URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 03 DECEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La Colegiul Traian Vuia, o jună nervoasă că a fost mustrată pentru că a adus un băiat în cameră nu a mai putut suporta umilința și a pus mâna pe cuțit. Asta, ca de acum înainte pedagogul rănit să se învețe minte să lase copiii să-și facă de cap...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Până în urmă cu o săptămână - când DNA a cerut ridicarea imunității fostului premier Florin Cîțu și a foștilor miniștri ai Sănătății Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, pentru a-i cerceta într-un dosar privind achiziția de vaccinuri anti-Covid în prima parte a anului 2021, cu un prejudiciu de peste 1 miliard de euro - uitasem că „bomba” a fost amorsată din toamna anului trecut, când procurorii anticorupție anunțaseră public deschiderea in rem a dosarului.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre proiectul de realizare a unei rețele de tram-tren în Oradea și Zona Metropolitană, cu 200 milioane de euro?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Realizarea Unirii la 1 Decembrie 1918 nu a însemnat automat că, din 2 decembrie, s-a realizat și o unificare a dreptului și a instituțiilor din Ardeal cu cele din Vechiul Regat. În realitate, procedura de unificare legislativă a fost una extrem de anevoioasă, pentru că sistemele de drept românesc și austriac sau austro-ungar erau foarte diferite, aproape incompatibile sub anumite aspecte, mai ales de procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Uterul este un organ situat în pelvis, între vezica urinară şi rect, continuându-se în partea inferioară cu vaginul. Uterul este împărţit în trei porţiuni: superioară (corpul uterin), inferioară (colul uterin), care se deschide la nivelul vaginului şi medie (istmul), de legătură între corp şi col.
05 Aprilie 2020, 22:29

Surse: Primul deces în Bihor provocat de Covid-19, un bărbat de 70 de ani din Bulz

Surse: Primul deces în Bihor provocat de Covid-19, un bărbat de 70 de ani din Bulz (foto: generic, sursa: abc.net.au)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Inevitabilul s-a întâmplat. Duminică, medicii Spitalului Municipal din Oradea au pierdut primul pacient în războiul împotriva coronavirusului. Victima este, potrivit surselor BIHOREANULUI, un bărbat de 70 de ani care iniţial fusese internat la Spitalul Orăşenesc din Aleşd pe data de 26 martie.

Pierdut după o săptămână

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, bărbatul suferea de o pneumonie trenantă, fiind cunoscut medicilor şi asistentelor din Aleşd, care l-au internat în secţia exterioară de Pneumologie a Spitalului Orăşenesc, fără a lua măsuri de precauţie, considerând că nu avea şi coronavirus, ceea ce a şi dus la un accident epidemiologic.

A doua zi, starea sa s-a agravat şi a fost trimis la Spitalul Municipal din Oradea unde, de atunci, a fost îngrijit pe un pat ATI până duminică după-amiază, când a încetat din viaţă.

Fostul coleg de salon din Aleşd al bătrânului este și el la Municipalul din Oradea, tot pe un pat ATI.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, duminică seară la ATI mai erau încă doi pacienţi în stare gravă, la secţia de Pneumologie 11 pacienţi, iar la secţia de Boli Infecţioase I alte 22 persoane confirmate ca infectate.

Până în prezent, cinci pacienţi ai Spitalului Municipal din Oradea au fost declaraţi vindecaţi şi externaţi, având obligaţia să rămână în izolare la domiciliu încă 14 zile după data externării.

De la o "declaraţie eronată"

Pe 31 martie, într-o transmisie online a Primăriei Aleşd, managerul Spitalului Orăşenesc din localitate, Florin Creţ, a afirmat că pacientul de 70 de ani a dat ”o declarație eronată” personalului unităţii. Concret, el ar fi spus când s-a prezentat la spital că nu intrase în contact cu alte persoane infectate ori suspecte, ”inducându-ne pe noi în eroare și punând în pericol viața colegilor mei”.

Din cauza accidentului epidemiologic de la Aleşd, au trebuit testaţi 16 angajaţi ai acestei unităţi, conform surselor BIHOREANULUI nici unul nefiind depistat pozitiv la analizele PCR.

UPDATE, luni, ora 9.30:

Autoritățile au anunțat și oficial decesul bihoreanului, acesta fiind înregistrat ca fiind cel de-al 156-lea la nivel național.

Grupul de Comunicare strategică anunță că bărbatul de 70 ani a fost internat în secția pneumologie a Spitalului Orășenesc Aleșd în 26 martie, iar o zi mai târziu a fost transferat în secția de Terapie Intensivă de la Spitalul Municipal de Urgență Oradea.

În aceeași zi, 27 martie, i s-au recoltat probele pentru infecția cu COVID-19, confirmarea venind a doua zi. Decesul a fost înregistrat duminică, 5 aprilie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5313 RON
  • 1 EUR = 4.9726 RON
  • 1 HUF = 0.0132 RON