URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 18 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Indiscutabil că piețele volante din Oradea au succes. Poate și pentru că tradiționalele piețe încep să dispară, Nufărul și Ioșia fiind deja două mari cartiere lipsite de așa ceva. Pe de altă parte, nici piețele care au mai rămas încă în picioare nu sunt întotdeauna pe placul mușteriilor. Mare parte dintre țăranii care vând în Rogerius sau la Cetate nu sunt decât niște reselleri, adică revând cu un preț mai mare marfa adusă de la West Market...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?










De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
05 Aprilie 2020, 22:29

Surse: Primul deces în Bihor provocat de Covid-19, un bărbat de 70 de ani din Bulz

Surse: Primul deces în Bihor provocat de Covid-19, un bărbat de 70 de ani din Bulz (foto: generic, sursa: abc.net.au)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Inevitabilul s-a întâmplat. Duminică, medicii Spitalului Municipal din Oradea au pierdut primul pacient în războiul împotriva coronavirusului. Victima este, potrivit surselor BIHOREANULUI, un bărbat de 70 de ani care iniţial fusese internat la Spitalul Orăşenesc din Aleşd pe data de 26 martie.

Pierdut după o săptămână

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, bărbatul suferea de o pneumonie trenantă, fiind cunoscut medicilor şi asistentelor din Aleşd, care l-au internat în secţia exterioară de Pneumologie a Spitalului Orăşenesc, fără a lua măsuri de precauţie, considerând că nu avea şi coronavirus, ceea ce a şi dus la un accident epidemiologic.

A doua zi, starea sa s-a agravat şi a fost trimis la Spitalul Municipal din Oradea unde, de atunci, a fost îngrijit pe un pat ATI până duminică după-amiază, când a încetat din viaţă.

Fostul coleg de salon din Aleşd al bătrânului este și el la Municipalul din Oradea, tot pe un pat ATI.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, duminică seară la ATI mai erau încă doi pacienţi în stare gravă, la secţia de Pneumologie 11 pacienţi, iar la secţia de Boli Infecţioase I alte 22 persoane confirmate ca infectate.

Până în prezent, cinci pacienţi ai Spitalului Municipal din Oradea au fost declaraţi vindecaţi şi externaţi, având obligaţia să rămână în izolare la domiciliu încă 14 zile după data externării.

De la o "declaraţie eronată"

Pe 31 martie, într-o transmisie online a Primăriei Aleşd, managerul Spitalului Orăşenesc din localitate, Florin Creţ, a afirmat că pacientul de 70 de ani a dat ”o declarație eronată” personalului unităţii. Concret, el ar fi spus când s-a prezentat la spital că nu intrase în contact cu alte persoane infectate ori suspecte, ”inducându-ne pe noi în eroare și punând în pericol viața colegilor mei”.

Din cauza accidentului epidemiologic de la Aleşd, au trebuit testaţi 16 angajaţi ai acestei unităţi, conform surselor BIHOREANULUI nici unul nefiind depistat pozitiv la analizele PCR.

UPDATE, luni, ora 9.30:

Autoritățile au anunțat și oficial decesul bihoreanului, acesta fiind înregistrat ca fiind cel de-al 156-lea la nivel național.

Grupul de Comunicare strategică anunță că bărbatul de 70 ani a fost internat în secția pneumologie a Spitalului Orășenesc Aleșd în 26 martie, iar o zi mai târziu a fost transferat în secția de Terapie Intensivă de la Spitalul Municipal de Urgență Oradea.

În aceeași zi, 27 martie, i s-au recoltat probele pentru infecția cu COVID-19, confirmarea venind a doua zi. Decesul a fost înregistrat duminică, 5 aprilie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4662 RON
  • 1 EUR = 4.9738 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON