URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
13 Iunie 2017, 12:40

Tot rece. Reluarea furnizării de apă caldă s-a lăsat cu 16 avarii pe reţele din toată Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

A venit apa caldă, dar nu pentru toţi orădenii. Termoficare Oradea a reluat furnizarea apei calde în cursul nopţii de luni pornind din cartierul Rogerius. Până marţi, în jurul orei 11, au fost repornite punctele termice pornind din Şoseaua Borşului până în cartierul Dragoş Vodă.

"În momentul de faţă alimentăm 80% din oraş. Dopul de apă rece de pe reţea a fost pus în mişcare, iar până diseară în jurul orei 20 - 22 se va închide circuitul", a declarat directorul Termoficare, Stănel Necula.

Potrivit acestuia, consumatorii din cartierele Nufărul II şi III, aflaţi la capăt de reţea, vor primi apă caldă abia după lăsarea serii. "În comuna Sânmartin vom relua furnizarea apei calde în cursul nopţii", a spus Necula.

Operaţiunea de repornire a punctelor termice a fost îngreunată de avariile apărute în tot oraşul la repomparea agentului termic în reţea.

"La această oră avem 16 avarii în diferite puncte din oraş. Lucrăm la remedierea lor în paralel cu repornirea sistemului. Intenţionăm ca până diseară, cel târziu în cursul zilei de mâine să reuşim să le remediem", a promis directorul.

Majoritatea avariilor au apărut pe reţele secundare şi afectează fiecare un număr mai mic de blocuri. Defecţiunile au apărut în zone precum Izvorului, Ecaterina Teodoroiu sau Velenţa.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
!!!
Care rece???nu mai e deloc...unde-s frate pupatorii de kkkkuuurrrrr???nici acum nu va pute...???fmavad...
Postat 14 Iunie 2017, 10:04 de Tinas
Burkina Faso
Sa mai spuna cineva ca nu suntem unu la unu cu vreo republica laica din Africa Cenatrala. Tu, cetatean european, cu toate cliseele alea, cu NATO, cu stat de drept, cu democratie, cu toate prostelile pentru prosti, sa nu poti sa-ti reglezi temperatura in locuinta, sa nu poti plati proportional cu cat consumi si sa stai la cheremul unor neispraviti si incopetenti pentru a primi apa calda. O intrebare persista indiferent ce ar fi: De ce dr@cului nu putem avea incalzire centrala pe gaz? TOTI DIN VEST AU CENTRALE PROPRII PENTRU FIECARE LOCUINTAAA!!!Ganditi-va cata economie la bugetul local s-ar face daca s-ar elimina din ecuatie tot ce inseamna CET. O singura retea ar trebui intretinuta la un nivel ok, cea de apa rece si gata. Din punctul meu de vedere CET inseamna o mega afacere pentru bajetii din clanul local. Pauzele cu saptamanile in asigurarea agentului termic, fie vara, fie iarna, justifica tot ce am scris mai sus. Eu sunt pentru incalzirea cu gaz si cred ca nu sunt singurul.Primaria Oradea, vreun referendum privind aceasta chestiune, pe cand? Scutiti-ma de aiurelile gen: daca tot am modernizat CET-UL, sau, dupa toata investitiile care s-au facut...
Postat 13 Iunie 2017, 21:53 de User anonimizat
oradeni bolovani!
Nu ati face voi mai bine sa lasti furnizorul de gaze sa patrunda in oras? Asa nu mai trebuie sa reabilitati la foc continuu retele, nu mai primiti injuraturi de la oradeni.. Iar cei care sunt totusi multumiti de pretul si serviciile oferite de termoficare (cu contributia primariei) va vor ramane fideli.. Ce zici bolo? te bagi?
Postat 13 Iunie 2017, 14:07 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON