URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Aprilie 2016, 14:10

Stelele Nordului: Patru baschetbalişti orădeni şi antrenorul Cristian Achim, selectaţi la All Star Game 2016

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Echipa CSM CSU Oradea va fi reprezentată de patru jucători şi de antrenorul Cristian Achim la ediţia 2016 a All Star Game. Evenimentul baschetbalistic se va desfăşura anul acesta, pe 12 aprilie, în Arena Antonio Alexe din Oradea.

Potrivit listei date publicităţii de Federaţia Română de Baschet şi citată de site-ul oficial al CSM Oradea, echipa gazdă a evenimentului va fi reprezentată în All Star Game 2016 by Superbet de Sean Barnette, William Franklin, Andrei Mandache şi Bogdan Ţîbîrnă. Baschetbaliştii orădeni vor juca pentru echipa Nordului, care va fi antrenată şi anul acesta de Cristian Achim.

De menţionat este faptul că, potrivit datelor FR Baschet, americanii Sean Barnette şi William Franklin au fost jucătorii cu cele mai multe voturi primite pentru a face parte din selecţionata Nordului, primul adunând 2011 voturi, iar cel de-al doilea 1627. "De altfel, Barnette a obţinut cele mai multe voturi din partea publicului din întreaga listă de sportivi disponibili", se precizează pe site-ul CSM Oradea.

De asemenea, Cristian Achim (2105 voturi) a fost antrenorul cu cele mai multe voturi primite. Tehnicianul echipei CSM CSU Oradea a obţinut şi cele mai multe voturi din partea mass-media (10). 

La All Star Game 2016 vor participa şi alţi doi jucători născuţi şi formaţi în baschetul orădean, Rolland Torok şi Titus Nicoară. În selecţia pentru ediţia de anul acesta a meciului stelelor a contat votul publicului (30%), cel al reprezentanţilor media (30%), respectiv cel al FR Baschet şi Consiliul Central al Arbitrilor (40%).

Componenţa echipelor la All Star Game 2016:

Selecţionata Sudului

1. JONSON Aaron Westley – SCM U Craiova
2. PAUL Mihai – Steaua CSM Eximbank
3. HARGROVE Darius – SCM U Craiova
4. MALESEVIC Nikola – Steaua CSM Eximbank
5. CORPODEAN Vlad – Dinamo Bucuresti
6. TROUPE Porter – Steaua CSM Eximbank
7. BUREAU Travis – SCM U Craiova
8. NICOARA Tutus – Steaua CSM Eximbank
9. BURLACU Catalin – SCM U Craiova
10. AMIS Bill – Steaua CSM Eximbank
11. POPESCU Bogdan – SCM U Craiova
12. SANTA Szabolcs – Energia Tg. Jiu

Antrenori
FOMETESCU Claudiu – Steaua CSM Eximbank
NINI Florin – Phoenix Galati

Selecţionata Nordului

1. FRANKLIN William – CSM CSU Oradea
2. ADAMOVIC Filip – U-Banca Transilvania Cluj-Napoca
3. POPA-CALOTA Octavian – CSU Atlassib Sibiu
4. DYKES Kyndall – U-Banca Transilvania Cluj-Napoca
5. MOHAMMED Alhajji – BC Mures Tg. Mures
6. MANDACHE Andrei – CSM CSU Oradea
7. BARNETTE Sean – CSM CSU Oradea

8. HARDY Kevin – CSU Atlassib Sibiu
9. GUTOAIA Adrian – U-Banca Transilvania Cluj-Napoca
10. TOROK Rolland – U-Banca Transilvania Cluj-Napoca
11. TIBIRNA Bogdan– CSM CSU Oradea
12. BACIU Catalin – U-Banca Transilvania Cluj-Napoca

Antrenori
ACHIM Cristian – CSM CSU Oradea
TENTER Marcel – U-Banca Transilvania Cluj-Napoca

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON