Cine are ceva de zis să spună acum! Până pe 16 mai, bihorenii pot să transmită Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bihor păreri sau obiecţii privind autorizarea fermei de porci din Ioşia.
APM Bihor a publicat documentul final, care prevede că în complexul zootehnic se vor face măsurători ale mirosurilor cu aparate anume concepute, prin metoda olfactometriei dinamice, şi că orice curios va avea dreptul să consulte dosarul ce conţine aceste informaţii, la sediul Nutripork.
Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, specialiştii APM Bihor au preluat, practic, toate obligaţiile regăsite în legislaţia europeană pentru fermele de porci cu peste 2.000 de capete, cum este cazul Nutripork.
"De asemenea, am prevăzut în draftul autorizaţiei integrate de mediu că, la şase luni după obţinerea actului de reglementare, titularul trebuie să facă un studiu privind evaluarea nivelului de miros generat de fermă, pe care trebuie să-l prezinte Agenţiei în februarie 2019", a declarat directorul APM Bihor, Adriana Calapod, luni, pentru BIHOREANUL. Ulterior, anual, Nutripork va trebui să refacă acest studiu.
După această etapă a dezbaterii publice, membrilor Colectivului de Analiză Tehnică format din reprezentanţii mai multor instituţii, precum Direcţia de Sănătate Publică, Primăria Oradea, Administraţia Bazinală de Apă Crişuri şi Garda de Mediu, vor da votul final asupra autorizaţiei.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.