URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 August 2016, 09:51

Viceprimarul Florin Birta: "Termenul de predare a lucrărilor la podul Sfântul Ladislau a fost prelungit până la finalul lunii august" (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Lucrările vor continua, deşi podul se va deschide traficului! Termenul de predare a lucrărilor de reabilitare a podului Sfântul Ladislau a fost amânat până pe 31 august

"Termenul de predare a lucrărilor la podul Sfântul Ladislau a fost prelungit până la finalul lunii august. Constructorul are nevoie de timp pentru a face modificări la construcţiile metalice care formează balustradele balcoanelor. Acestea vor trebui refăcute, vopsite şi montate pe pod", a declarat viceprimarul Florin Birta.

În ciuda acestui fapt, circulaţia pe podul Sfântul Ladislau se va relua, potrivit estimărilor municipalităţii, începând din 15 august.

"Podul va fi redeschis traficul auto şi pietonal la jumătatea lunii august, zona balustradelor urmând să fie protejată cu confecţii metalice până la montarea balcoanelor", a spus Birta.

În prezent, pe podul Sfântul Ladislau, constructorii mai au de pietruit trotuarul, de refăcut trotuarele străzilor adiacente şi de turnat stratul de asfalt final.

Reabilitarea podului Ladislau a demarat pe 15 septembrie 2015, cu termen de predare în şase luni. Executate de SC Firesta-Fiser Rekonstrukce Stavby AS, la un preţ de 5,1 milioane lei, lucrările au fost suspendate înaintea sărbătorilor de iarnă şi reluate la începutul lunii februarie. Ulterior, termenul de predare a lucrărilor a fost prelungit la cererea constructorului până pe 20 iunie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
@mick
esti MIC in gandire! ca si cei pe care-i aperi, jignind. "peinzionar" fiind ma consolez ca nu sunt ca tine, paysan...
Postat 04 August 2016, 14:07 de tititeasca
FALS
@Mick: Eu unul, NU!
Postat 04 August 2016, 13:43 de TDS
Ce ma?
TDS si tititeasca doi peinzionari, posesori de cartele OTL subventionate, sunteti nemultumit de nefinalizarea la fix a podului! of, of, luati medicamenteee!
Postat 04 August 2016, 09:51 de User anonimizat
am o intrebare...
Care din voi isi aduce aminte cand s-a inchis podul si cand s-au inceput lucrarile? Sa nu-mi ziceti ca s-a inchis ca sa se poata lucra in P-ta Unirii, ca nu tine. Se putea da drumul la circulatie dinspre Teatru spre Primarie si devia cu obligatoriu dreapta spre Tudor Vladimirescu.
Postat 03 August 2016, 21:57 de Kid
Punguţa de doi bani
Ar fi interesant modul în care "laic" sau profesionist unul cu pregătire juridică poate descrie în articole de contract şi chiar şi în caietul de sarcini "marja" termenului de finalizare. (Atât timp cât participi la o licitaţie la care condiţiile din caietul de sarcini sunt stricte înseamnă că prin ofertă ţi le asumi! Restul este "crearea unui avantaj patrimonial sau nepatrimonial...")
Postat 03 August 2016, 19:49 de eutanasiu
cine castiga daca se bateau cap in cap 2 cocosi?
Putem despica firul in 4 si in 10 si in 50 daca vreti. Eu as concluziona simplu: atat timp cat lucrarea se face la pretul cel mai scazut (nu cel mai eficient calitate-pret), pe deasupra le si cerem sa lucreze fara sa aiba front de lucru liber, consider ca putem sa intelegem o intarziere. Este normal ca daca cerem constructorului 7 conditii in plus fata de caietul de sarcini initial, gratuit, sa ii oferim si noi o marja la termenul de finalizare. Putem avea intelegere reciproca, sau putea simplu sa spuna tineti podul inchis, nu ma intereseaza impactul social eu sunt inginer, si era finalizat inainte de termen. dar cine castiga daca se bateau cap in cap 2 cocosi?
Postat 03 August 2016, 16:59 de BlackDot
??!!
@tititeasca: Si, cu ce ne alegem? Suntem facuti in fel si chip iar Birta e felicitat?!
Postat 03 August 2016, 15:56 de TDS
asa ceva...
ba esti prost! ba esti nebun! doar asa mai putem reactiona la asemenea situatii! ce fel de conducatori sunt astia care se inteleg la un termen de realizare de 6 luni si accepta finalizarea intr-un an??? fara penalitati!!! ce fel de conducatori sunt astia care permit sa se sape tot orasul fara nicio gandire, fara nicio logica, sa inchida strada dupa strada, sa nu termine nicio lucrare la timp si sa-si bata joc de cetatenii care nici nu mai stiu pe unde sa circule??? astept practicantii de kurling sa le sara in aparare si sa ma faca comunist sau psdist!
Postat 03 August 2016, 15:45 de tititeasca
@scortosul
Batrane: _i_ ;)
Postat 03 August 2016, 14:26 de continental
?
Dacă valoarea unui contract poate fi majorată "legal" cu 49,9%, se poate prelungi "la fel de legal" şi termenul de execuţie cu 49,9%? Domnule jurist Birta!!!
Postat 03 August 2016, 13:10 de eutanasiu
HAAAHAAAAAA !!
"continental" se autofelicita !!!!!!!! De rasu lumii Birta asta , ce parasuta de om care se baga in seama cu nimic !!!
Postat 03 August 2016, 13:09 de scortosul
.
Hehe! Felicitari viceprimarului ca sta cu ii tine in lesa scurta! :)
Postat 03 August 2016, 10:13 de BlackDot
Tanarul viceprimar
Felicitari tanarului viceprimar. Am multe sperante de la el, dar pe zi ce trece mi le confirma. Respect!
Postat 03 August 2016, 10:00 de continental
al citelea?
Si va mai urma o prelungire! Vorbele sunt multe in administratia Bolojan si masurile impotriva populatiei. Faptele bune se intimpla greu!
Postat 03 August 2016, 09:58 de andreimagheru
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON