URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
13 Iunie 2017, 17:03

Sportivii de la CS Shogunul Oradea au primit lecţii de la Stanislav Horuna, unul dintre cei mai titraţi karateka!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Desfăşurat în perioada 9-11 iunie, la sala de sport a Şcolii Gimnaziale nr. 11 din Oradea, stagiul de pregătire organizat de clubul de karate CS Shogunul a avut un invitat de marcă. Este vorba despre ucraineanul Stanislav Horuna, unul dintre cei mai cunoscuţi karateka.

"Încercăm să dezvoltăm karate-ul. În acest scop l-am invitat a doua oară pe Stanislav Horuna, un sportiv titrat, un idol pentru mulţi copii. Lumea este încântată de prezenţa lui, este un sportiv foarte popular. Avem o colaborare veche cu el, Horuna fiind prezent când era junior la câteva ediţii ale Openului Bihorului", a declarat Ioan Vaida, preşedintele Clubului Sportiv Shogunul Oradea.

Stanislav Horuna are 28 de ani, locuieşte în Lvov şi este multiplu medaliat la Campionate Europene şi Campionate Mondiale. De asemenea, el participă şi în copetiţii profesioniste de karate, în anii 2013 şi 2014 fiind declarat cel mai bun karateka din "Liga Karate 1".

În acest an, în luna ianuarie, Horuna a câştigat Openul Parisului, la categoria -75 kg, după ce la competiţia franceză au participat 140 de sportivi din 80 de ţări!

"Îmi place foarte mult în Oradea, altfel nu aş fi venit a doua oară. Am găsit aici oameni prietenoşi şi primitori. În ceea ce priveşte participanţii la stagiu, am văzut sportivi de niveluri diferite şi vârste diferite, dar toţi dornici să acumuleze şi să progreseze", a declarat sportivul ucrainean.

Stanislav Horuna a venit acum să-i înveţe pe tinerii orădeni, după ce şi el a început karate-ul la vârsta de 13 ani: "Nu e niciodată prea târziu să te apuci de karate. Mă antrenez constant, nu ratez nicio zi. De multe ori fac şi câte două antrenamente zilnice de câte o oră şi jumătate fiecare", a mai precizat acesta.

Cel mai mare premiu câştigat Hortuna a fost de 2.000 de euro, iar acum aşteaptă invitaţia la un turneu în Kazahstan unde va fi pus la bătaie un premiu de 15.000 de euro. "De multe ori costurile de deplasare şi cazare sunt mai mari decât premiile. Spre exemplu la Open Paris, unde am câştigat locul 1, premiul a fost de 500 de euro, dar costurile mele au fost mai mari. Nu particip pentru bani ci pentru prestigiu şi onoare. Karate-ul este un sport inteligent, care antrenează mentalul. Un sport complex, care îmbină elemente din mai multe discipline sportive", a conchis Horuna la întâlnirea cu presa.

De precizat şi că sportivul ucrainean, în afara sportului, practică şi profesia de avocat. Acesta s-a arătat încântat de tinerii sportivi de la Oradea, despre care a precizat că "toţi dornici să acumuleze şi să progreseze".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON