URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
08 Aprilie 2018, 18:37

Turişti acasă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Conform datelor statistice, în 2017 numărul turiştilor care au vizitat Oradea a depăşit populaţia oraşului. Vestea este bună mai ales că cifrele sunt reale, nu ca acelea provenite de la Guvern unde am fi aflat probabil că s-a dublat numărul de turişti cu 15%.

Informaţia este cu atât mai îmbucurătoare cu cât Oradea nu şi-a epuizat încă resursele de dezvoltare în acest domeniu. Numărul turiştilor ar putea creşte semnificativ în perioada următoare, ţinând cont că există numeroase obiective ce vor fi finalizate cât de curând. Transformarea străzii Alecsandri în Bulevardul Bufetelor, refacerea pieţei Ferdinand, pietonalizarea străzii Aurel Lazăr, funcţionarea la capacitate maximă a Muzeului Ţării Crişurilor, finalizarea Muzeului Masoneriei, a Muzeului Comunităţii Evreieşti şi a Casei Darvas la Roche, ba poate şi refacerea atât de hulitului deal Ciuperca vor duce în mod cert la un spor de vizitatori.

Şi totuşi, nu toate merg cum ar trebui. Încă Cetatea nu a ajuns un pol de interes şi practic e o zonă moartă. Primăria a văzut că se pot scoate bani buni din Aquapark şi a mers pe aceeaşi idee încercând să rentabilizeze Cetatea. Ar trebui să-i lase pe privaţi să-şi facă meseria, că scopul principal al edililor este să vină lumea şi să vadă minunăţie de monument. Apoi mai sunt clădiri care vor păta obrazul oraşului destulă vreme de acum încolo. De Hotel Parc sau Băile Rimanoczy nu mai ştim nimic şi, la viteza cu care se judecă procesele de retrocedare, s-ar putea ca şi nepoţii noştri să pună umărul la crearea unui oraş turistic.

Turismul este un pariu câştigător pentru Oradea, dar cred că principalii beneficiari ar trebui să fie micul birtaş, buticarul, proprietarul de hotel sau vânzătorul de suveniruri şi nu neapărat Primăria, prin taxele pe care le impune.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Bihoreanoradean
Ca sa stii . În jobul asta se da minimul pe economie peste tot in lume, ciubucul face diferența daca esti bun sau nu.
Postat 08 Aprilie 2018, 23:35 de Sandu1201
Dani-e-let ala TDS
Mai taci amu din gură.
Postat 08 Aprilie 2018, 23:32 de Sandu1201
Coșmarul unei zile din toate anotimpurile-România
Dacă n-ar fi nu s-ar povesti! Cosmarul oricărui cetățean european sau extraterestru e sa traverseze România, pe cale rutiera. Nu ne vom atașa niciodata de cei care ne promit ca ei ne vor găsi drumul catre succes, când n-au fost în stare sa gaseasca contractul pentru autostradă. Autostrada Bechtel. Cât despre cei care nu numai ca nu dezvolta turismul ci îl sugruma și pe cel existent, dispreț total.
Postat 08 Aprilie 2018, 23:16 de User anonimizat
De orădeni îi pasă cuiva?
Or fi venit mulți turiști în Oradea dar inca nu am auzit nimic despre barmani și ospătari la birturile din centru plătiți cu mai mult decât minimul pe economie și nici firme care sa raporteze pe site-ul ANAF profit.. Poate că primăria și firmele de casa care au afaceri in buricul târgului, câștiga ceva din chestia cu turismul dar pentru orădenii de rand e apa de ploaie..
Postat 08 Aprilie 2018, 22:32 de User anonimizat
Visul unei nopți de vară-Oradea
Așa este! Visul oricărui turist român sau " dupe" planetă nu poate fi altul decât să vadă Oradea! Să admire viitoarea pietonală Alecsandri ( cu cs nu cu x cum mai scriu unii ), să admire betonul din fața Teatrului copie a celui din Wiesbaden și eventual să-și exprime atașamentul față de actorul nepereche director al teatrului că ca el nu e nimeni! În rest pupături pe tot corpul măreților B și J!
Postat 08 Aprilie 2018, 19:00 de dani-e-let
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON