URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Decembrie 2018, 15:23

Udrea acuză ÎCCJ: "Dacă nimereai pe culoar, aşa cum am nimerit eu, nu aveai nicio şansă la o judecată corectă"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

​Fostul ministru Elena Udrea a acuzat marţi dimineaţă judecătorii şi completurile de 5 de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) că au dat timp de trei ani sentinţe la comandă. Elena Udrea a afirmat, în prima declaraţie făcută după punerea în libertate în Costa Rica, că prin sentinţe nedrepte sistemul a îndepărtat mai mulţi lideri politici incomozi şi i-a făcut culoar preşedintelui Klaus Iohannis.

"Trei ani de abuzuri"

Fostul ministru Elena Udrea a declarat marţi dimineaţă pentru Antena 3 că este o victimă a sistemului. "Nebunia a început după 2014 încoace şi a început în momentul în care sistemul a fost lăsat liber, nu a mai fost nimeni care să poată să îl controleze, Iohannis este creaţia sistemului, domnul Dragnea a crezut că face pace cu sistemul şi că-şi dă prietenii cu Kovesi şi Coldea, deci nebunia a început după 2014 şi toate condamnările acestea abuzive şi ilegale.. ", a declarat Elena Udrea pentru postul Antena 3.

Udrea a acuzat completurile de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie că în ultimii trei ani au dat sentinţe la comandă.

"Faptul că trei ani de zile s-au făcut aceste abuzuri, faptul că s-a încălcat legea şi s-au creat aceste completuri de judecată, de 5 judecători, prin faptul că preşedintele acestui complet era numit întotdeauna fie preşedintele Înaltei Curţi, fie adjunctul, era evident că erau complete de comandă. Dacă nimereai pe culoar, aşa cum am nimerit eu, spre exemplu, nu aveai nicio şansă la o judecată corectă. Nu aveam cum să fiu judecată corect cu Ionuţ Matei, în completul meu de judecată sau cu doamna Simona Popescu", a declarat Elena Udrea.

SRI, DNA, ÎCCJ...

Fostul ministru a afirmat că prin sentinţe nedrepte au fost îndepărtaţi mulţi lideri politici incomozi.

"Acest sistem prin care adversarii puterii oculte din România sunt executaţi sau erau executaţi, şi anume un dosar creat la SRI, preluat de DNA-ul lui Kovesi şi apoi trimis la ÎCCJ, unde completurile de cinci judecători dădeau sentinţe la comandă, era un sistem foarte bine pus la punct în care adversarii sistemului ocult erau executaţi şi scoşi din joc, fără nicio şansă la o judecată corectă. Motivul era acesta.. de a lăsa cale liberă sistemului condus multă vreme de Coldea, de Kovesi, de doamna Stanciu în strategial, or de a conduce România în mod ocult şi ilegal", a completat Udrea.

Fostul ministru a negat că ar fi fost audiată în închisoare de agenţi FBI. "Eu nu ştiu exact ce s-a spus cu povestea asta cu FBI-ul şi nu ştiu cine a avut interes să o inventeze. Categoric nu. (...) Şi în niciun caz nu aş minţi ca să îmi creez mie o situaţie favorabilă, chiar dacă asta ar însemna să ies din puşcărie din Costa Rica. Nici nu a venit nimeni de la FBI să mă întrebe ceva şi nici nu aş fi avut ce să le spun", a spus fostul ministru.

"Kovesi era o persoană coruptă"

Elena Udrea l-a acuzat pe fostul procuror şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, că este un om corupt care face parte din sistemul care dorea să conducă România.

"S-a dovedit că dânsa era o persoană coruptă care făcea parte din acest sistem care îşi dorea să conducă România dincolo de clasa politică. Dânsa a fost un pion, omul potrivit pe care l-au găsit pentru funcţia aceasta. Au fost şi sunt mulţi alţii care au contribuit la succesul acestui sistem. Din fericire, se pare că lucrurile încep să intre într-o oarecare normalitate", a spus fostul ministru.

Fostul ministru al Dezvoltării, Elena Udrea, şi fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, au fost eliberate, luni seară (după ora ROmâniei), din arest preventiv. Decizia a fost luată de o instanţă din Costa Rica şi vine la câteva zile după ce magistraţii Tribunalului Bucureşti au revocat solicitarea de extrădare pentru cele două.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, joi, suspendarea executării pedepsei în cazul Elenei Udrea în dosarul Gala Bute, în care a fost condamnată definitiv la 6 ani de închisoare. O decizie similară a fost luată şi în cazul fostei şefe DIICOT Alina Bica, aflată şi ea în detenţie în Costa Rica.

Deciziile instanţelor sunt consecinţa hotărârii CCR prin care constituirea completurilor de 5 judecători de la instanţa supremă a fost declarată nelegală.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Udrea Elena
... Găsiți toata istoria acestei femei de moravuri ușoare care acum se jura ca nu fura. Blonda a furat si a fost spaguita cu o sumă din care făceai autostrada Cluj-Bors. Cand o sa castige la Cedo ca a fost condamnată pe nedrept atunci sa caste gura!!!
Postat 26 Decembrie 2018, 00:01 de Adrian_Preda
Penala....
Penala dracului tu ai fost cea mai cinstita de pe pamant si te'au condamnat pe nedrept...ai mancat banul statului si acuma vii si spui ca esti nevinovata...mi'e greata de tine blondo si sper sa iti iei rasplata pentru tot ce ai facut
Postat 25 Decembrie 2018, 19:12 de Dan1977
Mizerabila pana la capat
Basescu a creat sistemul asta, se și lauda ca el a inventat-o pe Kovesi, sau pe Coldea, ai uitat? Cine a numit-o pe Livia Stanciu presedinte la ICCJ? Pana și-a executat el adversarii a fost un sistem bun, doar după 2014 când nu a mai fost controlat (de Basescu), a devenit un sistem corupt și abuziv? Ați creat și ați profitat de mizeria asta și acum când va executa și pe voi, nu mai e bun.
Postat 25 Decembrie 2018, 18:41 de User anonimizat
...
Tradator de neam si hot. Cand fura si traia bine nu avea nevoie de copil. Ce gunoi...
Postat 25 Decembrie 2018, 17:14 de alpi
La zid cu voi!
Întotdeauna,hotii au strigat: Hoții!
Postat 25 Decembrie 2018, 17:06 de Nofan
Zise corecta
Acu ii arde de declarații. Repede a fugit din țară și a rămas gestantă
Postat 25 Decembrie 2018, 15:53 de Sandu1206
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON