URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
21 Septembrie 2015, 14:30

Tot ce trebuie să ştii despre toate! DGA a lansat „Ghidul de informare pentru cetățeni în relația cu structurile Ministerului Afacerilor Interne”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Specialiştii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) au strâns într-o carte toate informaţiile pe care cetăţenii trebuie să le ştie pentru obţinerea unor documente de la structurile Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Volumul denumit „Ghid de informare pentru cetățeni în relația cu structurile Ministerului Afacerilor Interne” explică pe înţelesul tuturor paşii pe care oamenii trebuie să îi facă pentru obţinerea oricăror avize, autorizaţii ori documente, arătând totodată taxele aferente, modalitățile de plată şi termenele de eliberare.

În cele 161 de pagini, persoanele interesate pot afla cum pot obţine documente de identitate şi de stare civilă (certificatele de naştere, cele de căsătorie ori deces, extrase multilingve ale certificatelor de stare civilă, etc), demersurile pentru a obţine permise de conducere, paşapoarte, cum îşi pot înmatricula maşina. 

De asemenea, poliţiştii DGA explică modul cum se obţin licenţele de funcţionare pentru societăţile de detectiv particular, demersurile pentru autorizarea firmelor de schimb valutar, cazinouri, dar şi care sunt actele necesare pentru cumpărarea, deţinerea, transportul ori exportul de arme, toate avizele şi autorizaţiile care se eliberează de Poliţia de frontieră, cele de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Imigrări, Prefect, Arhivele Naţionale, dar şi multe altele.

Desigur, cartea prezintă şi activitatea DGA, principalele infracţiuni de corupţie şi, pe fiecare pagină, linia telefonică gratuită a instituţiei-0800.806. 806, ce poate fi apelată gratuit din orice linie de telefonie mobilă sau fixă şi prin care cetăţenii pot să sesizeze săvârşirea acestor infracţiuni ori de câte ori este nevoie.

Ghidul de informare pentru cetățeni în relația cu structurile Ministerului Afacerilor Interne a fost tipărit cu sprijinul Centrului de Asistenţă pentru Organizaţii Neguvernamentale - CENTRAS în 6.000 de exemplare, ce vor fi diseminate la nivel teritorial de către structurile judeţene anticorupţie.

Totodată, pe site-ul de internet al Direcţiei Generale Anticorupţie există şi o variantă electronică extinsă a acestui Ghid, care cuprinde, pe lângă informaţiile din varianta print, şi modele de formulare, specimene de documente etc.

Descarcă Ghidul şi toate anexele AICI

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON