URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
26 Mai 2021, 14:01

Totuși, se poate! Constructorii au montat peste noapte 16 stâlpi de iluminat în bulevardul Nufărul – Cantemir ca să nu afecteze traficul (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Constructorii au montat în noaptea de marţi spre miercuri 16 stâlpi de iluminat şi suportul firului de contact de-a lungul liniei de tramvai în bulevardul Nufărul - Cantemir.

Montați peste noapte

Amplasarea stâlpilor s-a făcut peste noapte pentru ca şantierul să nu afecteze circulaţia tramvaielor şi traficul auto.

"Am început în jurul orei 23.30. Am oprit curentul când ultimul tramvai a ajuns în depou şi l-am repornit în jurul orei 4 dimineaţa, când am terminat, pentru că primul tramvai trebuia să iasă pe traseu la ora 4.30", a declarat pentru BIHOREANUL, inginerul Adrian Blaga, manager de proiect în cadrul Drumuri Bihor.

În cinci-şase ore, muncitorii au amplasat 16 stâlpi cântărind o tonă fiecare, pe tronsonul delimitat de străzile Arieşului şi Jean Jaurès.

"Adevărul este că şi pentru noi a fost mai comod să lucrăm noaptea, pentru că am putut opri curentul pe firul de contact fără să oprim circulaţia tramvaiului şi să intervenim de pe carosabil fără să dăm traficul auto peste cap", a spus inginerul.

Lucrările vor continua în noaptea de miercuri spre joi, cu montarea a încă 12 stâlpi de iluminat aflaţi în curtea societăţii, urmând să fie reluate săptămâna viitoare după sosirea unui alt transport cu încă 24 de stâlpi.

Stâlpi cu videocamere și priză...

În total de-a lungul liniei de tramvai vor fi montaţi circa 200 de stâlpi cu o înălţime de 12 metri.

Stâlpii de culoare neagră, după modelul celor din zona centrală, vor susţine corpurile de iluminat şi firul de contact al tramvaiului, în vreme ce reţelele de telefonie vor fi coborâte în subteran.

Aceştia vor fi dotaţi cu camere de luat vederi şi prize electrice pentru utilajele municipalităţii.

Amenajarea bulevardului Nufărul - Cantemir a început dinspre sediul Direcţiei Agricole şi avansează către ieşirea din oraş.

Finanţată din fonduri europene, modernizarea vizează reabilitarea a 2,5 kilometri de drum, 6 kilometri de trotuar, 2 kilometri de pistă pentru biciclete şi 4,8 hectare de spaţii verzi.

Lucrările sunt executate de o asociere de firme reprezentată de Drumuri Bihor, din care mai fac parte Trameco şi Drum Asfalt, pentru suma de 50 milioane lei, fără TVA.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Numai întreb și eu...
.. nu pentru un prieten, ci pentru mine , așa să nu mor mai prost decât sunt considerat de unii. De ce trebuie să fie așa înalți stâlpii? Se putea cu 1,5 m mai mici, ofereau mai multă lumină la sol. De ce se pun așa aproape de calea de rulare a tramvaiului și se ține cu strictețe aliniamentul lor, adică vor trona în mijlocul fiecărei stații de tramvai. Stâlpii vechi au fost montați în exteriorul peronului care acum e și îngustă... Nu prea vom putea coborî din tramvai dacă vatmanul va opri chiar în dreptul stâlpului pentru că aceștia au fost puse mai aproape de calea de rulare ca și cei vechi. Stația din Cantemir se putea face ca să nu pice exact la mijlocul ei stâlpul, dar nu..., au mutat peronul astfel încât să fie totul "perfect". Nu mai vorbesc că primele doua peroane s-au făcut la 40cm de marginea oricărui tramvai, deci nici nu aveai șansa să cobori din tramvai fără să faci o săritură. La sesizarea OTL s-au reamplasat peroanele mai aproape de calea de rulare, dar oricum vor fi distruse când se vor schimba traversele pentru că baza de ciment a bordurilor este acum pe traverse. Totul făcut cu cap nu??? Dorel Power!!!
Postat 26 Mai 2021, 15:42 de zsizsi
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON