URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Iunie 2017, 17:03

Sportivii de la CS Shogunul Oradea au primit lecţii de la Stanislav Horuna, unul dintre cei mai titraţi karateka!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Desfăşurat în perioada 9-11 iunie, la sala de sport a Şcolii Gimnaziale nr. 11 din Oradea, stagiul de pregătire organizat de clubul de karate CS Shogunul a avut un invitat de marcă. Este vorba despre ucraineanul Stanislav Horuna, unul dintre cei mai cunoscuţi karateka.

"Încercăm să dezvoltăm karate-ul. În acest scop l-am invitat a doua oară pe Stanislav Horuna, un sportiv titrat, un idol pentru mulţi copii. Lumea este încântată de prezenţa lui, este un sportiv foarte popular. Avem o colaborare veche cu el, Horuna fiind prezent când era junior la câteva ediţii ale Openului Bihorului", a declarat Ioan Vaida, preşedintele Clubului Sportiv Shogunul Oradea.

Stanislav Horuna are 28 de ani, locuieşte în Lvov şi este multiplu medaliat la Campionate Europene şi Campionate Mondiale. De asemenea, el participă şi în copetiţii profesioniste de karate, în anii 2013 şi 2014 fiind declarat cel mai bun karateka din "Liga Karate 1".

În acest an, în luna ianuarie, Horuna a câştigat Openul Parisului, la categoria -75 kg, după ce la competiţia franceză au participat 140 de sportivi din 80 de ţări!

"Îmi place foarte mult în Oradea, altfel nu aş fi venit a doua oară. Am găsit aici oameni prietenoşi şi primitori. În ceea ce priveşte participanţii la stagiu, am văzut sportivi de niveluri diferite şi vârste diferite, dar toţi dornici să acumuleze şi să progreseze", a declarat sportivul ucrainean.

Stanislav Horuna a venit acum să-i înveţe pe tinerii orădeni, după ce şi el a început karate-ul la vârsta de 13 ani: "Nu e niciodată prea târziu să te apuci de karate. Mă antrenez constant, nu ratez nicio zi. De multe ori fac şi câte două antrenamente zilnice de câte o oră şi jumătate fiecare", a mai precizat acesta.

Cel mai mare premiu câştigat Hortuna a fost de 2.000 de euro, iar acum aşteaptă invitaţia la un turneu în Kazahstan unde va fi pus la bătaie un premiu de 15.000 de euro. "De multe ori costurile de deplasare şi cazare sunt mai mari decât premiile. Spre exemplu la Open Paris, unde am câştigat locul 1, premiul a fost de 500 de euro, dar costurile mele au fost mai mari. Nu particip pentru bani ci pentru prestigiu şi onoare. Karate-ul este un sport inteligent, care antrenează mentalul. Un sport complex, care îmbină elemente din mai multe discipline sportive", a conchis Horuna la întâlnirea cu presa.

De precizat şi că sportivul ucrainean, în afara sportului, practică şi profesia de avocat. Acesta s-a arătat încântat de tinerii sportivi de la Oradea, despre care a precizat că "toţi dornici să acumuleze şi să progreseze".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON