URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
10 August 2020, 20:01

Te preocupă ce mănânci? Un ONG îi invită pe orădeni la discuţii despre hrana sănătoasă

Te preocupă ce mănânci? Un ONG îi invită pe orădeni la discuţii despre hrana sănătoasă sursa foto: Facebook / Mai Bine
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Tinerii orădeni interesaţi de hrana pe care o consumă, adică de provenienţa, calitatea şi efectele ei asupra mediului înconjurător, sunt invitaţi la o dezbatere organizată de o asociaţie care militează pentru o lume ghidată de principii etice solide.

Discuţia va avea loc pe 28 august, în Parcul 1 Decembrie, dar doritorii trebuie să se înscrie în prealabil. Participarea este gratuită, orădenii trebuind să îndeplinească două criterii: să aibă între 18 şi 35 de ani şi să fie pasionaţi de hrană, oameni sau planetă. Înscrierile se pot face până cu o zi înainte de eveniment, însă numărul de locuri este limitat. 

"Împreună cu membrii echipei „Mai bine”, vei petrece aproximativ două ore, timp în care vei discuta cu tineri ca tine, într-o atmosferă degajată, despre hrană şi alte subiecte interconectate. Tu aduci pofta de a vorbi, iar organizatorii vin cu gustări sănătoase, aşadar înscrie-te aici", se arată într-un comunicat al asociaţiei "Mai Bine", organizatoarea evenimentului. ONG-ul care ca misiune promovarea teoretică şi practică a dezvoltării durabile prin iniţiative şi proiecte organizate şi dezvoltate în patru domenii de acţiune: educaţie pentru dezvoltare durabilă, protecţia mediului, antreprenoriat social verde şi implicare civică.

"Mai Bine" are sediul în Iaşi, dar în această lună va organiza evenimente similare în cinci oraşe din ţară: Iaşi, Cluj-Napoca, Târgu Mureş, Timişoara şi Oradea. Dezbaterile sunt organizate în cadrul unui proiect finanţat cu fonduri europene şi intitulat "#GoEAThical", un titlu care sugerează importanţa consumului de hrană care să nu afecteze planeta.

Partener local al evenimentului este Ono-Despachetărie, singurul magazin "zero waste" din Bihor, adică unul care nu produce deşeuri şi în care toate produsele sunt comercializate fără a fi ambalate. Magazinul a fost ideea Ioanei Tănase, o tânără care trăieşte fără plastic din 2013.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON