URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Iunie 2017, 12:40

Tot rece. Reluarea furnizării de apă caldă s-a lăsat cu 16 avarii pe reţele din toată Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

A venit apa caldă, dar nu pentru toţi orădenii. Termoficare Oradea a reluat furnizarea apei calde în cursul nopţii de luni pornind din cartierul Rogerius. Până marţi, în jurul orei 11, au fost repornite punctele termice pornind din Şoseaua Borşului până în cartierul Dragoş Vodă.

"În momentul de faţă alimentăm 80% din oraş. Dopul de apă rece de pe reţea a fost pus în mişcare, iar până diseară în jurul orei 20 - 22 se va închide circuitul", a declarat directorul Termoficare, Stănel Necula.

Potrivit acestuia, consumatorii din cartierele Nufărul II şi III, aflaţi la capăt de reţea, vor primi apă caldă abia după lăsarea serii. "În comuna Sânmartin vom relua furnizarea apei calde în cursul nopţii", a spus Necula.

Operaţiunea de repornire a punctelor termice a fost îngreunată de avariile apărute în tot oraşul la repomparea agentului termic în reţea.

"La această oră avem 16 avarii în diferite puncte din oraş. Lucrăm la remedierea lor în paralel cu repornirea sistemului. Intenţionăm ca până diseară, cel târziu în cursul zilei de mâine să reuşim să le remediem", a promis directorul.

Majoritatea avariilor au apărut pe reţele secundare şi afectează fiecare un număr mai mic de blocuri. Defecţiunile au apărut în zone precum Izvorului, Ecaterina Teodoroiu sau Velenţa.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
!!!
Care rece???nu mai e deloc...unde-s frate pupatorii de kkkkuuurrrrr???nici acum nu va pute...???fmavad...
Postat 14 Iunie 2017, 10:04 de Tinas
Burkina Faso
Sa mai spuna cineva ca nu suntem unu la unu cu vreo republica laica din Africa Cenatrala. Tu, cetatean european, cu toate cliseele alea, cu NATO, cu stat de drept, cu democratie, cu toate prostelile pentru prosti, sa nu poti sa-ti reglezi temperatura in locuinta, sa nu poti plati proportional cu cat consumi si sa stai la cheremul unor neispraviti si incopetenti pentru a primi apa calda. O intrebare persista indiferent ce ar fi: De ce dr@cului nu putem avea incalzire centrala pe gaz? TOTI DIN VEST AU CENTRALE PROPRII PENTRU FIECARE LOCUINTAAA!!!Ganditi-va cata economie la bugetul local s-ar face daca s-ar elimina din ecuatie tot ce inseamna CET. O singura retea ar trebui intretinuta la un nivel ok, cea de apa rece si gata. Din punctul meu de vedere CET inseamna o mega afacere pentru bajetii din clanul local. Pauzele cu saptamanile in asigurarea agentului termic, fie vara, fie iarna, justifica tot ce am scris mai sus. Eu sunt pentru incalzirea cu gaz si cred ca nu sunt singurul.Primaria Oradea, vreun referendum privind aceasta chestiune, pe cand? Scutiti-ma de aiurelile gen: daca tot am modernizat CET-UL, sau, dupa toata investitiile care s-au facut...
Postat 13 Iunie 2017, 21:53 de User anonimizat
oradeni bolovani!
Nu ati face voi mai bine sa lasti furnizorul de gaze sa patrunda in oras? Asa nu mai trebuie sa reabilitati la foc continuu retele, nu mai primiti injuraturi de la oradeni.. Iar cei care sunt totusi multumiti de pretul si serviciile oferite de termoficare (cu contributia primariei) va vor ramane fideli.. Ce zici bolo? te bagi?
Postat 13 Iunie 2017, 14:07 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON