URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 03 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Iulie 2016, 11:51

Ca pe propria moşie: Prodecanul Bodog n-a permis BIHOREANULUI să intre în Facultatea de Medicină

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prodecanul Florian Bodog tratează Facultatea de Medicină şi Farmacie ca propria-i feudă, uitând complet că este o instituţie publică de învăţământ.

Joi dimineaţă, înainte de examenul de admitere programat să debuteze la ora 9, Bodog l-a dat pe reporterul BIHOREANULUI afară din facultate, nepermiţându-i să realizeze nicio fotografie în săli şi fără să poată justifica această decizie cu un regulament clar.

În fiecare an, jurnaliştii acreditaţi pe lângă Universitatea din Oradea, cum este şi reporterul BIHOREANULUI, merg la FMF înainte de examen, pentru a prezenta cititorilor materiale de presă axate pe numărul mare de candidaţi care concurează pentru un loc în această facultate, de altfel una dintre puţinele care organizează un examen de admitere şi nu doar un concurs de dosare.

De această dată, însă, Bodog, în calitate de preşedinte al Comisiei de Admitere a FMF, a refuzat accesul BIHOREANULUI în facultate. Direcţionat de portarul facultăţii, reporterul a urcat la decanat, pentru a cere permisiunea de a face fotografii, iar de acolo a fost preluat de Bodog. "Vă rog să ieşiţi, nu aveţi ce căuta aici", a spus el.

Deşi i s-a explicat că singurul rol al jurnalistului este să realizeze câteva fotografii în sălile de examen, înainte ca probele să înceapă, şi să obţină date despre numărul înscrişilor şi al locurilor disponibile, Bodog a refuzat explicit. "Trebuia să faceţi o solicitare ieri".

Întrebat care este regulamentul care prevede acest lucru, dat fiind că în anii precedenţi nu s-a aplicat, ori de ce un astfel de anunţ nu se regăseşte pe site-ul FMF, prodecanul nu a putut să răspundă. În schimb, a cerut unei secretare a facultăţii să escorteze jurnalistul până la ieşirea din facultate şi să se asigure că nu face nicio fotografie.

În acelaşi timp, Bodog a permis accesul în facultate al jurnaliştilor de la Digi 24 Oradea, dovadă că l-a incomodat doar prezenţa BIHOREANULUI, ziar care a dezvăluit că a acces la titlul de profesor universitar şi de conducător de doctorate fraudulos, fără a îndeplini criteriile minime prevăzute de Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare. Întrebat de BIHOREANUL de ce alţi jurnalişti au acces în facultate, Bodog a spus că aceştia ar fi făcut o solicitare miercuri în acest sens, informaţie negată însă de reprezentanţii Digi 24 Oradea.

BIHOREANUL a solicitat şi prorectorului Marcel Roşca să prezinte un punct de vedere faţă de cele petrecute şi să precizeze dacă astfel de practici abuzive sunt sau nu încurajate de conducerea Universităţii. "Eu personal îmi cer scuze pentru ce s-a întâmplat. Mă documentez şi vă voi oferi şi un răspuns concret pentru această situaţie", a spus Roşca.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
bravo!
oricum scrieti numai ce vreti si cum vreti....daca ati fi neutri altfel ati avea credibilitate...eu am fost in fac cu elevii mei..nu aveti dreptate!..fac arata super..nu stiu cui gratie,dar sigur nu Bihoreanului...
Postat 29 Iulie 2016, 14:09 de onuta
RE: bravo!
La halul în care scrii, mă îndoiesc profund că dumneata ai elevi, deci că ai lucra în învăţământ. De fapt nu mă îndoiesc profund, ci sper din toată inima să nu fie aşa...
Postat 29 Iulie 2016, 18:50 de Florin Ciucas
Da
Da, felicitari redactorilor, noroc cu Bungau, altfel nu ar mai exista sange curat si demn in facultate. Trebuia sa-l trimiteti pe el cu un aparat de fotografiat si era gata problema, si asa il manati tare spre scaun cand omul e in concediu, vezi Doamne.
Postat 29 Iulie 2016, 02:02 de nightwalker
Nu-i fum fara foc!
E gresita reactia lui Bodog, dar e de inteles! Ati dus o campanie furibunda impotriva lui. Ar fi interesant sa ne explice florin ciucas cam ce-i/ce-l mana pe el in lupta?! Nu de alta dar gura lumi-i sloboda si se cleveteste prin targ pe seama redactorului-sef.
Postat 28 Iulie 2016, 17:14 de pinonel
RE: Nu-i fum fara foc!
Ne mână în luptă dorinţa de a mai rări din impostorii ăştia care ocupă scena publică. Ce s-o fi clevetind prin târg? Că vrem să-i luăm locul lui Bodog? Că mai văzui un idiot zicând că ăştia de la Bihoreanul ne visam şi-n locul lui Birta la Distrigaz, de-aia ne-am supărat aşa :) Hai zi-le, pinike, că tu le ştii pe toate...
Postat 28 Iulie 2016, 21:50 de Florin Ciucas
RE: Nu-i fum fara foc!
Vă poate explica chiar autoarea articolelor ce o mână în luptă: faptul că Florian Bodog a promovat ilegal ca profesor universitar şi conducător de doctorate, că din 2013 încoace încasează şi salariile aferente - ştiţi, nu, că plătiţi şi dvs. pt asta? - , faptul că un impostor a condus şi conduce în continuare o facultate publică şi faptul că din cauza unor oameni ca el Universitatea din Oradea rămâne la statutul de "Sorbonică".
Postat 28 Iulie 2016, 18:51 de Adriana Tic
băăăă,
n-a vrut sa filmati conditiile execrabile din AULA DE LA MEDICINA!!! IN CARE, IN LOC SA LE PICE FISA CANDIDATILOR...LE PICA...TENCUILA!!!!NO, E CLAR?!!!
Postat 28 Iulie 2016, 16:04 de ADINA
Dada
Mai un pic si devin ziar non grata? Cred ca a trecut punctul ala deja. Noroc cu Simai ca mai da cate o palma ici colo, altfel ar fi total aserviti.
Postat 28 Iulie 2016, 14:06 de nightwalker
RE: Dada
Acela e cel mai bun ziar: non grata în ochii autorităţilor, dar citit de public. Din punctul ăsta de vedere, stăm bine :)
Postat 28 Iulie 2016, 14:36 de Florin Ciucas
un pesedist plagiator
Asta e pesedist, plagiator, format la scoala de banditi Maghiar-Ifrim, cultivat de plagiatorul Mang, tovaras de minarii al numitului Maghiar Adrian, prieten la catarama al echipei de doi bani de la Senat Curila-Pasca, amic la toarta cu numitul Rosca.
Postat 28 Iulie 2016, 13:45 de andreimagheru
care pe care
Mai pupati-l mult in dos pe nebunul sef al orasului (pentru care transparena e un cuvant inexistent) si incetul nu o sa vi se mai deschida nici o usa nicaieri. Mai un pic si deveniti ziar "nongrata".
Postat 28 Iulie 2016, 13:24 de User anonimizat
RE: care pe care
După logica ta stupidă, gen "care pe care", Bodog ar trebui pupat în fund ca să deschidă uşa unei instituţii publice?
Postat 28 Iulie 2016, 13:47 de Florin Ciucas
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON