URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Decembrie 2022, 12:27

Top câştiguri medici parlamentari: Pe ce loc e bihoreanul Florian Bodog

Top câştiguri medici parlamentari: Pe ce loc e bihoreanul Florian Bodog foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Jurnaliștii de la Libertatea au analizat declarațiile de avere ale medicilor din Senat și Camera Deputaților și, pe baza documentelor, au publicat și topul câștigurilor acestora. În clasamentul care cuprinde 8 poziții se află și PSD-istul bihorean Florian Bodog, senator, medic și prodecan al Facultății de Medicină și Farmacie din Oradea.

Potrivit Libertatea.ro, parlamentarul bihorean, fost ministru al Sănătății, se situează pe locul 5, câștigând 7.230 de euro pe lună.

Bodog declară venituri din trei părți: Indemnizație senator: 137.256 de lei, Salariu Universitatea din Oradea: 124.631 de lei, Salariu Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea: 165.458 de lei, arată sursa citată.

Cum le împacă pe toate? Bodog a declarat, pentru Libertatea, că la universitate are „activitate de curs. Orele de curs le am joi după-amiaza și vineri după-amiază”.

În ce privește activitatea medicală, el a susținut că „am avut activitatea suspendată până în pandemie. Din pandemie am lucrat non stop. În pandemie și în perioada imediat următoare. Acum îmi mai iau zile de concediu de odihnă, pentru că în 2021 nu îmi luasem deloc, când trebuie să vin în Parlament. În rest, full-time. Sunt în spital și sâmbătă, și duminică. Sunt date care pot fi verificate”.

Întrebat de jurnaliști ce va face când va rămâne fără zile de concediu, Bodog a spus că va recurge la suspendarea activității, la fel ca înainte de pandemie.

Interesant este că aproape toate treptele clasamentului sunt ocupate de PSD-iști.

Foto Libertatea - Medicii parlamentari, așa cum sunt prezentați, în ordine, în topul publicat de site

Înaintea lui Bodog, pe primul loc în acest top se află Adrian Streinu-Cercel (în foto - primul din stânga sus, senator PSD, profesor, medic, conducător de doctorate și independent) care câștigă 24.000 de euro pe lună, pe al doilea se situează Leonard Azamfirei (senator PSD, rector, medic, autor, vicepreședinte Colegiul Medicilor), cu 10.400 de euro pe lună, pe 3 se află Bianca Purcărin (senatoare PSD): 7.860 de euro pe lună, iar pe 4 - Aurel Nechita (deputat PSD, profesor, medic): 7.800 de euro pe lună.

Și pe locul 6, după Bodog, se află tot un PSD-ist, Patriciu Achimaș-Cadariu (deputat, medic, profesor), cu 7.000 de euro pe lună, iar locul 7 este ocupat de actualul ministru al Sănătății, Alexandru Rafila (deputat PSD, ministru, medic, profesor), cu 6.200 de euro pe lună.

Pe ultima treaptă, 8, a topului, se află o membră PNL, Cristina Agnes Vecerdi (deputat PNL și medic urgentist), care câștigă 6.100 de euro pe lună.

BIHOREANUL a arătat în repetate rânduri că senatorul Florian Bodog are o avere consistentă din salariile de bugetar. 

Conform declarațiilor de avere pe 2021, depuse până la 15 iunie 2022, Bodog deschidea topul celor mai bine plătiți bugetari din Bihor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
o fi de bine?
Sa le fie tututor de bine, cine castiga ....bravo lui. Avem totusi o problema, oamenii se mai dezmeticesc, nu mai e ca pana in 2000. Cei ce nu castiga nu mai zic nimic, intorc spatele si pleaca nu mai fac scandal ....pur si simplu dau ignore. Pentru a face anumite munci vom importa oameni. Viitorul cum arata?
Postat 07 Decembrie 2022, 15:43 de Christa
Pe când un top al universitarilor parlamentari …
Dacă va interesează subiectul, www.libertatea.ro și acolo veți găsi un alt senator de Bihor cu “performante” similare “Senatorul PNL … 173.653 de lei de la Universitatea din Oradea, 156.422 de lei de la Senat, 667 de la SNSPA, 650 de la Universitatea din Arad, 468 de la UBB, 4.315 lei din comisii de la UEFISCDI. Are și o firmă de cercetare cu contracte publice, care a făcut un profit de 135.981 de lei. Soția tot la Universitatea din Oradea lucrează.” - Cititi întreaga ştire: “Zeci de parlamentari încasează salarii paralele în timpul mandatului. Cum a făcut senatorul Streinu Cercel peste un milion de lei în plus” și veți afla cine este!
Postat 07 Decembrie 2022, 13:25 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON