URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Septembrie 2020, 20:23

Structură nouă în Poliţie, inclusiv în Bihor: Poliţia Siguranţă Şcolară va activa începând de luni

Structură nouă în Poliţie, inclusiv în Bihor: Poliţia Siguranţă Şcolară va activa începând de luni foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Noul an şcolar debutează cu noutăţi şi în Poliţie, inclusiv în Poliţia Bihor. Luni îşi începe activitatea Poliţia Siguranţă Şcolară, o nouă structură specializată, care va asigura protecţia şi siguranţa elevilor şi a cadrelor didactice, va preveni şi combate violenţa între elevi în interiorul şcolilor şi în proximitatea acestora.

"Poliţiştii de la această structură vor acţiona exclusiv pentru un mediu şcolar sigur, pe toate aspectele ce privesc elevii şi profesorii", explică un comunicat transmis sâmbătă de Poliţia Bihor.

Nu este clar, deocamdată, cum vor acţiona efectiv angajaţii aceastei structuri, însă sursele BIHOREANULUI spun că în toată ţara vor exista Birouri ale Poliţiei Siguranţă Şcolară, compuse din câte 4 ofiţeri şi un agent, desemnaţi din rândul angajaţilor actuali din inspectoratele de poliţie. Aceştia vor colabora atât cu poliţişti de la prevenire şi de proximitate, dar şi cu alte structuri ale MAI şi ale altor instituţii. Practic, aici se vor trata toate plângerile ce ţin de învăţământ, iar poliţiştii vor fi pe fază inclusiv în cazurile de bullying în şcoli.

"Începând cu acest an şcolar, odată cu crearea acestei structuri specializate, în mediul şcolar va exista o prezenţă mult mai mare şi mai activă a poliţiştilor. De asemenea, o mai bună interacţiune cu elevi, cu familiile acestora şi cu profesorii, precum şi cunoaşterea caracteristicilor socio-demografice din zona unităţilor de învăţământ vor ajuta la prevenirea bullying-ului şi a faptelor antisociale", arată comunicatul.

Ministrul de Interne Marcel Vela a anunţat zilele trecute că a semnat marţi ordinul pentru înfiinţarea Direcţiei pentru Siguranţa Şcolară în cadrul Poliţiei Române, precizând că din noua structură vor face parte în total 270 de poliţişti.

"Poliţia Siguranţa Şcolară va fi formată dintr-un număr de 270 de poliţişti, organizaţi la nivelul IGPR, a DGPMB şi a inspectoratelor de poliţie din fiecare judeţ. Poliţia Siguranţa Şcolară va avea o subordonare centrală, iar obiectul ei de activitate este strict legat de asigurarea protecţiei şi siguranţei elevilor, cât şi a cadrelor didactice. Noua structură va preveni şi combate violenţa în şcoală, cu accent pe fenomenul de bullying şi a actelor de violenţă între elevi în interiorul şcolii, cât şi în proximitatea acestora", a declarat Marcel Vela, potrivit Digi24.ro.

Direcţia pentru Siguranţa Şcolară va monitoriza măsurile de siguranţă, infracţiunile din fiecare şcoală şi va dispune prezenţa poliţiştilor de ordine publică, de la Rutieră, a jandarmilor şi a Poliţiei locale pentru buna funcţionare a şcolilor, arată sursa citată.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Poliția Locală a primăriei ar fi trebuit să preia atribuții de acest fel ...
... pentru că școlile aparțin administrativ și patrimonial de localități, nu de "guvernul meu" !?! Ei bine, nu ... polițiștii locali nu au timp de asta, ei trebuie să patruleze pe post de "măscărici rutieri".
Postat 13 Septembrie 2020, 19:01 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON