URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
11 Iunie 2014, 10:41

Taxa de urgenţă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O veste în aparenţă bună. Pentru cei care vor să obţină certificate de urbanism şi autorizaţii de construire mai rapid s-a instituit o taxă de urgenţă. Ajunseserăm toţi să credem că o hârtie trebuie să dospească în Primărie 30 de zile pentru că aşa cere procesul tehnologic: depozitare, fezandare, fermentare, verificare, dospire şi, într-un final apoteotic, aprobare.

Dacă o hârtie poate fi eliberată în două zile, acesta ar trebui să fie termenul normal, nicidecum unul de urgenţă. Dar cum să ceri urgenţă unor slujbaşi care-i tratrează pe contribuabili ca pe nişte slugi? Singurul lucru bun în toată tărăşenia, şi aici nu mă refer doar la Primărie, este că taxa de ugenţă va anula taxa de şpagă pe care o dădeai birocraţilor pe sub mână.

Mergeţi la Cadastru, că şi acolo se aplică taxă de urgenţă. Parcă întri într-o instituţie fantomă, mai mult de jumătate din ghişee fiind închise. La Înmatriculări, dacă cucoana de la ghişeu nu are chef de lucru, te trimite să-i aduci şi certificatul de naştere al lui Iisus. Şi-l aduci, dacă vrei să ai numere la maşină! Mai nou, şi poliţiştii de frontieră au uitat că au patru artere pe sensul de intrare în ţară, nu una singură, şi aia deservită în dorul lelii.

Se bagă miliarde de euro în informatizare, dar numărul bugetarilor creşte necontenit. La o populaţie dublă, Polonia are mult sub numărul bugetarilor noştri. Aici să-i văd pe politicieni cum intervin, că taxe şi impozite orice prost poate introduce.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
hotii
D-na Gal veniti iar la Dobresti ca au inceput iar furturile de lemne ,paduraru Anca dat afara pfurt de peste un miliard este din nou padurar si a strins banii deja s-a plateasca toate s-e musamalizeaza procesele pt furt nici nu au inceput judecatorii si procurorii de aici sint cumparati deja.
Postat 15 Iunie 2014, 19:06 de dobos
WWW
M-AM CAM SATURAT SA LE PLATESC INCA UN COCEDIU PE AN...ZILE LIBERE FARA NUMAR...CE-I AASTA??/BATAIE DE JOC...CAND MERGI LA fINANTE ITI VINE SA-TI TAI VENELE...OBRAZNICI PE4000 DE LEI PLATITI DE NOI
Postat 11 Iunie 2014, 14:38 de ST
BUGETARII
MAJORITATEA BUGETARILOR SINT SPAGARII SI HANDICAPATII PROFESIONALI ANGAJATATII PE CRITERII PILE,RUDE,RELATII
Postat 11 Iunie 2014, 14:12 de MOON
@tot eu
iMI VINE SA TE PUP...
Postat 11 Iunie 2014, 13:49 de io
????????????
"taxa de ugenţă va anula taxa de şpagă pe care o dădeai birocraţilor pe sub mână". De aici se deduce CLAR că până acum SE DĂDEA ȘPAGĂ! Și atunci de ce nu a fost nimeni prins?
Postat 11 Iunie 2014, 13:06 de TDS
TRADATORII, trantorii, sugatorii, vanzatorii,...
ADEVARUL este ca bugetarii sunt masa de manevra la alegeri !!! De la instaurarea " noii democratii " in rRomania bugetarii au pus mana si pixul in slujba vanzarii tarii pe nimic numai sa beneficieze de sporuri si premii si bonusuri de masa de vacanta, de revenire din vacanta, de lucru de stat, de frecat menta si scaunul, de...... mai stie mama lor de politruci ordinari de ce ! Bugetarii au fost si sunt mana dreapta a hotilor si vanzatorilor de tara !!!
Postat 11 Iunie 2014, 12:53 de tot eu
Logică greşită şi chiar păguboasă !?!
Magistraţii spre exemplu au salarii mărite constant în sezonul post-loviluţie, pe considerentul "anulării" tendinţei de "a şpăgui", între 10x şi 20x mai mari decât salariul minim pe economie!?! Şi asta la nivelul venitului de bază, fără sporuri de conducere şi alte "minuni" conexec are pot duce retribuţia lunară a unui magistrat de la ÎCCJ chiar şi la 30x !?! Şi, care e rezultatul, că nu s-a întâmplat decât creşterea nivelului şpăgii, de la un cartuş de ţigări şi o sticlă de whisiky la 1 milion Euro !?! Aşa că, să lăsăm justificările fără fundament în practică, luându-ne după teoriile unei municipalităţi incapabile să implementeze nici măcar standardele de calitate la care s-a angajat până în 2008 şi care au fost pur şi simplu "aruncate la gunoi" de actualul primar !?! Nu scrie nicăieri că termenul legal de răspuns la o cerere e de 30 zile ci, în mod maximal, până la cel mult 30 de zile !?! Iar în ceea ce priveşte actele emise de o structură pentru urbanism, autorizări şi certificate, termenul depinde de modul intern de organizare dintr-o primărie, nicidecum de alte "formule" aşa zis reglementate prin norme şi legi !?! Iar Oradea nu e "buricul pământului" !?!
Postat 11 Iunie 2014, 11:26 de Carp III
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON