URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Octombrie 2020, 18:00

Teren sintetic de fotbal la Luncşoara, finanţat de UEFA (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La aproximativ trei luni după ce a fost câştigat proiectul pentru construirea unui teren sintetic de minifotbal la Luncşoara, noul edificiu sportiv a fost inaugurat pe 10 octombrie.

Construit de firma Timovladian Aqua Parc, administrată de Spiros Baltsavias şi specializată în construcţii de baze sportive, terenul beneficiază de instalaţie de nocturnă, are dimensiunile standard pentru orice competiţie de minifotbal: 42x23m, gazonul de 50 mm, omologat FIFA, fiind fabricat de celebra firmă belgiană Lanos Sports.

Pentru a se ajunge la finalitate, Asociaţia "Luncşoara Bihorului" a aplicat pentru un proiect al UEFA Fundation for Children, privind construirea a 32 de terenuri de fotbal pentru copii. Ideea a aparţinut profesorului de matematică Adrian Botici, fost jucător, în prezent director al Şcolii Gimnaziale Luncşoara, iar avizul fundaţiei UEFA a fost favorabil.

Astfel, s-a obţinut suma de 33.000 euro de la UEFA, dintr-un total de aproximativ 50.000 euro cât a costat întreaga lucrare. FRF şi-a dat acceptul de principiu pentru a susţine financiar completarea sumei necesare, iar primarul din comuna Auşeu, Mitică Lazăr, a sprijinit punerea în aplicare a proiectului.

Împreună cu consilierul judeţean Ancuţa Şchiop şi cu profesoara Anca Lucia Muha, directorul Adrian Botici a creat o echipă care a dus la bun sfârşit proiectul.

La evenimentul de inaugurare, în cadrul căruia preotul paroh Aurel Copăceanu a ţinut o slujbă de sfinţire, au participat multe oficialităţi: Mircea Mălan (vicepreședinte CJ Bihor și fost viceprimar al Oradiei), Ioan Cupşa (deputat), Julien Mateaş (consilier judeţean), Ioan Todoca (primar Aleşd), Dorel Cosma (primar Vadu Crişului), Adrian Petroi (primar Hidişelu de Sus), Vasile Cociuba (primar Vârciorog), Benedek Lasak (primar Şinteu), Florin Creţ (director Spitalul Orăşenesc Aleşd), Sorin Motoca (consilier judeţean). De asemenea, AJF Bihor a fost reprezentată de Peti Boroş, secretarul general, FRF fiind parte a acestui proiect.

După discursurile oficialităţilor, s-a trecut la "joacă", pe noul edificiu sportiv disputându-se la inaugurare prima ediţie a Cupei Luncşoara la minifotbal. Turneul a fost prefaţat de un meci demonstrativ unde AEK Oradea, care l-a avut în componenţă şi pe Zeno Bundea, a primit replica dârză a Selecţionatei comunei Auşeu, gazdele câştigând cu 7-4.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON