URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Decembrie 2017, 17:34

Şi totuşi, au ieşit în stradă: O mână de procurori şi judecători bihoreni au protestat împotriva modificării legilor justiţiei (FOTO / VIDEO)

23 de procurori de la aproape toate parchetele din judeţul Bihor, inclusiv DNA, DIICOT, dar și judecători, au ieşit, luni seară, în faţa clădirii parchetelor din Oradea, în semn de protest faţă de modificarea legilor justiţiei, impusă de coaliţia de guvernământ.

Magistraţii au protestat paşnic, în tăcere, fără lozinci şi sloganuri.

Fiecare avea în mână jurământul pe care îl depun magistraţii în faţa preşedintelui țării în momentul în care sunt numiţi în funcţie: "Jur să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr drepturile şi libertăţile fundamentale ale persoanei, să-mi îndeplinesc atribuţiile cu onoare, conştiinţă şi fără părtinire. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!".

Chestionaţi de BIHOREANUL, manifestanţii au spus că sunt nemulţumiţi de modificările aduse legilor justiţiei, respectiv a codurilor penal şi de procedură penală, plănuite de Guvernul PSD-ALDE.

"Noi mergem şi la serviciu, iar acum ne facem datoria să ieşim şi în stradă. Dacă noi nu ieşim, societatea civilă poate să se încuie în casă", a declarat BIHOREANULUI unul dintre procurori.

Printre procurorii care au ieşit în stradă se numără Cosmin Pantea şi Cristian Ardelean, de la DNA Oradea, Dida Naghiu şi Sorin Beteringhe de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, Ciprian Puie, de la DIICOT, sau Teofil Ilisie, procuror orădean detaşat la Parchetul Carei.

Dintre judecători, au putut fi remarcaţi Monica Popovici, de la Secţia Civilă a Tribunalului Bihor. A participat la protest şi comisarul şef Traian Surducan, poliţist la DNA Oradea. 

De precizat că nu a ieşit să protesteze nici un şef de parchet sau instanţă din Bihor. Manifestarea s-a încheiat în jurul orei 17.30.

Asemenea proteste au avut loc, pe parcursul zilei de luni, în mai multe oraşe din ţară, precum Cluj Napoca, Braşov, Brăila, Galaţi, Constanţa, Satu Mare, Bistriţa, Timişoara, Slatina.

Circa 500 de magistrati au protestat luni seara pe treptele Palatului de Justitie din Bucuresti, pentru a-si exprima nemultumirea fata de intentia de modificare a legilor justitiei, multi dintre ei aprinzand lanternele telefoanelor. Un magistrat din Bucuresti a declarat, la intrebarile ziaristilor, ca legea interzice magistratilor sa faca greva, nu sa protesteze. 

Este pentru prima oara in ultimii ani cand magistratii romani isi manifesta astfel dezacordul fata de masuri adoptate de puterea legislativa.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
40 Comentarii
de tot in strada
o sa iasa de tot si cu serviciul ca astia s cei ce au fabricat dosare dupa autista de macovei citire,acum incalcand flagrant legea sunt de fapt parte la atentatul impotriva sigurantei nationale impreuna cu dna bihor si institutia luminata de bolo si noaptea,ce mai :judecatorie,tribunal,cao,...crima organizata furibund de base ce si a numit chestori,procurori sefi,si sefi la judecata lui base,priaten cu bolo prin popa liviu si carp,masonii masonilor,ce acum se vor supune judecatii de apoi,ca noi toti dupa CUVANT,ce i asa grav in aceste modificari pentru cei corecti pe care nu i vezi in strada?
Postat 20 Decembrie 2017, 12:22 de User anonimizat
vaaaaaaaaaaaaaiiiiiiiiiiiiii
SI DOCTORII DEPUN JURAMANT DA IAU SPAGI DE TE DOARE CAPUL CEI CAT DE CAT CINSTITI NE PLEACA DIN TARA
Postat 20 Decembrie 2017, 05:00 de Rumanu
SĂ FACEM SĂ FIE BINE...
@Moderator: din pură curiozitate ! De unde cunoașteți vârsta celui/celei care semnează " BESTIA666 "? Nu de alta dar unii au injurat la propriu mame iar alții au publicat nume de familie ( de unde l-o fi știut?)
Postat 20 Decembrie 2017, 00:19 de TDS
a fost votat statutul magistratului
IAR CIRPACIUL DIN FRUNTEA STATULUI SE STIE DE PE ACUM CA VA RESPINGE LEGILE JUSTITIEI.Paguba-n ciuperci . Pina la urma tot vor intra in vigoare.TREBUIE GASITA MODALITATEA insa,de a concedia acesti protestatari care au incalcat Constitutia,care si-au vindut constiinta intr-un ACT EVIDENT DE TRADARE.IAR INSTIGATORUL SEF, D A N I L E T , MACOVISTUL DANILET , TREBUIE RAPID PUS PE LIBER,ARESTAT,JUDECAT SI CONDAMNAT. Asta daca se vrea sa se faca DREPTATE in Romania.
Postat 19 Decembrie 2017, 16:01 de BESTIA666
cont suspendat
Dat fiind faptul că nu doreşte nicicum să se raporteze la regulamentul site-ului, userul Bestia666 va lua o meritată vacanţă, contul fiindu-i suspendat o săptămână. Îi dorim sărbători fericite! Ne revedem după Crăciun, sperăm, cu gânduri mai bune...
Postat 19 Decembrie 2017, 16:27 de Moderator
IPOCRIZIE
„Jur sa respect Constitutia si legile tarii...”, „Asa sa-mi ajute Dumnezeu”, AMIN! (Ei nu au dreptul sa protesteze conform Constitutiei si legilor tarii).
Postat 19 Decembrie 2017, 12:33 de bumbu
JUDECATORUL,
e singur cu constiinta lui cind decide.Fara 'povetele' SRI si fara emotiile opiniei publice. JUDECATORULE....fii Dumnezeul care pastoreste turma,nu cel care arunca Potopul aupra Turmei.CIT DESPRE PROCURORI >>>>> ei trebuie sa fie egalii partii adverse,NU SUPERIORII JUDECATORILOR.Adica sa existe acelasi statut al procurorilor cu al avocatilor > CONDITIA ESENTIALA A EXISTENTEI UNEI JUSTITII INDEPENDENTE. SI.....F A R A - S U B O R D O N A R E - L A - SOROS & MACOVEI.
Postat 19 Decembrie 2017, 08:49 de BESTIA666
bihoreanule.....
CENZURA,SANTAJUL SI AMENINTARILE POSTACULUI SOROSIST,pur si simplu nu mai merg.AM MAI TRECUT ODATA PRIN ASTA;DE DATA ASTA INSA NE-AM INVATAT LECTIA.Si se vor intoarce apucaturile voastre....CA UN BUMERANG !!!!
Postat 19 Decembrie 2017, 08:38 de BESTIA666
LA SUPERLATIV
COMENTARIUL LUI GenghisKhan.
Postat 19 Decembrie 2017, 08:35 de BESTIA666
FELICITARI CELOR DIN JUSTITIA BIHOREANA
CARE N-AU SARJAT LA CINTECUL DE SIRENA AL RUSINII JUSTITIEI ROMANE,circarul 'judecator' Danilet.Danilet,un personaj penibil,supercompromis,pupilul Monicai Macovei si pretenas al oengeurilor sorosiste, OARE CE MAI CAUTA SPECIMENUL ASTA IN JUSTITIA DIN ROMANIA,CIND LOCUL LUI E LA GHERLA ?????
Postat 19 Decembrie 2017, 08:24 de BESTIA666
In Statele Unite ale Americii
ETALONUL DEMOCRATIEI.....DIN 100 DE CAUZE TRIMISE LA JUDECATA,DOAR 60 AU SUCCES.ADICA SE LASA CU CONDAMNARI.Desigur in Tara Justitiei Perfecte si a BINOMULUI, la 100 de rechizitorii, exista 98 de condamnari penale. TARE SAU CE? habarnisti rau americanii astia.....ar fi indicat sa exportam niste magistrati,sa le bage mintile in cap americanilor despre cum e cu STATUL DE DREPT si INDEPENDENTA JUSTITIEI !!!!!
Postat 19 Decembrie 2017, 08:20 de BESTIA666
Doar 5% REZISTA ?!
Slaba REZISTENTA a procurorilor si judecatorilor . Avand in vedere numarul procurorilor si judecatorilor din circumscriptia Curtii de Apel Oradea ei reprezinta cam 5% dintre ei . Concluzia e ca restul 95% dintre procurori si judecatori NU REZISTA . Adunatura de ieri spune ceva foarte clar . JUDECĂTORII merg plecati sa protesteze in fata sediului Parchetului si nu invers . Ei au lasat impresia ca se supun procurorilor . Lasand la o parte faptul ca ei ar trebui sa nu fie o echipa . Ceea ce au aratat ieri e ca unii dintre judecatori fac echipa cu procurorii . Justitiabilul crede ca el va avea parte de un proces impartial , cand colo ...poate da de echipa . Sincer , si eu as rezista daca de maine nu as mai putea face orice abuz vreau si ar trebui sa raspund si eu ca si orice alt cetatean al Romaniei atunci cand incalc legea . Cat despre bezelele si selfiurile unora de acolo ele au fost suficient de relevante pentru profilul lor . In rest , tot respectul pentru procurorii si judecatorii corecti din Romania .
Postat 19 Decembrie 2017, 06:40 de GenghisKhan
@moderatori
Pe bune, opriti bestia asta "wanna-be". Dupa limbaj e unu care a stat putin pe la racoare. Sa fie parfene oare? Daca se sesizeaza organele, ajut si eu pro bono. Se se poate face sa nu mai aiba deloc acces, nu ca isi face un alt cont.
Postat 19 Decembrie 2017, 06:31 de poiu
@ postacul crypto-comunistilor
... Oricat ati vrea, nu veti scapa de bratul lung al legii. Lasa lozincile. Nu o mai lalai cu soros, pt ca nu sunteti cu nimic mai buni decat el. Jos coruptia ! Jos coruptii !
Postat 19 Decembrie 2017, 05:59 de Control_Room
niste rasfatati ai sortii
voi aveti noroc in lumea asta! toti, inclusiv cei ce nu au iesit la ... protest! la salariile voastre ... pe langa oricare altul, meserie ori pregatire, sunteti rasfatatii sortii
Postat 19 Decembrie 2017, 02:09 de ADINA
Bestiuta
... ies magistrații in strada , iese populația, toata planeta ne critica pt asta, dar tu lingaule de partid vezi doar partea bună ca hoții scapă de pușcărie. ...
Postat 18 Decembrie 2017, 23:44 de Sandu1201
RE: Bestiuta
Nu e permis asemenea limbaj "de miting", cu zdrenţe şi alte "figuri de stil"...
Postat 19 Decembrie 2017, 00:19 de Moderator
Bestiuta
Au iesit in strada pt ca ei sunt primii care stiu ce inseamna schimbarea pe care o face psd-escu si pt ce o face.
Postat 18 Decembrie 2017, 23:37 de Sandu1201
APROPOescu....
pe procororu FD iesit la pensie cu fabuloasa suma de 100 milioane de lei vechi si care are la activ intemnitarea a cel putin 3 oameni nevinovati pentru imaginare infractiuni de omor,nu l-ati chemat la PROTESTEALA?Bietu de el,sa nu cumva sa schimbe 'ciuma rosie' legislatia si sa ramaie bietu batraior fara pensia de procoror al statului de drept !!??
Postat 18 Decembrie 2017, 22:32 de BESTIA666
SI INCA UN SFAT PROFI PENTRU POSTACUL SOROSIST
mai schimba stilul de postare habarnistule.Inteleg ca ai primit OZU sa ii aperi pe ai din poza,dar folosesti acelasi cuvint,si asta denota ca esti un incepator,oricite porecle ti-ai da
Postat 18 Decembrie 2017, 22:20 de BESTIA666
si se mai gasesc unii postaci sorosisti
care sa tot repete ca o moara stricata , ca incalcarea drepturilor omului reprezinta qintesenta justitiei kovesiste
Postat 18 Decembrie 2017, 22:18 de BESTIA666
NOAPTEA CA PROCURHOTII
au iesit unii care fac de rusine JUSTITIA ROMANA ca sa se tinguiasca ca legile antisorosiste care ii obliga sa plateasca atunci cind au comis-o , nu sint bune !!!!!
Postat 18 Decembrie 2017, 22:14 de BESTIA666
Soros
BESTIUTA. Doar Dragnea a spus soros si multinationalele e de vina .nu ne lasa , sa furam. Si prostii pun botu la cardeală. Da stai linistit ca avem nevoie si de prosti si lipitori de afise.
Postat 18 Decembrie 2017, 21:44 de Sandu1201
Moderatorule....
asta da raspuns.sper ca nu va veni ziua pentru tine sa fii judecat exact cu aceleasi argumente pe care le-ai folosit
Postat 18 Decembrie 2017, 21:09 de BESTIA666
Bravo acestor magistrati!
Si sa speram ca si mai multi li se vor alatura in zilele urmatoare.
Postat 18 Decembrie 2017, 21:09 de poli
DACA ESTI CORECT MODERATORULE
trebuia sa lasi postariile in care eu am 'injurat' si sa imi atragi atentia in legatura cu 'injuraturile'. Nu am injurat pe nimeni,doar ca pentru tine e greu sa privesti adevarul in fata.Ce bine e sa fie postac sorosist pe Bihoreanul care sa proslaveasca regimul securist, si sa nu existe critica, nu-i asa?
Postat 18 Decembrie 2017, 21:00 de BESTIA666
RE: DACA ESTI CORECT MODERATORULE
Avem un regulament public privind postările. Dacă te conformezi, bine. Dacă nu, la revedere. Fă-ţi blog şi înjură acolo. N-o să îţi facem noi educaţie la vârsta asta. La următoarea ieşire în decor îţi suspendăm contul.
Postat 18 Decembrie 2017, 21:02 de Moderator
SI FRATELE VOSTRU DE SOROSEALA
procurorul Negulescu, ala cu limbaj imposibil de reprodus,ce zice?Nu v-a trimis felicitare?
Postat 18 Decembrie 2017, 20:56 de BESTIA666
NU MAI STERGE COMENTARIILE BIHOREANULE
CA NICI ADEVARUL NICI ETICHETA 'TICALOSI' NU POT FI ASCUNSE DE CENZURA SOROSISTA
Postat 18 Decembrie 2017, 20:52 de BESTIA666
avertisment
Foloseşte un limbaj civilizat! Aici nu e maidan,să înjuri. Dacă ai argumente, scrie, dacă nu, lasă-ne.
Postat 18 Decembrie 2017, 20:55 de Moderator
!!!!!!!!!!!!
Dragi prieteni! Va multumesc! Și eu va urez " Sărbători fericite "!
Postat 18 Decembrie 2017, 20:51 de TDS
RESPECT.
Cinste tuturor magistratilor care apara statul de drept, Constitutia Romaniei, cetatenii cinstiti ai acestei tari.RESPECT.
Postat 18 Decembrie 2017, 20:43 de Ducustrigacucu
si unde ati mai fost
CIND FIICA DE PROCUROR COMUNIST LASCU,ISI PROTEJA FRATELE INFRACTOR IN DOSARUL TRANSGAZ?
Postat 18 Decembrie 2017, 20:40 de BESTIA666
UNDE-ATI FOST
cind ultracorupta judecatoare Stanciu o baga pe nevinovata RARINCA la puscarie doar pentru ca aceasta biata femeie indraznise sa-si ceara banii inapoi?sau cind Camelia Bogdan,infractoarecu roba lua bani ca sa judece strimb un dosar insailat cu baliverne procuraresti?
Postat 18 Decembrie 2017, 20:38 de BESTIA666
Bestiuta
Bine face kovesi
Postat 18 Decembrie 2017, 20:35 de Sandu1201
Cu dedicatie
Bestia și tsd, va doresc ca sa "va bucurati" de aceste legi luate de cei cărora le faceți propaganda. Și de altfel tuturor votanților voștri va doresc asta.
Postat 18 Decembrie 2017, 20:30 de demos
Ce-ati zice locuitori ai Romaniei?
Daca ati cadea prada abuzurilor comise de acesti fatarnici deghizati in 'procurori'?Cum sa existe dreptate in Romania,cind hotii SOROSISTI se apara intre ei si nu vor LEGILE JUSTITIEI care ii vor impiedica sa mai taie si sa mai spinzure?
Postat 18 Decembrie 2017, 20:27 de BESTIA666
IN SECUNDELE URMATOARE IESIRII LOR IN STRADA
securistii astia trebuiau zburati,anchetati in regim de urgenta si trimisi linga puscariasi,care cu siguranta stiu cum sa-i invete 'drepturile omului'.
Postat 18 Decembrie 2017, 20:24 de BESTIA666
ASTIA SINT
aparatorii statului paralel de sorginte sorosista de care pomenea Colonelul Dragomir
Postat 18 Decembrie 2017, 20:22 de BESTIA666
Pentru TDS !
Spunea cineva....,(exemplele de infracțiuni posibile sunt zeci...) ca in urma unui viol sau tâlhărie,daca singura mărturie,dovada, e înregistrarea unei camere video,aceasta nu e considerată proba impotriva agesorului. Ce zici tedeseule daca acea victimă ti-ar fi foarte apropiată tie ? Ti as spune mai multe.Dar nu meriți...
Postat 18 Decembrie 2017, 19:51 de Nofan
Tsd
Nici astia nu stiu pt ce au ieșit în strada????
Postat 18 Decembrie 2017, 19:07 de Sandu1201
TDS -goarna din județ a Ciumei Roșii
Mesajul magistraților este unul de bun-simț , vocea celor care sunt chemați să înfăptuiască actul de justiție este foarte importantă. Ceva ce se chema Justiție am avut și pe vremea comuniștilor și în epoca de aur a lui Năstase. Singurii care vor limitarea instrumentelor legale folosite pentru probarea infracțiunilor sunt mafioții. Faptul că în mod regulat tu, WinDos și încă vreo 2-3 apărați această castă mă face să cred ca sunteți membrii în frăția penalilor! Deja mi te închipui, un PSD-ist/ALDE-ist pe la 30-40 de ani care muncește de zor pentru a-și face loc la masa Mafioților, sătul să se hrănească cu resturile ce îi sunt aruncate!!!
Postat 18 Decembrie 2017, 18:38 de Totio
@tsd
Doar atat poti, sa fii portavocea lui tariceanu si a gastii de puscariabili care-l inconjoara?! Circula o intrebare pe net care daca aceste ,,modificari" vor fi puse in practica va fi de mare actualitate: ai fi de acord sa ti se fure portofelul, telefonul, masina, pt. a fi donate saracilor? Pt. ca hotul nu va fi pedepsit!!!
Postat 18 Decembrie 2017, 18:22 de pinonel
GREȘESC, Mister CRISTI?
Cică separarea puterilor! Vorbe! Pan' ce se bagă puterea judecătoreasca peste puterea legislativa? Parlamentul legifereaza ( putând fi taxat de CCR ) iar judecătorii APLICĂ LEGEA!
Postat 18 Decembrie 2017, 17:50 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON