URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
04 Iunie 2017, 12:30

Tamponare în lanţ lângă Oşorhei: un copil de 5 ani, care nu avea centură de siguranţă, a ajuns la spital

Tamponare în lanţ lângă Oşorhei: un copil de 5 ani, care nu avea centură de siguranţă, a ajuns la spital foto: Facebook Grupul Info Trafic Bihor
Tamponare în lanţ lângă Oşorhei: un copil de 5 ani, care nu avea centură de siguranţă, a ajuns la spital foto: Facebook Grupul Info Trafic Bihor
Tamponare în lanţ lângă Oşorhei: un copil de 5 ani, care nu avea centură de siguranţă, a ajuns la spital foto: Facebook Grupul Info Trafic Bihor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Patru maşini aflate în coloană au fost implicate, vineri, într-o tamponare în lanţ pe DN1, între Oşorhei şi Oradea.

Evenimentul rutier s-a produs pe sensul de deplasare spre Oradea, a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu.

"Conducătorul unei autoutilitare nu a păstrat o distanţă corespunzătoare în timpul deplasării şi a acroşat autovehiculul care se deplasa în faţa lui, care apoi a fost aruncat în cel din faţă. În total, au fost implicate o autoutilitară şi trei autoturisme", a declarat comisarul Alina Dinu.

În urma evenimentului rutier, un copil de numai 5 ani, aflat într-una din maşinile lovite, a ajuns la spital. Copilul se afla pe bancheta din spate şi a fost proiectat între scaunele din faţă. "Copilul a avut noroc, pentru că maşinile nu au avut viteză mare. Se putea termina cu o tragedie", spune şeful SMURD Bihor, Hadrian Borcea, făcând referire la numeroasele accidente soldate cu moartea sau rănirea gravă  unor copii transportaţi fără scaune speciale ori centură de siguranţă.

Un astfel de accident s-a produs în decembrie anul trecut, pe DN19, în Biharia. Aflată la volanul unui Skoda Octavia, o şoferiţă de 21 an, nu a fost atentă la drum şi a ajuns pe acostamentul din dreapta autoturismului, unde maşina a derapat şi s-a răsturnat în şanţ. În urma accidentului, o fetiţă de numai 6 ani care nu era transportată în scaun specia, a ajuns la spital cu traumatisme faciale grave.

Cu doar câteva săptămâni mai devreme, pe acelaşi DN 19, lângă Tămăşeu, un şofer de 28 de ani, din comuna Dobreşti, a pierdut controlul asupra direcţiei şi a pătruns pe contrasens, unde s-a izbit de maşina condusă de un orădean de 62 ani.

În urma impactului, fetiţa de 1 an şi 9 luni a şoferului, care nu stătea în scaun special pentru copii, ci în braţele mamei, pe bancheta din spate din primul autoturism, a ajuns în comă la Unitatea de Primire a Urgenţelor iar o zi mai târziu a murit.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON