URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
14 Octombrie 2020, 18:00

Teren sintetic de fotbal la Luncşoara, finanţat de UEFA (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La aproximativ trei luni după ce a fost câştigat proiectul pentru construirea unui teren sintetic de minifotbal la Luncşoara, noul edificiu sportiv a fost inaugurat pe 10 octombrie.

Construit de firma Timovladian Aqua Parc, administrată de Spiros Baltsavias şi specializată în construcţii de baze sportive, terenul beneficiază de instalaţie de nocturnă, are dimensiunile standard pentru orice competiţie de minifotbal: 42x23m, gazonul de 50 mm, omologat FIFA, fiind fabricat de celebra firmă belgiană Lanos Sports.

Pentru a se ajunge la finalitate, Asociaţia "Luncşoara Bihorului" a aplicat pentru un proiect al UEFA Fundation for Children, privind construirea a 32 de terenuri de fotbal pentru copii. Ideea a aparţinut profesorului de matematică Adrian Botici, fost jucător, în prezent director al Şcolii Gimnaziale Luncşoara, iar avizul fundaţiei UEFA a fost favorabil.

Astfel, s-a obţinut suma de 33.000 euro de la UEFA, dintr-un total de aproximativ 50.000 euro cât a costat întreaga lucrare. FRF şi-a dat acceptul de principiu pentru a susţine financiar completarea sumei necesare, iar primarul din comuna Auşeu, Mitică Lazăr, a sprijinit punerea în aplicare a proiectului.

Împreună cu consilierul judeţean Ancuţa Şchiop şi cu profesoara Anca Lucia Muha, directorul Adrian Botici a creat o echipă care a dus la bun sfârşit proiectul.

La evenimentul de inaugurare, în cadrul căruia preotul paroh Aurel Copăceanu a ţinut o slujbă de sfinţire, au participat multe oficialităţi: Mircea Mălan (vicepreședinte CJ Bihor și fost viceprimar al Oradiei), Ioan Cupşa (deputat), Julien Mateaş (consilier judeţean), Ioan Todoca (primar Aleşd), Dorel Cosma (primar Vadu Crişului), Adrian Petroi (primar Hidişelu de Sus), Vasile Cociuba (primar Vârciorog), Benedek Lasak (primar Şinteu), Florin Creţ (director Spitalul Orăşenesc Aleşd), Sorin Motoca (consilier judeţean). De asemenea, AJF Bihor a fost reprezentată de Peti Boroş, secretarul general, FRF fiind parte a acestui proiect.

După discursurile oficialităţilor, s-a trecut la "joacă", pe noul edificiu sportiv disputându-se la inaugurare prima ediţie a Cupei Luncşoara la minifotbal. Turneul a fost prefaţat de un meci demonstrativ unde AEK Oradea, care l-a avut în componenţă şi pe Zeno Bundea, a primit replica dârză a Selecţionatei comunei Auşeu, gazdele câştigând cu 7-4.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON