 August 2010, 16:22

Au urinat pe maşini în faţa unui local, iar apoi au intrat cu autoturismul în altul!

Au urinat pe maşini în faţa unui local, iar apoi au intrat cu autoturismul în altul! Pizzeria Tornado
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vlad Toderici (35 ani), din comuna Bunteşti, şi orădeanul Doru Judea (30 ani) au fost reţinuţi duminică, la prânz, de poliţiştii din Beiuş, şi au fost prezentaţi luni în faţa magistraţilor Judecătoriei Beiuş cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile, sub acuzaţia de ultraj contra bunelor moravuri, ameninţări şi distrugere.

Potrivit prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş, Gligor Sabău, cei doi au chefuit în noaptea de sâmbătă spre duminică într-un local din municipiul Beiuş, iar duminică dimineaţa, în jurul orei 10, îmbarcaţi într-un Audi A6, proprietatea lui Judea, au plecat să-şi continue distracţia într-un local din comuna Pietroasa.

Au vrut respect

Puşi pe scandal, în urma unei neînţelegeri cu angajaţii localului, care au refuzat să-i servească, cei doi au început să înjure, după care au ieşit şi au urinat pe maşinile din faţă, au distrus un coş de gunoi din faţa localului şi în final l-au sunat pe administrator, Gheorghe Ioan Nastor, ameninţându-l cu moartea pentru lipsă de "respect" faţă de ei.

Două ore mai târziu, Toderici şi Judea au revenit la Beiuş, la pizzeria Tornado, intrând în local cu maşina, direct prin vitrină. "Fiind cald, vitrina era deschisă, deoarece este mobilă. Iniţial au oprit maşina în faţa localului, au deschis larg uşile acesteia şi i-au pornit casetofonul la capacitatea maximă a sonorului. Apoi au băgat maşina în local, s-au aşezat la o masă şi au consumat băuturi alcoolice până la venirea poliţiştilor care i-au reţinut", a explicat prim-procurorul Gligor Sabău.

Administratorul pizzeriei, Adrian Bârz, susţine că reţinerea celor doi scandalagii nu a fost deloc uşoară. "Pizzeria era plină, toată lumea a văzut ce s-a întâmplat. Au intrat în local şi, de beţi ce erau, nu le-a convenit muzica şi au vrut-o pe a lor. Toderici a ieşit şi a adus maşina până în local. Ce să zic, la noi e ca-n junglă! Pe mine m-au sunat angajaţii să-mi spună ce se întâmplă, iar eu am anunţat poliţiştii. Echipajul a negociat mai bine de 40 de minute cu ei şi a fost nevoie de intervenţia şefului Poliţiei, comisarul Remus Indrei, chemat şi el la faţa locului, pentru ca cei doi să scoată maşina din local şi, ulterior, să-i însoţească pe poliţişti la sediul Poliţiei. Au plecat cu cătuşe la mâini şi cu scandal", povesteşte Bârz.

Cei doi scandalagii au fost prezentaţi, luni, Judecătoriei Beiuş, unde magistraţii au dispus, în cazul lui Toderici, arestarea pentru 29 de zile, iar Judea va fi cercetat în stare de libertate, cei doi fiind acuzaţi de ultraj contra bunelor moravuri, ameninţări şi distrugere.

Recidivistul

Incidentul provocat de Toderici nici măcar nu e primul. Anul trecut, el a spart într-o noapte vitrina aceleiaşi pizzerii şi a scăpat de dosar penal doar după ce administratorul localului a fost de acord să accepte împăcarea cu el, în schimbul despăgubirilor oferite pentru înlocuirea vitrinei.

Tot anul trecut, Toderici a fost prins băut la volan în Oradea şi, pentru că a refuzat recoltarea de probe biologice, a putut fi transportat la sediul Serviciului Poliţiei Rutiere doar după intervenţia mascaţilor.

În urma incidentului, Toderici s-a ales cu permisul de conducere suspendat şi a fost trimis în judecată pentru sustragere de la recoltarea probelor biologice.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
fratilor
bai vlad ii un cunoscut deal meu,ce plm spuneti voi ca ii cocalar sau smecher ma?ba parlitilor,futuvan redactia voastra
Postat 26 Aprilie 2012, 14:07 de sefu
buna
inainte sa va exprimati parerile astea depasite de situatie,ar fi bine sa aflati care a fost purul adevar.Ii cunoasteti macar pe asa zisii "smecheri"?de ce va place sa aruncati cu noroi si nici macar nu stiti care e tinta sau va plictisiti prea tare,vedeti-va de vietile voastre plictisite retardatilor mintali.
Postat 27 August 2010, 22:28 de frichi
ghj
Asteptam sa faca 2-3 victime,si apoi o sa il arestam/amendam,etc....pana atunci degeaba il prindem baut la volan,si scandalagiu...romani adevarati,ce mai...:(
Postat 24 August 2010, 12:50 de ghj
BRAVO
In sfarsit se lasa cu arestari si in Beius, dar, pe langa Toderici asta, mai sunt inca cativa ,,smacheri" carora cred ca le-ar trebui macar vreo 29 de zile ,,de meditatii". Felicitari Politiei, Parchetului si Judecatoriei.
Postat 24 August 2010, 10:31 de mistretul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON