URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
24 Iulie 2017, 00:08

Toţi turiştii au plecat din Bulz. Prefectul Ioan Mihaiu: "Zona arată dezastruos" (GALERIE FOTO ȘI VIDEO ȘOCANT)

Toţi turiştii au plecat din Bulz. Prefectul Ioan Mihaiu: 'Zona arată dezastruos' (GALERIE FOTO ȘI VIDEO ȘOCANT) sursa foto: www.realitatea.net
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Toţi turiştii surprinşi de furtună în campingul din Bulz au plecat spre casele lor, abandonând orice idee de vacanţă după experienţa nefastă petrecută în seara de duminică. 

Primarul comunei Bulz, Augustin Sărăcuţ, a declarat că nici unul dintre cei cazaţi în camping n-a mai rămas în zonă. "Le-am oferit cazare, însă toţi au preferat să plece. Nu a mai rămas nimeni", a declarat edilul pentru BIHOREANUL. Potrivit acestuia, nu există nici persoane dispărute.

Drama s-a produs într-un camping aflat pe malul râului Crişul Repede, în care se aflau cazaţi circa 25 de turişti. O altă tabără, unde se aflau circa 100 de participanţi la o reuniune religioasă, la circa 1 kilometru de camping, nu a fost afectată de furtună.

Prefectul Bihorului, Ioan Mihaiu, ajuns dumunică seara la locul tragediei, a confirmat că nu mai există alte victime decât cele care au fost deja transportate spre spital.

"Se fac căutări, pentru că zona afectată arată dezastruos. Sunt plopi foarte mari, smulşi din rădăcini. Suprafaţa afectată nu este foarte mare, dar plopii bătrâni, imenşi, acoperă cu ramificaţiile întreaga zonă.Continuăm căutările până verificăm întreaga zonă", a spus Mihaiu.

Echipaje formate din zeci de pompieri, poliţişti şi jandarmi au luat la pas întregul perimetru al comunei, dar nu numai, pentru a se asigura că nu mai sunt şi alte victime. Ei sunt ajutaţi şi de localnici voluntari.

Localnicii din Bulz povestesc că furtuna a fost extrem de violentă. Imediat după ce a început să plouă, a căzut grindină, iar apoi s-ar fi format o vijelie asemănătoare tornadelor.

O parte din turiştii din camping s-au adăpostit în casele localnicilor, dar nu toţi au apucat să fugă, motiv pentru care unii au rămas în maşini ori corturi. Pentru unul dintre ei, decizia s-a dovedit fatală...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
turism in Bulz
..."toti cei 25 de turisti" din zona...(in perioada de varf a sezonului). Asta da turism.
Postat 24 Iulie 2017, 10:24 de Cleopard
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON