URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
29 Ianuarie 2021, 13:38

Tată a doi copii, fostul city manager al Oradiei, Dacian Palladi, a protestat de unul singur la Prefectură, cerând ca elevii să poată face în continuare cursuri online (FOTO/VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primul orădean care s-a autoizolat cu familia în casă încă înainte de decretarea stării de urgenţă, în februarie 2020, a organizat un miting autorizat la Prefectură, pe care l-a susţinut de unul singur, pentru a cere ca, după preconizata reluare a şcolii faţă în faţă, părinţii şi elevii să poată opta pentru cursurile online, ca să reducă riscul infectării cu Covid.

La finalul protestului, Dacian Palladi - consultant în afaceri, fost viceprimar, fost city manager al Oradiei - a fost invitat de prefectul Dumitru Ţiplea la o discuţie pe această temă.

În buclă

La ora 11 fix, înarmat cu o portavoce, orădeanul Dacian Palladi a "ocupat" Parcul Traian şi a început să scandeze singura revendicare pe care a avut-o.

"În condiţii de pandemie, familiile trebuie să aibă ultimul cuvânt în ceea ce priveşte asumarea riscului epidemiologic cu privire la membrii săi. Decizia trimiterii la şcoală trebuie să aparţină părinţilor, aceştia trebuie să aibă opţiunea de a alege şcoala online, fără alte condiţionalităţi. Copiii noştri şi familiile noastre nu sunt şi nu pot face obiectul experimentelor politice", a repetat Palladi la portavoce, în buclă, de câteva zeci de ori.

El a atras atenţia că, în condiţiile în care "numărul persoanelor infectate este mai mare decât numărul persoanelor testate şi diagnosticate din raportările oficiale", este o măsură de precauţie ca elevii, chiar şi după preconizata redeschidere fizică a şcolilor, cu începere din 8 februarie, să aibă posibilitatea de a asista la cursuri prin intermediul dispozitivelor electronice, la care lecţiile să fie transmise în direct din sălile de clasă.

"Pentru ca riscul infectării să fie redus cât de mult este posibil, copiii ar trebui să meargă la şcoală doar pentru a susţine teste şi examene", a spus Dacian Palladi.

La invitaţia prefectului

Orădeanul şi-a exprimat opiniile şi revendicarea preţ de fix 30 de minute, cu un sfert de oră mai puţin decât ora 11.45, până la care obţinuse autorizaţia de a desfăşura protestul. După ce a închis portavocea, la care periodic a activat modul "sirenă" pentru a-şi mai drege vocea, Palladi a mers la cei trei jandarmi trimişi în Parcul Traian pentru a supraveghea manifestaţia şi a preveni eventuale incidente, mulţumindu-le acestora.

De asemenea, la invitaţia prefectului Dumitru Ţiplea şi în condiţiile în care nu se pregătise să înregistreze niciun înscris cu doleanţele sale, care să fie transmis eventual Inspectoratului Şcolar al Judeţului, Ministerului Educaţiei şi Guvernului, protestatarul a urcat în cabinetul reprezentantului guvernamental, pentru a-i explica motivele solicitării sale.

Campionul prudenţei

Fost viceprimar şi city-manager al Oradiei, consultantul în afaceri Dacian Palladi a fost primul orădean care, împreună cu întreaga sa familie, s-a izolat în casă, încă înainte de decretarea stării de urgenţă, în martie 2020. Aşa cum BIHOREANUL a scris la vremea respectivă, Palladi şi-a făcut provizii masiv, iniţial pentru 45 de zile, şi s-a "închis" cu soţia şi cei doi copii, încă de la jumătatea lunii februarie.

"Am fost de două ori în China. Cunosc spiritul asiatic. Când preşedintele Xi Jinping a avertizat că ţara se confruntă cu cea mai mare criză de sănătate de după 1945, am început să mă documentez, am văzut viteza cu care se extinde virusul şi mi-am dat seama că dacă ajunge la noi, ne va spulbera ca trenul", mărturisea el atunci BIHOREANULUI.

Când epidemia a ajuns şi în Europa, orădeanul a avut cele mai sumbre viziuni. "Dacă lucrurile vor decurge cum cred eu, va fi jale. O să te simţi rău, o să suni la 112 fără să ştii când o să vină, dacă o să vină sau dacă o să aibă unde să te ducă", avertiza el, convins că, la fel ca peste tot în lume, şi în România autorităţile au subevaluat gravitatea situaţiei.

Potrivit lui, străzile Oradiei trebuiau să fie pustii, circulaţia ar fi trebuit să se limiteze la forţele de ordine, la echipajele sanitare care vizitează bolnavii, la cele "sociale" care duc hrană celor fără aparţinători şi la muncitorii care asigură serviciile de bază: furnizarea de apă, căldură, curent, gaz şi salubrizare. "Staţi în casă! Cu orice preţ, staţi în casă!", îndemna zilnic bărbatul pe reţeaua de socializare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
nino nino nino
Dilimaches asta, Dacian pune tată 3 măști să nu îmbolnăvești de prostie oamenii. Ăsta e cu globaliști, mai mult lockdowns mai mulți ???? face așa că el vrea sa stea închis toată viața. Saracii copii le distruge viitorul, ai mei nu au lipsit o zi de la școala, pentru că na am știu că e vrăjeală multă și plus e la privat oameni mai deștepți, nici botniță că din nou oameni deștepți, după un an nici o infecție la copii. Dacian ți-am spus că am avut covid și e un fleac așai. N-ai cu cine păcat.
Postat 03 Aprilie 2021, 00:46 de IonDogaru
izola...
Ideea este ca nu te poti izola iar majoritatea nu are posibilitatea. Insa, cu respectarea unor norme minime de igiena si a regulilor generale, scoala poate functiona fara probleme... nu numai ca poate dar si trebuie. Scoala online poate ramane un supliment pt anumite activitati. Multi profesori au profitat de o vacanta sub pretextul scolii online. Alti profesori au inceput sa faca imposibilul, muncind de 5x mai mult, ajungand la limitele suportabilitatii si s-au trezit cu probleme de sanatate. Scoala sa fie fata in fata, cu pedeapsa capitala impotriva celor care incalca regulile. Atat.
Postat 30 Ianuarie 2021, 09:06 de sasi
Are dreptate Palladi!
Fiecare familie trebuie sa poata alege daca trimite copilul la scoala, sau prefera orele online. Si mai este un aspect aiurea, acum copii din clasele 0-4 nu au voie sa ramana cu invatatoarea pana la ora 16, doar pana la 11-12. Sunt parinti care nu au cu cine sa-i lase acasa dupa ora 12 si ii duc la diferite centre din oras, unde copii devin contactii altor zeci de copii din tot atatea scoli. In concluzie, fiecare trebuie sa aiba libertatea de a alege daca face ore online sau la scoala cu prezenta fizica (ca daca-mi aduce copilul ceva de la scoala, nu sta ministrul in izolare in locul meu. Deci decizia tre' sa-mi apartina), si daca stau intr-o clasa 30 de copii 4 ore, se depasesc oricum cele maxim15 minute de contact fizic recomandat si atunci pot sta si 8 ore impreuna, dar macar nu mai intra in contact cu alti copii din alte clase sau scoli, prin diferite centre after-scool.
Postat 29 Ianuarie 2021, 15:37 de Profesorul1
la munca!
daciane, tata, du-te si tu si mai munceste. Si mai trateaza-te, baiatule, ca altfel o iei pe aratura si e pacat de copilasii tai, ca ii indobitocesti cu frica ta. Sa fii precaut, sa respecti niste reguli este una, dar sa devii paranoic este deja cam mult. Sau vezi ca nu te mai baga nimeni in seama si vrei cu tot dinadinsul sa mai auda lumea de tine ? Copiii vor avea optiunea on-line, daca au motive. Si nu pt ca asa vrea parintele. Daca vrei sa alegi tot ce vrei tu, alegi o scoala privata unde alegi ce vrei. Sau alegi home-schooling.
Postat 29 Ianuarie 2021, 14:59 de oradea_mea_si_a_ta
are si el un argument
nu sunt asa de speriat ca si el, nici la fel de increzut ca aurul, dar cred in repsonsabilitate personala si liberatea de a alege cat de bine te canatinezi in functie de ce alte conditii ai. E usor sa judeci si pe unu care a ramas somer si fara venit si sustine Aur, e usor sa judeci si poate pe altu care are alte conditii de sanatate si pentru care boala e mult mai riscanta. Nu sunt fanul unei singure masuri pentru toata lumea, centralizat, intrati toti in sablon.
Postat 29 Ianuarie 2021, 14:11 de unu
Manageru'
Vedeti ce se intampla,daca consumi alcool pe Xanax.
Postat 29 Ianuarie 2021, 13:53 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON