URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Octombrie 2019, 19:40

Tentativă de omor! Adolescentul care a lovit cu maşina un poliţist a fost reţinut. Ancheta, preluată de Parchetul Bihor

Tentativă de omor! Adolescentul care a lovit cu maşina un poliţist a fost reţinut. Ancheta, preluată de Parchetul Bihor foto:generic
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Adolescentul de 15 ani din Oşorhei care a lovit cu maşina, joi noaptea, un poliţist rutier a fost reţinut pentru 24 de ore, sub acuzaţiile de furt în scop de folosinţă, conducerea fără permis şi sub influenţa băuturilor alcoolice, dar şi ultraj, cea din urmă infracţiune fiind reţinută sub forma tentativei de omor, motiv pentru care ancheta va fi continuată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor.

Anunţul a fost făcut, vineri după-amiaza, de prim-procurorul adjunct al Parchetului Bihor, Maria Cotrău, care a explicat că, deşi făptaşul este minor, acesta poate răspunde penal.

„Suspectul are 15 ani, iar minorii cu vârsta cuprinsă între 14 şi 16 ani pot răspunde penal sub dovada existenţei discernământului. În acest caz, minorul a fost supus unei expertize de specialitate, iar rezultatul a indicat că poate răspunde penal”, a spus Cotrău.

După cum se ştie, în noaptea de joi spre vineri, adolescentul în vârstă de 15 ani, alături de alţi doi prieteni, unul de 15 şi altul de 12 ani, toţi din comuna Oşorhei, au furat o maşină şi, pe centura Oradiei, au izbit din plin un poliţist de 30 de ani aflat în misiune, care a ajuns spital în stare gravă, cu multiple traumatisme, şi a fost supus deja unei intervenţii chirurgicale.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Bihor, băiatul care s-a aflat la volan băuse. 

Cercetările, pornite iniţial de poliţişti, au fost preluate în cursul dimineţii de vineri în ancheta proprie a unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, adolescentul fiind învinuit pentru infracţiunile de furt în scop de folosinţă, conducere fără permis şi ultraj, dar acum sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, fiind vorba de tentativă de omor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
excalibur
Ești incredibil de cretin , la orice oră. Felicitări .
Postat 11 Octombrie 2019, 23:42 de Sandu1206
Talmes balmes caracal
Ce e clar e ca soferul era baut,furase masina (din osorhei?)si n-a oprit la filtrul politiei pe centura.Naspa.Nu e clar daca filtrul era pentru el sau de rutina.Masina politiei avea girofarul aprins? Politistul era echipat coresunzator, cu vesta si baston reflectorizant? A mai fost un caz tragic in bucuresti ,cind un politist a vrut sa opreasca un turc beat care l-a bagat in coma si in pamint dupa 2 saptamini.Punctul 2: in afara de vouchere de 1400 lei, norma de hrana si echipament, au acesti bugetari asigurari de viata,de risc,de accident,de malpraxis?Au proceduri pe care le exerseaza la scoala?
Postat 11 Octombrie 2019, 22:38 de excalibur
Superman
A vrut sa arate cat e de Superman dacă o ajuns și el milițian. Ăștia îs angajați ca la lidl la casa
Postat 11 Octombrie 2019, 22:11 de User anonimizat
pocait periculos
lasati copiii sa bea,sa conduca,sa ucida...sfaturi utile o fi primit minorul.Dati-i numele si parintilor si poza sa vada lumea cu ce se ocupa cei care nu au loc de munca si traiesc din ajutoare sociale.Sunt bolnavi cand treb sa munceasca.dar cand au timp de nebunii nu au nicio boala....prefacuti.
Postat 11 Octombrie 2019, 20:57 de firtatraian
drogati,ucigași
mandria pocaitilor...va faceti ca va intereseaza de copii,dar habar nu aveti ce fac?acum parintii acestui nevinovat nu ies la cearta...ca de era invers,mama sau tata micutului "betivan"se culca la televiziune.
Postat 11 Octombrie 2019, 20:50 de omulet545
Numele premiantului de ce e secret?
Cinste comunitatii de pocaiti din Osorhei.Pastorul îi "păstorește"cam de loc pe copii.Singura lui grijă e sa poarte fetitele batic,sa aiba rochie și pantaloni.Pt masculi nu are niciun mesaj?Unde au fost părinții acestui elev?așa îi educă,așa îi au.
Postat 11 Octombrie 2019, 20:21 de onuta
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON