URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
20 Octombrie 2015, 10:26

Termoficare îşi ia avocat. Familia maistrului decedat în accidentul de muncă din Bulevardul Magheru cere despăgubiri de peste 500.000 euro

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Termoficare îşi ia avocat. Consiliul Local a aprobat vineri contractarea de către societatea de termoficare a serviciilor unei case de avocatură care să îi apere interesele în procesul penal deschis în august pe marginea decesului maistrului Grigore Sidor într-un accident de muncă.

"Întrucât soluţionarea pe cale amiabilă a acţiunii civile formulate în cadrul procesului penal, prin demararea unei proceduri de negociere în vederea diminuării pretenţiilor financiare formulate, nu a dat rezultate, este necesară reprezentarea şi apărarea intereselor Societăţii Termoficare Oradea în instanţă, având în vedere repercursiunile care pot apărea asupra societăţii", se menţionează în raportul de specialitate semnat de directorul Termoficare, Stănel Necula.

Negocieri eşuate

La negocierile purtate cu reprezentanţii societăţii de termoficare, familia Sidor, soţia şi cei trei copii, a cerut prin avocat plata sumei de 600 lei pe lună pentru fiecare dintre cei trei copii până la majorat, a cheltuielilor de înmormântare de 21.000 lei, dar şi despăgubiri morale în valoare de o jumătate de milion de euro.

Suma reprezintă peste 15% din profitul societăţii pe anul 2014, fapt pentru care conducerea firmei a considerat-o exagerată. Familia Sidor a refuzat însă să accepte reducerea despăgubirilor cerute, astfel încât valoarea acestora va fi stabilită de instanţă.

În procesul, alături de societatea Termoficare mai sunt incuplaţi şeful direct al victimei, inginerul Nicolae Bologean, şi directorul adjunct Mihai Cabai.

Prăbuşit în apă fiartă

După cum BIHOREANUL a mai scris, maistrul Grigore Sidor a decedat în martie, anul trecut, la 51 de ani, în urma unui accident de muncă petrecut în noaptea de 23 spre 24 ianuarie 2014 la unul dintre punctele de lucru din bulevardul Magheru.

Potrivit martorilor, Sidor s-a urcat pe buldoexcavator pentru a-i da indicaţii operatorului, după care, la coborâre, s-a prăbuşit în şanţul săpat pentru înlocuirea conductei. După toate probabilităţile, bărbatul nu a văzut groapa din cauza aburilor degajaţi de reţeaua spartă. În cădere, el s-a lovit la cap de conductă, după care s-a prăbuşit în balta de apă fierbinte de unde a fost scos de colegi în stare de inconştienţă.

În urmă cu trei luni, la finalul anchetei care a urmat accidentului, procurii au inculpat şi trimis în faţa instanţei şi firma de termoficare şi pe inginerul Bologean. Cei doi inculpaţi sunt acuzaţi de omor din culpă şi nerespectarea măsurilor legale de sănătate şi securitate în muncă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON