URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Octombrie 2020, 16:36

Street Food NU se mai ține la Oradea în acest sfârșit de săptămână!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Street Food Festival nu se va mai ţine în acest sfârşit de săptămână la Oradea. Decizia a fost anunţată de organizatorii evenimentului pe Facebook, ca urmare a creşterii cazurilor de infectări cu coronavirus.

"În urma ultimelor anunţuri legate de situaţia la nivel naţional privind cazurile de COVID-19, am decis ca Street FOOD Festival Oradea 2020  să se amâne. E o decizie dificilă, dar luată din raţiuni de siguranţă, împreună cu autorităţile locale. Când contextul va permite planificarea de evenimente, vom reveni cu informaţii despre noua dată a evenimentului. Aveţi grijă de voi. Să ne revedem sănătoşi şi veseli cât de curând", arată anunţul postat pe pagina de Facebook a evenimentului.

Contactată de BIHOREANUL, Ligia Oală, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Bihor, a precizat că evenimentul a fost anulat după ce, miercuri, Direcţia de Sănătate Publică Bihor şi-a retras acord de principiu dat pe 28 septembrie, pe fondul creşterii numărului de infectări cu noul coronavirus.

"Direcţia de Sănătate Publică Bihor consideră ca fiind inoportună la momentul actual desfăşurarea evenimentului cu largă participare socială pe care doriţi să-l organizaţi în Cetatea Oradea, în intervalul 9-11.10.2020", le-a transmis conducerea DSP Bihor organizatorilor festivalului.

Un comunicat ulterior al Asociaţiei pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune (Visit Oradea) întărește ideea că decizia a fost luată de organizatori, împreună cu autorităţile locale, ca urmare a creșterii cazurilor de infecții cu noul virus.

"Creşterea accelerată a numărului de cazuri de COVID -19 din ultimele zile şi cele aproape 3000 de cazuri noi înregistrate în ultimele 24 de ore au influenţat decizia luată şi anunţată azi de către organizatori pe pagina evenimentului", arată Visit Oradea, citând situaţia de la nivel naţional, şi nu local.

Conform documentului, "organizatorii promit să revină în 2021 cu un eveniment frumos, conform tradiţiei Street FOOD Festival".

"Sperăm ca anul viitor să fie unul mai fericit pentru lumea evenimentelor, iar când ne vom relua activitatea, Oradea va fi cu siguranţă în topul priorităţilor noastre", a precizat, conform informării, Nely Borza - Managing Partner Why Not.

În acest sfârşit de săptămână, Street Food Festival urma să aducă în Cetatea Oradea 15 truck-uri cu mâncare şi băutură. De asemenea, pe scena din curtea interioară a Palatului Princiar fuseseră programate concerte ale unor artişti precum Robin and the Backstabbers, Byron, Grimus, dar şi a trei trupe orădene pe care publicul urma să le aleagă online începând de joi seară. Ediţia din acest an a festivalului urma să se desfăşoare în faţa unui public limitat la doar 470 de persoane.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, în ultimele 24 de ore, încă 39 de bihoreni au fost diagnosticaţi cu Covid-19, după cum arată informaţiile făcute publice miercuri de către Grupul de Comunicare Strategică. Astfel, bilanţul infectaţilor din judeţ a ajuns la 3839. La nivel naţional s-au înregistrat din nou două noi recorduri: de diagnosticaţi (2.958 de cazuri noi de persoane) şi de decese: 82!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON