URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Octombrie 2020, 18:09

Teatrul Regina Maria și-a amânat toate spectacolele programate în această perioadă

Teatrul Regina Maria și-a amânat toate spectacolele programate în această perioadă (Sursa foto: Facebook - Teatrul Regina Maria)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Din cauză că Oradea a intrat în scenariul roșu, fiind depășită rata de 3 cazuri Covid-19 la mia de locuitori, spectacolele programate în perioada următoare la Sala Mare a Teatrului Regina Maria, dar și în Sala Arcadia au fost amânate. Acestea vor fi reprogramate după ridicarea restricţiilor. 

Astfel, cei care au achiziţionat bilete la spectacolele "Drag mi-i cântecul şi jocul" (28 octombrie), "Pinocchio" (30, 31 octombrie), "1+1=" (31 octombrie), "Creştini" (31 octombrie) şi "Trei femei înalte" (5 noiembrie) le pot păstra, acestea fiind valabile la reprezentațiile reprogramate.

Persoanele care doresc însă să li se returneze contravaloarea biletelor pot solicita acest lucru trimiţând un e-mail la adresa teatrulreginamaria@yahoo.com.

"În ceea ce priveşte reprezentaţiile programate în luna noiembrie, iniţial se vor putea face doar rezervări, urmând ca achiziţionarea biletelor să aibă loc în momentul în care există certitudinea că evenimentul va fi susţinut", se arată într-un comunicat transmis de biroul de presă al instituţiei culturale.

Rezervările se pot face: prin Agenţia teatrului, fie la adresa de e-mail rezervari@teatrulreginamaria.ro, fie personal sau la numărul de telefon 0359452324, conform programului (marţi şi joi în intervalul orar 14-18 şi sâmbătă între orele 10-12), la numerele de telefon 0753404257 (Virginia Oanţo - Trupa Iosif Vulcan) şi 0752165001 (Bianca Segărceanu - Trupa Arcadia) - departamentul de organizare spectacole sau trimițând un mesaj direct pe paginile de Facebook ale Teatrului Regina Maria sau Teatrului Arcadia. 

Spectatorii sunt rugaţi să pună la dispoziţia instituției următoarele informaţii: nume şi prenume, adresă de e-mail şi număr de telefon. Acestea vor fi utilizate doar pentru a fi ţinuţi la curent cu situaţia reprezentaţiei pentru care rezervă bilete. 

Persoanele care rezervă bilete vor fi contactate de reprezentanții teatrului cu cel puţin 48 de ore înainte de desfăşurarea evenimentului de care sunt interesaţi, pentru a li se aduce la cunoştinţă dacă spectacolul va avea loc sau se amână ori anulează, iar dacă reprezentaţia se va susţine, confirmarea locurilor rezervate se va face prin achiziţionarea biletelor de la agenție.


PROGRAMUL LUNII NOIEMBRIE

*Atenție, însă, programul poate suferi modificări!

Sâmbătă, 14 noiembrie – 19:00 | Sala Mare – PREMIERĂ +14
Moştenirea norocului de Thanasis Papathanasiou şi  Mihalis Reppas, regia Radu Nichifor

Duminică, 15 noiembrie, ora 11:00 – Sala Arcadia + 5 ani

Frumoasa şi bestia, adaptare după Jeanne Marie Leprince de Beaumont, Regia: Florian Silaghi

Duminică, 15 noiembrie – 19:00 | Sala Mare +14
Moştenirea norocului de Thanasis Papathanasiou şi  Mihalis Reppas, regia Radu Nichifor

Marţi, 17 noiembrie, ora 19:00 – Sala Mare +14

Creştini de Lucas Hnath, regia Radu Iacoban

Miercuri, 18 noiembrie – ora 19:00 | Sala Arcadia +16 – SOLD OUT
Trei femei înalte de Edward Albee, regia Diana Păcurar

Joi, 19 noiembrie, ora 19:00 – Sala Mare

Poveste de toamnă – Spectacol Ansamblul Artistic Profesionist Crişana

Vineri, 20 noiembrie, ora 19:00 – Sala Arcadia + 4 ani

Cenuşăreasa, regia Adela Moldovan

Duminică, 22 noiembrie, ora 11:00 – Sala Arcadia – 4 ani – 3D

Gulliver, adaptare după Jonathan Swift, regia artistică şi scenariul: Radu Dinulescu

Duminică, 22 noiembrie, ora 11:00 – Sala Mare

Vrăjitorul din oz, scenariul şi regia: Dan Mirea

Duminică, 22 noiembrie – ora 19:00 | Sala Arcadia +16 – SOLD OUT
Trei femei înalte de Edward Albee, regia Diana Păcurar

Marţi, 24 noiembrie – 19:00 | Sala Mare +14
Moştenirea norocului de Thanasis Papathanasiou şi  Mihalis Reppas, regia Radu Nichifor

Joi, 26 noiembrie – 19:00 | Sala Mare +12
Profu` de franceză, adaptare de Matei Mircioane după Tudor Muşatescu, regia Dan Mirea

Vineri, 27 noiembrie, ora 19:00 – Sala Arcadia + 3 ani

Pinocchio, adaptare după Carlo Collodi, scenariul şi regia: Adela Moldovan

Sâmbătă, 28 noiembrie, ora 11:00 – Sala Arcadia + 3 ani

Pinocchio, adaptare după Carlo Collodi, scenariul şi regia: Adela Moldovan

Sâmbătă, 28 noiembrie, ora 19:00 – Sala Arcadia  +9 ani

Mult aer pentru nimic, dramaturgia Ana Cucu Popescu, regia: Delia Gavliţchi

Sâmbătă, 28 noiembrie – 19:00 | Sala Mare
...ESCU, de Tudor Muşatescu, regia Claudiu Goga – partea I

Duminică, 29 noiembrie – 19:00 | Sala Mare
...ESCU, de Tudor Muşatescu, regia Claudiu Goga – partea a II-a

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON