URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
25 Februarie 2015, 18:39

Strategia Oradiei: Bolojan zice că pentru a ne apropia de nivelul UE, Oradea are nevoie de o rată de dezvoltare de minim 5% pe an

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Oradea va trebui să se dezvolte de două ori mai repede decât orice alt oraş din România pentru a putea ajunge în următorii zece ani nivelul mediu de bunăstare din Uniunea Europeană.

"Principalul obiectiv al strategiei de dezvoltare a oraşului pentru perioada 2014-2020 este de creştere a PIB-ului. Pentru a ne apropia de nivelul mediu de prosperitate din UE, Oradea are nevoie de o rată de dezvoltare de minim 5% pe an, dublu faţă de nivelul mediu din România", a declarat primarul Ilie Bolojan, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Noua strategie de dezvoltare a oraşului va fi supusă dezbaterii Consiliului Local în şedinţa din 10 martie. "Trebuie să ştim ce vrea oraşul, în ce direcţie urmează să se îndrepte şi ce obiective va urmări oraşul în anii următori. Toate proiectele pentru care vom solicita pe viitor finanţare vor trebui să derive în urma unei strategii. Uniunea Europeană nu vrea să ne dea bani pentru nişte aventuri", a spus Bolojan.

Pe lângă creşterea competitivităţii economice, obiectiv menit să asigure în timp creşterea salariilor şi implicit a prosperităţii locuitorilor oraşului, strategia de dezvoltare mai urmăreşte realizarea unei infrastructuri de calitate care să asigure legături cât mai bune cu comune limitrofe.

"Din cei 163.000 de angajaţi câţi sunt în Bihor, 103.000 sunt angajaţi din Oradea, iar din aceştia 25.000 sunt navetişti. Pentru a genera dezvoltare nu este suficientă forţa de muncă a municipiului, avem nevoie de angajaţi din zona metropolitană. Primul pas în acest sens ar fi fuziunea Oradiei cu comuna Sânmartin", a declarat Bolojan.

O altă direcţie de dezvoltare a oraşului o constituie îmbunătăţirea calităţii vieţii prin amenajarea de spaţii verzi sau locuri de odihnă şi de agrement unde orădenii să îşi poată petrece timpul liber. "Va fi tot mai important pentru dezvoltarea Oradiei să poată oferi un nivel ridicat de calitate a vieţii. Odată cu trecerea timpului, acesta va face diferenţa între oraşele care au un nivel similar de dezvoltare", a spus Bolojan.

Pe lista obiectivelor municipalităţii se mai numără punerea în valoare a patrimoniului, de la clădirile din zona centrală până la resursa geotermală din Băile Felix, şi creşterea calităţii serviciilor publice.

"Noi credem că aceste direcţii de dezvoltare sunt corecte. Dacă sunt şi alte idei, le primim fără nicio problemă", a spus Bolojan.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Creşterea competitivităţii economice nu poate fi un obiectiv declarat, prin definiţie ... cel mult poate deveni un rezultat, obligatoriu cuantificabil !!!
La aşa confuzii în termeni, aşa strategie !!!
Postat 26 Februarie 2015, 17:42 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON