URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
13 Iunie 2017, 12:40

Tot rece. Reluarea furnizării de apă caldă s-a lăsat cu 16 avarii pe reţele din toată Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

A venit apa caldă, dar nu pentru toţi orădenii. Termoficare Oradea a reluat furnizarea apei calde în cursul nopţii de luni pornind din cartierul Rogerius. Până marţi, în jurul orei 11, au fost repornite punctele termice pornind din Şoseaua Borşului până în cartierul Dragoş Vodă.

"În momentul de faţă alimentăm 80% din oraş. Dopul de apă rece de pe reţea a fost pus în mişcare, iar până diseară în jurul orei 20 - 22 se va închide circuitul", a declarat directorul Termoficare, Stănel Necula.

Potrivit acestuia, consumatorii din cartierele Nufărul II şi III, aflaţi la capăt de reţea, vor primi apă caldă abia după lăsarea serii. "În comuna Sânmartin vom relua furnizarea apei calde în cursul nopţii", a spus Necula.

Operaţiunea de repornire a punctelor termice a fost îngreunată de avariile apărute în tot oraşul la repomparea agentului termic în reţea.

"La această oră avem 16 avarii în diferite puncte din oraş. Lucrăm la remedierea lor în paralel cu repornirea sistemului. Intenţionăm ca până diseară, cel târziu în cursul zilei de mâine să reuşim să le remediem", a promis directorul.

Majoritatea avariilor au apărut pe reţele secundare şi afectează fiecare un număr mai mic de blocuri. Defecţiunile au apărut în zone precum Izvorului, Ecaterina Teodoroiu sau Velenţa.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
!!!
Care rece???nu mai e deloc...unde-s frate pupatorii de kkkkuuurrrrr???nici acum nu va pute...???fmavad...
Postat 14 Iunie 2017, 10:04 de Tinas
Burkina Faso
Sa mai spuna cineva ca nu suntem unu la unu cu vreo republica laica din Africa Cenatrala. Tu, cetatean european, cu toate cliseele alea, cu NATO, cu stat de drept, cu democratie, cu toate prostelile pentru prosti, sa nu poti sa-ti reglezi temperatura in locuinta, sa nu poti plati proportional cu cat consumi si sa stai la cheremul unor neispraviti si incopetenti pentru a primi apa calda. O intrebare persista indiferent ce ar fi: De ce dr@cului nu putem avea incalzire centrala pe gaz? TOTI DIN VEST AU CENTRALE PROPRII PENTRU FIECARE LOCUINTAAA!!!Ganditi-va cata economie la bugetul local s-ar face daca s-ar elimina din ecuatie tot ce inseamna CET. O singura retea ar trebui intretinuta la un nivel ok, cea de apa rece si gata. Din punctul meu de vedere CET inseamna o mega afacere pentru bajetii din clanul local. Pauzele cu saptamanile in asigurarea agentului termic, fie vara, fie iarna, justifica tot ce am scris mai sus. Eu sunt pentru incalzirea cu gaz si cred ca nu sunt singurul.Primaria Oradea, vreun referendum privind aceasta chestiune, pe cand? Scutiti-ma de aiurelile gen: daca tot am modernizat CET-UL, sau, dupa toata investitiile care s-au facut...
Postat 13 Iunie 2017, 21:53 de User anonimizat
oradeni bolovani!
Nu ati face voi mai bine sa lasti furnizorul de gaze sa patrunda in oras? Asa nu mai trebuie sa reabilitati la foc continuu retele, nu mai primiti injuraturi de la oradeni.. Iar cei care sunt totusi multumiti de pretul si serviciile oferite de termoficare (cu contributia primariei) va vor ramane fideli.. Ce zici bolo? te bagi?
Postat 13 Iunie 2017, 14:07 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON