URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
06 Iulie 2020, 14:33

Țânțarul stațiunii turistice Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

De când suntem stațiune turistică, edilii fac tot posibilul ca să ne simțim veșnic în vacanță. Avem dealuri de vizitat în împrejurimi, iar dacă nu mergem noi la ele, vin ele la noi.

Apă termală este din belșug și ne-ar mai lipsi doar o deltă pentru ca peisajul să fie complet. Și atunci ce și-au zis slujbașii din Primărie? Dacă Peța și Crișul nu pot forma o deltă, măcar să avem țânțarii aferenți!

Există în Primăria Oradea sute de proiecte, unele de zeci de milioane de euro, altele de câteva zeci de mii de lei.

Dar degeaba ai reușit alimentarea orașului direct din conducta Transgaz, fapt ce aduce anual economii de milioane de euro pentru Termoficare, dacă te împotmolești în detalii de bani mărunți. Lumea nu te va lăuda pentru economiile la gaz, ci te va înjura că nu stârpești țânțarii.

Până acum câțiva ani, firma care se ocupa cu dezinsecția își făcea treaba decent și nu existau mari reclamații.

Din păcate, nu a mai putut menține aceleași prețuri la licitații, pentru că între timp salariile au crescut, iar materialele s-au scumpit.

Și atunci au venit alte firme, fără ca responsabilii din Primărie să-și pună problema că, din banii puși la bătaie, noii vânători de insecte ori nu vor folosi soluțiile cerute, ori nu vor avea destui oameni ca să-și facă bine treaba.

Dacă nu găsiți răspuns la mușcăturile de țânțari, să știți că sunteți victime ale politicii ieftinelii, ale prețului cel mai mic și ale unor funcționari care au făcut câteva mii de lei economie pe pielea voastră, la un buget al orașului de zeci de milioane de euro!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Saracie si austeritate, sport local favorit
Autorul e usor confuz (o fi de vina varsta sau partidul): avem tantari pentru ca banii alocati actiunii de exterminare nu mai ajung, de vina fiind cresterea salarului minim pe economie dar in acelasi timp ne mandrum cu un buget "de zeci de milioane de euro"..Mirciulica hotaraate-te: suntem prea saraci pentru actualele salarii minime sau prea prosti (hoti)?
Postat 07 Iulie 2020, 11:01 de oradeanbihor
@excalibur
Paun cu P mare. Era un tip, asa-l chema...de meserie acar.
Postat 07 Iulie 2020, 07:55 de Kid
Acarul paun
Citim cu atentie si,observam ca dom' director e foarte atent cu exprimarea: e problema mare cu tintarii, si gasim ,in ordine,urmatorii vinovati,de-a lungul textului:"edilii,slujbașii din Primărie,responsabilii din Primărie,funcționarii".Virstnicii au o apetenta mai mica pentru facebook, acolo unde se afla "conturile personale" ale edililor,si unde se divulga mirenilor maretele impliniri.Iar daca nu se comunica nimic,logic,de vina e altcineva...
Postat 06 Iulie 2020, 22:50 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON