URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Ianuarie 2013, 10:00

Studenţii orădeni vor simula o întâlnire ONU

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

15 studenţi de la specializările de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene şi de la Studii de Securitate, toţi cei trei ani de studiu, îşi vor etala luni, 14 ianuarie, abilităţile legate de diplomaţie în cadrul competiţiei "Simulare ONU".

Aceasta este organizată de Departamentul de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene din cadrul Facultăţii de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţe ale Comunicării şi va avea loc la Biblioteca Universităţii din Oradea, în Sala de Seminarii (etaj III), de la ora 9.

În cadrul celei de-a patra ediţii a simulării procedurilor Consiliului de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite, fiecare student va reprezenta câte un stat membru permanent sau nepermanent al acestuia. Discuţiile se vor axa pe reforma în cadrul Consiliului de Securitate al ONU şi au ca scop familiarizarea studenţilor cu domeniile diplomaţiei şi relaţiilor internaţionale şi dezvoltarea capacităţii de comunicare, interacţionare şi gândire activă a acestora.

"Studenţii participanţi vor putea deprinde agilitatea negocierii, un element esenţial pentru oricine îşi doreşte să urmeze o carieră în diplomaţie. În plus, întâlnirea are scopul de a dezvolta capacitatea studenţilor de ascultare, analiză şi interpretare", se arată într-un comunicat trimis de asistentul universitar Constantin Ţoca, organizatorul simulării.

În deschidere vor vorbi prorectorul Universităţii din Oradea, Sorin Şipoş, decanul Facultăţii de Istorie, Relaţii Internaţionale şi Studii Europene, Ştiinţe Politice şi Ştiinţe ale Comunicării, Ioan Horga, directorul departamentului de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene, Mircea Brie, şi coordonatorul acţiunii, Constantin Ţoca.

Lucrările vor debuta cu prezentarea punctului de vedere al fiecărui stat membru, urmată de dezbateri şi discuţii despre posibilitatea reformării Consiliului de Securitate al ONU, încheindu-se cu întocmirea unei rezoluţii care va fi supusă la vot. Munca participanţilor va fi răsplătită cu diplome şi premii oferite de facultate, constând în cărţi, reviste şi cursuri de specialitate.

Simularea este desfăşurată în parteneriat cu Institutul de Studii Euroregionale Oradea-Debrecen, Asociaţia Română de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene şi Asociaţia Studenţilor de la Relaţii Internaţionale şi Studii Europene.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Banii intră tot la Horga:
De pe vremea contabilei Erdely.....banii îi lua Horga. Acum se întâmplă la fel?
Postat 13 Ianuarie 2013, 16:24 de anuța
Pentru asta se face reclama?
Pueril, ceva de genu se facea in scoala primara cand ne imparteam in 2 tabere pro si contra ceva...aici atat doar ca sunt 15 studenti impartiti in mai multe tabere...Daca erau si ceva membri importanti si cu influenta internationala sau membri ONU prin zona mai mergea dar asa e de-a dreptul pueril.
Postat 13 Ianuarie 2013, 14:31 de doggy_c
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON