URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
22 August 2017, 13:50

Ţării cât mai multe autostrăzi! Un proiect imposibil

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mie "intransigenţa" premierului Tudose de la începutul şedinţelor de Guvern, când se filmează, nu îmi pare nimic diferită de teatrul televizat din vremea lui Năstase, care îşi admonesta public miniştrii ca să vadă tot neamul cine-i Şeful. După ce i-a luat la mişto pe şefuţii de la Sănătate, Florian Bodog, şi Educaţie, Liviu Pop, săptămâna trecută Tudose l-a beştelit pe Răzvan Cuc de la Transporturi, pentru pierderile colosale ale Tarom şi CFR, dar şi pentru că directorii Companiei Naţionale de Infrastructură Rutieră (puşi chiar de Partid!) nu "supraveghează" şantierele. "Daţi-mi voie să nu vă cred, nu mai am pic de încredere în ce-mi spuneţi", i-a trântit-o premierul Cucului.

Desigur, într-o ţară normală aşa ceva ar fi de neimaginat. Premierul nu ar fi un mascul de carton, care îşi ceartă "băieţii" în văzul lumii. Într-o ţară cu rânduieli, premierul i-ar spune între patru ochi unui subaltern că nu mai are încredere în el, iar respectivul ar demisiona pe loc, invocând eventual probleme familiale. La noi nu doar că nu există demisie de onoare, dar nici demitere pentru incompetenţă, aşa că rostul scenetei este acelaşi: să transmită că Statul, Partidul, cunoaşte problemele şi veghează, iată, la buna lor soluţionare! Cu asta fraierii sunt amăgiţi până e scoasă în faţă altă problemă, pentru care premierul va urechea alt "responsabil".

Dincolo de perdeaua de fum, problema există şi se agravează zi de zi. Lipsa autostrăzilor şi îmbătrânirea infrastructurii feroviare fac ca România să bată, efectiv, pasul pe loc. Deşi e la mintea cocoşului că reţeaua de autostrăzi şi cea de cale ferată sunt pentru economie la fel de vitale ca arterele sanguine pentru organismul uman, cei puşi să le îngrijească şi dezvolte nu mişcă un deget în acest sens.

De altfel, nu spunea un ştab al Partidului, Eugen Nicolicea, că "autostrăzile nu sunt o prioritate" şi că obiectivul nr. 1 este să se "dea" salarii, pensii şi ajutoare? Nu e de mirare, aşadar, că pentru infrastructură Statul nu face nimic. Să nu uităm că pe 11 decembrie 2016 PSD a luat voturile fluturând un program-minune ce nu pomenea absolut nimic despre autostrăzi şi căi ferate. A pariat pe ignoranţa celor mai mulţi dintre români, convinşi că o viaţă mai bună nu înseamnă nici circulaţia persoanelor şi mărfurilor, nici educaţia, nici sănătatea, nici accesul la apă, canalizare şi gaz, ci bucuria de a pipăi încă o sută de lei, chiar dacă suta asta îi este luată îndoit cu cealaltă mână, prin majorări de preţuri şi prin noi taxe.

Cu un an înaintea Centenarului Marii Uniri, trebuie să admitem că România a devenit incapabilă să facă un pas înainte. Nu-ţi trebuie înalte studii ca să realizezi că marele proiect naţional ar fi exact modernizarea infrastructurii de transport, dar nici ca să înţelegi că aşa ceva este imposibil cu clovnerii de Partid şi de Stat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Solutie
Nu se poate concesiona realizare autostrazii unei firme private iar dupa aceea din taxe sa i se restitutuie banii ?
Postat 11 Septembrie 2017, 23:17 de Iolanda
HA
Mai ca-mi vine sa-l sustin pe TDS la alegerile viitoare. Singurul bai este ca loveste intr-o singura parte. Numai baietii dintr-o parte sunt buni ? Prin omisiune, se poate deduce ca ceilalti sunt toti buni. Da, stiu: nu asta ai scris si nici nu ai vrut sa spui, dar asta zi-le la altii.
Postat 04 Septembrie 2017, 16:41 de oradean_bihorean
GHIOCII GHIOCII-
De multe ori m-am întrebat: eu ce-aș face? 1. Bolos nu ar fi ajuns NEVER EVER în CA Tarom sau la M.T! 2. Traian Basel nu ar fi fost NEVER EVER ministrul transporturilor....dar nici Boagiu ( fosta fetiță în chilotei)... 3. Bechtel? No! 4. Fără tronsoane 5. Nu pe la Suplac... Nu a fost unul mai bun decât altul! Orban cantaciosul!? A fost și el ! Și? E de dreapta! D-le Criș, CE AȚI FI FĂCUT? Încep să cred ca efectiv cineva din afară a pus bețele....Iar politicienii au luat polutia....corectă!
Postat 22 August 2017, 21:33 de TDS
ggaazz
ce greseala.. cum poti sa pomenesti de gaz? Noi avem gaz in Oradea dar ne este interzis pentru a revitatliza un sistem centralizat de tip comunist si total ineficient pentru buzunarele oradenilor..
Postat 22 August 2017, 14:42 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON